Povijest ljudske gluposti

srijeda, 01.03.2023.

Nikad više

Vrag će se sjetiti datuma kad sam posljednji put pogledao jedan televizijski dnevnik, sjećam se samo da je trajao sat i pol i da je svaka, ali baš svaka vijest bila vezana uz covid 19, pa čak i sportske i meteorološke novosti. Rekoh tada sebi ono isto što je graktao Edgarov gavran “nikad više”.

Otada vijesti tražim na portalima, razvijajući okultan smisao za ono što može biti i ono što nije.

Problem kod čitanja vijesti na portalima je naslov. Naslovi su zavaravajući, onako bombastični vuku da ga klikneš, jer ne otkrivaju baš ništa od onog što se u tekstu nalazi. A često sam tekst nema nikakve veze s naslovom.

Čitam jutros “HRVATSKI GEN UŠAO U ‘TREZOR SUDNJEG DANA!’, prva pitanje koje se stvorilo u glavi je bilo, čiji gen? Dalmatinski? Jer ako je bio splitski nisu baš obogatili taj trezor. Zagorski? Znate li da su Nizozemci najviši europski narod, a da su Hrvati drugi? Ali bili bi prvi da nam Zagorci ne kvare prosjek. Slavonski? Ok nemam što reći o Slavoncima, oni su lole, a što je ni dobro ni loše, bitno je samo da geni nisu purgerski.

Na kraju se ispostavilo da se radi o biljkama, hrvatskim biljkama čija su sjemena u našu domovinu došle via bura, via jugo, via tramuntana i via levanat.

Razmišljajući o biljkama, pade mi na pamet biblijski raj zemaljski, za kojeg kaže da je bio pun stabala i biljaka pogodna za ishranu i u kojem je Adam čuvao ovce koje su mu brzo dosadile.

Raj zemaljski je bio smješten negdje između današnje Turske i Kaspijskog mora, baš tamo gdje znanstvenici lociraju nastanak pšenice i za kojeg ti isti znanstvenici kažu da se radi o jednom, izvan laboratorija, nemogućem GMO procesu.

Tako je! Pšenica je GMO proizvod za kojeg znanstvenici kažu da nije mogao nastati prirodnim putem, te je stoga bez sumnje nastao u laboratoriju biblijski zvanom “Gan Eden”, od čega Gan znači ograđen i zaštićen vrt, smješten u Edenu odnosno na teritoriju koji sam već opisao.

Ista stvar odnosno jedno, izvan laboratorija nemoguće GMO spajanje, dogodilo se u Americi s krumpirom. Objema biljkama je zajedničko što su kroz povijest prehranile milijarde ljudi (radnika).

Iako ga volimo, kruh, peciva odnosno pšenica nam stvara nemale zdravstvene probleme od kojih je debljanje najočitiji. Hmm možda su nadutost i vjetrovi ipak najočitiji? Kako bilo izgleda da se ni nakon 5 i više tisuća godina naš organizam nije adaptirao na tu vrstu ishrane.

Ne zaboravimo da je u svim kulturama kruh svet, a sveto je sve što dolazi od boga, a Eden je bio božji vrt.

Trezor sudnjeg dana je stoga prepun GMO proizvoda, pa ako netko preživi ovu godinu (nakon američkih predsjedničkih izbora 2024 g. možda budemo sigurni), moći će smatrati da je taj trezor božji vrt i sve u njemu bit će sveto.
- 09:01 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.