Povijest ljudske gluposti

utorak, 11.04.2023.

pinku kinte


Nakon što su vikend vjernici, kršćanskim blagdanom i žrtvom svoga boga, opravdali svoje prežderavanje, vrijeme je da se vratimo poslu i zaradimo pinku kinte (nešto siće, crkavicu).

Jedan heksagram I chinga koji se zove “usta” objašnjava da oni koji “ne znaju”, moraju se ugledati na one koji znaju, i kaže “gledaj što drugi jedu, pa tako i ti”.

A tko se bolje hrani i bogati od Eliona Muska? Pa kako je Musk zaradio pinku kinte?

Kako je Musk zaradio koju kintu i s njom poslao tisuće satelita u orbitu, je zanimljiva priča. Svi će Vam reći da je Musk zaradio na Tesli, i to je sigurna zabluda.

Tesla u godini proizvede pola milijuna automobila, Volkswagen, Toyota i GM zajedno proizvedu 33 milijuna automobila, dakle 66 puta više. Pa ipak Tesline dionice vrijede više nego ova tri proizvođača automobila zajedno.

Kako je to uspio i nije tajna i, unatoč I Chingovim heksagramu, neće Vam pomoći da se poput njega nahranite/obogatite. Elion Musk jeste genijalac, al ipak ne toliki. Musk je jednostavno napravio “dogovor” s Washingtonom, Pentagonom, ili u prijevodu , s dubokom državom
koja mu je manipulacijom (čitaj “ulaganjem”) povisila cijene dionica, odnosno dala novac da, za njih, a u svoje ime pošalje tisuću satelita u svemir u Starlink akciji.

Eto zašto je Kina optužila Sjedinjene Države da nastoje održati “hegemoniju u sajber prostoru” koristeći lažni izgovor “nacionalne sigurnosti”. Izgovor je možda lažan ali je Starlink stvaran.
- 11:40 - Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.