petak, 12.01.2007.

Noć vještica

Stigao je kraj listopada a s njime i naš najveći praznik Noć vještica.Hogwarts je toga jutra osvanuo u narančasto –crnom izdanju.Izgledao je pomalo i kićasto.Filch se izderavao na svakoga tko bi ostavio barem malo prljavštine iza sebe.Hufflpeuffi su se posebno potrudili oko naše društvene.Stvarno su je lijepo okitili .Imali smo slobodno popodne ,i dopušten odlazak u Hogesmeade,koji je kasnije vrvio učenicima.Ubrzo sam se morala vratit jer je Cedric organizirao trening.Bilo je malo prohladno no neobično toplo za ovaj dio godine.Po mom mišljenju svi smo letjeli vrlo dobro.


Cedric:Društvo bili ste sjajni .Samo tako nastavite i pobjeda nad Ravenclawima nam je osigurana.
Eric:Znate da imaju novo goniča?
Ja:Da,znamo.Ashlee poprilično dobro udara.
Apricot:Onda bi mogla zavitlati koju Malfoyu.
David:Hm...baš me zanima da li udara tako dobro.
Hannah:Davide pa ne ulaze u metlobojske momčadi niškoristi.Pogledaj samo nas.Prva krema Hufflepuffa.Hehehe.
Susan:S ovim se definitivno slažem.



Nakon treninga samo ostali gledati Ravenclawe.Davide se uvjerio da je Ashlee stvarno jako dobra (izuzmemo li jednog maljca kojeg je uputila prema našoj tribini).Na putu k večeri Ron iz Gryffindora se posvađao s nekim klincima iz Slytherina i htio se tući.Bilo mi je žao ali morala sam mu oduzeti 10 bodova.Za večerom sam dobila poruku da kasnije dođem do Dumbledorea.Tako sam i učinila.

Dumbledore:Otkrio sam jednu činjenicu koja nam je jako bitna.
Ja:A to je....
Dumbledore:Vi zasigurno ne znate čije se godišnjica smrti bliži zar ne?
Ja:Pukim slučajem znam, 13.studenog je umrla Rowena Ravenclaw.No kakve to veze ima?
Dumbledore:Ima i to velike.Otkrio sam da Rowenina knjiga odsijava magičnu svijetlost svijetlost svakig 500 godina ,ili kada je njezin zaštitnik u opasnosti.
Ja:A ove godine je nagađam, 500-ta godišnjica?
Dumbledore:Točno!I bilo bi dobro kada biste se sijetili nekih događaja iz vašeg djetinjstva pošto je vaša majka bila čuvar te knjige.
Ja:Ali ja se ničeg vezanog uz to ne sijećam.
Dumbledore:Važno je ne prestajati pitati se.


Ta rečenica mi je odzvanjala cijele večeri.Kako da se sijetim nečeg takvog?I tada mi je sinulo.....dan maminog ubojstva.

Nastavit će se...

- 14:52 - Komentari (35) - *

utorak, 02.01.2007.

Rođendan bez slavlja



Iako je 15.listopada moj rođendan,rekla sam svim svojim prijateljima da ga neću slaviti iz osobnih razloga te neka me ne pitaju zašto.Svi su bili razočarani jer san ih prikratila jednog tuluma u društvenoj.No zaista nije bilo vrijeme za slvalje.Bastian i Cedric su se složili s tim ali su mi ipak kupili dar,koji nisam mogla odbiti.

Bastian:Evo,Jill pošto ne smijemo slaviti tvoj rođendan kupili smo ti nešto.
Cedric:Ali ne smiješ odbiti!
Ja:Znate da nisam ništa tražila osim da budete uz mene.
Bastian:Hajde više otvori ga!

Pogledala sam mali paketić omotan crnim papirom na narančaste točkice.Uzela sam ga u ruke i krenula odmotavati.U tren oka držala sam crvenu kutijicu.Otvorila sam je i ugledala predivan lančić s privjeskom lančića čiji je oblik anđela ukrašen crvenim kamenčićima.


Ja:Predivan je!Dečki stvarno niste trebali.
Bastian:Ma nije to ništa.
Cedric:Sve najbolje za našeg anđela čuvara.
Bastian:Znam ,da će ovo zvučati glupo ali Jill,kada sam s tobom osijećam se sigurno.I ne samo odtakd znam da si anđevo već i prije.
Ja:Joj...Basty nam se razniježio?
Bastian:Ma nisam!Ja sam stong man!


Bastianova mama nam je poslala kolače ,pa smo ih zajedno pojeli.Baš je divno imati takve prijatelje.Za doručkom je stigla Ryanova čestitka ,te slika mene koju je načinio od obojanog pijeska.Izgledala je baš fora.No Dnevni prorok se nije potrudio donijeti dobre vijesti.Pisao je o provali najveće knjižnice u Lonodonu.Ali čudno je to što ništa nije ukradeno,no poznato je da je većina polica bila obrušena.Cedric,Bastian i ja smo se pogledali.Znali smo što je provalnik tražio i da neće odustati sve dok se ne dokopa Rowenine knjige.Poslije ručka svratila sam u knjižnicu i pronašla neke podatke o toj knjizi.Pisalo je vrlo malo,no najvažnije je to da se smatra da ta knjiga ima posebne čarolije koje su samo vrlo sposobni čarobnjaci kadra izvesti.Ashlee je bilo čudno što tražim podatke koji nisu vezani uz gradivo,jer me predobro poznaval te je znala da ne volim istraživati.Rekla sam joj da trenutno ne mogu o tome,da će saznati na vrijeme.I pustila me na miru,dobra stara Ash.
Navečer prije spavanja otvorila sam kovčeg i pronašla staru krunicu koja je pripadala mojoj mami.Stavila sam je oko vrata i pogledala u zvijezdne.Znala sam da na jednoj od njih sjedi moja mama i bdije nad moji životom.Također sam bila svjesna da ćemo se jednog dana ponovo sresti,ali to neće biti tako brzo.Barem dok ne ispunim svoju dužnost.

- 18:30 - Komentari (23) - *

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.