srijeda, 14.08.2019.

RASCJEP LIČNOSTI

Čovjek mudro, pametno i svjesno koristi rascjep ličnosti, kako bi subjektivnom strukturom imao vodeću ulogu nad objektivnim tijelom.
Tako je čitavo čovječanstvo tim obrascem inficirano.
Onda valja razlikovati što je stvarno objektivno tijelo od stanica, organa i funkcija, prema duševnoj subjektivnoj strukturi.

Kada govoriš jezikom, logiku mišljenja osjeća čovjek ili više njih.

Ako tijelom dodiruješ nekoga, nisi dodirnuo čovjeka nego osobu.
U svakom slučaju rascjepom ličnosti čovjek koristi mentalno, dok osoba stvarno. Čovjek osjeća emocije, osoba doživljava i zna STVARNO kao što je fizička realnost.

Za takvo ponašanje čovjeka ne možeš kriviti, jer se potrudio sve postaviti kao da je viša sila u pitanju, kako on to naziva božja volja.


Glupo mi je širiti priču jer čovjek svakako brani djelovanje uma u odnosu na razum.

Mišljenje i govor jezikom podržavaju logiku čovjeka, mentalno bez istine. No u živom tijelu svakako postoji način da STVARNO, životno, dodirneš. Upravo vibriranjem glasa u grlu, bez otvaranja usta, istinom STVARNO knedla potvrđuje, time što miruje. Doživljaj realnosti tome služi, kao i ljubav, jedino moguće voljenje prema golom životu.


Navodim primjere što čovjek ne razumije, nego tumači suprotno. Pogrešno je, nije istinski ako čovjek izgovori volim djecu, partnera, prijatelje, vodu hranu, jer u tim slučajevima knedla opominje da voljenje nije moguće. To su samo želje zbog nečega, usta su otvorena, glasnice u grlu ne vibriraju.


Ispravno je, bez otvaranja usta, glasom u grlu uzdrmati tijelo: živu vodu STVARNO volim, knedla ne radi, STVARNO je dodirnuto na trenutak.


Tko želi više znati, može mi se javiti.

Ponavljam, istina je samo kada glasom i zatvorenim ustima vibriraš grlo, a pri tome knedla miruje. STVARNO što život znači je dodirnuto, fizički objektivno, bez ikakvog mišljenja čovjeka. Problem je u tome što čovjek ne prihvaća istinu, jer njome sebe isključuje.


- 21:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.