Povijest ljudske gluposti

srijeda, 15.03.2023.

pet minuta slave


Svaka laž ima svojih pet minuta slave i svoje kratkotrajne heroje, nakon čega im je redovita sudbina smrđenje u kaljuži vlastitih izrečenih izmeta.
Problem današnjice je što se novostvorene laži nadovezuju na već razotkrivene, pa se “heroji” samo prešaltaju na novi smrdljivi tok starog izvora.
Nakon godine gadljive mržnje koje uvijek zamjenjuju činjenice, došla nam je katarza upravo iz tog istog izvora, The Washington Post

Zašto se to događa?

Prva ukrajinska vojska uništena je između ožujka i svibnja prošle godine u bitkama za Mariupol i Lysychansk.
Druga obnovljena ukrajinska vojska potpuno je uništena u "Velikoj protuofenzivi" između rujna i studenog, a njezina posljednja bitka bila je bitka kod Crvenog Limana u studenom.
Obnovljena treća ukrajinska armija uništena je u Bakhmutu, što se sada događa.
NATO sada ulaže posljednje napore u organiziranje četvrte ukrajinske vojske, vjerojatno temeljene na ukrajinskim oklopnim jedinicama koje su razbijene u Bakhmutu, s mogućim stacionarnim područjem u Poltavi. Najvrjednija upotreba ove vojske je usporavanje ruske ofenzive.

Četvrta ukrajinska vojska se upravo prikuplja među studentima i srednjoškolcima. Nakon dvotjedne obuke bivaju raspoređeni u rovove prvih linija na istoku zemlje, gdje doživljavaju napade panike što za posljedicu ima neposluh, odbijanje naređenja i dezerterstvo.

Ukrajina je davno izgubila rat i toga je svjesna ona i Nato. Jedino toga nisu svjesni heroji laži, koji i dalje po inerciji viču slava Ukrajini, rugajući se tako bezumnoj žrtvi kojeg je ovaj narod podnio za nekog daleko gospodara i njegov takuin.
Možemo se samo nadati da nadolazeći posjet Kineskog predsjednika Putinu i Zelenskom ponudi nekakav sporazum. Nešto slično onom kakav je, pod istim patronatom, nedavno potpisan između vječnih rivala Irana i Saudijske Arabije.
- 12:57 - Komentari (18) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.