Povijest ljudske gluposti

18.09.2023., ponedjeljak

kriva strana


Mulac koji je izvjesio "ustašku zastavu" će (navodno) završiti u zatvoru, ili je već na putu za zatvor, ili je već u zatvoru... Bar tako kažu naši vrli novinari, iako sam duboka uvjerenja da je to prijestup kojem se izriče novčana kazna.

Nebitno! Nešto drugo mi je u ovoj priči bitnije.

Navodno su Ustaše kažnjene od povijesti jer su činili ratne zločine!?
Ali i partizani su činili ratne zločine, pa ih povijest nije kaznila. Mesić je u jednoj televizijskoj emisiji to ovako objasnio "Ustaše su učinile više zločina", po čemu zaključujemo da je broj bitan.

Broj ustaških žrtava, u usporedbi s brojem banderovskih žrtava i grozota koje su činili, je tek kap u moru. Pa ipak u Hrvatskom Saboru, baš kao i u Američkom kongresu, se bez ikakva srama viče "slava Ukrajini!", baš pod pozdravom kojim su banderovci, s visoko uzdignutom desnicom, klali Poljake, Židove i Ruse.
Zašto njih povijest nije kaznila?

Na suđenju nacistima u Nimbergu, suđen je i jedan ukrajinski zločinac, pripadnik banderovskih nacističkih kolaboracionista, koji su za naciste činili najveće grozote u Ukrajini.
Suočen s brojem njegovih žrtava, hladno je odgovorio "ubio bi još milijune za etnički čistu Ukrajinu". Osuđen je na smrt, koja nikad nije izvršena, jer je deportiran u SAD-e gdje je s CIA pripremao dugoročne planove za događaje kojim svjedočimo danas u Ukrajini.

Zastava koju je onaj HDZ-ov mulac izvjesio na nogometnoj utakmici u Rijeci, vjerojatno nije ni ustaška ni države NDH, već nešto slično., A zašto se kažnjava? Svakako ne zbog zločina ili Jasenovca, uostalom i Amerikanci su imali konc logore za Japance.
NDH i Ustaše su povijesno kažnjeni jer su bili na krivoj strani povijesti, i jer su učinili zločin koju povijest nikad neće oprostiti, propali su kao država!

Zašto onda banderovci i Ukrajina nisu povijesno kažnjeni?
Povijest piše pobjednik, a pobjednik je napisao da je Ukrajina, država u nastajanju.
Pa ipak, priča o Ukrajini u nastajanju, zbog konfrontacije zapada s Rusijom, je priča o stoljetnom nacističkom ratnom zločinu, koji traje i danas.

Uzvik "slava Ukrajini" bi stoga mogao gurnuti Hrvatsku, još jednom, na krivu stranu povijesti. Čini se da je u Saboru, toga jedino bio svjestan zastupnik Bulj,, zbog čega je, naravno, bio izbačen iz Sabora.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.