Povijest ljudske gluposti

utorak, 07.03.2023.

da nije smiješno...

Da nije smiješno, bilo bi za plakati, he-he

"Gradonačelnik NYC-a Eric Adams (bivši policajac) rekao je da maske za lice sprječavaju trgovine u identificiranju potencijalnih kradljivaca.

"Ne dopustite ljudima da uđu u trgovinu bez skidanja maski", rekao je lokalnoj radio postaji.

Adamsovi komentari dolaze u trenutku kada su trgovci oglasili uzbunu zbog natprosječnih stopa krađe.

Gradonačelnik New Yorka Eric Adams ima jasnu poruku trgovcima: ako želite spriječiti krađu , nemojte dopustiti kupcima da uđu s maskama na licu.

"Ne dopustite ljudima da uđu u trgovinu bez skidanja maski", rekao je Adams lokalnoj radio postaji u ponedjeljak . "Kad vidite ove ljude koji nose maske, ne radi se o strahu od pandemije. (Oni) se boje da će ih policija uhvatiti zbog njihovih nedjela."

Adams je rekao da trgovine moraju biti u mogućnosti koristiti tehnologije za "identificiranje onih kradljivaca i onih koji su počinili ozbiljne zločine", ali da maske za lice - predmet koji je postao uobičajen , iako sve manje , zbog pandemije koronavirusa - otežavaju to učiniti tako. Dodao je da kada uđu u trgovinu, kupci mogu slobodno nositi maske za lice.

Adamsovi komentari dolaze u trenutku kada trgovci već mjesecima oglašavaju uzbunu zbog natprosječnih stopa krađe. Predsjednik i izvršni direktor Walmarta Doug McMillon rekao je u prosincu 2022. da će se trgovine zatvoriti i cijene porasti ako se razine krađe ne smanje.

Nedostatak zaliha također je smanjio bruto maržu Targeta za više od 400 milijuna dolara u jesen 2022. u usporedbi s godinom prije, rekao je financijski direktor Targeta Michael Fiddelke u studenom 2022. tijekom razgovora o zaradi tvrtke. Rekao je da tvrtka očekuje da će ti gubici dobiti porasti na 600 milijuna dolara do kraja fiskalne godine,

Problem krađe narastao je u problem maloprodajne industrije težak 94,5 milijardi dolara, prema studiji koju je 2022. provela Nacionalna federacija maloprodaje.

Ipak, drugi trgovci na malo odbijaju svoje poruke o krađi. Financijski direktor Walmarta James Kehoe rekao je u siječnju da je kompanija " previše plakala " zbog krađe prošle godine, rekavši da nije doživjela toliki pad posljednjih mjeseci."
- 17:53 - Komentari (38) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.