Povijest ljudske gluposti

ponedjeljak, 15.05.2023.

Tko je Andrij Bilecki


Nemam pojma i nikad čuo, sve dok Andrij Jevgenjevič Bilecki nije dao izjavu

"Obrambena faza bitke za Bakhmut završava", rekao je Andriy Biletsky, koji ima konačno zapovjedništvo nad brigadom , između ostalih jedinica u ukrajinskoj vojsci. Sada će, rekao je, Ukrajina pojačati pritisak na Ruse sa sjevera i juga.


U želji da saznam tko je taj ukrajinski heroj i znalac, morao sam do Wikipedije :
Pa kaže...
Andrij Jevgenjevič Bilecki ukrajinski je krajnje desničarski političar. Lider je političke stranke Nacionalni korpus. Bio je prvi zapovjednik dobrovoljačke milicije Bataljun Azov, koju je osnovao 2014., te suosnivač nacionalističkog pokreta Social-nacionalna skupština.

Čitajući dalje možemo saznati i o političkim stavovima Bileckog:

Godine 2010. Biletski je rekao da je misija ukrajinske nacije "predvoditi bijele rase svijeta u konačnom križarskom ratu...protiv Untermenschena (nacistički termin za ne-arijanske narode) pod vodstvom Semita".

Ima još toga za naučiti o ideologiji Andrija Biletskog :

Osim nadmoći bijele rase, Biletsky je tvrdio da brani Zapad, da želi uništenje demokracije u Europi, uništenje kapitalizma i “cionističke internacionale”, koja bi bila zamijenjena “nazokracijom”, što su njegovi vlastite riječi. Kao povjesničar, Biletsky je, uz teoriju zavjere koja je uvelike bila dio njegove retorike, bio posvećen i revizionizmu, prekrajanju povijesti ukrajinskog naroda, čiji korijeni, prema njemu, leže u skitskoj civilizaciji, koja povezao se s Kozacima, u pokušaju da izbriše pravo podrijetlo Kijevske Rusije. Idući mnogo dalje od nacista, otišao je tako daleko da je izjavio kako ovi potonji nisu uzeli u obzir potrebu rasnog čišćenja stanovništva, uključujući arijevsku populaciju, kako bi se iskorijenili degenerirani subjekti, kao što su alkoholizam, ovisnost o drogama i drugi.

Njegova je ideja bila uzeti u obzir "biološki karakter svake obitelji". Idući mnogo dalje od američke eugenike, predložio je potpuno i doslovno čišćenje rase, navodeći da je ukrajinska nacionalna kultura proizašla iz naroda, a ne iz njihove povijesti, vjere, nasljeđa ili jezika. Čak je izjavio da je “povijesna misija ukrajinske nacije u ovom kritičnom trenutku voditi bijele narode svijeta u posljednjem križarskom ratu za svoj opstanak i boriti se protiv pod-čovječanstva predvođenog Semitima”. navodeći da je ukrajinska nacionalna kultura proizašla iz naroda, a ne iz njegove povijesti, vjere, nasljeđa ili jezika.
Sve u svemu, kao da slušam nekog blogerskog freša.
- 15:27 - Komentari (9) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.