Povijest ljudske gluposti

petak, 04.08.2023.

smeće naše na svetom mjestu


Svakodnevni je slučaj na portalima objava "šokantnih" vijesti, te neko čudovište viđeno ovdje, te neki misteriozni događaj se zbio ondje, uz redovite naslove koja odašilju upozorenja cijelom čovječanstvu.

Na 1klik hr danas stoji naslov "Ronioci na dnu Marijanske brazde
pronašli nešto veoma zabrinjavajuće: Ovo je važno upozorenje svima na Zemlji"
a radi se o staroj vijesti o zaronu specijalne podmornice na dno Marijanske brazde i o otkriću plastičnih vrećica i ostalog smeća naše civilizacije.

Poruka bi trebala biti o činjenici količine otpada koje stvara naša civilizacija, i to je fakat i to stoji. Ali ima li ikakvog čuda što je ono dospjelo na dnu Marijanske brazde? Jer ima jedna američka poslovica koja kaže da govna uvijek idu prema doli.

Marijanska brazda je mjesto gdje se sudaraju dvije tektonske ploče, pa se Pacifička ploča podvlači pod Filipinsku ploču, gurajući je u slojeve magme koje potom eruptiraju, zbog toga je istočna obala Azije načičkana vulkanima.
Sve u svemu to je mjesto savršene reciklaže našeg planeta, pa nije problem što se u njoj nalaze nešto malo otpadaka naše civilizacije već je problem što na to mjesto ne završava sav naš otpad većom brzinom je to savršeno smetište cijelog planeta.
Tješi ipak da će svi naši otpaci, pa i mi sami, jednog dana biti reciklirani upravo na tom mjestu.
- 10:41 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.