Rosewhite's diary

21.09.2007., petak

Pravo lice Maye Courage

Zinula sam od zaprepaštenja. Što je ta Bellatrix rekla? Maya je Voldemortova ljubavnica? Je li to kakva šala ili nešto slično?
-Am, bilo bi najbolje da odemo odavde.-prošapće mi Daniel na uho.
-Molim?-upitala sam ga.-Ne, želim ostati ovdje. Moram čuti što se događa.
Maya se samo nasmiješila.
-Vidim da je moja draga prijateljica malo istraživala.-nasmije joj se u lice.-Kako si saznala?
-Oh, oduvijek sam voljela istraživati tuđe misli, pa i tvoje, Maya.
Na Mayinom licu pojavilo se zaprepaštenje, strah i užas.
-Kako to misliš?
-Doznala sam pravu istinu o tebi. Ti dobro znaš da je Maya Courage bila draga prijatejica Toma Riddlea prije 50 godina, a isto tako dobro znaš da sam njezina najbolja prijateljica bila ja. A onda su, kad je već odavno otišla iz Hogwartsa, Mayu Courage osudili za korištenje neoprostive kletve, Avade Kedavre, i ona je bila osuđena na doživotnu robiju u Azkabanu. A onda je... nekim čudom... pobjegla. Kako? To se nikad ne zna. Njezino mrtvo tijelo su pronašli nakon nekoliko dana u blizini Azkabana. Još i dan danas tvrde da su dementori ubili Mayu Courage. No Maya Courage nije bila mrtva. Ona je, uz pomoć svog drgaog prijatelja-tu je kimnula na Voldemorta.-opsjela tijelo malene djevojčice i zadržala se u njem. Djevojčica je umrla, ali Maya Courage... Maya Courage je živjela skrivena u bivšoj kući lorda Voldemorta. Premalena, preslaba da bi ustala i pomogla bilo kome. Ili se samo izdajnički skrivala?!
-Ja se nikad nisam skrivala!-vikne Maya.
-Ali nisi ni trunula u Azkabanu za slavu lorda Voldemorta.
-Da, nisam. Jer sam bila dovoljno pametna da pobjegnem.
-I da se skrivaš u njegovom dvoru! To je zbilja bilo pametno, i hrabro....
-Dosta, Bella, prekini! Maya je sada ovdje, u Rosewhiteu, gdje nam okuplja pristaše.-prekine Voldemort tu svađu.
-Samo zato što je Dumbledore bio dovoljno pametan da se sjeti tko je bila Maya Courage. Ne bi li nam bilo bolje da okuplja pristaše u Hogwartsu? Ovdje su svi ionako uz onu Lujizu Brown i Simone Goldberg, ili su uz onu malu izdajničku kučku Amandu Harrison.
-Dat ću ja njoj izdajničku kučku...-promrmljala sam bijesno.
-Am, smiri se.-prišapne mi Daniel.- Moramo biti mirni da se ne odamo, inače...
Zašutio je ostavivši prijetnju da visi u zraku, kao mač koji bi ti se svakog trena mogao spustiti za vrat.
-Uz Lujizu ili mene, svejedno je.-reče Voldemrot.-Ionako su uz zlo. Barem nisi uz Dumbledorea.
-Ili Pottera i Harrisonicu.-reče Bellatrix.-Ta prokleta dječurlija kao da vlada svijetom. Kad se samo sjetim... Što su nekad bili Potterovi?! Nitko i ništa! A gle sad! Njihov sin je najpoznatiji mali skot! I Harrisonica... Tko bi rekao da mala neće stati uz svoju majku? Izdajnička kučka! A Lujiza ju ne može ubiti i otkloniti nam barem tu opasnost s vrata!
-Baš sam govorio Mayi, kako bi bilo da ubijemo Harrisonicu?
-Mislim da bi to bila dobra ideja.-nasmiješi se lukavo Bellatrix.-Tada bi nam Lujiza bila dužna, no mislim da je bolje ostaviti Browneicu da počisti sama svoje smeće.
Grizla sam usnice i stiskala šake, poželjela sam nasrnuti na njih. Ugušiti Mayju, koja je tako izdala Rosewhite, Strallmana, Dumbledorea, sve njezine prijatelje... i mene.
-Lujiza će se već sama snaći.-reče Maya.-A ja bih trebala ići. Obećala sam Ledi da ću se brzo vratiti.
-Tko ti je Leda?-upita Voldemort.
Maya najednom porumeni u licu i stade zamuckivati.
-Pa... to je... moja prijateljica.-reče naposljetku.
Bellatrix prasne u smijeh. Maya ju ljutito probode pogledom.
-No, Bella, prestani!-reče Voldemort.-Mi, Maya, moramo ići. Moram te zamoliti da pripaziš na Maggie, moju kći.
-U redu, Gospodaru.
-S kim se ona druži?
-Oh, Gospodaru... mlada Maggie ne shvaća baš što su bitne stvari u životu.
-S kim se druži, Maya?
-S Amandom, Gospodaru. Amandom Harrison.
Činilo se kao da će Voldemort eksplodirati. Stojao je šutke od zaprepaštenja, a izgledao je kao da će buknuti kao krijesovi što se pale na ivanjsku noć.
-Maya, dajem ti novi zadatak.-reče naposljetku.-Želim da urediš tako da se Maggie i Amanda posvađaju, želim da Margaret Ann približiš meni. Ne želim da Maggie ima ista shvaćanja kao i Harrisonica. Učini što je potrebno, ali ne želim da nijedna od njih stradaju. Ne želim da se moja Maggie druži s... S takvim ološem! Jasno?
-Ali, Gospodaru... Njih je nemoguće rastaviti, neprestano su zajedno... Kako da ih uopće odijelim jednu od druge? To je nemoguće... Nemoguće... One kao da su sestre!
-Želim da se mrze! Jasno? Da se ne podnose! Kako ćeš to uraditi, to je tvoja stvar. Dajem ti odriješene ruke. Ali ne želim da se moja Margaret Ann druži s njom!
-Da, Gospodaru!
-Dođi, Bellatrix, idemo!
Aparatirali su se i nestali. Maya se obazrela još koji put oko sebe, onda je navukla krinku i požurila. Nestala je iz našeg vidokruga prije nego što je novi val udario o hridi. Daniel je skinuo s nas plašt nevidljivosti. Oboje smo šutjeli, no njegov pogled mi je dovoljno govorio...

-Lažeš, Amanda!-reče mi Maggie.-Tu si priču sad izmislila i zbilja mi ju namjeravaš prodati?!
Gledala sam u Magie blijeda i iznenađna. Ovo što je ona rekla bilo je kao da mi je netko privezao omču oko vrata i stao me gušiti. Nisam mogla izgovoriti niti jednu riječ. Zaklela bih se, dala bih obje svoje ruke u vatru, da će mi Maggie povjerovati kad joj kažem što sam vidjela, kad joj kažem za razgovor između Maye i Voldemorta i one Bellatrix. No, ona mi nije vjerovala. Kako? Zašto?
-Molim?-jedva sam uspjela promucati.-To je istina, Maggie. Zašto bih ti lagala?
-Zbog ovoga.-reče ona i otvori svoj kovčeg u kojem je držala svoje najveće blago: plašt koji joj je poklonio Voldemort. No kovčeg je sad bio prazan.
-Zaboga, Maggie, gdje ti je plašt?-vrisnula sam iznenađena.
-Da, i ja sam bila isto tako iznenađena kad sam vidjela da ga nema, a onda mi je Maya rekla da je vidjela tebe s njim. Odlučila sam provjeriti je li istina to što mi kaže i gle, čuda!
Otišla je tad do mog kovčega, izvukla ga je ispod kreveta, otvorila ga i izbacala iz njeg neke moje stvari i s dna kovčega izvukla svoj crni plašt. Otvorila sam usta.
-I sad si izmislila tu priču da ti ja povjerujem, a dobro znaš da taj plašt čuvam kao oko u glavi, ne bih ga ni rođenoj sestri dala bez pitanja. A ti si ga uzela... samo tako! Nisi me ni pitala!
-Maggie, ja nisam uzela taj plašt! Maya ti laže! Ona je s Voldemortom, radi za njega. Maggie, vjeruj mi, molim te! Žele nas posvađati jer Voldemort ne može poodnijeti da se ti, kao njegova kći, družiš sa mnom. Molim te, vjeruj mi, Maggie!
Ona me gledala jedan tren. Jedan dugi tren.
-Ništa ti ja ne vjerujem! Ti si lažljiva kučka!-vrisne mi u lice, izađe iz spavaonice i zalupi vratima najjače što je mogla.
Bacila sam se na krevet.
-Odlično, još jedna koja misli da sam kučka. Mogle bi osnovati klub!-promrmljala sam.

-Koji je tvoj problem?!-vrisnula sam i gurnula Mayu na krevet. Bile smo same u spavonici, njezinoj spavaonici.
-A koji je tvoj problem?-upita me ona ustajući se i popravljajući pelerinu.-Otkud ti pravo da me napadaš i urlaš na mene?
-Otkud tebi pravo da lažeš Maggie da sam ja uzela njezin plašt i otkud ti pravo da taj isti plašt staviš u moj kovčeg?
Ona me gledala kao da sam upravo rekla nešto zbog čega bi me mogli smjestiti u luđačku košulju.
-Ne znam o čemu govoriš.-reče ona hladno i nastavi slagati svoju odjeću.
-Znaš ti jako dobro o čemu ja govorim! Nemoj se praviti glupa!
-Amanda, lijepo te molim da prestaneš pričati gluposti i izađeš iz moje spavaonice.
-Ne pričam ja gluposti! Znam ja jako dobro tko si ti, Maya Courage! To si od njega dobila zapovijed da nas posvađaš, zar ne?
Maya se naglo trgnula. Primjetila sam to iako mi je bila okrenuta leđima. Zatim se brzo pribrala.
-Amanda, ja zbilja ne shvaćam o čemu ti govoriš. Objasni mi!
-Hoćeš da ti objasnim? Hoćeš da ti objasnim?-urlala sam. Bila sam bijesna u tolikoj mjeri da mi se čeljust kočila, a šake tresle.-Misliš da zbilja nitko nije vidio ni čuo onaj razgovor između tebe, lorda Voldemorta i Bellatrix u Rosemaryju?! Zar to zbilja misliš, Maya? E pa netko jest čuo... Čula sam svaku, ali baš svaku riječ vašeg razgovora! I ne pokušavaj mi lagati! Ono što pokušavaš neće ti uspjeti! Maggie će doznati istinu, makar mi to bilo posljednje što ću učiniti!
-Maggie ionako već jest na strani zla. A ti? Ti si ostala na svojoj dobroj strani, Amandice. Uskoro ćeš na njoj ostati sama!
-Ne, nisam još sama. Dok ima profesora Strallmana i profesora Dumbledorea tama nikad neće pobijediti!
Maya naglo problijedi.
-Otići ćeš kod Strallmana?
-Ako bude bilo potrebno, da, hoću.
Izašla sam iz spavaonice i ušla u društvenu. Odjednom sam iza sebe začula užasnut vrisak, dolazio je iz naše spavaonice. Brzo sam otrčala tamo i vidjela Melissu kako kleči skvrčena na podu. Imala je iskolačene oči i vrištala je od užasa. Ozzie i Ophigeniya stojale su postrani, kao da su sleđene. Znala sam da su zbunjene i prestrašene.
-Što ti je?-upitala sam potrčavaši prema Melissi.-Mel, što ti je?
Ona nije mogla govoriti. Vrištala je na podu i držala se za grlo. Kao da ju nešto guši. Oči su joj bile iskolačene, a u njima sam vidjela užas i borbu za život.
-Melissa, što ti je?-vrisnula sam od užasa.
Ona nije odgovarala... Pokušavala je nešto skinuti sa svoga vrata. Nešto što ju guši... Samo što je to? A tada sam vidjela... Bila je to moja ogrlica. Ona ista koju sam dobila za rođendan, ona s prekrasnim kamenom, ona ista koju je Melissa posudila od mene... Prestrašeno sam ju gledala, a onda sam joj brzo pritrčala i otkinula ogrlicu s njezina vrata. Melissa je zahriptala i srušila se na pod.
-Upomoć!-vrisnula sam.

Nastavit će se

p.s. Jooj, kako volim napisat ovo Nastavit će se ... roflroflrofl
Uglavnom, svaki moj post se nastavlja tako da to i nije potrebno pisat, ali to mi predstavlja takav gušt... lud
Uživajate, ljudovi... Cmook wavezujo
- 22:52 - Komentari (41) - Isprintaj - #

14.09.2007., petak

Vjetar koji nosi iznenađenja

-Amanda, ustani!-drekne nečiji glas, i nešto me udari po obrazu.
-Ok, evo za pet minuta.-rekla sam i okrenula se na drugu stranu.
-Ne za pet minuta, odmah!-drekne Maggie i poškaklja me nečim po tabanima.
-Maggie, goni se. Melissa, daj joj reci!
-Mel nije tu.-reče Ophigeniya.-Otišla je na doručak.
-Ophigeniya, skloni to čudo od mene.-vrisnula sam pokrivši se preko glave jer me Maggie škakljala po vratu.
-Daj, Am, diži se, danas idemo u Rosemary. Sjećaš se? 25. studeni, dan za polazak u Rosemary, party, zabava i tako to. Ustani se!
-Ok, ok.-promrmljala sam i uspravila se u krevetu. Tad sam vidjela da Maggie u ruci drži metlu.-Što ti je to?
-Ah, tvoj Nimbus.
-Što ti radiš s mojim Nimbusom?
-Malo sam letila.
-Letila? Zašto si letila?
-Što te briga?! Nimbusu se nije ništa dogodilo, savršeno je dobro. Samo sam ga malo posudila, neću ga pojesti!
-Aha.-promrmljala sam i legla natrag u krevet.
-Amanda Harrison, ako se odmah ne ustaneš zakrenut ću ti vratom. Polazimo za sat vremena, a ti još nisi ni doručkovala.
-U redu, Margaret Ann Riddle, ustala sam se!-promrmljala sam glavom zabijenom u jastuk. Čula sam kako Ozzie kikota. Mogla sam već zamisliti Maggieno lice i paru kako joj suklja iz ušiju.
-Znaš da mrzim kad me zoveš punim imenom.-reče ona samo i gurne Nimbus pod moj krevet. U sebi sam se tiho nasmijala.

Maggie je u potpunosti imala pravo, trebala sam se ranije ustati. Stojala sam ispred ogledala, raščupane kose i još u pidžami, trljajući zube. Maggie je nanosila sjajilo na usne. Bili smo se vratili s doručka, a ja sam bila glavna atrakcija, sva neispavana i s podočnjacima veličine kineskog zida. McWayneica je prošla pored mene i zamalo mi otkinula glavu, i to pogledom. No nije mi mogla oduzeti bodove, kao ni Proux, jer nigdje u školskom pravilniku ne piše da ne smiješ biti u pidžami za vrijeme doručka. Baš sam bila navlačila pelerinu i to onu najtopliju koju imam jer vrijeme vani je prijetilo snijegom, kad se iz naše spavaonice začuo vrisak. Brzo sam poletjela tamo sva upetljana u pelerinu.
-Što se događa?-upitala sam. Sve cure su bile u spavaonici: Ozzie, Melissa, Maggie i... Ophigeniya koja se grčila na podu i ispuštala zvukove gušenja.
-Što joj je?-vrisne Maggie.
-Ne znam.-reče Ozzie i priđe Ophigeniyi.-Mislim da... Mislim da ima još jednu viziju.
U tom trenu Ophigeniya se trgne i padne na pod. Izgledala je premoreno, oči su joj bile izgubile onaj poznati sjaj i sad su postale sive, kosa joj je bila raščupana, a glas promukao kad je zahripala:
-Vode...
Mel je brzo poskočila i nasipala joj vode iz vrča što ga je držala na svom noćnom ormariću.
-Što je bilo, Ophigeniya?-upitala sam.-Što si vidjela?
Ona me gledala jedan dugi trenutak. Zatim je pogledala i ostale cure kao da se odlučuje što da nam kaže.
-Mayu.-reče naposljetku.-Vidjela sam Mayu.
-Mayu?-upita Maggie.-Mayu Courage?
-Da, nju. Poznaš li ijednu drugu?
-Pa ne...-reče Maggie polako kao da je se boji.-Gdje je bila?
-Bolje pitanje je s kim je bila. S lordom Voldemortom! S njim sam ju vidjela. Stojali su na nekom groblju, a iza njih se prostirala visoka i velika kuća. Bila je sva obrasla u bršljan i mahovinu, ali bila je jako velika. I jako tamna. Neka crna bogataška kuća.
-Pa što su Maya i lord Voldemort tamo radili?-upita Melissa.
-Otkud da ja znam?-vrisne Ophigeniya.-Stojali su tamo i nešto pričali. I onda ju je Voldemort poljubio u čelo i Maya se nasmiješila. I onda... Onda je došla ta neka žena. Sva u crnom i vrisnula je na nju, a Voldemort joj je odgovorio:
-Bella... Bellatrix, molim te, smiri se.
A ona je nasrnula na Mayu i tad... Tad je sve nestalo, a ja sam ponovno bila tu, u spavaonici.
Pogledala sam u Maggie, a ona je izgledala užasnuto. Nikako nisam mogla razumjeti što se događa u njezinoj glavi. Pogledala sam tad i Melissu i Ozzie, a one su izgledale zbunjene i preplašene u isti mah, baš kao i ja.
U tom trenu netko bane u spavaonicu:
-Hajde, idemo!-reče Isabell.-Vrijeme je za polazak.

Rosemary je bilo mjesto kao s razglednice. Male, seoske kućice tiskale su se jedna do druge sa sivim krovovima i prozorima obojenima u raznolike boje; crvene i zelene, ljubičaste, žute i kojekakve druge. Bilo je i mnoštvo trgovina: Williamova kuća zabave, Potreptštine za školske dane gospođe Malcolm, Dućan psina gospodina Globusa, Pelerine madame Elise i mnoge druge, a tu i tamo bi izvirio i pokoji kafić. Najpoznatiji za učenika Rosewhitea bio je Čarobni kotlić, a onaj u kojeg su zalazili ljubavni parovi, kao što su Michael i Leda ili Marco i Amber ili možda Dante i onaj njezin zgodan tip sa stranim naglaskom, bio je Luna. Ipak, ono što me najviše začudilo bilo je kad sam Mayu vidjela kako zalazi u onu gostionicu na kraju Rosemaryja, gostionici je ime bilo Troglava psina, a svima je bila poznata kao okupljalište kojekakvih stvorova zla diljem zemlje.
Pogledala sam u Maggie i Melissu, no one nisu bile primjetile Mayu. Bile su previše zabavljene poštom pokraj koje smo prolazile i oko koje se širio neugodan vonj, vjerojatno zbog sova.
Melissa, Maggie i ja smo posjetile Dućan psina gospodina Globusa gdje se Maggie opskrbila svim mogućim potrpštinama za njezino izazivanje nevolja, svratile smo i u Potrepštine za školske dane gospođe Malcolm gdje je Mel pod hitno morala kupiti novo pero. Ja sam za to vrijeme odvukla Maggie u Williamovu kuću zabave odakle smo izašle punih ruku, posvuda iz pelerine virile su nam čokoladne žabe, grah sveukusnjak, ušečerne lizalice, čokolade s karamelom i malene tortice od bundeve. Na kraju smo otišle u Čarobni kotlić i naručile tri velike krigle pivoslaca.
Sat vremena poslije susrela sam Daniela. Prošetali smo se, a on mi je rekao da bi me volio odvesti na neko tajno mjesto. Uskoro smo izašli iz sela, a put je vodio pokraj nekog imanja obraslog u korov i ograđenog žičanom ogradom, tamo u daljini bila je šuma, a ispred nje velika livada. Daniel me vodio baš na tu livadu. U sredini je bilo veliko razgranato stablo. Grane su mu bile gole jer već je bio kraj mjeseca studenog. Ispred tog stabla nalazio se veliki panj, a ako biste se okrenuli prema jugu u vas bi sjalo slabo sunce, a vi biste, tamo u dalekoj onoj daljini, vidjeli stijene i kamenje i more kako se propinje i pjeni. Mogli ste osjetiti onaj poznati slani miris i čuti kako valovi pjevaju svoju pjesmu, ili su to pjevale sirene i Neptunove princeze. Pjesma je bila tako meka i nježna, kao da slušate more kako pjeva tužnu baladu. Daniel me zagrlio.
-Kako si otkrio ovo mjesto?-upitala sam ga nakon nekoliko minuta tišine.-Prekrasno je.
-Bilo je to sasvim slučajno, kad sam tek prvi put došao u Rosemary. Uvijek volim rado doći ovamo, potpuno te smiruje kad tako gledaš u more.
Kimnula sam glavom i opet zašutjela. Imala sam osjećaj kako je ovo onaj trenutak kada bih trebala Danielu spomenuti Božićni bal. Bal se trebao održati za mjesec dana, bilo je pravo vrijeme da mu to spomenem.
-Daniele!-rekla sam mu tiho.
-Molim?
-U vezi Božićnog bala...
-Da?-upita on, a glas kao da mu je odavao nekakvo zgražanje i nesigurnost.
-Želiš li ti...-počela sam, a on me prekine:
-Pst... Samo tren... Mislim da netko dolazi!
-Molim?-upitala sam.
-Netko dolazi! Brzo!
Tad je odnekud iz pelerine izvukao srebrni plašt i zaogrnuo nas.
-Što je to?-upitala sam.
-Plašt nevidljivost. Pst! Šuti! Čuješ li glasove?! I korake?!
I zbilja, tad sam čula... Netko je govorio i približavao se proplanku. Tamo na rubu šume pojavile su se dvije pojave. Jedna muška, a druga ženska. Došle su na proplanak zavijene u crne pelerine. Žurili su. Kad su vidjeli da nikog nema, došli su u sjenu onog drveta. Daniel i ja smo se odmakli pazeći da ne proizvedemo neki glasan zvuk po kojem bi nas prepoznali. Tad su skinuli krinke s lica. Muška osoba je bila visoka i mršava, blijeda u licu. Nosa i ustiju kao da nije imala, umjesto nosa imala je samo dva malena proreza, a usana nije imala, oči tom stvoru bijahu crvene kao krv koju je ta spodoba tako često prolijevala. Prsti mu bijahu dugi, lopovski, a među njima je prevrtao štapić. Taj stvor bijaše, glavom i bradom, i svim ostalim dijelovima tijela, lord Voldemort. A ona ženska osoba bijaše... Bijaše... Maya Courage. Zinula sam od zaprepaštenja. Znači da je Ophigeniya imala pravo...
-To je... To je... lord Voldemort.-čula sam kako je prošaptao Daniel. Glas mu je odavao zbunjenost i začuđenost, ali nikako strah. To me zbunilo. Zar ga se ne boji?
-Radije šuti!-prošaptala sam.
-Maya, ovo nikako nije dobro mjesto da se sastajemo.-reče Voldemort.
-Preostaje li mi išta drugo? Iz Hogwartsa sam morala otići. A ovdje je sigurno. Tko će pretpostaviti da bi lord Voldemort došao u SAD?
-Mislio sam da nije sigurno zbog tebe. I u Americi znaju tko sam ja. A uostalom, tu je i moja kći, Maggie. Ne bi bilo dobro da ona sazna... Znaš već što. Osim toga, tu je i ona Lujiza Brown.
-Što imaš protiv Lujize? Obavlja svoj posao gotovo jednako dobro kao i ti. A uostalom, tu je i njezina kći Amanda Harrison. Protiv nje bi mogao imati štošta, zar ne?
-Što misliš, kad bih ubio malu Harrisonicu, bi li mi draga prijateljica Lujiza bila zahvalna?
-Ne znam, ali radije ne bih dirala u Amandu.
-Zašto ne? Nije ti valjda prijateljica?
-Ne, naravno da ne.-reče Maya smeteno.-Zašto bi mi bila?
-Takvu te volim.-nasmije se lord Voldemort i poljubi ju u čelo.
Tad se odnikale stvori neka druga ženska osoba, zavijena u crnu peleirnu.
-Tako dakle!-vikne ona skinuvši krinku.
-Bellatrix!-reče lord Voldemort.-Otkud ti ovdje?
-Samo sam svratila, Gospodaru.-nasmije se ona.
-Uhodiš li ti to mene?
-Ja Vas? Nikada, Gospodaru. Nikada! Ah, mlada Courageica! I sumnjala sam da se s njome sastajete.
-Što li ti, Bella, imaš protiv mene?-vrisne na nju Maya.
-Zašto misliš da bih ja imala išta protiv tebe?-reče Bellatrix s visoka.-Zar zaista misliš da se cijeli svijet vrti samo oko tebe?
-Bellatrix!-reče lord Voldemort.-Jesi li ti to mene uhodila da vidiš u kakvom sam ja odnosu s Mayom Courage?
-Ne, Gospodaru. Nikada. Ja već znam u kakvom ste vi odnosu.
-Zbilja?-upita Maya ironično.
-Naravno da znam. Zna to već cijela Velika Britanija. Što misliš zašto je Maya morala otići iz Hogwartsa? Zato što ona nije Maya Courage. Maya Courage pohađala je školu prije više od pedeset godina. Maya Courage bila je moja najbolja prijateljica. Naravno da znam u kakvom ste odnosu, Gospodaru. Maya Courage je vaša ljubavnica.

p.s. Malo duže mi je trebalo za novi post, ali to je zbog škole. Ispričavam se, nije moja krivnja. Poprilično sam zauzeta, nova škola, novi prijatelji, novi profesori... Trebalo mi je malo da se snađem. Kako vididte, sredila sam linkove. To su ljudi koje sada čitam i čije blogove obavezno pratim. Nadam se da vam se post sviđa! Pusa
- 21:47 - Komentari (13) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< rujan, 2007 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Opis bloga

Dolazi Smrt… Jeste li spremni za nju? Dolazi vrijeme Smrti… Jeste li spremni za njega? Dolazi vrijeme kad stradavaju slučajni prolaznici na putu, kad se urušavaju svi mostovi i kad vaši planovi blijede. Dolazi vrijeme kad umiru nevini i kad nijedan čovjek na planetu više nije siguran. Dolazi vrijeme kad je istina gora od svake laži i kad znamenje Paukova i Zmija možete pronaći na svakom koraku. Dva najveća crna maga su ponovno ustala. Jeste li spremni na njih? No još je netko ponovno u Igri, desna ruka Lujize Brown pobjegla je iz tamnice Bastille spremna da se pridruži svojoj Gospodarici u ubijanju. A što će biti sad, kad stradavaju svi koji ne trebaju stradavati, s onima koji moraju umrijeti? Čija je sudbina da umru? Je li njihova borba dovoljno jaka da se odupre Smrti?
Dobrodošli na drugu godinu školovanja u Rosewhite, školu vještičarenja i čarobnjaštva za mlade čarobnjake i mlade vještice u SAD-u. Dobrodošli u još jedne kronike Amande Harrison.

Ljudi, ja neću ubacivati više likova u priču jer će mi priča biti prenatrpana (već i sada je), a polovinu ljudi uopće ne spominjem. Ubacit ću još samo one ljude kojima sam obećala (molim za strpljenje). Stvarno mi je žao. I, da, molim sve da mi javljaju kad imaju nove postove.

Pišite mi na:
amanda_harrison@net.hr

Moj drugi blog:
Rowena Allison

Posjetite!!!!!

Moj blog iz osobnog života
Izabrane
Hogwarts Forum

Ostali blogovi
Maggie Riddle
Maggie Riddle2
Maggie Riddle-Century Child
Tarja Turunen
Haley Joy
Anith Davis
Alexis
Dana Thalia Parker
Serena Diggory
Isabell Black
Samantha Wilson
Anna
Chate
Lady Constance
Jill Southwood
Aya
Chloe Candler
Maya Courage
Liz Daniels
Michelle
Avada Kedavra
Allison
Lily
Alhir
Mia Black
Mina Murray
Evelyn Owens
Karolina Enika
Hugo Graner
Mina Murray
Evelyn Owens
Karolina Enika
Hugo Graner

Koliko vas je bilo
Free Web Site Counter
Get a Free Web Site Counter

Učenici Rosewhitea

BOLIVERI

Image Hosted by ImageShack.us
Ja, Amanda Harrison

Moja malenkost. 14 mi je godina i na drugoj sam godini u Rosewhiteu, školi za vještice i čarobnjake u SAD-u. U domu sam Boliverija. Kći sam Lujize Brown, jedne od najvećih crnih vještica svih vremena, Nasljednice Innocentine. Moja mama je osoba koju jednostavno ne možete ne mrziti. Zaslužna je za smrt mnogo osoba, od kojih su neke bile meni veoma drage. Ubila je mog oca jer je prorekao da ću biti njezina Neprijateljica i Izdajica, a ne Nasljednica kako se Lujiza nadala, isto tako je ubila i Jane Harrison, moju pomajku. Trenutno živim kod najboljeg Lujizinog prijatelja, Matta Harrsiona koji je za mene moj pravi otac. Imam malog sovca, Astora i zmiju Salazaru, poklon mog dečka. Najbolji frendovi su mi Melissa i Maggie. Najbolji predmet mi je Obrana, a mrzim Rime i Čarolije, predmet Petera Prouxa, meni najgoreg profesora. U mom štapiću nalazi se pero plavooke pese, neke čudne ptice. Učim kako postati animagus, postupno se pretvaram u pauka, što još više mrzim jer su pauci zaštitni znak moje mame. Bauk mi se pretvara u dementora iako ja dementora nikad nisam vidjela, a patronus mi je pauk. Lovica sam boliverske metlobojske ekipe, a hodam s Danielom Denbergom, vratarom andorske metlobjske ekipe. Čudan spoj, zar ne?


Image Hosted by ImageShack.us
Maggie Riddle

Moja najbolja i najluđa frendica! Ne znam što bih bez nje, ona je zbilja osoba bez koje ja ne bih mogla. Totalno je luda i otkačena, a sve polazi po krivu kad je ona u blizini. Obožava raditi gluposti, praviti spačke i najviše ju vole profesori niskog tlaka-veoma uspješno ga regulira. Pravo ime joj je Margaret Ann, ali tko bi bio toliko lud da riskira život i tako ju nazove?! Ima 14 godina, u Boliveriju je (samo zato što ju Proux nije mogao trpjeti u Andori), dijeli spavaonicu sa mnom, Melissom, Ophigeniyom i Ozzie. Najdraži predmet joj je metloboj, a najdraža zanimacija izazivanje gluposti i pravljenje rupa na hodniku skupa sa Ozzie. Kći je Andreine Slytherin, jedne od posljednjih Slytherina, a otac joj je jedan od najvećih crnih magova u posljednje vrijeme, lord Voldemort. Ali ja sam jedina osoba koja zna za tu njezinu tajnu koja vjerojatno neće više biti tajna jer se Maggie želi priključiti svom ocu…


Image Hosted by ImageShack.us
Melissa Webbery

Moja najfrendica. Stvarno ne znam što bih bez nje. Ima 14 godina, ide u Rosewhite i u domu je Boliverija baš kao i ja. Ima super obitelj koju obožavam. Njezina dva brata su Tom i Michael, a ima i mlađu sestricu Annie. Kod njezinih roditelja obično provodim ostatak svojih ljetnih praznika, mama joj je odlična kuharica, a tata je zbilja lud. Obožava se svađati sa Ozzie i užasno je tvrdoglava. Ima mačku, Susy, iako ja nemam pojma odakle joj takvo blesavo ime za mačku. Najbolja je igračica piroe i nema joj ravne. Trenutno nastupa i za Boliveri u igranju piroe. Obožava mi pomagati u bacanju uroka na Amber. Melissa voli baš kao i ja Obranu, ali nekako se više veže za Napitke.


Image Hosted by ImageShack.us
Diana Matthews

Uvijek nasmijana i vedra, jednom prilikom ju je Anna nazvala Sunny Angel, i otud njezin novi nadimak. Na drugoj je godini, u Boliveriju. Najbolja prijateljica joj je Anna Rackwish. Dijeli spavaonicu s njom, Mayom i Ledom. Iskonska je. Kad odraste voljela bi biti auror i osnovati ergelu jednoroga. Najdraži predmeti su joj Preobrazba ljudi i životinja, Obrana i Magična bića.


Image Hosted by ImageShack.us
Anna Rackwish

Neobična i super cura, svestrana žena, kako bih ja rekla. Obožava raditi nerede skupa s Maggie, ali obično ona jedina može obuzdati našu Maggs kad joj dođu crni dani. Voli čitati i ima odlične ocjene, a uspijeva se slagati čak i s Prouxom (da, da, pa rekla sam da je svestrana žena). Najbolja prijateljica joj je Diana, s kojom dijeli i spavaonicu. Iskonska je. Odlična je prijateljica, najdraži predmeti su joj Preobrazba ljudi i životinja i Napitci. Parsel-ust je otkad se rodila. Hoda s Alexom iz Guilfoylea.


Image Hosted by ImageShack.us
Ophigeniya McFlue

Na drugoj je godini, u Boliveriju. Najbolja prijateljica joj je Ozzie, jer čim je stigla (drugo polugodište prošle godine) su se skompale. Dijeli spavaonicu sa mnom, Ozzie, Melissom i Maggie. Potječe iz, već stoljećima, iskonske obitelji. Tvrdoglava je kao i Melissa pa se često znaju svađati bez da ijedna popušta. Voljela bi postati profesorica Napitaka pa su joj tako Napitci najdraži predmet. Ophigeniya posjeduje neobičan dar za proricanje sudbine. Mnogo puta je prorekla stvari koje su nas iznenadile ili zbunile ili uplašile, no ovaj put je prorekla nešto što zbilja nismo očekivali i što nas je zbilja sve zbunilo…


Image Hosted by ImageShack.us
Ozzie Valent

Pravo joj je ime Ozana, ali nitko ju tako ne zove, osim obitelji. Za profesore je Valentica, a za nas, prijatelje, Ozzie. Totalno je otkvačena i luda, voli raditi gluposti. Najbolja prijateljica joj je Ophigeniya. Na drugoj je godini, u domu Boliverija. Dijeli spavaonicu sa mnom, Ophigeniyom, Melissom i Maggie. Maggie i ona se odlično slažu jer obje voli praviti sranja. Ozzie je bezjačkog podrijetla, voli sve predmete odim Magijske povijesti i Proricanja. Patronus joj je u obliku lava, a bauk u obliku dementora. Ima mačka Garfielda i sovu Fly.


Image Hosted by ImageShack.us
Maya Courage

Na drugoj je godini, u domu Boliverija. Najbolja prijateljica joj je Leda. Dijeli spavaonicu s Ledom, Dianom i Annom Rackwish. Obožava metloboj, iako nije u timu. Odlična je u Napitcima, a uz Napitke najdraži predmeti su joj još i Obrana i Preobrazba ljudi i životinja. Bezjačkog je podrijetla, no otkad je doznala da je vještica želi postati auror i boriti se protiv mračnih sila. Stručnjak je za neverbalne čarolije, iako ja ne znam kako ih je tako brzo naučila, mislim, one se uče tek na 4. godini. Tek smo nedavno doznali da ima vizije. I to čudne, zastrašujuće vizije koje nemaju veze s Rosewhiteom i njegovim djelatnicima ili učenicima. Čudne vizije, koje se povezuju s nekim drugim krajevima, koji muče Mayu. No ono još gore što smo doznali o Mayi je to da je povezana s Voldemortom. Vidjeli smo ju s njim, no na koji način su povezani to nitko ne zna. Ili ipak zna… ?


Image Hosted by ImageShack.us
Leda Steilles

Mislila je da je sasvim obična djevojka, no onda je doznala da je vještica. Trenutno pohađa Rosewhite, na drugoj je godini, u domu Boliverija. Mjeašne je krvi, majka joj je bezjakinja, a otac je bio auror. Ubili su ga Paukovi sljedbenici. Najbolja prijateljica joj je Maya. Druželjubiva je i voli sklapati prijateljstva. Obožava životinje, pogotovo mačke. Može se čak i pretvoriti u jednu mačku, animagus je. Hoda s Michaelom.


Image Hosted by ImageShack.us
Michael Webbery

Super, super, odličan dečko! Melissin godinu dana stariji brat. Na trećoj je godini, u domu Boliverija. On je kriv što sam ja postala lovica. I on igra metloboj na mjestu lovca. Mrzi Prouxa i uvijek smišlja neke gluposti na njegov račun, inače mu je samo letenje na pameti. Najbolji frend mu je Will. Hoda s Ledom, na žalost svih ostalih cura u našoj školi koje su zacopane u njega jer je zbilja, zbilja zgodan…


Image Hosted by ImageShack.us
William Steakley

Svi ga inače zovu Will. Na trećoj je godini u domu Boliverija. Iskonski je, ima dva brata i mlađu sestru. Obožava metloboj, ali, nažalost, nije upao u tim. Najbolji predmeti su mu Obrana, Preobrazba ljudi i životinja i Napitci. Patronus mu je u obliku jaguara, a ima sovu Canona i mačka Genius. Najbolji prijatelj mu je Michael.


Image Hosted by ImageShack.us
Anna Karkaroff

Prije je pohađala Durmstrang, ali ju je njezin ujak, Igor Karkaroff poslao u Rosewhite jer, kako Anna kaže, tamo u Europi ništa više nije sigurno. Na trećoj je godini, u domu Boliverija. Odlična cura. Najbolji prijatelji u Durmstrangu su joj bili Tatjana Ivanova i Viktor Krum, iako ja mislim da joj je Viktor Krum bio i više od prijatelja: ) Sad joj je najbolja prijateljica Anith, ali druži se i sa svima nama ostalima


Image Hosted by ImageShack.us
Anith Eleniel Davis

Neobična cura koja zbilja privlači pažnju. Dosta je povučena i sanjarski je tip, zbog toga ju mnogi doživljavaju kao umišljenu. To sam i ja u prvo vrijeme smatrala, no sad znam da naša Anith uopće nije takva. Obožava rock, i prava je rockerica. Ima zbilja neobične i prekrasne oči, i obožava metloboj. Na trećoj je godini, u domu Boliverija. Najbolja frendica joj je Anna Karkaroff, a najbolja je u Preobrazbi ljudi i životinja, Stvaranju čarolija i rima te Astronomiji. U svađi ju se lako izbaci iz takta. Hoda s Tomom (sretnica!).


Image Hosted by ImageShack.us
Isabell Black

Super cura! Stigla je iz Hogwartsa prošle godine, baš kao i njezina najbolja prijateljica Lara. Ovdje je na trećoj godini, u domu Boliverija. Odlično se snašla u Rosewhiteu. Iskonskog je podrijetla. Odlično igra metloboj, koji obožava, i posjeduje Vatrenu munju. Pomogla sam joj da dođe u tim nakon što ga je Travis napustio, sad igra na mjestu lovice. Bauk joj je u obliku dementora, a patronus u obliku jednoroga. Ashlee ju, baš kao i mene, uči kako postati animagus, povremeno se pretvara u jednoroga. Naj predmeti su joj Obrana i Preobrazba ljudi i životinja. Kako sam već rekla, najbolja frendica joj je Lara Shinoda.


Image Hosted by ImageShack.us
Lara Shinoda

Premjestila se iz Hogwartsa ovamo, baš kao i Isabell, prošle godine. Najbolja frendica joj je Isabell jer se super slažu još iz Hogwartsa. Na 3. je godini, u Boliveriju. Ima malo kose oči, jer joj je tata porijeklom japanac. Iskonska je. Ima malu mačku, Cyril. Najdraži predmet joj je Obrana. Patronus joj je u obliku crne pantere, a bauk u obliku pauka ili lorda Voldemorta. Voli pisati i crtkarati.


Image Hosted by ImageShack.us
Luna Snape

Luda, luda, luda i otkačena cura. Totalno crazy. Na trećoj je godini, u Boliveriju. Super je frendica, prava rokerica u duši. Obožava rock, i ponekad probudi cijeli društveni svojim slavnim pjevanjem ili sviranjem bubnjeva. Posebno je nadarena i talentirana za gluposti. Najbolja frendica joj je Keera Smith. Jedina rodbina joj je stric Severus Snape koji je u Velikoj Britaniji jer joj je roditelje i tetu ubila moja premila mama. Dobila je nadimak Čupava koji joj, za pravo čudo, nije dala Maggie već neka, nama nepoznata osoba(svaka mu čast!). Najdraži predmeti su joj Obrana i Napitci. Rođena je na petak 13., i ima miša Beetlejucie.


Image Hosted by ImageShack.us
Keera Smith

Na trećoj je godini, u Boliveriju. Ima smeđu kosu i svijetle plavo-zelene oči. Voli metloboj, ali nije dovoljno dobra da uđe u ekipu. Najbolji predmeti su joj Obrana i Aritmancija. Ne voli Napitke i Magijsku povijest. Najbolja frendica joj je Luna Snape. Ima sovu Paradise i mačku Hall. Bauk joj je u obliku dementora, a patronus u obliku orla. Odnedavno je doznala da ima sestru blizanku od koje je starija jednu minutu…


Image Hosted by ImageShack.us
Tom Webbery

Odličan dečko, i zbilja zgodan. Također Melissin brat. On je, kao i svi Webberyjevi, u domu Boliverija, na četvrtoj godini. Stvarno je zgodan i sladak. No, na žalošćenje svih djevojaka ima curu. Njegova cura je Anira Davis. Igra metloboj na mjestu udarača. Najbolji frend mu je Silver. Inače je super, baš kao i Michael iako mi se čini da je on malo ozbiljniji od Michaela. Ponekad se zna držati uštogljeno i umišljeno, praviti se da je pametniji od ostalih i visoko dizati nos, gore u nebesa. Ali pretrpimo mi to… Tom je ipak legenda!


Image Hosted by ImageShack.us
Silver Leonard Ravenwolf

Potječe iz drevne kraljevske obitelji, u kojoj je njegov pra pra pra djed bio crna ovca te se oženio vješticom. U Boliveriju je, na 4. godini. Zbilja je veoma društven, i non-stop je u velikoj gomili ljudi jer kad je sam osjeća se nesigurno. Voli raditi gluposti pa se ponekad zna posvađati s Tomom oko toga. Prije je pohađao Beuxbatons, ali se prebacio u Rosewhite. Najbolji frend mu je Tom Webbery.


Image Hosted by ImageShack.us
Annie Webbery

Melissina godinu dana mlađa sestra. Na prvoj je godini, u Boliveriju. Dosta je sramežljiva, tiha i povučena. Ne govori mnogo, i obično se drži po strani. Ali kad je u svom društvu zna postati dosta pričljiva i nasmijana. Čini se ako da živi u nekom svom, mračnom svijetu. Voli Obranu i Napitke (čini se da je to naslijedila od Melisse), dosta dobro igra piro, a voli i metloboj. Najbolja frendica joj Fanny, a meni se čini kao da su njih dvije sušta suprotnost.


Image Hosted by ImageShack.us
Fanny Nemeth Richter

Na prvoj je godini, u Boliveriju. Iako je mlađa od mene, stvarno je super frendica! Luda, i otkačena. Kako sam već rekla, sušta suprotnost svoje najbolje prijateljice, Annie Webbery. Odlična je učenica i nema nikakvih problema s učenjem. Najdraži predmeti su joj Napitci i Stvaranje rima i čarolija. Pošto je luda voljela bi se baviti skijanjem, ali joj roditelji to ne dopuštaju. Vježba da postane animagus, postepeno se pretvara u leoparda, koji je isto tako lik u koji se pretvara njezin patronus.ANDORA

Image Hosted by ImageShack.us
Daniel Denberg

Moja ljubav. najslađi dečko na planeti. I ujedno i moj dečko: ) Naprosto ga obožavam. ne mogu bez njega. U Andori je, i jedan je od onih netipičnih Andoraca. Dakle, super je. Obožava metloboj, vratar je i to odličan. Na trećoj je godini. Najdraži predmet m uje Obaran i Napitci, mrzi Prouxa. Ali u Andoru je upao samo zato što je iskonski. Najbolji frend mu je Danny Patterson. Volio bi biti auror ili metlobojski igrač.


Image Hosted by ImageShack.us
Danny Patterson

Mrzim ga! Mrzim ga! Mrzim ga! Zašto je Daniel baš njega morao naći za najboljeg frenda?! Na trećoj je godini, u Andori. I užasan je. Znam da me mrzi, i znam da se on i Daniel non-stop svađaju oko toga. Najbolji frend mu je Daniel i skroz ga nastoji nagovoriti da prekine sa mnom. Najdraži predmeti su mu Napitci i Stvaranje rima i čarolija. Bavi se bacanjem kletvi po nama, Bolivercima. Volio bi biti Paukov sljedbenik, a znam da i Daniela nagovara na isto…


Image Hosted by ImageShack.us
Amber Scott

Mrzim tu curu! Naprosto ju mrzim! Znam da i ona mene mrzi… U Andori je, na trećoj godini. Mrzi me zato što hodam s Danielom. Ona mu je bivša. Igra metloboj. Mislila sam da su dečki stručnjaci za maljce, ali ona mi je pokazala da se i cure mogu nositi s tim malim napasnicima. Nas dvije se naprosto ne podnosimo. Svaki put kad prođemo jedna pored druge kletve frcaju na sve strane. Najdraži predmet joj je Stvaranje rima i čarolija. Uz Dannyja, ona je Prouxova miljenica. Najbolja frendica joj je Michelle.


Image Hosted by ImageShack.us
Michelle Snape

Ona je užasno zla. Stvarno je zlobna. Ispaljuje kletve na sve i svakoga, a i naprosto ne da mira ljudima. Mrzim ju! Ne toliko koliko Amber, ali ju ipak mrzim. Možda zato što joj je Amber najbolja prijateljica. Na trećoj je godini, u Andori. Najdraži predmeti su joj Magična bića i Napitci. Parsel-ust je i voljela bi biti Paukov sljedbenik. Neregistrirani je animagus, pretvara se u vuka. Ima ljubimca crnog jednoroga Luniela, zmiju Fleku i sovu Eola.Image Hosted by ImageShack.us
Dante Slytherin

Zabavna i zanimljiva cura. Kći je Salazara Slytherina, jednog od osnivača Hogwartsa. Dante je u početku bila u Guilfoyleu, ali se prebacila u Andoru. Na drugoj je godini. Igra metloboj, tragačica je. Igra fenomenalno i Alba je uglavnom sve teže poraze doživio od nje. Najbolji predmeti su joj Magijska povijest i Napitci. Najbolja prijateljica joj je Leni. Hoda s Marcom Riddleom i sve bi napravila za njega (kad malo bolje razmislim, a ko ne bi). S njom se uvijek može razgovarati i uvijek je spremna za zabavu.


Image Hosted by ImageShack.us
Lendora Henesy

Nadimak joj je Leni, i svi ju tako zovemo. Simpatična je i veoma draga. Pomalo otkvačena. Uvijek ima neke urnebesne provale. Iako je u Andori super se slaže s nama ostalima. Na drugoj je godini. Prije se družila s Amber, ali se posvađala s njom i sad joj je najbolja prijateljica Dante. Voli Njegu i Napitke i nekako izlazi na kraj s Prouxom. Ponekad zna biti malo čudna.


Image Hosted by ImageShack.us
Marco Riddle

Na drugoj je godini, u Andori. On je nekakav rod lorda Voldemorta iako ja nisam točno otkrila kakav(navodno dosta blizak), ali nema namjeru ubiti svakoga na putu. Po ponašanju i izgledu su dosta slični(on i Voldemort). Ponekad Voldemort preuzme kontrolu nad nekim dijelom njegova tijela, ali to nije tako često. Bauk mu je u obliku nekakvog velikog feniksa. Hoda s Dante. Najbolji frend mu je Josh McCartney. Pola cura iz škole je zacopano u njega.


Image Hosted by ImageShack.us
Josh McCartney

Moj bivši dečko. On je bezjak, barem je bio bezjak dok nije popio eliksir moći. Sada je postao čarobnjak. Nisam baš dobra s njim, zapravo ga se klonim. Ipak, mislim da bih mu na neki način trebala biti zahvalna, spasio mi je život (iako da nije bilo njega moj život i ne bi bio ugrožen). U Andori je, na drugoj godini. Najbolji frend mu je Marco. Voli Prouxa, pa mu je tako Stvaranje rima i čarolija najdraži predmet. Mislim da želi postati Paukovim sljedbenikom, a čini se da bi htio biti i sa mnom. Ili s Amber?! Nisam sigurna. Čudan je. Jedan čas me mrzi, a drugi čas sam mu već super.


Image Hosted by ImageShack.us
Keira Riddle

Nisam se s njom baš previše upoznala, ali mi se ne čini kao loša cura. Na trećoj je godini, u Andori. Najbolja prijateljica joj je Alma Wood. Odrasla je u sirotištu. Ona je isto Voldemortov i Marcov rod iako ja stvarno ne znam kakav. Nema namjeru bacati uroke po ljudima kao Voldemort. Najdraži predmeti su joj Trave i Magična bića. Voljela bi imati zmaja, a sada ima jednoroga po imenu Moonlight


Image Hosted by ImageShack.us
Alma Wood

Na trećoj je godini, u Andori. Ima brata, Alana. U početku smo se mrzile, no kasnije smo postale super frendice. Najbolji predmet su joj Napitci, a najbolja prijateljica joj je Keira Riddle. Brzopleta je, no može popraviti ono što je učinila u svojoj brzopletosti. Patronus joj je, kao i bauk, u obliku jednoroga. Njezin brat bi volio postati Paukovim sljedbenikom, no Alma ga pokušava odgovoriti od toga. Je li ona dovoljno jaka za to?


GUILFOYLE

Image Hosted by ImageShack.us
Ashlee Amber McKanzie

Inače, za sav ostali puk, Ash. U Guilfoyleu je i drugoj je godini. Super se ipak slaže s nama iz Boliverija. Najbolje prijateljice su joj Enika i Haley. Animagus je iako ne znam kako je to naučila, pretvara se u leptira. Trenutno i mene uči da postanem animagus (hvala, Ash). Naj predmeti su joj Obrana i Čarolije i rime. Hoda s Robertom koji je godinu stariji od nje i koji je najbolji Alexov frend. Iskonska je.


Image Hosted by ImageShack.us
Haley Joy Heron

Na drugoj je godini, u Gulifoyleu. Naj predmet joj je Stvaranje rima i čarolija (kako izdrži s Prouxom?!), ali je odlična i u svim ostalim predmetima.. Najbolje frendice su joj Ashlee i Enika. Iskonska je. Preselila se u SAD jer joj je tata dobio neki super posao. Uvijek se smije i vrlo je simpatična i vesela osoba.


Image Hosted by ImageShack.us
Enika Gryffindor

Potomak je Godrica Gryffindora, jednog od osnivača Hogwartsa. Naslijedila je sjećanja svih Gryffindora. U Gulifoyleu je (nemam pojma kako, ne pitajte mene. Po mom mišljenju bi trebala biti u Boliveriju, ali AnGuBo je valjda drukčije odlučio), na drugoj godini. Naj frendice su joj Ash i Haley. Dosta je nesigurna u sebe, ali kad poludi onda stvarno bude svega. Inače je plaha, možda zato što sve misle da je neki čudak kad je Gryffindorova. Ali ja ne mislim tako, kao ni njezine naj frendice. Ona je super osoba, i s njom se uvijek može razgovarati.


Image Hosted by ImageShack.us
Kinssay Chang

Simpatična cura. Stigla je iz Japana. Na trećoj je godini, u Guilfoyleu. Svi ju zovemo Kiny. Upoznale smo se pod čudnim okolnostima koje su me zamalo stajale glave. Uvijek je tu kad mene treba upozoriti na nešto ili me obavijestiti o nečem. Ponekad imam osjećaj da ona zna sve što se događa u Rosewhiteu, ali i ne samo u Rosewhiteu već i u čitavom svijetu. Ponekad imam osjećaj da je ona moj anđeo čuvar. Inače je dosta dobra u Obrani i može se oduprijeti mnogim čarolijama kojima se i poneki odrasli čarobnjaci ne mogu suprotstaviti. Jako je dobra i u Proricanju. Najbolja frendica joj je Serena. Volim razgovarati s njom jer je tako razumna i s njom nikada nije dosadno


Image Hosted by ImageShack.us
Serena Diggory

Na trećoj je godini, u Guilfoyleu. Luda je, šaljiva i zabavna. Naj frendica joj je Kinssay. Kad odraste voljela bi biti aurorica. Najdraži predmet joj je Obrana. Patronus joj je u obliku orla. Riba je u horoskopu. Iskonska je. Voli zbijati šale i izvoditi gluposti.


Ostali likovi
Image Hosted by ImageShack.us
Lujiza Brown

Moja mama. Jedna od najvećih crnih vještica u povijesti. Ona je inače jako lijepa, a ovu sliku mi je dao Matt Harrison. Tako je ona izgledala sa 16. Sada izgleda starije i ima tamno crnu kosu, boje ugljena. Ona ima prekrasne plave oči, a u njima ima toliko moći da čak mogu ubiti. Njezin cilj je učiniti od svih čarobnjaka bezjake i tako se uzdići nad svima. Navodno je mog oca iskoristila samo da dođe do nasljednika, tj. mene. U tome je uspijela, ali nisam baš ispunila njezina očekivanja. Ona se nadala da ću ja biti jednaka njoj te da će se naše moći na kraju ujedniti u nezaustavljivu silu. Dok je bila u Rosewhiteu, bila je u Andori. Najbolji prijatelji su joj bili Matt Harrison(kojeg je obožavala), Marcous (Moj otac. Njegovo podrijetlo, pa tako i prezime, je nepoznato) i Simone Goldberg. Mog oca je ubila u noći mog rođenja. Navodno je on prorekao, kad me primio u ruke, da ću ja biti različita od nje, to jest da joj se neću pridružiti, i zato ga je ubila. Njezina najveća ljubav, jedina osoba koju je voljela i njezin najbolji priajtelj je Matt Harrison koji me posvojio. Navodno je i on u nju bio zaljubljen, ali se oženio Jane iz meni nepoznatog razloga. Moja mama je imala mnoštvo svojih sljedebnika koji su se nazivali Paukovi sljedbenci.Njezin zaštitni znak je pauk. Svatko tko je postao Paukovim sljedbenikom na ramenu mu se, umjesto Znaka, žigosao Pauk. Nitko nikada ne prestaje biti Paukovim sljedbenikom i Paukovih sljedbnika ima posvuda po svijetu, razasutih. Oni samo čekaju dan kad će se njihova Gospodarica ponovno uzdići.Trenutno je moja mama zatvorena u tamnicu Bastillu i pod prismotrom je tamlisa. Mrzi me, kao i ja nju. Prvo što će učiniti, kad pobjegne iz Bastille je da će ubiti mene. Naravno, ako u tome uspije. Jedna je od 7 Veličanstvenih, to znači da jedna od samo 7 ljudi koji su ikada mogli i ikada će moći izvesti Podvojenu Ličnost. Poznato je svih 6 (Andora, Boliveri, Guilfoyle, Strallman, Innocent, Lujiza Brown) dok je 7. osoba nepoznata.


Image Hosted by ImageShack.us
Marcous

Moj otac. Ne znam mnogo o njemu. Na Rosewhite je došao zagonetno i priča o njegovom dolasku je zapravo legenda. Nakon strahovitog brodoloma u kojem je poginulo mnoštvo ljudi spasio se samo 13 godina star dječak, moj otac, Marcous. Doplutao je do Roselanda. U početku su se svi pitali kako je uspio doći na Roseland ako je bezjak no on nije bio bezjak… Bio je čarobnjak. Prije nego što je došao na Roseland nije imao dom. Živio je kao skitnica, i tako se ukrcao na taj brod. Upao je u dom Andore, što je potaklo mnoge sumnje, pošto je Andora dom crnih čarobnjaka. Mnogi se još i sad pitaju je li on zbilja bio čarobnjak? Nije bio vješt u magiji, bio je gotovo hrkan. U Rosewhiteu se sprijateljio s Mattom Harrisonom, Lujizom Brown i Simone Goldberg. Sve godine školovanja bio je zaljubljen u Lujizu no on nju nije zanimao… Kasnije ga je iskoristila kako bi dobila nasljednicu, to jest mene. Čim sam se rodila i kad me Marcous primio u ruke prorekao je da ja neću biti Lujizina nasljednica i da ću je ja uništiti. U svom bijesu Lujiza ga je ubila…


Image Hosted by ImageShack.us
Matt Harrison

Njega zovem svojim ocem. Bio je najbolji Lujizin prijatelj u Rosewhiteu i bio je u domu Andore. Kad su Lujizu strpali u Bastillu on me prihvatio kao svoju kći. Brinuo se za mene sve ove godine i na tome sam mu neizmjerno zahvalna. Iako je oduvijek bio zaljubljen u Lujizu oženio je bezjakinju pod imenom Jane. Lujiza mu je, kad me primio u svoj dom, oduzela njegovu čarobnjačku moć…


Image Hosted by ImageShack.us
Jane Harrison

Hvala ti za sve... Bila si mi majka koju nikada nisam imala...

Zavirite u moj fotoalbum...

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Maggie

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us