Zašto ljubavni trokut?
Pa zato jer ja volim kruh ,pekare vole novac ,a inspektori vole svoj posao!
Čini mi se da u zadnje vrijeme sve propada, zatvaraju se firme odavno već, pa čak i kafići( ne možeš vjerovat), razne radnje i poslovnice.
A u isto vrijeme broj pekara se povećava. I sve rade ,još se i šire i preuređuju.
Kako ,zašto?
Nije mi jasno, al probat ću si objasnit.
Znam da su peciva skupa kao zlato ,jer za količinu koju nude ,zaista je skupo.
Al čini mi se kao izvrstan trik ,pekare iz dana u dan smanjuju kilažu ili količinu materijala utrošenog u peciva ,kruh i ostalo.
To krijepim time što se zaista zadržavam dugo vrijeme u istoj pekari i vidim što se dešava.
Čak i kruh pod istim nazivom nije svaki dan isti.Ponekad stvarno djeluje svjež ili friški, kako hoćete, a ponekad je kao da je star dva dana.
Kupujem određeni kruh i jedem ga jedno vrijeme ,dok ne vidim da je sve otišlo u smjeru koji opisujem.
Nekad taj isti kruh pod istim nazivom u istoj pekari ne možeš rezat jer je kora kao kamen ,nekad je tako mekan da ga ne prepoznajem.
Nije stvar u mojoj pekari ,jer probam to sve i kad promijenim pekaru.
Isto se događa.
Jel možda stvar u pekarima, materijalu koji mijenjaju zbog cijena na tržištu ,ni to ne znam.
Možda zavisi koji pekar radi koji dan ili kakav mu je dan ,odnosno noć .Al to bi još bilo logično, da je to samo rijedak slučaj ,al mislim da je to globalno.
To je cijela kampanja, biznis ,pa nebi bilo toliko pekara da nije isplativo.
Pa pekare postoje na svakom koraku.
Ne znam kako je u drugim gradovima, al Zagreb je krcat pekarama.
Ali također i svaki šoping centar peče kruh.
Pa Hrvatska je postala Kruhovatska.
Ili to nije samo kod nas.
Dakle moji inspektori ,znam da volite svoj posao!Ali nekad treba i malo radit, istražit, pregledat. Ili je dopušteno prodavat kruh pun vode ,jer kažu da kad stisnete šnitu kruha ona se mora vratiti u normalni položaj ,a ne ostati par sati u stisnutom položaju.......
.....šnita koja se ne vraća.....
....trebala bi se brzo vratit u svoj prirodni položaj.....
...da ne pričam o rupama u kruhu.....
Sigurno se netko sjeća da se nekad govorilo u dućanu : dajte mi kilu kruha!
Pa tada se i znalo što je kruh i koliko je težak .I koliko ide čega u smjesu ,koliko ide vode.
A sada dodjite u pekaru i recite : dajte mi kilu kruha! E tu bi se već dalo kombinirati, sada bi vam negdje morali dati dva ,negdje tri kruha.
Mislim da bi se možda našao neki "model" kruha koji bi otprilike težio oko 70, 80 dkg ,ali da ima kilu ,e to ne znam.
Možda onaj najskuplji u pekari, ali možda.
Onda mi složite u kilu kruha, dajte mi ovaj s ljeve strane ,ovaj okrugli i jedan po vašem izboru......
Pa kako neće bit toliko pekara ,kruh je sve lakši (kako simbolično ,a kruh je svakim danom sve teži i teži u Hrvatskoj), ponude sve više, a cijene rastu ,a kvaliteta !?
Ne ,ne inspektore ,ne treba ,nemojte se zamarati, sve je u redu, imamo kruh ,to je najbitnije.
I ovo sa novom akcijom "kruh za poslje", to je po meni takva glupost. Ma ne glupost, nego podlost.
Tko je uopće to izmislio? Pa čini mi se pekare. Sad su one kao humane, pomažu ljudima.
Ma pomažete vi sebi ,kao vi sad hranite gladne ,a žicate ljude koji također nemaju ni za sebe da plate kod vas kruh koji će te vi onda kao dati gladnima! Kako vas nije sram ,s jedne strane se toliko zapravo reklamirate, a s druge strane bacate ili prodajete peciva i kruh koji ne uspijete prodat.Da ,prodajete taj stari kruh koji nitko neće ,i kupuju ga ljudi koji doma hrane svinje. Znam jel me djed nekad slao u neke pekare po taj kruh. i nekad sam iz znatiželje zavirio u te vreće. Tu je zaista bila hrpa peciva ,kruha i svega , i nešto od toga se još uvijek moglo pojesti i taj dan a da ne pričam o danu prije kad ste ga pakirali u te vreće.
Zašto niste taj kruh podijelili onima koji su gladni ,prije nego ste ga potrpali u vreće.
Sada idete sa šatro akcijom ,jer znate da će ljudi, ne bi li pokazali koliko su humani sada masovno kupovati kruh za poslje!
Inspektore ,budete poslje radili ,sutra ili koji drugi dan ,danas vam je prošlo radno vrijeme.Oznake: kruh, pekare.kruh za poslije
|