Povijest ljudske gluposti

subota, 25.03.2023.

Santo malo kasnije


Izgleda da sam malo prenaglio kad sam gospođicu Gretu proglasio sveticom po sistemu “Santo subito”, jer nisam uzeo u obzir priznanja njenog pastorskog poslanja.

Thunberg će 9. lipnja biti dodijeljen doktorat teologije zajedno s raznim profesorima i biskupima. U biti, škola tretira fanatike globalnog zatopljenja kao nekakvog vjerskog proroka čiji su napori da sve zaplaše klimatskim promjenama očito uvelike pridonijeli širenju “zelene” profitabilne religije diljem svijeta.

Izvješća pokazuju da će Thunberg dobiti titulu “doctor honoris causa” na Finskom sveučilištu, što je najveće priznanje.

Među najistaknutijim imenima uključenim u popis je i Sauli Niinistö, finski predsjednik od 2012., koji je imenovan počasnim doktorom filozofije.

Filozofija je disciplina kojom se argumentira nešto što nije, u nešto što je.

Tijekom Niinistöovih ministarskih (ministar financija) mandata Finska je postala članica Europske ekonomske i monetarne unije i euro je uveden.

Nakon ministarske karijere prelazi na mjesto zamjenika glavnog direktora Europske investicijske banke za razdoblje od 2003. do 2007, jer je, naravno, morao biti nagrađen za svoj “filozofski" posao.

Buduća svetica Greta morala je napustiti srednju školu jer ju je autizam spriječio da se nosi sa školskim obavezama. Ali to je ne sprječava da nam svima drži predavanja o polju o kojem nema pojma.
Kad ne možeš učiti onda ne možeš ni objašnjavati, možeš tek filozofirati poput svih pastora, odnosno pastira, a ako ima kojeg freša koji još ne kuži, to vam je ono što naša braća zovu čobani.
- 12:36 - Komentari (17) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.