subota, 01.06.2019.

AUTORITET

Život je apsolutni autoritet.
Prema tome, kada je život u pitanju, trebaš dodirivati vlastiti autoritet.

Kako se to radi?

Bez obzira da li hodaš, stojiš, ležiš, uvijek i na svakom mjestu, možeš usmjeriti pažnju na stvarno - istinski život, tako što ćeš koncentracijom na tijelo ostvariti ugodan doživljaj realnosti. Onda tako nastavi analizirati već poznato. Na taj način poznato, u smislu jasnog razuma, sigurno vodi do istine i tada znaš sve o životu.

Na ovaj način zaustaviš mišljenje, jer je um naporno priviđenje. Um su neostvarive želje i nisu potrebne golom životu, nego samo jedna volja u ponavljanju doživljaja.

Besmisleno je i štetno o životu čitati iz knjiga ili vezivati se za nekakav autoritet, kao što su taština, vjera i teorija. Čisto i red zbog zdravlja, stvarno nisu mogući po zakonu.

Ponavljam, pokušaj se isključiti iz svega i analiziraj neku temu o životu. Slijedi to, jer analiza nije napor, niti je mišljenje.
Mišljenje je logika suprotnosti od realne prirode, slično kao slika u ogledalu.

Ne budi čovjek nego osoba.

Odnos sa bilo kim je politika, zato razumno vodi tu igru. Nikada ne dozvoli da u odnosu stvoriš sebi neprijatelja, jer ćeš biti progonjen, najprije od umišljanja.

Goli život je materijalna kategorija, međutim ne pripada sistemu vrijednosti. Nikakav materijalni gubitak nije vrijedan života. Ako imaš problem od strane nasilnika, daj i više nego što traži, jer valja očuvati život. Čovjek je nepredvidljivi ovisnik i nasilnik, čuvaj se svakoga tko misli i služi se logikom.

Logika je fatamorgana bez činjenica, odbaci to mentalno smeće i navikavaj se na doživljaj.

Osjećajni su uvijek opasni emotivci, zato prvo razum, a kada znaš razlikovati crno i bijelo, potpuno jasno, nećeš prizivati neprilike.
- 18:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.