utorak, 06.02.2007.

Obavijest!

Ja,kao vrlo maštovita osba,kojoj je užitak pisati pričice,palo je napamet otvoriti još jedan HPFF,mnogo drukčiji od ovog Jill Southwood.Malo ću više pozornosti posvetiti tom blog ,jer ipak on je nov i treba mi da se malo ufuram.Sve mi je zacrtano u glavi samo to još želim podijeliti s vama.Čak sam imala na umu da izbrišem ovaj blog,no shvatila sam (uz malu pomoć frendice,Chole) da su mi likovi previše prirasli srcu da bi ih samo tako izbrisala s blogosfere.Kliknite na ovo i otvorit će vam se još jedan blog,koji je jedan od mojih plodova mašte!!!


vaša Jill a.k.a Cory

- 18:46 - Komentari (28) - *

četvrtak, 01.02.2007.

Sijećanje na Roweninu knjigu

"Tog svibanjskog jutro prije deset godina bila sam na proljetnom odmoru s mamom kod bake Estell u Irskoj.Bila sam stvarno mala pa nisam shvaćala situciju koja je bila oko mene.Baka i mama su stalno nešto došaptavale i odlazile na tavan,dok sam ja slobodno vrijeme provodila na rijeci,igrajući se s psićem Linom i mačkom Charliom.Nakon doručka odlučila sam nacratit španjolski krajolik.Pribavila sam bojice i papir te se zaputila u radnu sobu.Bila sam crtala kada je mama sva uspaničena dojurila ,primila me te odmaknula policu s knjigama,te me smjestila u malenu prostoriju iz njih.Zaučula sam veliku buku.Kao da se tamo vani odvijaala velika borba.Iznendano jedna knjiga ispred mene počela je svijetliti neprestano mijenjajući boje .Odmakla sam se od nje,jer mi je djelovala neobično.Zatim sam začula kako muški glas izgovara Avada Kedavra ,te se soborm proširila zelena svijestlost."

Ispričala sam Cedricu o mom sjećanju,a on se složio da bi to mogla biti ta knjiga.Ali postojao je jedan problem koji sam Dumbledoru također željela reći ali nisam mogla jer mi je prof.Sprout rekla da je otputovao u Ameriku te da se vraća tek večeras.


Ja:Stvarno ne kužim,kako je mogao otputovati u Ameriku!Baš kada ga trebam!Što je tako privlačno u toj prokletoj Americi!
Bastian:Jill smiri se!Ovo može čekati za večeras.Nije toliko hitno.
Ja:Meni je hitno.Što ako zaboravim koji detalj?
Cedric:Nećeš ništa zaboraviti,ako si se svega toga mogla sijetiti nakon deset godina.


Na večeri Dumbledora još nije bilo.Stvarno se čudne stvari događaju u posljednje vrijeme.Bastian me nagovarao da pojedem nešto.Oko 9 sati mi je Lidsay donijela poruku od Dumbledora s ispričnicom te da dođem k njemu.Iako sam bila u piđami ,odjenula sam pelerinu,zavezala hufflepuffsku kravatu i krenula.

Dumbledore:Čuo sam da ste me nešto trebali?
Ja:Da sjetila sam se jednog detalja koji bi nam mogao pomoći u pronalaženju knjige.
Dumbledore:Pa,to je super!Žao mi je što nisam mogao prije stići,išao sam po svog pra pra unuka u Ameriku,kako bi nam pomogao ,jer naime on je bilo čuvar Godricova mača sve dok ga nisu dopremili u Hogwarts.Justine,ovo je Jill o kojoj sam ti pričao.
Justin:Drago mi je,ja sam Justin.Djed mi je pričao o tebi.


Okrenuo se i pružio mi ruku.Bio je vrlo visok i negdje oko 17 godine

Ja:Pa...ovaj ja sam Jill.
Justin:U kojem si domu?
Ja:Ponosna Hufflepuffka.
Dumbledore:Jill,je također naš anđeo čuvar.
Justin:Zar ,stvarno?Pričalo se da se anđeo čuvar neće roditi barem još stotinjak godina,a vidi ovo sad,rođen je prije...
Ja:Petnaest.I morala sam prihvatiti tu ulogu,ne želim ostaviti čarobnjački svijet na cjedilu.
Dumbledore:Da,kad samo kod toga.Justine,morat ćeš ovdje nastaviti školovanje,pošto ja ne mislim odlaziti i dolaziti po tebe u Ameriku.
Justin:A koji ću dom biti?
Dumbledore:E...to će odlučiti klobuk.No,Jill čega ste se vi ono sjetli?



Ispričala sam Dumbledoru čega sam se sjetila.Njegovi izrazi lica stalno su se mijenjali,kao i Justinovi.Nisam imala pojima što oni sada misle u svojim glavama.Završila sam priču a Dumbledore je uzdahnuo.

Dumbledore:Čini se ,da je to to.9.studenog nas troje putujemo za Irsku.
Ja:Profesore...ovaj ..tu postoji problem.
Dumbledore:Da?Koji?
Ja:Ta kuća gdje je živjela moja baka,izgorijela je prije tri godine,stoga ne znam da li je knjiga opstala ili da nije uništena.
Justin:Takvi ,magični predmeti često su čarolijom zaštićeni od neprilika.
Dumbledore:To je svakako točno.Jill,pripremite se.9.studenog putujemo.Ponesite sa sobom štapić,frulu i sebi drga predmet.Možete se vratiti u spavaonice,a ti Justine ovu noć ostaješ ovdje.
Ja:Hvala ,profesore.Laka vam noć!Bok Justine.

- 13:55 - Komentari (29) - *

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.