Povijest ljudske gluposti

utorak, 14.03.2023.

Povist susvita

Povijest sudnjeg dana spada u egzemplare povijesti ljudske gluposti, samim tim zaslužuje i prezentaciju na ovim stranicama.

Sv. Greta je uistinu izbrisala svoj tvit iz 2018 o smaku svijeta 2023 zbog klimatskih promjena, i to je težak udarac svim vjernicima sv. Grete, koji su je doživljavali kao vrhunskog klimatološkog stručnjaka.
Ipak sv. Greta nije klimatološka aktivistkinja iz Švedske, a još manje klimatološki stručnjak, već globalna plaćenica neoliberalizma, a samim tim i lažov (uz malu ogradu da zbog svog zdravstvenog stanja, možda nije svjesni lažov), a lažovima je sudbina brisanje twitova.



Slično se dogodilo i lažovu bivšem američkom potpredsjedniku Al Goreu koji je izjavio da će topljenje polarnih ledenih kapa dovesti do toga da stotine milijuna ljudi postanu izbjeglice do 2013. Nepoznato mi je dali je Al obrisao/poništio svoju izjavu, ili se za nju bar izvinuo. Treba ovdje napomenuti da unatoč činjenici da su te Alove riječi bile, debelim novcem, propagirane, normalni svijet ekonomije je išao dalje i najviše investirao u priobalne krajeve, koji su navodno trebali biti potopljeni, a po čemu smo već tada znali kako se radi o perfidnoj laži i da je klimatološki narativ tek jedna od teorija zavjere morona iz Babilona.

Ruku uz ruku klimatološkom ludilu idu i znanstvene činjenice, pa tako neki dan na History Channel gledam jedan dokumentarac koji, između ostalog, kaže da je u neko prapovijesno doba, došlo do velike emisije CO2 a koja je dovela do toga da (pazi sad) dođe do velikog porasta vegetacije, jer CO2 je njen građevni materijal, a što je dinosaurima omogućilo obilatu prehranu i mogućnost da narastu do legendarnih veličina. U prijevodu, znanstvenici znaju da povećanje CO2 ne dovodi do stakleničkog efekta jer je, samo po sebi, vrlo slab staklenički plin.

Svijet je stoga posljednjih decenija patio od propagande kojoj su podložne vjerničke duše, pa ako sv. Greta kaže da će susvita, onda je to tako, i hajdemo dico bušiti gume dizelašima i zvati se klimatološkim aktivistima.

Isto se događalo i drugim vjernicima koji su uvjeravani da će novo tisućljeće donijeti sudnji dan, i za njega se spremali.
Sv. Greta bi, po svim zakonima prirode, trebala ubrzo ostati bez vjernika, ali to se neće dogoditi jer vjernici su tvrdokorna vrsta, otporna na kišu, buru i totalno imuni na zdravu pamet.
- 12:52 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.