Rosewhite's diary

19.05.2007., subota

Prošlo je točno godinu dana...

Cijela ova saga o Amandi Harrison započela je između stranica čudesne knjige o Harryju Potteru. Svih, dotad izašlih, šest knjiga sam pročitala u jednom dahu, ali moja oduševljenost i zaljubljenost u svijet Harryja Pottera, Hogwartsa i škole magije tu nije prestala. Smišljala sam kraj serije, obrate i sve što se moglo i nije moglo dogoditi. A onda mi je pala na pamet ideja da sama načinim takav čudesan ssvijet. Podatke i sve moje zamisli, bilješke sam upisivala u jednu bilježnicu koju i sada ponosno čuvam. A onda sam došla ovamo i započela ovu priču...
Priču o Amandi Harrison, djevojci koja doznaje da nije baš tako obična kao što je mislila, priču o djevojci koja otkriva pravu istinu o sebi, koja doznaje da njezini roditelji nisu dvoje nadasve običnih ljudi, nego netko zbilja, zbilja poseban. Amanda Harrison doznaje da je kći zle vještice Lujize Brown zatočene u tamnicu i tu počinje njezina borba protiv zla...
Prošlo je točno godinu dana otkad sam ja, djevojčica zaljubljena u knjige, stvorila lik Amande Harrison. Odonda pa sve dosad samu sebe sam u mnogo toga prepoznala u Amandi, kad mi je bilo teško sjetila bih se Amandine hrabrosti shvativši da je ona lik kojem sam ja dala dušu.
I na kraju željela bih se zahvaliti nekim ljudima. Prvu bih htjela spomenuti Mayu čiju sam priču prvu počela čitati (i čiju sam priču cijelu pročitala) i koja me inspirirala da otvorim ovaj blog.
Zatim tu je moja Maggie, najbolja frendica, bez koje vjerojatno ovog svega ne bi ni bilo. Puno ti, Maggs, hvala za sve!
Moram spomenuti Anith (ili Aniru, kako je se oduvijek sjećam) koja bi uvijek pogodila što se događa u mojoj priči, i Dante koja je uvijek tu kad ju trebam.
Kinssay koja uvijek ostavlja comente. Dianu ili Carmillu koja je, kako ja volim reći, otkrila moj blog, i koja ga je prva počela čitati. Amber koja je postala moj najveći negativac.
Zatim i sve vas ostale; Ledu, Serenu, Alexis, Liz, Danu, Chate, Amy, Lily, Arabell, Ninu, Fanny, Almu, Haley, Eniku, Silvera, Ayu, Michelle, Leni, Lindsay, Annu Gryffindor, Willa, Laru, Lunu, Keiru, Keeru, Katie, Hermione, Jamesa, Marca...
I sve one koji višu ne pišu i većina vas ih zapravo i ne zna: Isabell Black (još uvijek ne shvaćam zašto je ona otišla), Jasmine, Ashlee, Annu Karkaroff, Anu Rackwish, Ophigeniyu, Ozzie (sadašnju Annu Gryffindor, Ozzie mi je bila FANTASTIČNA!) i još mnogo njih koje se sad ne mogu naprosto sjetiti.
I svima vama ostalima koje sad nisam spomenula jer teško se sjetiti svih (malo nas je, al nas ima!).
Hvala vam svima za ovu godinu, bez vas moja priča ne bi ni postojala...

- 20:07 - Komentari (65) - Isprintaj - #

11.05.2007., petak

Ako ikad pokušate shvatiti što se zbilja događa... Ne pokušavajte!

-Kako to misliš bal?-upita Maggie gadljivo.
-Ples, Maggie, haljine… I tako to.-rekla sam sva ozarena. Danielu će se to sigurno svidjeti.
-A, takav bal.-reče Maggie kao da joj je sve to skupa odvratno i nezanimljivo.-Glupost!
-Ih, Maggie, nemaš ti pojam!-reče joj Kiny i odmahne rukom.-To je ludnica, zar ne, Am?
-Pa naravno da je ludnica! S kim ćeš ti ići, Kiny?
-Hmm… Ne znam. Nadam se da će me Dean pozvati, ali nekako ne vjerujem.
-Kako vi to mislite da moramo s nekim ići?-upita opet Maggie.
-Pa, pobogu, Maggie, netko te mora pozvati na taj bal. Neki pripadnik muškog roda, razumiješ?
-Aha…-reče Maggie i ozbiljno se zamisli.
Bilo je užasno smiješno vidjeti Maggie tako zamišljenu. Ali scena koja se meni nikako nije mogla izbiti iz glave bili smo Daniel i ja, zagrljeni, zajedno na tom balu.

-Molim vas za malo pozornosti.-svoj zaneseni pogled odvojila sam od praznog tanjura za velikim stolom Boliverija i okrenula se prema profesoru Strallmanu koji je upravo pokušao održati govor. Već sam znala što će reći.-Eto, sad kad smo svi siti i napiti, volio bih objaviti jednu zbilja odličnu vijest. Svi vi znate kakva su tamna vremena pred nama, naročito sad kad je Lujiza Brown pobjegla iz Bastille, a skupa s njom i Simone Goldberg. Moram vas upozoriti, ponovno, da se čuvate. Nikada nije dovoljno opreza. No, u ovo mračno vrijeme, svima nam je potreban odmor i zabava. Školska tradicija je da se svake druge godine u Rosewhiteu održava tradicionalni Božićni bal. Moram nagovijestiti i da je ove godine tako.
Dvoranom se razlijegao užurban žamor, smijeh i radosni povici.
-No, no!- rekao je Strallman podigavši svoje stare i izborane ruke da umiri gomilu. Licem mu se razlijegao osmjeh.-Tiho! Zato bih molio sve vas, koji ste možda imali ikakve planove za ove Božićne praznike da ih otkažete i da ove godine ostanete u Rosewhiteu na tom prekrasnom Božićnom ugođaju. A sad možete pohitati u spavaonice ili u svoje društvene domove. Želim vam laku noć!
Okrenula sam se i ustala od stola. Maggie i Melissa ustale su se sa mnom. Nismo bile jedine. Već je veliko mnoštvo krenulo prema vratima, nasmijano i u priči.
Dok sam izlazila jasno sam vidjela Daniela. Nije me bio primijetio. Nije bio nimalo raspoložen, kao što je bio ostatak škole. Zapravo, izgledao je potpuno utučeno i na neki način ljuto. Kao da su mu sve lađe potonule.
Mogla sam jasno čuti kako govori Dannyju, svom najboljem prijatelju:
-Ideš li na bal?
-Ne, mislim da ne. A ti?
-Am će očekivati da idem.
-Pa tako ti i treba kad hodaš s tom Boliverskom nakazom.
Daniel ga je pogledao, ali nije ništa rekao. U tom trenu imala sam osjećaj da mrzim obojicu.

Prošlo je bezmalo tjedan dana od te večeri kad je Strallman najavio da će se održati bal. Držala sam Daniela za ruku, a on me, sa smiješkom na licu, vodio u Andorski društveni dom.
-Daniel, ne misliš li da će biti malo čudno što ja uđem u Andorski društveni? Pa tamo me svi mrze!
-Baš me briga!-rekao je.
-Ali i tebe će mrziti!
-Ni to me nije briga.
-Daniel!
-Što je? Sama si rekla da želiš da ti i ja negdje budemo sami. Odvest ću te u svoju spavaonicu. Tamo nema nikoga. Što me briga što oni kažu! Samo te moram upoznat s Dannyjem. Ipak mi je on frend
-Ali on me mrzi!
-Ni za to me nije briga.
-Ajme majko!
Daniel je upisao lozinku logotipu i uveo me u društveni dom Andore. Bila je to niska, duguljasta prostorija. Slična Boliverskom društvenom domu, samo što je Boliverski bio mnogo viši. Bila su u prostoriji dva kamina i mnoštvo stolova i naslonjača. Meni se nisu činili tako udobni kao u Boliveriju. Ili je to možda bilo samo zato što sam ja Boliverka. Na stolovima je bilo mnoštvo pergamenta i pera i vladao je veliki nered baš kao i u svakom drugom društvenom domu. Većina Andoraca je bila tu, osim možda nekih što su se šmucali po dvorcu ili su već otišli u krevete. Kad smo Daniel i ja ušli u prostoriju, nitko nas isprva nije ni primijetio. A onda su odjednom svi ugledali da… smo to mi, i smjesta je zavladala tišina. Veoma neugodna tišina.
A onda je netko, s vrlo velikom mržnjom na licu rekao da sam to ja. Pa se moje ime proširilo brzinom munje do svakog usta u prostoriji.
-O, to si ti, Harrisonice.-reče tad neki odvratan glas pun odbojne mržnje. Bila je to Amber. A odmah iza nje klipsala je Michelle.-Šta tvoja odvratna žabska pojava radi ovdje, u Andori?
-Ono što ti sigurno nikad nisi radila. Idem malo posjetiti Danielovu spavaonicu.
Pa sam joj se opako nasmijala. Onim osmjehom koji je govorio: pa-ti-pogodi-što-ćemo-tamo-raditi.
Amber se ugrizla za usnicu.
-Harrisonice, u Andorskom si društvenom domu. Andoraca je deset puta više, a ti si samo jedna.
Nagnula sam se na uho i tiho joj prišapnula:
-Da, ja sam možda jedna. Ali barem mi glava nije šuplja, kao tvoja.
Zatim sam se okrenula Danielu i iza njega ugledala Dannyja.
-Nećeš li nas upoznati?-rekla sam Danielu.
Daniel me predstavio Dannyju, koji se smješkao usiljenim osmjehom.
-Drago mi je.-rekla sam i pružila mu ruku s lažnim osmjehom na licu.

Ležala sam uz Daniela. Njegovo toplo tijelo me grijalo. Poljubila sam ga u vrat. Tako je fino mirisao. Zaboravila sam potpuno na Dannyja i Amber i Michelle i sve one Andorce što su sad sigurno govorkali protiv mene i Daniela. Nije me bilo briga! U Danielovu toplu zagrljaju bilo je tako fino i toplo… Napokon sam se osjećala sigurno…

Maggie je sjedila preko puta mene na svom krevetu. Ja sam pisala svoju zadaću iz Napitaka. Ona se igrala svojim pramenom kose i gledala me zamišljeno. Melissa je bila dolje u društvenom, pisala je zadaću s Anith, Mayom i Ledom, one su joj pomagale.
-Am!-zazove me Maggie.
-Što je?
-Na tom se balu mora plesati, zar ne?-upita me Maggie.
-Tehnički gledano, Maggie, taj bal i jest ples.
-K vragu!
-Zašto? Što je bilo?
-Ja ne znam plesati.
Prasnula sam u smijeh.
-To uopće nije smiješno!-vikne Maggie bacivši na mene jastuk. Laganim potezom štapića bacila sam ga natrag na nju, a ona se izmaknula.
-Ja ću te naučiti.-rekla sam i dalje se cereći.
-Zbilja? Ti to znaš?
-Da, naravno. Nije to neka prevelika filozofija!
-O, super!
-Ali, Maggie, tebi se taj bal u početku nije sviđao!? Zašto si se sad odjednom tako zagrijala za njega?
-Pa tako… Bezveze. Sviđa mi se jer ne moram ići kod babe za praznike.
Ali znala sam da mulja. Tko zna u kog se sad zatreskala… Nisam ništa rekla samo sam se nasmiješila. Maggie je shvatila. Nastavila sam pisati svoju zadaću, a Maggie je i dalje zamišljeno vrtjela pramen kose.
-Am!
-Što je sad?
-Ma ništa!
-Reci!
Maggie me nelagodno pogledala. Kao da nešto skriva od mene.
-Maggie, reci mi. Što je?
-Am, žao mi je. Ali ovo sam čula svojim ušima.
-Što?
-On te vara, Amanda!

p.s. Eto, novi post... Sad pišem redovno petkom, pa ako vam zbilja i ne stignem javiti, znate kad su postovi... Imam novi e-mail, pošto mi je i am_harrison@net.hr hackiran.
novi mail je am_rosewhite@yahoo.com
ako me trebate, na taj se mail javite.ako ne bude u međuvremenu hackiran
Novi post na Roweni
- 19:08 - Komentari (28) - Isprintaj - #

04.05.2007., petak

Maggiena spačka

-Ma pogledaj ti samo ovo, prvi sat imamo Stvaranje rima i čarolija.-reče Maggie proučavajući raspored. Bilo je jutro, sunce je pružalo svoje zrake kroz prozor obasjavajući Blagovaonicu. Maggie je bila odlično raspoložena, ja baš i ne. Zanimalo me gdje je Daniel jer ga sinoć uopće nisam bila vidjela, a i nešto mi je bilo sumnjivo kod Melisse. Zašto tako mrzi novu profesoricu? Jer to je morala biti mržnja… Moja draga prijateljica sad je sjedila pokraj mene i nezainteresirano, pogleda uprta u daljinu, žvakala koricu kruha.
-Fenomenalno, kaj ne?-reče Maggie.
-Ha, oprosti, što?-upitala sam ju.
-Pa fenomenalno je to što imamo Stvaranje rima i čarolija prvi sat. Trebali bi promijeniti taj naziv, stvarno je predugačak.
-Zašto je to fenomenalno?-upitala sam stavljajući žlicu Čokolina u usta.
-Imam novu klopku za Prouxa!-nasmiješi se ona zloćudno i namigne mi.
-Maggie…-bolno sam uzdahnula.
-Što je? Vidjet ćeš, ova će ti se jako svidjeti. Mislila sam…
Tu je moje slušanje Maggienih ispovijesti bilo prekinuto jer je u Blagovaonicu ušla nova profesorica, Kimberly Doyle. Pogledom je prošvrljala po Blagovaonici, preko Ash i Enike koje su se nešto užurbano došaptavale do stola Andore za kojem je Marco darovao Amber nekakve čokoladice ljubeći ju u obraz, a zatim je pozorno promatrala stol Boliverija. Njezin pogled se zaustavio na nama, na Melissi, Maggie i meni.
Približila nam se, a tad je i Maggie ušutjela i zagledala se u nju.
-Meli… Ovaj, gospođice Webbery, htjela bih razgovarati s vama.-rekla je nagnuvši se nad Melissu.
-Ni mrtva!-odbrusi joj Melissa. Mel nikada nije bila nepristojna, pogotovo ne prema profesorima. Zašto se onda ovako otresa na novu profesoricu? Pa ni ne pozna ženu…-Ja nemam što s tobom razgovarati.
-Melissa, molim te.-reče profesorica.-Ne želim se ovdje raspravljati. Dođi u moj kabinet. I to ti naređujem, kao profesorica.
Melissa ju je prostrijelila pogledom.
-Odmah!-reče profesorica.
Mel se ustala, ni ne pogledavši mene i Maggie, i otputila se za profesoricom.
-Što je to bilo?-upita me Maggie.
Slegnula sam ramenima.
-Voljela bih da znam.-odgovorila sam promatrajući Melissina leđa dok je odlučnim, ali ljutitim hodom odlazila iz Blagovaonice.

Dok smo Maggie i ja žurile na sat Stvaranja rima i čarolija, Maggie sa zluradim osmjehom na licu, a ja zabrinuta zbog Melisse, netko nas je presreo.
-A, tu si.-rekla sam i nasmiješila se.-Pitala sam se kad ću tebe vidjeti. Gdje si nestao?
Daniel se osmjehnuo.
-Tu sam bio. Tu negdje.
Maggie je bio nelagodno. Primijetila sam to.
-Ja ću se požuriti na sat.-rekla je.-Moram pripremiti sve za moju spačku. Vidimo se.
Zatim se žurno otputila prema učionici.
Ja sam pogledala Daniela.
-Falio si mi.-rekla sam mu.
-I ti meni.
Nasmiješio mi se, a ja sam se rastapala. Čvrsto sam ga zagrlila i poljubila.
-Hvala za zmiju.-rekla sam.
-Nema na čemu. Znam koliko ih voliš. Kako si ju nazvala? Salazara?
-Da, kako znaš?
-Rekla mi je.
-Rekla ti je?-upitala sam zbunjena.
-Da, ja sam parsel-ust. Mogu govoriti sa zmijama.
Gledala sam u njega zbunjena i iznenađena. Odjednom, rekao je nešto čudno. Kao da je nešto prosiktao. I tek tad sam shvatila da se Salazara bila svila oko njegova vrata. Kako ju nisam prije primijetila? Dopuzala je k meni i omotala mi se oko ruke, a svoju glavu je podigla prema Danielu i pozorno ga motrila, kao da mu nešto govori.
Gledala sam čas u njega, a čas u Salazaru.
-Kaže da si prekrasna.-reče on.-I ja se slažem s njom.
Nasmiješila sam se i on me poljubio. No naš poljubac prekinuo je nečiji glas.
-Mrzim te!-vikao je. Bio je to Melissin glas.-Ne znam zašto si uopće došla. Nisi se ni morala vraćati! Ostavi me! Ne želim ni čuti za tebe!
Daniel me pogledao zbunjeno. No ono što je mene još više zbunilo bio je vrisak koji je zatim proprao zrak.
Potrčala sam prema učionici iz koje je dopirao vrisak. Daniel odmah za mnom. Unutra me dočekao zbilja presmiješan prizor. Amberin se jezik produljio na nevjerojatnu dužinu, Michelle je vrištala iz petnih žila, a Proux je bio blijed kao da je vidio smrt. Ostatak razreda, uglavnom Boliverci, je crkavao od smijeha. Ja sam se ušuljala u učionicu smijući se kao kreten i došla k Maggie, koja je izgledala naročito ponosno.
-Karamela jezikoduljica.-reče i klimne na Amberin jezik kojeg je Proux, blijed u licu, pokušao popraviti usput je vukući u bolničku salu.

-Ti nisi normalna!-rekla sam na kraju sata kad smo izlazili iz učionice. Proux nas je pozorno motrio.-Kako si samo to uspjela izvesti?
-Ništa komplicirano!-reče Maggie tiho, da ju Proux ne bi čuo, ali ipak se cereći.- Ubacila sam joj dvije karamele u torbu. Promijenila sam im omot, da izgledaju kao čokolade koje joj je Marco darovao i ona nije mogla odoljeti da ih ne proba. Koja glupača!
Tada su se iza ugla stvorile Amber i Michelle.
-Ti mala gamadi!-vrisne Amber na Maggie.
-O, Amber, smiri malo taj svoj jezik.-reče joj Maggie kroz smijeh.-Mogao bi ti se povećati na nevjerojatnu veličinu.
-Platit ćete nam za to!-sikne Michelle.
-Platiti za što?-upitala sam glumeći nevinost.
-O, znaš ti jako dobro za što.-vrisne Amber na mene.-I ti i ovaj mali crv!
Pritom je gadljivo pogledala na Maggie.
-Taj mali crv barem nema divovski jezik za razliku od nekih.-rekla sam.-Ionako nemate nikakvih dokaza da je Maggie to napravila.
-Možda nemamo dokaza, ali zato imamo štapiće kojima…
Maggie ju je naglo prekinula:
-Kojima se ne znate služiti jer vam je glava šuplja kao kotlić.
-Ti mala nakazo!
-Jeste li sigurni da ste to mislili reći, gospođice Scott?-reče neki glas iza Amber. Glas profesorice McWayne.-20 bodova manje za Andoru. A sad izvolite sve četiri na sat dok vas nisam poslala k ravnatelju, ili oduzela još više bodova vašem domu.
Amber i Michelle su se bijesne udaljile, a Maggie i ja smo se zadovoljno pljesnule rukama.
-Am, Maggie, dobro da sam vas našla!-reče neki glas iza nas. Maggie i ja smo se okrenule. Pred nama je stajala Kinssay.
-O, bok, Kiny! Što si nas trebala?-upitala sam ju.
-Imam izuzetnu vijest! Profesor Strallman ju je trebao objaviti večeras poslije večere, ali ja sam ju doznala ranije. Nećete nikada pogoditi o čemu je riječ!
-Pa dobro, Kiny, nemoj nas držati u… Am, kako se ono kaže?
-Neizvjesnosti!
-Da, u neizvjesnosti. O čemu je riječ?
-Vjerovale ili ne, ove godine se u Rosewhiteu održava tradicionalan Božićni bal! To je najbolja stvar koja se događa u Rosewhiteu. Ludnica, zar ne?

p.s. Eto, novi post... Nisam imala baš neku preveliku inspiraciju, nekako sam htjela da ovaj post bude barem malo zabavaniji, ali ne ide mi baš u stvarnom životu zabavno pa sam ga očito zbrljavila. No, barem sam napisala sve što se napisati moralo.
Još uvijek nema novog posta na Roweni, to je zbog manjka inspiracije i vremena.
- 20:00 - Komentari (25) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< svibanj, 2007 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Opis bloga

Dolazi Smrt… Jeste li spremni za nju? Dolazi vrijeme Smrti… Jeste li spremni za njega? Dolazi vrijeme kad stradavaju slučajni prolaznici na putu, kad se urušavaju svi mostovi i kad vaši planovi blijede. Dolazi vrijeme kad umiru nevini i kad nijedan čovjek na planetu više nije siguran. Dolazi vrijeme kad je istina gora od svake laži i kad znamenje Paukova i Zmija možete pronaći na svakom koraku. Dva najveća crna maga su ponovno ustala. Jeste li spremni na njih? No još je netko ponovno u Igri, desna ruka Lujize Brown pobjegla je iz tamnice Bastille spremna da se pridruži svojoj Gospodarici u ubijanju. A što će biti sad, kad stradavaju svi koji ne trebaju stradavati, s onima koji moraju umrijeti? Čija je sudbina da umru? Je li njihova borba dovoljno jaka da se odupre Smrti?
Dobrodošli na drugu godinu školovanja u Rosewhite, školu vještičarenja i čarobnjaštva za mlade čarobnjake i mlade vještice u SAD-u. Dobrodošli u još jedne kronike Amande Harrison.

Ljudi, ja neću ubacivati više likova u priču jer će mi priča biti prenatrpana (već i sada je), a polovinu ljudi uopće ne spominjem. Ubacit ću još samo one ljude kojima sam obećala (molim za strpljenje). Stvarno mi je žao. I, da, molim sve da mi javljaju kad imaju nove postove.

Pišite mi na:
amanda_harrison@net.hr

Moj drugi blog:
Rowena Allison

Posjetite!!!!!

Moj blog iz osobnog života
Izabrane
Hogwarts Forum

Ostali blogovi
Maggie Riddle
Maggie Riddle2
Maggie Riddle-Century Child
Tarja Turunen
Haley Joy
Anith Davis
Alexis
Dana Thalia Parker
Serena Diggory
Isabell Black
Samantha Wilson
Anna
Chate
Lady Constance
Jill Southwood
Aya
Chloe Candler
Maya Courage
Liz Daniels
Michelle
Avada Kedavra
Allison
Lily
Alhir
Mia Black
Mina Murray
Evelyn Owens
Karolina Enika
Hugo Graner
Mina Murray
Evelyn Owens
Karolina Enika
Hugo Graner

Koliko vas je bilo
Free Web Site Counter
Get a Free Web Site Counter

Učenici Rosewhitea

BOLIVERI

Image Hosted by ImageShack.us
Ja, Amanda Harrison

Moja malenkost. 14 mi je godina i na drugoj sam godini u Rosewhiteu, školi za vještice i čarobnjake u SAD-u. U domu sam Boliverija. Kći sam Lujize Brown, jedne od najvećih crnih vještica svih vremena, Nasljednice Innocentine. Moja mama je osoba koju jednostavno ne možete ne mrziti. Zaslužna je za smrt mnogo osoba, od kojih su neke bile meni veoma drage. Ubila je mog oca jer je prorekao da ću biti njezina Neprijateljica i Izdajica, a ne Nasljednica kako se Lujiza nadala, isto tako je ubila i Jane Harrison, moju pomajku. Trenutno živim kod najboljeg Lujizinog prijatelja, Matta Harrsiona koji je za mene moj pravi otac. Imam malog sovca, Astora i zmiju Salazaru, poklon mog dečka. Najbolji frendovi su mi Melissa i Maggie. Najbolji predmet mi je Obrana, a mrzim Rime i Čarolije, predmet Petera Prouxa, meni najgoreg profesora. U mom štapiću nalazi se pero plavooke pese, neke čudne ptice. Učim kako postati animagus, postupno se pretvaram u pauka, što još više mrzim jer su pauci zaštitni znak moje mame. Bauk mi se pretvara u dementora iako ja dementora nikad nisam vidjela, a patronus mi je pauk. Lovica sam boliverske metlobojske ekipe, a hodam s Danielom Denbergom, vratarom andorske metlobjske ekipe. Čudan spoj, zar ne?


Image Hosted by ImageShack.us
Maggie Riddle

Moja najbolja i najluđa frendica! Ne znam što bih bez nje, ona je zbilja osoba bez koje ja ne bih mogla. Totalno je luda i otkačena, a sve polazi po krivu kad je ona u blizini. Obožava raditi gluposti, praviti spačke i najviše ju vole profesori niskog tlaka-veoma uspješno ga regulira. Pravo ime joj je Margaret Ann, ali tko bi bio toliko lud da riskira život i tako ju nazove?! Ima 14 godina, u Boliveriju je (samo zato što ju Proux nije mogao trpjeti u Andori), dijeli spavaonicu sa mnom, Melissom, Ophigeniyom i Ozzie. Najdraži predmet joj je metloboj, a najdraža zanimacija izazivanje gluposti i pravljenje rupa na hodniku skupa sa Ozzie. Kći je Andreine Slytherin, jedne od posljednjih Slytherina, a otac joj je jedan od najvećih crnih magova u posljednje vrijeme, lord Voldemort. Ali ja sam jedina osoba koja zna za tu njezinu tajnu koja vjerojatno neće više biti tajna jer se Maggie želi priključiti svom ocu…


Image Hosted by ImageShack.us
Melissa Webbery

Moja najfrendica. Stvarno ne znam što bih bez nje. Ima 14 godina, ide u Rosewhite i u domu je Boliverija baš kao i ja. Ima super obitelj koju obožavam. Njezina dva brata su Tom i Michael, a ima i mlađu sestricu Annie. Kod njezinih roditelja obično provodim ostatak svojih ljetnih praznika, mama joj je odlična kuharica, a tata je zbilja lud. Obožava se svađati sa Ozzie i užasno je tvrdoglava. Ima mačku, Susy, iako ja nemam pojma odakle joj takvo blesavo ime za mačku. Najbolja je igračica piroe i nema joj ravne. Trenutno nastupa i za Boliveri u igranju piroe. Obožava mi pomagati u bacanju uroka na Amber. Melissa voli baš kao i ja Obranu, ali nekako se više veže za Napitke.


Image Hosted by ImageShack.us
Diana Matthews

Uvijek nasmijana i vedra, jednom prilikom ju je Anna nazvala Sunny Angel, i otud njezin novi nadimak. Na drugoj je godini, u Boliveriju. Najbolja prijateljica joj je Anna Rackwish. Dijeli spavaonicu s njom, Mayom i Ledom. Iskonska je. Kad odraste voljela bi biti auror i osnovati ergelu jednoroga. Najdraži predmeti su joj Preobrazba ljudi i životinja, Obrana i Magična bića.


Image Hosted by ImageShack.us
Anna Rackwish

Neobična i super cura, svestrana žena, kako bih ja rekla. Obožava raditi nerede skupa s Maggie, ali obično ona jedina može obuzdati našu Maggs kad joj dođu crni dani. Voli čitati i ima odlične ocjene, a uspijeva se slagati čak i s Prouxom (da, da, pa rekla sam da je svestrana žena). Najbolja prijateljica joj je Diana, s kojom dijeli i spavaonicu. Iskonska je. Odlična je prijateljica, najdraži predmeti su joj Preobrazba ljudi i životinja i Napitci. Parsel-ust je otkad se rodila. Hoda s Alexom iz Guilfoylea.


Image Hosted by ImageShack.us
Ophigeniya McFlue

Na drugoj je godini, u Boliveriju. Najbolja prijateljica joj je Ozzie, jer čim je stigla (drugo polugodište prošle godine) su se skompale. Dijeli spavaonicu sa mnom, Ozzie, Melissom i Maggie. Potječe iz, već stoljećima, iskonske obitelji. Tvrdoglava je kao i Melissa pa se često znaju svađati bez da ijedna popušta. Voljela bi postati profesorica Napitaka pa su joj tako Napitci najdraži predmet. Ophigeniya posjeduje neobičan dar za proricanje sudbine. Mnogo puta je prorekla stvari koje su nas iznenadile ili zbunile ili uplašile, no ovaj put je prorekla nešto što zbilja nismo očekivali i što nas je zbilja sve zbunilo…


Image Hosted by ImageShack.us
Ozzie Valent

Pravo joj je ime Ozana, ali nitko ju tako ne zove, osim obitelji. Za profesore je Valentica, a za nas, prijatelje, Ozzie. Totalno je otkvačena i luda, voli raditi gluposti. Najbolja prijateljica joj je Ophigeniya. Na drugoj je godini, u domu Boliverija. Dijeli spavaonicu sa mnom, Ophigeniyom, Melissom i Maggie. Maggie i ona se odlično slažu jer obje voli praviti sranja. Ozzie je bezjačkog podrijetla, voli sve predmete odim Magijske povijesti i Proricanja. Patronus joj je u obliku lava, a bauk u obliku dementora. Ima mačka Garfielda i sovu Fly.


Image Hosted by ImageShack.us
Maya Courage

Na drugoj je godini, u domu Boliverija. Najbolja prijateljica joj je Leda. Dijeli spavaonicu s Ledom, Dianom i Annom Rackwish. Obožava metloboj, iako nije u timu. Odlična je u Napitcima, a uz Napitke najdraži predmeti su joj još i Obrana i Preobrazba ljudi i životinja. Bezjačkog je podrijetla, no otkad je doznala da je vještica želi postati auror i boriti se protiv mračnih sila. Stručnjak je za neverbalne čarolije, iako ja ne znam kako ih je tako brzo naučila, mislim, one se uče tek na 4. godini. Tek smo nedavno doznali da ima vizije. I to čudne, zastrašujuće vizije koje nemaju veze s Rosewhiteom i njegovim djelatnicima ili učenicima. Čudne vizije, koje se povezuju s nekim drugim krajevima, koji muče Mayu. No ono još gore što smo doznali o Mayi je to da je povezana s Voldemortom. Vidjeli smo ju s njim, no na koji način su povezani to nitko ne zna. Ili ipak zna… ?


Image Hosted by ImageShack.us
Leda Steilles

Mislila je da je sasvim obična djevojka, no onda je doznala da je vještica. Trenutno pohađa Rosewhite, na drugoj je godini, u domu Boliverija. Mjeašne je krvi, majka joj je bezjakinja, a otac je bio auror. Ubili su ga Paukovi sljedbenici. Najbolja prijateljica joj je Maya. Druželjubiva je i voli sklapati prijateljstva. Obožava životinje, pogotovo mačke. Može se čak i pretvoriti u jednu mačku, animagus je. Hoda s Michaelom.


Image Hosted by ImageShack.us
Michael Webbery

Super, super, odličan dečko! Melissin godinu dana stariji brat. Na trećoj je godini, u domu Boliverija. On je kriv što sam ja postala lovica. I on igra metloboj na mjestu lovca. Mrzi Prouxa i uvijek smišlja neke gluposti na njegov račun, inače mu je samo letenje na pameti. Najbolji frend mu je Will. Hoda s Ledom, na žalost svih ostalih cura u našoj školi koje su zacopane u njega jer je zbilja, zbilja zgodan…


Image Hosted by ImageShack.us
William Steakley

Svi ga inače zovu Will. Na trećoj je godini u domu Boliverija. Iskonski je, ima dva brata i mlađu sestru. Obožava metloboj, ali, nažalost, nije upao u tim. Najbolji predmeti su mu Obrana, Preobrazba ljudi i životinja i Napitci. Patronus mu je u obliku jaguara, a ima sovu Canona i mačka Genius. Najbolji prijatelj mu je Michael.


Image Hosted by ImageShack.us
Anna Karkaroff

Prije je pohađala Durmstrang, ali ju je njezin ujak, Igor Karkaroff poslao u Rosewhite jer, kako Anna kaže, tamo u Europi ništa više nije sigurno. Na trećoj je godini, u domu Boliverija. Odlična cura. Najbolji prijatelji u Durmstrangu su joj bili Tatjana Ivanova i Viktor Krum, iako ja mislim da joj je Viktor Krum bio i više od prijatelja: ) Sad joj je najbolja prijateljica Anith, ali druži se i sa svima nama ostalima


Image Hosted by ImageShack.us
Anith Eleniel Davis

Neobična cura koja zbilja privlači pažnju. Dosta je povučena i sanjarski je tip, zbog toga ju mnogi doživljavaju kao umišljenu. To sam i ja u prvo vrijeme smatrala, no sad znam da naša Anith uopće nije takva. Obožava rock, i prava je rockerica. Ima zbilja neobične i prekrasne oči, i obožava metloboj. Na trećoj je godini, u domu Boliverija. Najbolja frendica joj je Anna Karkaroff, a najbolja je u Preobrazbi ljudi i životinja, Stvaranju čarolija i rima te Astronomiji. U svađi ju se lako izbaci iz takta. Hoda s Tomom (sretnica!).


Image Hosted by ImageShack.us
Isabell Black

Super cura! Stigla je iz Hogwartsa prošle godine, baš kao i njezina najbolja prijateljica Lara. Ovdje je na trećoj godini, u domu Boliverija. Odlično se snašla u Rosewhiteu. Iskonskog je podrijetla. Odlično igra metloboj, koji obožava, i posjeduje Vatrenu munju. Pomogla sam joj da dođe u tim nakon što ga je Travis napustio, sad igra na mjestu lovice. Bauk joj je u obliku dementora, a patronus u obliku jednoroga. Ashlee ju, baš kao i mene, uči kako postati animagus, povremeno se pretvara u jednoroga. Naj predmeti su joj Obrana i Preobrazba ljudi i životinja. Kako sam već rekla, najbolja frendica joj je Lara Shinoda.


Image Hosted by ImageShack.us
Lara Shinoda

Premjestila se iz Hogwartsa ovamo, baš kao i Isabell, prošle godine. Najbolja frendica joj je Isabell jer se super slažu još iz Hogwartsa. Na 3. je godini, u Boliveriju. Ima malo kose oči, jer joj je tata porijeklom japanac. Iskonska je. Ima malu mačku, Cyril. Najdraži predmet joj je Obrana. Patronus joj je u obliku crne pantere, a bauk u obliku pauka ili lorda Voldemorta. Voli pisati i crtkarati.


Image Hosted by ImageShack.us
Luna Snape

Luda, luda, luda i otkačena cura. Totalno crazy. Na trećoj je godini, u Boliveriju. Super je frendica, prava rokerica u duši. Obožava rock, i ponekad probudi cijeli društveni svojim slavnim pjevanjem ili sviranjem bubnjeva. Posebno je nadarena i talentirana za gluposti. Najbolja frendica joj je Keera Smith. Jedina rodbina joj je stric Severus Snape koji je u Velikoj Britaniji jer joj je roditelje i tetu ubila moja premila mama. Dobila je nadimak Čupava koji joj, za pravo čudo, nije dala Maggie već neka, nama nepoznata osoba(svaka mu čast!). Najdraži predmeti su joj Obrana i Napitci. Rođena je na petak 13., i ima miša Beetlejucie.


Image Hosted by ImageShack.us
Keera Smith

Na trećoj je godini, u Boliveriju. Ima smeđu kosu i svijetle plavo-zelene oči. Voli metloboj, ali nije dovoljno dobra da uđe u ekipu. Najbolji predmeti su joj Obrana i Aritmancija. Ne voli Napitke i Magijsku povijest. Najbolja frendica joj je Luna Snape. Ima sovu Paradise i mačku Hall. Bauk joj je u obliku dementora, a patronus u obliku orla. Odnedavno je doznala da ima sestru blizanku od koje je starija jednu minutu…


Image Hosted by ImageShack.us
Tom Webbery

Odličan dečko, i zbilja zgodan. Također Melissin brat. On je, kao i svi Webberyjevi, u domu Boliverija, na četvrtoj godini. Stvarno je zgodan i sladak. No, na žalošćenje svih djevojaka ima curu. Njegova cura je Anira Davis. Igra metloboj na mjestu udarača. Najbolji frend mu je Silver. Inače je super, baš kao i Michael iako mi se čini da je on malo ozbiljniji od Michaela. Ponekad se zna držati uštogljeno i umišljeno, praviti se da je pametniji od ostalih i visoko dizati nos, gore u nebesa. Ali pretrpimo mi to… Tom je ipak legenda!


Image Hosted by ImageShack.us
Silver Leonard Ravenwolf

Potječe iz drevne kraljevske obitelji, u kojoj je njegov pra pra pra djed bio crna ovca te se oženio vješticom. U Boliveriju je, na 4. godini. Zbilja je veoma društven, i non-stop je u velikoj gomili ljudi jer kad je sam osjeća se nesigurno. Voli raditi gluposti pa se ponekad zna posvađati s Tomom oko toga. Prije je pohađao Beuxbatons, ali se prebacio u Rosewhite. Najbolji frend mu je Tom Webbery.


Image Hosted by ImageShack.us
Annie Webbery

Melissina godinu dana mlađa sestra. Na prvoj je godini, u Boliveriju. Dosta je sramežljiva, tiha i povučena. Ne govori mnogo, i obično se drži po strani. Ali kad je u svom društvu zna postati dosta pričljiva i nasmijana. Čini se ako da živi u nekom svom, mračnom svijetu. Voli Obranu i Napitke (čini se da je to naslijedila od Melisse), dosta dobro igra piro, a voli i metloboj. Najbolja frendica joj Fanny, a meni se čini kao da su njih dvije sušta suprotnost.


Image Hosted by ImageShack.us
Fanny Nemeth Richter

Na prvoj je godini, u Boliveriju. Iako je mlađa od mene, stvarno je super frendica! Luda, i otkačena. Kako sam već rekla, sušta suprotnost svoje najbolje prijateljice, Annie Webbery. Odlična je učenica i nema nikakvih problema s učenjem. Najdraži predmeti su joj Napitci i Stvaranje rima i čarolija. Pošto je luda voljela bi se baviti skijanjem, ali joj roditelji to ne dopuštaju. Vježba da postane animagus, postepeno se pretvara u leoparda, koji je isto tako lik u koji se pretvara njezin patronus.ANDORA

Image Hosted by ImageShack.us
Daniel Denberg

Moja ljubav. najslađi dečko na planeti. I ujedno i moj dečko: ) Naprosto ga obožavam. ne mogu bez njega. U Andori je, i jedan je od onih netipičnih Andoraca. Dakle, super je. Obožava metloboj, vratar je i to odličan. Na trećoj je godini. Najdraži predmet m uje Obaran i Napitci, mrzi Prouxa. Ali u Andoru je upao samo zato što je iskonski. Najbolji frend mu je Danny Patterson. Volio bi biti auror ili metlobojski igrač.


Image Hosted by ImageShack.us
Danny Patterson

Mrzim ga! Mrzim ga! Mrzim ga! Zašto je Daniel baš njega morao naći za najboljeg frenda?! Na trećoj je godini, u Andori. I užasan je. Znam da me mrzi, i znam da se on i Daniel non-stop svađaju oko toga. Najbolji frend mu je Daniel i skroz ga nastoji nagovoriti da prekine sa mnom. Najdraži predmeti su mu Napitci i Stvaranje rima i čarolija. Bavi se bacanjem kletvi po nama, Bolivercima. Volio bi biti Paukov sljedbenik, a znam da i Daniela nagovara na isto…


Image Hosted by ImageShack.us
Amber Scott

Mrzim tu curu! Naprosto ju mrzim! Znam da i ona mene mrzi… U Andori je, na trećoj godini. Mrzi me zato što hodam s Danielom. Ona mu je bivša. Igra metloboj. Mislila sam da su dečki stručnjaci za maljce, ali ona mi je pokazala da se i cure mogu nositi s tim malim napasnicima. Nas dvije se naprosto ne podnosimo. Svaki put kad prođemo jedna pored druge kletve frcaju na sve strane. Najdraži predmet joj je Stvaranje rima i čarolija. Uz Dannyja, ona je Prouxova miljenica. Najbolja frendica joj je Michelle.


Image Hosted by ImageShack.us
Michelle Snape

Ona je užasno zla. Stvarno je zlobna. Ispaljuje kletve na sve i svakoga, a i naprosto ne da mira ljudima. Mrzim ju! Ne toliko koliko Amber, ali ju ipak mrzim. Možda zato što joj je Amber najbolja prijateljica. Na trećoj je godini, u Andori. Najdraži predmeti su joj Magična bića i Napitci. Parsel-ust je i voljela bi biti Paukov sljedbenik. Neregistrirani je animagus, pretvara se u vuka. Ima ljubimca crnog jednoroga Luniela, zmiju Fleku i sovu Eola.Image Hosted by ImageShack.us
Dante Slytherin

Zabavna i zanimljiva cura. Kći je Salazara Slytherina, jednog od osnivača Hogwartsa. Dante je u početku bila u Guilfoyleu, ali se prebacila u Andoru. Na drugoj je godini. Igra metloboj, tragačica je. Igra fenomenalno i Alba je uglavnom sve teže poraze doživio od nje. Najbolji predmeti su joj Magijska povijest i Napitci. Najbolja prijateljica joj je Leni. Hoda s Marcom Riddleom i sve bi napravila za njega (kad malo bolje razmislim, a ko ne bi). S njom se uvijek može razgovarati i uvijek je spremna za zabavu.


Image Hosted by ImageShack.us
Lendora Henesy

Nadimak joj je Leni, i svi ju tako zovemo. Simpatična je i veoma draga. Pomalo otkvačena. Uvijek ima neke urnebesne provale. Iako je u Andori super se slaže s nama ostalima. Na drugoj je godini. Prije se družila s Amber, ali se posvađala s njom i sad joj je najbolja prijateljica Dante. Voli Njegu i Napitke i nekako izlazi na kraj s Prouxom. Ponekad zna biti malo čudna.


Image Hosted by ImageShack.us
Marco Riddle

Na drugoj je godini, u Andori. On je nekakav rod lorda Voldemorta iako ja nisam točno otkrila kakav(navodno dosta blizak), ali nema namjeru ubiti svakoga na putu. Po ponašanju i izgledu su dosta slični(on i Voldemort). Ponekad Voldemort preuzme kontrolu nad nekim dijelom njegova tijela, ali to nije tako često. Bauk mu je u obliku nekakvog velikog feniksa. Hoda s Dante. Najbolji frend mu je Josh McCartney. Pola cura iz škole je zacopano u njega.


Image Hosted by ImageShack.us
Josh McCartney

Moj bivši dečko. On je bezjak, barem je bio bezjak dok nije popio eliksir moći. Sada je postao čarobnjak. Nisam baš dobra s njim, zapravo ga se klonim. Ipak, mislim da bih mu na neki način trebala biti zahvalna, spasio mi je život (iako da nije bilo njega moj život i ne bi bio ugrožen). U Andori je, na drugoj godini. Najbolji frend mu je Marco. Voli Prouxa, pa mu je tako Stvaranje rima i čarolija najdraži predmet. Mislim da želi postati Paukovim sljedbenikom, a čini se da bi htio biti i sa mnom. Ili s Amber?! Nisam sigurna. Čudan je. Jedan čas me mrzi, a drugi čas sam mu već super.


Image Hosted by ImageShack.us
Keira Riddle

Nisam se s njom baš previše upoznala, ali mi se ne čini kao loša cura. Na trećoj je godini, u Andori. Najbolja prijateljica joj je Alma Wood. Odrasla je u sirotištu. Ona je isto Voldemortov i Marcov rod iako ja stvarno ne znam kakav. Nema namjeru bacati uroke po ljudima kao Voldemort. Najdraži predmeti su joj Trave i Magična bića. Voljela bi imati zmaja, a sada ima jednoroga po imenu Moonlight


Image Hosted by ImageShack.us
Alma Wood

Na trećoj je godini, u Andori. Ima brata, Alana. U početku smo se mrzile, no kasnije smo postale super frendice. Najbolji predmet su joj Napitci, a najbolja prijateljica joj je Keira Riddle. Brzopleta je, no može popraviti ono što je učinila u svojoj brzopletosti. Patronus joj je, kao i bauk, u obliku jednoroga. Njezin brat bi volio postati Paukovim sljedbenikom, no Alma ga pokušava odgovoriti od toga. Je li ona dovoljno jaka za to?


GUILFOYLE

Image Hosted by ImageShack.us
Ashlee Amber McKanzie

Inače, za sav ostali puk, Ash. U Guilfoyleu je i drugoj je godini. Super se ipak slaže s nama iz Boliverija. Najbolje prijateljice su joj Enika i Haley. Animagus je iako ne znam kako je to naučila, pretvara se u leptira. Trenutno i mene uči da postanem animagus (hvala, Ash). Naj predmeti su joj Obrana i Čarolije i rime. Hoda s Robertom koji je godinu stariji od nje i koji je najbolji Alexov frend. Iskonska je.


Image Hosted by ImageShack.us
Haley Joy Heron

Na drugoj je godini, u Gulifoyleu. Naj predmet joj je Stvaranje rima i čarolija (kako izdrži s Prouxom?!), ali je odlična i u svim ostalim predmetima.. Najbolje frendice su joj Ashlee i Enika. Iskonska je. Preselila se u SAD jer joj je tata dobio neki super posao. Uvijek se smije i vrlo je simpatična i vesela osoba.


Image Hosted by ImageShack.us
Enika Gryffindor

Potomak je Godrica Gryffindora, jednog od osnivača Hogwartsa. Naslijedila je sjećanja svih Gryffindora. U Gulifoyleu je (nemam pojma kako, ne pitajte mene. Po mom mišljenju bi trebala biti u Boliveriju, ali AnGuBo je valjda drukčije odlučio), na drugoj godini. Naj frendice su joj Ash i Haley. Dosta je nesigurna u sebe, ali kad poludi onda stvarno bude svega. Inače je plaha, možda zato što sve misle da je neki čudak kad je Gryffindorova. Ali ja ne mislim tako, kao ni njezine naj frendice. Ona je super osoba, i s njom se uvijek može razgovarati.


Image Hosted by ImageShack.us
Kinssay Chang

Simpatična cura. Stigla je iz Japana. Na trećoj je godini, u Guilfoyleu. Svi ju zovemo Kiny. Upoznale smo se pod čudnim okolnostima koje su me zamalo stajale glave. Uvijek je tu kad mene treba upozoriti na nešto ili me obavijestiti o nečem. Ponekad imam osjećaj da ona zna sve što se događa u Rosewhiteu, ali i ne samo u Rosewhiteu već i u čitavom svijetu. Ponekad imam osjećaj da je ona moj anđeo čuvar. Inače je dosta dobra u Obrani i može se oduprijeti mnogim čarolijama kojima se i poneki odrasli čarobnjaci ne mogu suprotstaviti. Jako je dobra i u Proricanju. Najbolja frendica joj je Serena. Volim razgovarati s njom jer je tako razumna i s njom nikada nije dosadno


Image Hosted by ImageShack.us
Serena Diggory

Na trećoj je godini, u Guilfoyleu. Luda je, šaljiva i zabavna. Naj frendica joj je Kinssay. Kad odraste voljela bi biti aurorica. Najdraži predmet joj je Obrana. Patronus joj je u obliku orla. Riba je u horoskopu. Iskonska je. Voli zbijati šale i izvoditi gluposti.


Ostali likovi
Image Hosted by ImageShack.us
Lujiza Brown

Moja mama. Jedna od najvećih crnih vještica u povijesti. Ona je inače jako lijepa, a ovu sliku mi je dao Matt Harrison. Tako je ona izgledala sa 16. Sada izgleda starije i ima tamno crnu kosu, boje ugljena. Ona ima prekrasne plave oči, a u njima ima toliko moći da čak mogu ubiti. Njezin cilj je učiniti od svih čarobnjaka bezjake i tako se uzdići nad svima. Navodno je mog oca iskoristila samo da dođe do nasljednika, tj. mene. U tome je uspijela, ali nisam baš ispunila njezina očekivanja. Ona se nadala da ću ja biti jednaka njoj te da će se naše moći na kraju ujedniti u nezaustavljivu silu. Dok je bila u Rosewhiteu, bila je u Andori. Najbolji prijatelji su joj bili Matt Harrison(kojeg je obožavala), Marcous (Moj otac. Njegovo podrijetlo, pa tako i prezime, je nepoznato) i Simone Goldberg. Mog oca je ubila u noći mog rođenja. Navodno je on prorekao, kad me primio u ruke, da ću ja biti različita od nje, to jest da joj se neću pridružiti, i zato ga je ubila. Njezina najveća ljubav, jedina osoba koju je voljela i njezin najbolji priajtelj je Matt Harrison koji me posvojio. Navodno je i on u nju bio zaljubljen, ali se oženio Jane iz meni nepoznatog razloga. Moja mama je imala mnoštvo svojih sljedebnika koji su se nazivali Paukovi sljedbenci.Njezin zaštitni znak je pauk. Svatko tko je postao Paukovim sljedbenikom na ramenu mu se, umjesto Znaka, žigosao Pauk. Nitko nikada ne prestaje biti Paukovim sljedbenikom i Paukovih sljedbnika ima posvuda po svijetu, razasutih. Oni samo čekaju dan kad će se njihova Gospodarica ponovno uzdići.Trenutno je moja mama zatvorena u tamnicu Bastillu i pod prismotrom je tamlisa. Mrzi me, kao i ja nju. Prvo što će učiniti, kad pobjegne iz Bastille je da će ubiti mene. Naravno, ako u tome uspije. Jedna je od 7 Veličanstvenih, to znači da jedna od samo 7 ljudi koji su ikada mogli i ikada će moći izvesti Podvojenu Ličnost. Poznato je svih 6 (Andora, Boliveri, Guilfoyle, Strallman, Innocent, Lujiza Brown) dok je 7. osoba nepoznata.


Image Hosted by ImageShack.us
Marcous

Moj otac. Ne znam mnogo o njemu. Na Rosewhite je došao zagonetno i priča o njegovom dolasku je zapravo legenda. Nakon strahovitog brodoloma u kojem je poginulo mnoštvo ljudi spasio se samo 13 godina star dječak, moj otac, Marcous. Doplutao je do Roselanda. U početku su se svi pitali kako je uspio doći na Roseland ako je bezjak no on nije bio bezjak… Bio je čarobnjak. Prije nego što je došao na Roseland nije imao dom. Živio je kao skitnica, i tako se ukrcao na taj brod. Upao je u dom Andore, što je potaklo mnoge sumnje, pošto je Andora dom crnih čarobnjaka. Mnogi se još i sad pitaju je li on zbilja bio čarobnjak? Nije bio vješt u magiji, bio je gotovo hrkan. U Rosewhiteu se sprijateljio s Mattom Harrisonom, Lujizom Brown i Simone Goldberg. Sve godine školovanja bio je zaljubljen u Lujizu no on nju nije zanimao… Kasnije ga je iskoristila kako bi dobila nasljednicu, to jest mene. Čim sam se rodila i kad me Marcous primio u ruke prorekao je da ja neću biti Lujizina nasljednica i da ću je ja uništiti. U svom bijesu Lujiza ga je ubila…


Image Hosted by ImageShack.us
Matt Harrison

Njega zovem svojim ocem. Bio je najbolji Lujizin prijatelj u Rosewhiteu i bio je u domu Andore. Kad su Lujizu strpali u Bastillu on me prihvatio kao svoju kći. Brinuo se za mene sve ove godine i na tome sam mu neizmjerno zahvalna. Iako je oduvijek bio zaljubljen u Lujizu oženio je bezjakinju pod imenom Jane. Lujiza mu je, kad me primio u svoj dom, oduzela njegovu čarobnjačku moć…


Image Hosted by ImageShack.us
Jane Harrison

Hvala ti za sve... Bila si mi majka koju nikada nisam imala...

Zavirite u moj fotoalbum...

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Maggie

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us