opis slike

Bad Blue Boys Otočac

21.03.2006., utorak

Priopćenje BBB u svezi događaja ispred hotela "Panorama":

Petorica mladića, bez straha i trenutka oklijevanja stala su pred cijev revolvera da zaštite svojeg prijatelja od terorista. Terorista kakvih ima na tisuće u ovom gradu. Terorista koji se noćima igraju kauboja po opskurnim mjestima metropole. Terorista kojima policija ne želi ili ne može stati na kraj. Petorica junaka željela su razoružati gada i njegova dva pomagača žedna krvi. Gada koji je uperio pištolj u našeg prijatelja s tribine, hrvatskog branitelja i uznika srpskih logora smrti. U noći kada smo na humanitarnom koncertu slavili 20 godina djelovanja i prisjećali se svih prijatelja koji su dali živote za ovu Hrvatsku, nisu zažmirili i okrenuli glavu već su pokušali učiniti nešto. Nepromišljeno i ludo, ali hrabro, junački i odvažno!

Na žalost nisu uspjeli, zlikovac je bio brži na obaraču. S dva metka teško je ranio Srećka Gredelja, hrvatskog branitelja liječenog od ratnih trauma, čovjeka koji je unatoč problemima nakon povratka s ratišta smogao snage i postao inženjer telekomunikacija. Pošto je Srećko navijač - on je automatski kriv, zar ne? Isto kao i Saša kojem je metak prošao centimetar od femoralne arterije, a da ju je pogodio, to bi značilo njegovu sigurnu smrt.

Čak i u slučaju kad je evidentno da su navijači u pravu, kad nema apsolutno nikakve sumnje da smo u pravu, kad je na suprotnoj strani kamatar i čovjek koji nosi ilegalno oružje, kad postoji nekoliko kredibilnih svjedoka, od kojih neki uopće nisu navijači, opet smo mi krivi! Da, istina je, palimo baklje, pijemo i tučemo se, ali da li smo zato uvijek krivi? Takvi fakini su i obranili ovu državu, a ne uzrujani "gospodin" Bik iz Knina.

Unatoč 20 godina medijske harange koju podnose, navijači ne nose pištolje, navijači ne ubijaju ljude. Ipak, za običnu navijačku tuču naša nevjerojatno nekorumpirana policija i krajnje istinoljubivi novinari traže višegodišnje kazne. Za paljenje baklje ljudi odleže po nekoliko dana i plate veće kazne nego razni ubojice i revolveraši. "Gospodin" Bik koji već ima potvrdu nekog korumpiranog liječnika da mu je u napadu ozlijeđena ruka, iako ga nitko nije niti taknuo, pušten je na slobodu drugi dan. Ipak je čovjek je dio hrvatske društvene elite, a mi navijači smo društveni talog.

Gospodo, uvjeravamo vas da ispred Panorame nije bilo nikakve palice, nikakvog demoliranog automobila, nikakvog huliganstva. Tu noći je u glavnoj ulozi bio poluretardirani lik s ilegalnim pištoljem nabavljenim isključivo da nekog ubije.

Zapamtite, mi nismo kriminalci, mi smo subkultura koja je, ako se zanemare nekakvi - gledajući ukupno stanje društva trivijalni incidenti, ovoj državi dala puno toga dobroga. Koja je bez razmišljanja prva krenula u njeno stvaranje i koja je prva digla glas kad su u njoj krenule nepravde i političke zloporabe.

Mi smo asocijalni u državi u kojoj je društvo toliko trulo da nam je čast da smo asocijalni!

I da, kad nam rane dvojicu članova vatrenim oružjem nećemo pokunjeni i u strahu otići kući, nego direktno pred policijsku stanicu gdje ćemo zahtijevati pravdu. Ali ne nasiljem i razbijanjem, nego u normalnom razgovoru s načelnikom stanice. Što svejedno neće spriječiti interventnu policiju da nas prebije. Svaki pošteni pripadnik MUP-a koji je te noći bio u Nehajskoj potvrdit će da je ovo istina i da je ponašanje interventne policije bilo potpuno neprimjereno i pretjerano. Nije niti čudo, oni na utakmicama sadistički tuku žene i maloljetnike!

Nakon trodnevne medijske hajke na sve nas navijače, nakon iznesenih laži i nevjerojatnih konstrukcija, osjećamo jad, tugu i žalost. Ali osjećamo i nešto drugo, nešto važnije i bitnije. Osjećamo PONOS!

PONOS što imamo prijatelje koji imaju nevjerojatnu hrabrost da po cijenu vlastitog života učine nešto da očuvaju vrijednosti ovog društva. Vjerujem da bi pola svih vas, nažalost i pola policije okrenulo glavu i pravilo se da ništa ne vide. Uostalom to je napravio i policajac koji je stajao u Panorami.

Srećko ponosni smo na tebe i kaj si BBB. Mi znamo kaj je prava istina i nikakvi korumpirani suci i policajci, mafijaški odvjetnici i novinari koji lažu to neće promijeniti. Želimo ti brz oporavak i da što prije s nama hrabro stojiš na tribini, da i dalje zajedno trpimo medijske i prave metke kojima na nas pucaju već 20 godina.



Bad Blue Boys
------------------------------------------------------

Svi vi koji se slažete sa prednje napisanim pošaljite to e-mailom svima koje poznajete i koje imate u adresaru!

Unaprijed hvala!

- 15:14 - Pametuj malo (20) - ...ako imaš tinte... - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.

Ožujak 2009 (1)
Studeni 2008 (1)
Svibanj 2008 (2)
Prosinac 2007 (1)
Studeni 2007 (3)
Svibanj 2007 (1)
Veljača 2007 (2)
Siječanj 2007 (1)
Prosinac 2006 (1)
Studeni 2006 (3)
Listopad 2006 (2)
Rujan 2006 (2)
Kolovoz 2006 (5)
Srpanj 2006 (3)
Lipanj 2006 (10)
Svibanj 2006 (13)
Travanj 2006 (6)
Ožujak 2006 (14)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

KONTAKTI
kale_bbb@yahoo.com

------------------------------

.:AKTUALNA PJESMA:.
...IGRAČI ODLAZE, UPRAVE PROLAZE, U DOBRU I U ZLU, SJEVER JE UVIJEK TU, ALE ALE ALE ALOOOOO...VOLIM DINAMO, JER JE ŽIVOT MOJ...
najbolje dočarava trenutno stanje u klubu i oko njega
---------------------