Rosewhite's diary

27.04.2007., petak

Ponovno u Rosewhiteu...

-Amanda, ustani!-začula sam neki glas. Poznati ženski glas. Zašto me ne ostavi na miru?-Am, diži guzicu! Gospođa Webbery će poludjeti ako vidi da te nema na doručku. Am, daj, čak sam se i ja ustala!
Tek sam tad shvatila da je to Maggien glas. Zašto je, k vragu, tako dosadna?
-Amanda, taj vlak neće čekati samo na nas! A znaš što i gospođa Webbery kaže: Moramo doći što prije! Pa zaboga, ubojica je na slobodi!Nasmiješila sam se. Maggie je, čak i u ovo rano jutro odlično kopirala glas gospođe Webbery.
-U redu, u redu. Evo, ustala sam se.-rekla sam i nevoljko se ustala iz kreveta. Još uvijek sam se smijala. Maggie je odahnula.
-Hvala Bogu i svim ostalim svecima.-rekla je.-Ne znam znaš li, Am, ali budim te već otprilike pola sata, a i vodom sam te polila, valjda ti to objašnjava zašto ti je kosa mokra.
Opipala sam kosu.
-O, k vragu, Maggie! Ubit ću te!
Prasnula je u smijeh i istrčala iz sobe. Bio je prvi rujan. Dan za polazak u Rosewhite. Ostatak ljetnih praznika, od mog rođendana pa do danas, sam provela kod Webberyjevih. Tu smo bile i Maggie i ja. Webberyjevi su nas rado ugostili. A i Mel je bila sretna što nas vidi. Nas tri smo se odlično zabavljale, osim što nas je gospođa Webbery skroz opominjala da se čuvamo i pazimo jer je ubojica na slobodi. Kao da to i same nismo znale. Već smo naučile kako savršeno kopirati glas gospođe Webbery pošto je to svakodnevno ponavljala. No došao je i kraj praznicima i sad moramo natrag u Rosewhite. A nije da nam je žao zbog toga. Ja sam jedva čekala. A i Maggie se veseli novim podvalama. Melissina mlađa sestra, Annie, ove godine kreće u Rosewhite. Obukla sam traperice i majicu, kosu osušila ručnikom jer se nismo smjeli koristiti magijom izvan Rosewhitea i spustila se u prizemlje na doručak.
-O, dobro jutro, Amanda.-pozdravila me gospođa Webbery.-Dobro da si sišla, ne bi željeli zakasniti, zar ne? Ipak je ubojica na slobodi…
Vidjela sam Maggie i Melissu kako kolutaju očima. Činilo se da se i gospodinu Webberyju to njezino ubojica je na slobodi popelo na vrh glave. Zbilja, činilo se da cijeli svijet govori samo o Simone Goldberg.
-Michael, silazi dolje!-zaurlala je gospođa Webbery.-Doručak će ti se ohladiti. Neću da stignemo u zadnji tren kao svake prijašnje godine!
-Da, mama, pa ipak je ubojica na slobodi, zar ne?-dovikne joj Michael s kata.
Svi u prizemlju, izuzev gospođe Webbery, smo prasnuli u smijeh.

Gospođa Webbery je imala pravo, i ove godine, kao i prijašnje smo na kolodvor stigli u zadnji čas. No ono što me posebno iznenadilo je što sam vidjela Matta tamo.
-Samo sam se došao oprostiti i zaželjeti ti sreću u novoj školskoj godini. I, molim te, Amanda, čuvaj se.
-Dobro, u redu, znam to već Matt. Ubojica je na slobodi.
-Da, valjda.-rekao je, a ja sam se nasmijala i zagrlila ga.
Pozdravili smo se sa svima, Annie se odmah upoznala s nekom otkačenom curom po imenu Fanny. Michael i Tom su se pridružili svojem društvu. Dok smo Mel, Maggie i ja prolazile hodnikom pratili su nas mnogi znatiželjni pogledi. Buka oko onog što se dogodilo u kristalnoj dvorani i s onih pet zadataka još se nije stišala. Putem smo pozdravile Aniru i Annu Karkaroff, čule smo da se Dante premjestila u Andoru i da je prekinula s Marcom, opet smo se zakačile s Amber i njezinom novom prijateljicom Michelle. Naposljetku smo se smjestile u jednom praznom odjeljku.
-Čula sam da je ta Michelle strašna. Meni se nije tako činila. Ali kažu da je zbilja zla.-reče Melissa stavljajući svoj kovčeg na praznu policu.
-Vraga je zla!-reče Maggie grickajući neku ušećerenu lizalicu.-Meni se samo činila kao neka prevelika glupača koja bi se družila s Amber.
Nasmijala sam se i klimnula glavom u znak slaganja.
-Nemojte biti tako sigurne.-reče netko ulazeći u odjeljak. Bila je to Leni.
-Možemo li vam se pridružiti?-upita Dante ulazeći odmah za njom.-Sve ostalo je zauzeto.
-Da, naravno.-reče Melissa pomjerajući se do prozora i puštajući ih da sjednu.
-Michelle je pravi užas. Zbilja je zla.-reče Leni.-Posvađala sam se s Amber oko nje. Zapravo, ne želim više uopće čuti za tu kučku…
Ona je još nešto brbljala o Michelle i Amber. Dante je nezainteresirana sjedila do nje prazno buljeći kroz prozor iza kojeg se izmjenjivao pejzaž. Polja, pašnjaci, krave i ovce, modro plavo nebo na kojem bi se ponekad pojavio koji oblak koji je kanda zalutao tuda…
-Dante, što ti je?-upitala sam.-Jesi dobro?
-Mda, jesam… Sve je u redu…-promrmljala je i zatim se ponovno okrenula k prozoru.
-Prekinula je s Marcom.-reče nešto tišim glasom Lendora.-On sad hoda s Amber.
-Rekla sam ti već da za Marca ne želim ni čuti.-obrecne se na nj Dante.-Sad imam drugog. Malo manjeg gada.
-Da, samo što njega nitko nikad nije vidio.-reče Leni. Čini se da je iz nje izašlo nešto što je već jako dugo željela reći svojoj prijateljici.- A kao, ide u Rosewhite. Dante, da nisi ti možda izmislila tog tipa? Mislim, po tvojoj priči, tip je savršen. Samo što ga nitko nikad nije vidio…
I tad se vrata odjeljka otvore i unutra uđe…O, moj Bože, fakat savršen tip. Bio je nevjerojatno zgodan i prekrasan. Ispod plave majice nazirali su mu se mišići. A kad je progovorio glas mu je bio tako dubok sa tim stranim naglaskom… Bio je sav… Savršen… Maggie me pogledala.
-Oprostite, tražim Dante.-reče on.
Ona se ustane i približi mu se, prošapće mu nešto što mi nismo mogli čuti, zatim on njoj opet nešto prošapće i onda se poljube. Leni ih je promatrala sa otvorenim ustima, Maggie me samo gledala onim svojim možeš-ti-to-Am-vjerovat pogledom.
-Ja biti u susjednom odjeljku ako mene ti budeš trebala.-reče on. Čini se da mu engleski nije baš bio najjača strana. Otišao je, a Dante se s osmjehom na licu vratila na sjedalo i zagledala kroz prozor. Prije nego što je ponovno utonula u svoju snenu zanesenost rekla je Leni:
-Vjeruješ li mi sad?!
Leni joj ništa nije odgovorila samo je tupo klimnula glavom.

Daniela nisam srela nigdje u vlaku. Gdje je on?
Kad je već pao mrak i kad su u vlaku već gorjela svjetla, a mi bili presvučeni u svoje školske pelerine, vlak je stao. Umorni, gladni i pospani dovukli smo se do dvorca Rosewhitea. Iznad nas je preletjela kočija koju su vukli bijeli konji i koja je prvašima pokazivala njihov novi dom narednih pet godina. Uvukli smo se u Blagovaonicu i smjestili za stolove. AnGuBo je zatim razvrstao prvašiće. Annie, Melissina sestra, dospjela je u Boliveri, kao i njezina najbolja prijateljica Fanny. A zatim smo večerali. Hrana je bila božanstvena, nismo mogli dočekati da napokon nešto smjestimo u naše prazne želuce.
Nakon večere profesor Strallman se ustao da održi govor. Smjesta je nastala tišina.
-Baš me zanima tko će biti novi profesor Obrane.-došapne mi Maggie.
Klimnula sam glavom, i mene je to zanimalo više od svega što nam je Strallman htio reći.
-Melissa, što ti…-počela sam okrenuvši se Mel što je sjedila do mene, ali vidjela sam tad da me Melissa ne sluša. Njezin pogled pun prezira bio je uprt u mjesto za stolom za kojim je sjedila žena koju nikad prije nisam vidjela. Ona je valjda trebala biti nova profesorica Obrane. Iz moje zbunjenosti prenuo me Strallmanov glas.
-Eh, umalo sam zaboravio, ove godine, kao i svake prethodne, imamo novog predavača Obrane. Oprostite mi, predavačicu. Molim vas, pozdravite profesoricu Kimberly Doyle.
Ta žena u koju je Mel zurila sad se ustala. Bila je to veoma lijepa žena, zapravo, rekla bih djevojka, duge crne kose i tamnih očiju. Mnoštvo učenika je zapljeskalo, a čulo se i nekoliko zvižduka sa strane muškog dijela škole. Nasmiješila sam se. Moj osmijeh je brzo zamro. Čim sam se okrenula prema Melissi. Ona je u novu profesoricu zurila s ogromnim bijesom. Neviđenim bijesom. I ogromnom mržnjom. Neviđenom mržnjom…

p.s. Prvo se želim ispričati svima kojima nisam javila za novi post. Komp mi je bio pokidan i nisam uopće uspjevala na internet. Tako da mi je zbilja žao. Pokušavala sam i onda me spoji pa me ponovno izbaci itd. Evo, već zbilja razmišljam da prestanem pisati ovaj blog. Nije meni problem napisati post i obajviti ga, nego mi je problem svima javiti za taj novi post. Nas HP-ovaca ima zbilja mnogo, a ja ne želim ikoga zaknuti i onda se trudim većini javiti za novi post. A to zbilja zna potrajati jer ja imam neki prastari modem. Znam posjediti i po više od četiri sata za kompom, samo javljajući za novi post.
Evo, samo da znate, novi postevi će biti petkom, pa i ako vam nisam javila znate kad su...
Oprostite još jednom i stvarno vas neizmjerno molim da se ne ljutite na mene...

- 19:31 - Komentari (35) - Isprintaj - #

20.04.2007., petak

Simone Goldberg

Možda bi mi to ime imalo malo više smisla da sam ja znala tko je Simone Goldberg i da sam znala za koji se vrag uvlači u moj život baš 15.8., na moj 14. rođendan. Ali nisam znala. Ime Simone Goldberg ipak je bilo negdje u mojoj glavi i bila sam potpuno sigurna da sam ga već negdje čula. Da za njega već vežem nešto. Ali nisam znala što. Ili se nisam mogla sjetiti. Ali, znala sam da to nije ništa dobro. I znala sam da je Simone Goldberg povezana s Lujizom. Ali kako?
Pogled mi je pao na naslovnicu novina i odmah mi je sve bilo jasno. Velikim, crnim, masnim slovima otisnutima na naslovnici Čarobnjačkih dnevnih novosti, odmah iznad slike Simone Goldberg, pisalo je "UBOJICA POBJEGLA IZ BASTILLE". Još jednom sam pročitala naslov, pa još jednom i još jednom ne puštajući informaciji da dođe do mog mozga. Pogledala sam u tu prekrasnu ženu, a onda sam skrenula pogled na Matta, i umorna, dok mi se u glavi rojilo bezbroj pitanja, klonula u naslonjač odmah pokraj Matta.

-Tko je ona?-upitala sam stavljajući žlice na stol. U početku sam radije šutjela i ne ispitivala o toj ženi, iako mi je za to bilo potrebno mnogo truda. Znatiželja je jednostavno bila jača od mene.
-Simone Goldberg.-rekao je on kao da okoliša. Znala sam da mi ne želi reći odgovor, uvijek je mislio da sam premlada da znam istinu. Kakva god ona bila. Uvijek je mislilo da je laž, ili šutnja, bolja od istine. Ponekad i jest. Ali ne kad sam ja u pitanju.
-Matt, to si mi već rekao. Tko je ona? Što je učinila da je završila u Bastilli? Je li bila Paukov sljedbenik? I zašto si ti bio tako uzrujan kad si vidio da je pobjegla iz zatvora? I…
-A da ti, gospođice, usporiš malo s tim pitanjima?
-Ok, ok, oprosti. Samo me zanima.-nasmijala sam se.
-Simone Goldberg je bila moja školska kolegica. Bili smo zajedno u školi, skupa s Lujizom i Marcousom. Bili smo u Andori, svi četvero. Ali Simone nije bila zla. Nikada. Za nju nikada ne bih rekao da je bila zla. Da je prešla na stranu zla. Ali, da, Amanda, ona je bila Paukov sljedbenik. Bila je Lujizin sljedbenik. Bila joj je prijateljica. Ma zapravo, kad malo bolje promislim, nije joj bila prijateljica, bila joj je sluškinja. Ne postoji osoba koja je Lujizin prijatelj.
Osim tebe, poželjela sam reći. Ali radije sam šutjela.
-Zašto je završila u Bastilli?-upitala sam stavljajući zdjelu na stol i grabeći dvije velike žlice tople, pileće juhe.
-Zašto? Ona je ubojica! Ubojica! Pobila je osmero ljudi, od kojih je troje bilo čarobnjaka, a jedna osoba je bila…
Tu je Matt zašutio. Opet je bio to onaj tren kad je smatrao da je meni bolje šutjeti.
-Tko, Matt?
I dalje je šutio. Pogledala sam ga molećim pogledom. Naposljetku se ipak odlučio odgovoriti:
-Melanie Goldberg, njezina vlastita bezjačka sestra.
Šutjela sam jedan tren zapanjeno gledajući u Matta. Simone je ubila vlastitu sestru?
-Melanie je bila naivna djevojčica, zaljubljena u magiju. Ali nije bila vještica. Bila je nasljednik majčine familije. Majka je bila čisti bezjak, a otac je bio čarobnjak. Mješane krvi. Melanie se pomalo svojom pojavom uvukla u čarobnjački svijet, špijunirajući Simone, pokušala ju je spriječiti. Ali Simone ju je ubila. Svoju vlastitu sestru. Svoju sestru blizanku!
Još jednom sam pokušavala dopustiti informaciji da dođe do mog mozga, ali nije dolazila. Kako netko može biti tako okrutan i poubijati osmero ljudi od kojih ti je jedna sestra? Rođena sestra. Sestra bezjakinja koja se ne može boriti, koja se ne može braniti, koja je osuđena na smrt. Sestra tvoje krvi, tvojeg mesa, sestra ista kao ti. Sestra bliznaka! Nisam ni morala previše razmišljati, zgađavati se nad Simone, nad onim tko je ona bila i što je činila, nisam morala previše razmišljati o toj osobi jer se začulo prodorno kriještanje i jedna kukuvija je uletjela kroz otvorena vrata koja je Matt ostavio da rashladi saharsku ljetnu vrućinu. Kukuvija je u kljunu nosila pismo, a meni nije trebalo dugo da prepoznam grb. Bilo je to pismo iz Rosewhitea.
-Ah, napokon.-rekla sam i nasmiješila se.
Rastrgala sam omotnicu pisma u kojem je stajalo da školska godina započinje 1. rujna, i da vlak kreće u točno 11 sati sa podzemne postaje u Underwoodu. Zatim sam pregledala i popis knjiga. Čini se da ću opet morati svratiti u Ulicu potrebe.
-Huh, morat ću mnogo toga kupiti.-uzdahnula sam.-Neke od ovih knjiga su skupe, a da ne napominjem da moram još kupiti i pelerine i pera i tintu.
-Imaš li dovoljno novaca?
-Ma da.-odmahnula sam rukom.-U Gringgotsu. Ali…hm…baš me zanima tko će biti nova profesorica Obrane sad kad Fishburneice nema.
-Ma sigurno je Strallman i to sredio. Znaš njega, on je genije, sve on to sredi za tren.
-Da, valjda. A što je ovo?-začuđeno sam upitala kad je iz omotnice ispao još jedan papir. Brzo sam ga proučila.-Matt, ove godine mogu u Rosemary!-uzbuđeno sam viknula.
Matt je samo nešto promrmljao stavljajući veliku žlicu vrele juhe bez da ju je imalo ohladio. Zato je narednih pola sata skakutao okolo hladeći si jezik dok sam se ja cerekala.
-Gledaj, Matt, samo mi to moraš potpisati. Oh, k vragu…-udarila sam se po glavi.
-Ej, mlada damo!-viknuo je Matt otpijajući jedan dug gutljaj hladne vode.-Ne psuj!
-Ma sjetila sam se da ove godine idem na Proricanje, Aritmanciju i Magična stvorenja. Onda, Matt, hajde, potpiši to.-rekla sam i pružila mu papir.
On me nevoljko pogledao.
-Amanda, ja nisam siguran da je to pametno…-promrmljao je izbjegavajući moj pogled.
-Ma daj, Matt! Pa svi će, k vragu, ići u Rosemary. Ne želim ja biti jedina koja ostaje u Rosewhiteu. Uostalom, što mi se može dogoditi? Rosemary je siguran, baš kao i Rosewhite…
Matt je bacio pogled na novine što su stajale na stolu u dnevnoj sobi. Slijedila sam njegov pogled i na naslovnici ugledala velika, masna crna slova: "UBOJICA POBJEGLA IZ BASTILLE!", a ispod njih sliku Simone Goldberg.
-Matt, ne misliš da… Ona… Simone Goldberg… Ona…
-Ne, nisam to rekao… Nisam to rekao…-promrmljao je neugodno, izbjegavajući moj pogled.
Sad sam tek bila zbunjena i na neki način uplašena. Ako je Simone Goldberg pobila osmero ljudi, kakve to veze ima sa mnom? Pa nije meni ništa učinila! Ili Matt zna nešto što ja ne znam…
Matt me nelagodno pogledao. Privukao je onaj papir što smo ga dobili u pismu iz Rosewhitea i upisao svoje ime i prezime na njega.

p.s. Samo da kažem: nije meni osobno rođendan, samo Amandi, ali mislim da to već i vi sami znate.
Isto tako, vidjela sam da se pojavio nekakav hacker, koji nije nikakva novost jer taj hackira već jako dugo. Ali moram reći da sam se osjećala stvarno užasno kad sam vidjela koje je sve blogove hackirao: Red feniksa, diffrent hogwarts, i Voldemortovu armiju po ni sama više ne znam koji put. Isto tako bih htjela reći Harryju da mi je jako žao zbog njegovog bloga i molim ga da ne misli da ja imam ikakve veze s tim jer ja sigurno nisam hakirala njegov blog.Isto tako imam osjećaj da taj hacker ima nešto protiv mene osobno, ali nisam sigurno što. Mislim da me mrzi jer sam se svađala s njim i rekla m uda se goni u... Pa znate već gdje. Zato vas molim da se itekako dobro zaštite jer bi možda i vas blog mogao biti hackiran. Toliko od mene...
- 21:07 - Komentari (17) - Isprintaj - #

09.04.2007., ponedjeljak

Sretan ti rođendan, Amanda?!

-Sretan rođendan, ljepotice!-probudio me nečiji mek glas odmah do mog uha, i nečije milovanje po obrazu. Otvorila sam oči škiljeći na jakoj sunčevoj svjetlosti.
-Matt!-uskliknula sam.
-Kako je moja djevojčica?-upitao me smiješeći se i pružajući mi smotuljak.
Zagrlila sam ga s osmjehom na licu.
-Sretan ti rođendan!-rekao je, a zatim je to počeo i pjevušiti. Otvorila sam njegov poklon, a u njemu je bila prekrasna narukvica sa zelenim kamenom.
-Ajme, Matt, ovo je prekrasno! Hvala ti!-iskočila sam iz kreveta i čvrsto ga zagrlila. On me poljubio u obraz i pomilovao po kosi.
-Ali nisam ti ja jedini darovao poklon.-nasmiješio se i pomaknuo u stranu otkrivajući moj stol pretrpan darovima. Razjapila sam usta od čuđenja i bacila se na otvaranje.
-Ja ti idem smućkati nešto za doručak.-rekao je Matt i povukao se nasmiješen iz sobe.
Bilo je tu svega, gomila slatkiša, graha sveukusnjaka, čokoladnih žaba, prštavog vatrometa, smrdobombica, karamela jezikoduljica za koje je u pismu stajalo da su nabavljene iz V. Britanije (???), vatrometnog graška i ostalih gluposti za razonodu. Dobila sam i gomilu čestitaka od svih mojih prijatelja, a najiritantnija bila je Maggiena čestitka koja je bez prestanka kreštala: «Sretan ti rođendan, Am!». U jednom paketu se nešto zbilja čudno micalo. Pitala sam se što je to i ne pokušava li me netko možda ubiti ili nešto slično. Mislim, ne bi me čudilo da je to opet neki Lujizin plan, ali znatiželja je pobijedila. Oprezno sam otvorila paket i zamalo vrisnula. Od iznenađenja. U paketu je bila malena zmija. Poklon je bio od Daniela. Pa naravno… On je znao da ja obožavam zmije. Ova je bila prekrasna, smeđe boje prošarana zelenim šarama. Nazvala sam ju Salazara. Jedva sam čekala da vidim Daniela. Da ga zagrlim i poljubim i kažem mu «hvala». Bio je ostao još samo jedan poklon. Taj je bio umotan u neugledan smeđi papir. Otvorila sam ga, a znatiželja u meni je bila sve veća i veća. Kad sam otvorila paket iz njega je ispao prekrasni lančić srebrne boje, a na njemu je bio privjesak u obliku srca. Od dijamanta. Oči su mi skoro ispale dok sam gledala u taj prekrasan lančić. U tu ljepotu, tu skupocjenost… Tko bi za mene kupio ovakvo nešto? Po paketu sam potražila papirić s porukom, no nije ga bilo. Lančić me privlačio svojom ljepotom… Bez razmišljanja sam ga stavila oko vrata…

***
-Emma!-vrisnula sam otvarajući vrata pred kojima je stajala moja najbolja bezjačka prijateljica, Emma Tiwson.
-Sretan rođendan, Amanda!-viknula je ona gotovo jednako glasno i čvrsto me zagrlila. Pružila mi je svoj poklon u kojem je bila neka najnovija knjiga.
-Puno ti hvala.-rekla sam i pozvala ju da uđe.
-Dobar dan, gospodine Harrison.-pozdravila je Matta.
-O, bok, Emma!-odzdravio joj je on.
Emma i ja smo sjele u kuhinju i počele čavrljati. Ona mi je pričala kako je u školi, kako su dečki i kako se Josh odselio (nije imala pojma da je Josh postao čarobnjak i došao u Rosewhite), a ja sam njoj pričala o tzv. baki u San Franciscu kod koje kao trenutno živim.
-Nevjerojatno kakve snove svake noći sanjam.-rekla je Emma odjednom.
Zbunjeno sam ju pogledala.
-Sanjam tebe, Amanda. Što je stvarno nevjerojatno.
-Pa da. Tko bi lud mene htio sanjati?-rekla sam.
Emma se nasmiješila.
-Ne zato. Nego, sanjam neku čudnu, tamnu šumu i sanjam da sam opsjednuta i da te želim ubiti. I onda se onesvijestim i probudim u nekoj školi. A najčudnije je što je ta škola za čarobnjake, mislim, ne postoji zbilja škola za čarobnjake, ja to samo sanjam. I ti si tamo, ti si učenica u toj školi. Što je isto tako nemoguće jer ti si daleko od te škole, u San Franciscu, zar ne? I onda vidim nekog čovjeka s velikim šeširom kako izgovara neke čudne riječi i zatim vidim neki čudni blijesak i onda… Onda se probudim.
Zadrhtala sam. Okrenula sam se, Matt je stajao iza nas i gledao u mene sa zaprepaštenim izrazom na licu. Pogledala sam ga, a on je kimnuo glavom.
-Reci joj, Amanda. Treba znati.
Ja sam duboko uzdahnula i započela svoju pripovijest… O pravoj istini mog života… O tome kako Jane i Matt Harrison nisu moji roditelji, i kako je moja majka zla crna vještica, Lujiza Brown, i kako je moj otac naivna budala ubijen rukom moje majke. Zatim sam joj pričala o Rosewhiteu, školi za čarobnjake i vještice, i svojim najboljim prijateljima bez kojih bi moj život bio pravi užas. Rekla sam joj i istinu o tome što joj se zbilja dogodilo u Rosewhiteu, kako je Lujiza na njoj izvela Podvojenu Ličnost i kako smo joj morali izbrisati pamćenje. I zatim sam joj pričala o zadnjim događajima što su se dogodili u Rosewhiteu, o Vratima Prošlosti i o tome kako je Lujiza ubila Jane. I kako sam ja kriva za sve. I kako je Jane mrtva…
Kad sam završila, Emma me samo gledala onim njezinim velikim očima. Zatim me čvrsto zagrlila i tiho prošaptala:
-Žao mi je, Amanda.
Emma i ja smo još dugo razgovarale o Rosewhiteu i o svemu što je vezano za naše živote, a zatim, već kad je bilo podosta sati ispratila sam ju. Zatvorila sam vrata za Emmom u namjeri da se udobno smjestim u fotelji, sa čašom hladnog soka i pogledam neki dobar film na TV-u kad sam začula vrisak. Užasnut, drhtav vrisak. Dolazio je iz dnevne sobe. Bio je to Mattov vrisak. Zaprepaštena i uplašena sam otrčala u dnevnu sobu. U njoj je Matt, tresući se kao prut na vjetru, pogledao u mene, a zatim drhtavom rukom pokazao na naslovnicu Čarobnjačkih dnevnih novosti(čarobnjačke novine na koje se Matt preplatio). Polako sam se približila i pogledala u novine kao da će iz njih iskočiti neko čudovište i progutati me dok si reko keks. Sa naslovnice je u mene gledala žena duge crne, kovrčave kose i tamnih, kao noć, crnih očiju. Lice joj je bilo blijedo, a usne pune i crvene. Bila je neobično lijepa. Na toj fotografiji se otimala dvojici ljudi koji su izgledali kao policajci. Matt je klonuo u naslonjač. A ja sam nastavila zbunjeno gledati u ženu.
-Tko je to?-upitala sam
-Simone Goldberg-drhtavim glasom odgovorio mi je Matt.

Nastavit će se

p.s. Napokon, novi post. Mislim da je bio već red da ga napišem. Evo, likovi koji su ušli u priču:
Maya,Leda,Fanny,Michelle
Sve muške likove sam ubacila u priču. Svi ste u boxu i molila bih sve da mi kažu što im ne odgovora da to promjenim. Željela sam vaše likove prilagoditi svojoj priči i zato sam morala napraviti nekoliko promjena, ali vi u biti ostajete isti. Dante, ono što si me zamolila ću odmah promijeniti. I Cady, ti si već bila u priči,samo sam tvoje ime promijenila u Haley. Evo, nadam se da vam se sviđaju promjene i kako sam sredila boxeve i nadam se da vam se sviđa uvod u drugu godinu. Isto tako, dizajn ne želim mjenjati. Nikada ga nisam mjenjala i na ovaj sam se zbilja, zbilja privikla. Želim vam svima SRETAN USKRS!!!
Evo, novi post na Roweni
Veoma bi mi značilo kad biste posjetili VA i ostavili komentar.Nemate pojma kroz što je taj blog sve propatio.
Isto tako voljela bih samo nešto reći... Sad sam bila na Redu feniksa i otkrila nesto zbilja, zbilja uzasno. Red feniksa je hakiran!!!Željela sam napisati novi post i onda sam to vidjela... To je zbilja, zbilja UŽASNO!Imam osjećaj da je netko uzeo na zub sve naše ff.Užasno mi je žao zbog Reda. Došlo mi je da plačem... Ne znam što reći...
- 21:18 - Komentari (42) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< travanj, 2007 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Opis bloga

Dolazi Smrt… Jeste li spremni za nju? Dolazi vrijeme Smrti… Jeste li spremni za njega? Dolazi vrijeme kad stradavaju slučajni prolaznici na putu, kad se urušavaju svi mostovi i kad vaši planovi blijede. Dolazi vrijeme kad umiru nevini i kad nijedan čovjek na planetu više nije siguran. Dolazi vrijeme kad je istina gora od svake laži i kad znamenje Paukova i Zmija možete pronaći na svakom koraku. Dva najveća crna maga su ponovno ustala. Jeste li spremni na njih? No još je netko ponovno u Igri, desna ruka Lujize Brown pobjegla je iz tamnice Bastille spremna da se pridruži svojoj Gospodarici u ubijanju. A što će biti sad, kad stradavaju svi koji ne trebaju stradavati, s onima koji moraju umrijeti? Čija je sudbina da umru? Je li njihova borba dovoljno jaka da se odupre Smrti?
Dobrodošli na drugu godinu školovanja u Rosewhite, školu vještičarenja i čarobnjaštva za mlade čarobnjake i mlade vještice u SAD-u. Dobrodošli u još jedne kronike Amande Harrison.

Ljudi, ja neću ubacivati više likova u priču jer će mi priča biti prenatrpana (već i sada je), a polovinu ljudi uopće ne spominjem. Ubacit ću još samo one ljude kojima sam obećala (molim za strpljenje). Stvarno mi je žao. I, da, molim sve da mi javljaju kad imaju nove postove.

Pišite mi na:
amanda_harrison@net.hr

Moj drugi blog:
Rowena Allison

Posjetite!!!!!

Moj blog iz osobnog života
Izabrane
Hogwarts Forum

Ostali blogovi
Maggie Riddle
Maggie Riddle2
Maggie Riddle-Century Child
Tarja Turunen
Haley Joy
Anith Davis
Alexis
Dana Thalia Parker
Serena Diggory
Isabell Black
Samantha Wilson
Anna
Chate
Lady Constance
Jill Southwood
Aya
Chloe Candler
Maya Courage
Liz Daniels
Michelle
Avada Kedavra
Allison
Lily
Alhir
Mia Black
Mina Murray
Evelyn Owens
Karolina Enika
Hugo Graner
Mina Murray
Evelyn Owens
Karolina Enika
Hugo Graner

Koliko vas je bilo
Free Web Site Counter
Get a Free Web Site Counter

Učenici Rosewhitea

BOLIVERI

Image Hosted by ImageShack.us
Ja, Amanda Harrison

Moja malenkost. 14 mi je godina i na drugoj sam godini u Rosewhiteu, školi za vještice i čarobnjake u SAD-u. U domu sam Boliverija. Kći sam Lujize Brown, jedne od najvećih crnih vještica svih vremena, Nasljednice Innocentine. Moja mama je osoba koju jednostavno ne možete ne mrziti. Zaslužna je za smrt mnogo osoba, od kojih su neke bile meni veoma drage. Ubila je mog oca jer je prorekao da ću biti njezina Neprijateljica i Izdajica, a ne Nasljednica kako se Lujiza nadala, isto tako je ubila i Jane Harrison, moju pomajku. Trenutno živim kod najboljeg Lujizinog prijatelja, Matta Harrsiona koji je za mene moj pravi otac. Imam malog sovca, Astora i zmiju Salazaru, poklon mog dečka. Najbolji frendovi su mi Melissa i Maggie. Najbolji predmet mi je Obrana, a mrzim Rime i Čarolije, predmet Petera Prouxa, meni najgoreg profesora. U mom štapiću nalazi se pero plavooke pese, neke čudne ptice. Učim kako postati animagus, postupno se pretvaram u pauka, što još više mrzim jer su pauci zaštitni znak moje mame. Bauk mi se pretvara u dementora iako ja dementora nikad nisam vidjela, a patronus mi je pauk. Lovica sam boliverske metlobojske ekipe, a hodam s Danielom Denbergom, vratarom andorske metlobjske ekipe. Čudan spoj, zar ne?


Image Hosted by ImageShack.us
Maggie Riddle

Moja najbolja i najluđa frendica! Ne znam što bih bez nje, ona je zbilja osoba bez koje ja ne bih mogla. Totalno je luda i otkačena, a sve polazi po krivu kad je ona u blizini. Obožava raditi gluposti, praviti spačke i najviše ju vole profesori niskog tlaka-veoma uspješno ga regulira. Pravo ime joj je Margaret Ann, ali tko bi bio toliko lud da riskira život i tako ju nazove?! Ima 14 godina, u Boliveriju je (samo zato što ju Proux nije mogao trpjeti u Andori), dijeli spavaonicu sa mnom, Melissom, Ophigeniyom i Ozzie. Najdraži predmet joj je metloboj, a najdraža zanimacija izazivanje gluposti i pravljenje rupa na hodniku skupa sa Ozzie. Kći je Andreine Slytherin, jedne od posljednjih Slytherina, a otac joj je jedan od najvećih crnih magova u posljednje vrijeme, lord Voldemort. Ali ja sam jedina osoba koja zna za tu njezinu tajnu koja vjerojatno neće više biti tajna jer se Maggie želi priključiti svom ocu…


Image Hosted by ImageShack.us
Melissa Webbery

Moja najfrendica. Stvarno ne znam što bih bez nje. Ima 14 godina, ide u Rosewhite i u domu je Boliverija baš kao i ja. Ima super obitelj koju obožavam. Njezina dva brata su Tom i Michael, a ima i mlađu sestricu Annie. Kod njezinih roditelja obično provodim ostatak svojih ljetnih praznika, mama joj je odlična kuharica, a tata je zbilja lud. Obožava se svađati sa Ozzie i užasno je tvrdoglava. Ima mačku, Susy, iako ja nemam pojma odakle joj takvo blesavo ime za mačku. Najbolja je igračica piroe i nema joj ravne. Trenutno nastupa i za Boliveri u igranju piroe. Obožava mi pomagati u bacanju uroka na Amber. Melissa voli baš kao i ja Obranu, ali nekako se više veže za Napitke.


Image Hosted by ImageShack.us
Diana Matthews

Uvijek nasmijana i vedra, jednom prilikom ju je Anna nazvala Sunny Angel, i otud njezin novi nadimak. Na drugoj je godini, u Boliveriju. Najbolja prijateljica joj je Anna Rackwish. Dijeli spavaonicu s njom, Mayom i Ledom. Iskonska je. Kad odraste voljela bi biti auror i osnovati ergelu jednoroga. Najdraži predmeti su joj Preobrazba ljudi i životinja, Obrana i Magična bića.


Image Hosted by ImageShack.us
Anna Rackwish

Neobična i super cura, svestrana žena, kako bih ja rekla. Obožava raditi nerede skupa s Maggie, ali obično ona jedina može obuzdati našu Maggs kad joj dođu crni dani. Voli čitati i ima odlične ocjene, a uspijeva se slagati čak i s Prouxom (da, da, pa rekla sam da je svestrana žena). Najbolja prijateljica joj je Diana, s kojom dijeli i spavaonicu. Iskonska je. Odlična je prijateljica, najdraži predmeti su joj Preobrazba ljudi i životinja i Napitci. Parsel-ust je otkad se rodila. Hoda s Alexom iz Guilfoylea.


Image Hosted by ImageShack.us
Ophigeniya McFlue

Na drugoj je godini, u Boliveriju. Najbolja prijateljica joj je Ozzie, jer čim je stigla (drugo polugodište prošle godine) su se skompale. Dijeli spavaonicu sa mnom, Ozzie, Melissom i Maggie. Potječe iz, već stoljećima, iskonske obitelji. Tvrdoglava je kao i Melissa pa se često znaju svađati bez da ijedna popušta. Voljela bi postati profesorica Napitaka pa su joj tako Napitci najdraži predmet. Ophigeniya posjeduje neobičan dar za proricanje sudbine. Mnogo puta je prorekla stvari koje su nas iznenadile ili zbunile ili uplašile, no ovaj put je prorekla nešto što zbilja nismo očekivali i što nas je zbilja sve zbunilo…


Image Hosted by ImageShack.us
Ozzie Valent

Pravo joj je ime Ozana, ali nitko ju tako ne zove, osim obitelji. Za profesore je Valentica, a za nas, prijatelje, Ozzie. Totalno je otkvačena i luda, voli raditi gluposti. Najbolja prijateljica joj je Ophigeniya. Na drugoj je godini, u domu Boliverija. Dijeli spavaonicu sa mnom, Ophigeniyom, Melissom i Maggie. Maggie i ona se odlično slažu jer obje voli praviti sranja. Ozzie je bezjačkog podrijetla, voli sve predmete odim Magijske povijesti i Proricanja. Patronus joj je u obliku lava, a bauk u obliku dementora. Ima mačka Garfielda i sovu Fly.


Image Hosted by ImageShack.us
Maya Courage

Na drugoj je godini, u domu Boliverija. Najbolja prijateljica joj je Leda. Dijeli spavaonicu s Ledom, Dianom i Annom Rackwish. Obožava metloboj, iako nije u timu. Odlična je u Napitcima, a uz Napitke najdraži predmeti su joj još i Obrana i Preobrazba ljudi i životinja. Bezjačkog je podrijetla, no otkad je doznala da je vještica želi postati auror i boriti se protiv mračnih sila. Stručnjak je za neverbalne čarolije, iako ja ne znam kako ih je tako brzo naučila, mislim, one se uče tek na 4. godini. Tek smo nedavno doznali da ima vizije. I to čudne, zastrašujuće vizije koje nemaju veze s Rosewhiteom i njegovim djelatnicima ili učenicima. Čudne vizije, koje se povezuju s nekim drugim krajevima, koji muče Mayu. No ono još gore što smo doznali o Mayi je to da je povezana s Voldemortom. Vidjeli smo ju s njim, no na koji način su povezani to nitko ne zna. Ili ipak zna… ?


Image Hosted by ImageShack.us
Leda Steilles

Mislila je da je sasvim obična djevojka, no onda je doznala da je vještica. Trenutno pohađa Rosewhite, na drugoj je godini, u domu Boliverija. Mjeašne je krvi, majka joj je bezjakinja, a otac je bio auror. Ubili su ga Paukovi sljedbenici. Najbolja prijateljica joj je Maya. Druželjubiva je i voli sklapati prijateljstva. Obožava životinje, pogotovo mačke. Može se čak i pretvoriti u jednu mačku, animagus je. Hoda s Michaelom.


Image Hosted by ImageShack.us
Michael Webbery

Super, super, odličan dečko! Melissin godinu dana stariji brat. Na trećoj je godini, u domu Boliverija. On je kriv što sam ja postala lovica. I on igra metloboj na mjestu lovca. Mrzi Prouxa i uvijek smišlja neke gluposti na njegov račun, inače mu je samo letenje na pameti. Najbolji frend mu je Will. Hoda s Ledom, na žalost svih ostalih cura u našoj školi koje su zacopane u njega jer je zbilja, zbilja zgodan…


Image Hosted by ImageShack.us
William Steakley

Svi ga inače zovu Will. Na trećoj je godini u domu Boliverija. Iskonski je, ima dva brata i mlađu sestru. Obožava metloboj, ali, nažalost, nije upao u tim. Najbolji predmeti su mu Obrana, Preobrazba ljudi i životinja i Napitci. Patronus mu je u obliku jaguara, a ima sovu Canona i mačka Genius. Najbolji prijatelj mu je Michael.


Image Hosted by ImageShack.us
Anna Karkaroff

Prije je pohađala Durmstrang, ali ju je njezin ujak, Igor Karkaroff poslao u Rosewhite jer, kako Anna kaže, tamo u Europi ništa više nije sigurno. Na trećoj je godini, u domu Boliverija. Odlična cura. Najbolji prijatelji u Durmstrangu su joj bili Tatjana Ivanova i Viktor Krum, iako ja mislim da joj je Viktor Krum bio i više od prijatelja: ) Sad joj je najbolja prijateljica Anith, ali druži se i sa svima nama ostalima


Image Hosted by ImageShack.us
Anith Eleniel Davis

Neobična cura koja zbilja privlači pažnju. Dosta je povučena i sanjarski je tip, zbog toga ju mnogi doživljavaju kao umišljenu. To sam i ja u prvo vrijeme smatrala, no sad znam da naša Anith uopće nije takva. Obožava rock, i prava je rockerica. Ima zbilja neobične i prekrasne oči, i obožava metloboj. Na trećoj je godini, u domu Boliverija. Najbolja frendica joj je Anna Karkaroff, a najbolja je u Preobrazbi ljudi i životinja, Stvaranju čarolija i rima te Astronomiji. U svađi ju se lako izbaci iz takta. Hoda s Tomom (sretnica!).


Image Hosted by ImageShack.us
Isabell Black

Super cura! Stigla je iz Hogwartsa prošle godine, baš kao i njezina najbolja prijateljica Lara. Ovdje je na trećoj godini, u domu Boliverija. Odlično se snašla u Rosewhiteu. Iskonskog je podrijetla. Odlično igra metloboj, koji obožava, i posjeduje Vatrenu munju. Pomogla sam joj da dođe u tim nakon što ga je Travis napustio, sad igra na mjestu lovice. Bauk joj je u obliku dementora, a patronus u obliku jednoroga. Ashlee ju, baš kao i mene, uči kako postati animagus, povremeno se pretvara u jednoroga. Naj predmeti su joj Obrana i Preobrazba ljudi i životinja. Kako sam već rekla, najbolja frendica joj je Lara Shinoda.


Image Hosted by ImageShack.us
Lara Shinoda

Premjestila se iz Hogwartsa ovamo, baš kao i Isabell, prošle godine. Najbolja frendica joj je Isabell jer se super slažu još iz Hogwartsa. Na 3. je godini, u Boliveriju. Ima malo kose oči, jer joj je tata porijeklom japanac. Iskonska je. Ima malu mačku, Cyril. Najdraži predmet joj je Obrana. Patronus joj je u obliku crne pantere, a bauk u obliku pauka ili lorda Voldemorta. Voli pisati i crtkarati.


Image Hosted by ImageShack.us
Luna Snape

Luda, luda, luda i otkačena cura. Totalno crazy. Na trećoj je godini, u Boliveriju. Super je frendica, prava rokerica u duši. Obožava rock, i ponekad probudi cijeli društveni svojim slavnim pjevanjem ili sviranjem bubnjeva. Posebno je nadarena i talentirana za gluposti. Najbolja frendica joj je Keera Smith. Jedina rodbina joj je stric Severus Snape koji je u Velikoj Britaniji jer joj je roditelje i tetu ubila moja premila mama. Dobila je nadimak Čupava koji joj, za pravo čudo, nije dala Maggie već neka, nama nepoznata osoba(svaka mu čast!). Najdraži predmeti su joj Obrana i Napitci. Rođena je na petak 13., i ima miša Beetlejucie.


Image Hosted by ImageShack.us
Keera Smith

Na trećoj je godini, u Boliveriju. Ima smeđu kosu i svijetle plavo-zelene oči. Voli metloboj, ali nije dovoljno dobra da uđe u ekipu. Najbolji predmeti su joj Obrana i Aritmancija. Ne voli Napitke i Magijsku povijest. Najbolja frendica joj je Luna Snape. Ima sovu Paradise i mačku Hall. Bauk joj je u obliku dementora, a patronus u obliku orla. Odnedavno je doznala da ima sestru blizanku od koje je starija jednu minutu…


Image Hosted by ImageShack.us
Tom Webbery

Odličan dečko, i zbilja zgodan. Također Melissin brat. On je, kao i svi Webberyjevi, u domu Boliverija, na četvrtoj godini. Stvarno je zgodan i sladak. No, na žalošćenje svih djevojaka ima curu. Njegova cura je Anira Davis. Igra metloboj na mjestu udarača. Najbolji frend mu je Silver. Inače je super, baš kao i Michael iako mi se čini da je on malo ozbiljniji od Michaela. Ponekad se zna držati uštogljeno i umišljeno, praviti se da je pametniji od ostalih i visoko dizati nos, gore u nebesa. Ali pretrpimo mi to… Tom je ipak legenda!


Image Hosted by ImageShack.us
Silver Leonard Ravenwolf

Potječe iz drevne kraljevske obitelji, u kojoj je njegov pra pra pra djed bio crna ovca te se oženio vješticom. U Boliveriju je, na 4. godini. Zbilja je veoma društven, i non-stop je u velikoj gomili ljudi jer kad je sam osjeća se nesigurno. Voli raditi gluposti pa se ponekad zna posvađati s Tomom oko toga. Prije je pohađao Beuxbatons, ali se prebacio u Rosewhite. Najbolji frend mu je Tom Webbery.


Image Hosted by ImageShack.us
Annie Webbery

Melissina godinu dana mlađa sestra. Na prvoj je godini, u Boliveriju. Dosta je sramežljiva, tiha i povučena. Ne govori mnogo, i obično se drži po strani. Ali kad je u svom društvu zna postati dosta pričljiva i nasmijana. Čini se ako da živi u nekom svom, mračnom svijetu. Voli Obranu i Napitke (čini se da je to naslijedila od Melisse), dosta dobro igra piro, a voli i metloboj. Najbolja frendica joj Fanny, a meni se čini kao da su njih dvije sušta suprotnost.


Image Hosted by ImageShack.us
Fanny Nemeth Richter

Na prvoj je godini, u Boliveriju. Iako je mlađa od mene, stvarno je super frendica! Luda, i otkačena. Kako sam već rekla, sušta suprotnost svoje najbolje prijateljice, Annie Webbery. Odlična je učenica i nema nikakvih problema s učenjem. Najdraži predmeti su joj Napitci i Stvaranje rima i čarolija. Pošto je luda voljela bi se baviti skijanjem, ali joj roditelji to ne dopuštaju. Vježba da postane animagus, postepeno se pretvara u leoparda, koji je isto tako lik u koji se pretvara njezin patronus.ANDORA

Image Hosted by ImageShack.us
Daniel Denberg

Moja ljubav. najslađi dečko na planeti. I ujedno i moj dečko: ) Naprosto ga obožavam. ne mogu bez njega. U Andori je, i jedan je od onih netipičnih Andoraca. Dakle, super je. Obožava metloboj, vratar je i to odličan. Na trećoj je godini. Najdraži predmet m uje Obaran i Napitci, mrzi Prouxa. Ali u Andoru je upao samo zato što je iskonski. Najbolji frend mu je Danny Patterson. Volio bi biti auror ili metlobojski igrač.


Image Hosted by ImageShack.us
Danny Patterson

Mrzim ga! Mrzim ga! Mrzim ga! Zašto je Daniel baš njega morao naći za najboljeg frenda?! Na trećoj je godini, u Andori. I užasan je. Znam da me mrzi, i znam da se on i Daniel non-stop svađaju oko toga. Najbolji frend mu je Daniel i skroz ga nastoji nagovoriti da prekine sa mnom. Najdraži predmeti su mu Napitci i Stvaranje rima i čarolija. Bavi se bacanjem kletvi po nama, Bolivercima. Volio bi biti Paukov sljedbenik, a znam da i Daniela nagovara na isto…


Image Hosted by ImageShack.us
Amber Scott

Mrzim tu curu! Naprosto ju mrzim! Znam da i ona mene mrzi… U Andori je, na trećoj godini. Mrzi me zato što hodam s Danielom. Ona mu je bivša. Igra metloboj. Mislila sam da su dečki stručnjaci za maljce, ali ona mi je pokazala da se i cure mogu nositi s tim malim napasnicima. Nas dvije se naprosto ne podnosimo. Svaki put kad prođemo jedna pored druge kletve frcaju na sve strane. Najdraži predmet joj je Stvaranje rima i čarolija. Uz Dannyja, ona je Prouxova miljenica. Najbolja frendica joj je Michelle.


Image Hosted by ImageShack.us
Michelle Snape

Ona je užasno zla. Stvarno je zlobna. Ispaljuje kletve na sve i svakoga, a i naprosto ne da mira ljudima. Mrzim ju! Ne toliko koliko Amber, ali ju ipak mrzim. Možda zato što joj je Amber najbolja prijateljica. Na trećoj je godini, u Andori. Najdraži predmeti su joj Magična bića i Napitci. Parsel-ust je i voljela bi biti Paukov sljedbenik. Neregistrirani je animagus, pretvara se u vuka. Ima ljubimca crnog jednoroga Luniela, zmiju Fleku i sovu Eola.Image Hosted by ImageShack.us
Dante Slytherin

Zabavna i zanimljiva cura. Kći je Salazara Slytherina, jednog od osnivača Hogwartsa. Dante je u početku bila u Guilfoyleu, ali se prebacila u Andoru. Na drugoj je godini. Igra metloboj, tragačica je. Igra fenomenalno i Alba je uglavnom sve teže poraze doživio od nje. Najbolji predmeti su joj Magijska povijest i Napitci. Najbolja prijateljica joj je Leni. Hoda s Marcom Riddleom i sve bi napravila za njega (kad malo bolje razmislim, a ko ne bi). S njom se uvijek može razgovarati i uvijek je spremna za zabavu.


Image Hosted by ImageShack.us
Lendora Henesy

Nadimak joj je Leni, i svi ju tako zovemo. Simpatična je i veoma draga. Pomalo otkvačena. Uvijek ima neke urnebesne provale. Iako je u Andori super se slaže s nama ostalima. Na drugoj je godini. Prije se družila s Amber, ali se posvađala s njom i sad joj je najbolja prijateljica Dante. Voli Njegu i Napitke i nekako izlazi na kraj s Prouxom. Ponekad zna biti malo čudna.


Image Hosted by ImageShack.us
Marco Riddle

Na drugoj je godini, u Andori. On je nekakav rod lorda Voldemorta iako ja nisam točno otkrila kakav(navodno dosta blizak), ali nema namjeru ubiti svakoga na putu. Po ponašanju i izgledu su dosta slični(on i Voldemort). Ponekad Voldemort preuzme kontrolu nad nekim dijelom njegova tijela, ali to nije tako često. Bauk mu je u obliku nekakvog velikog feniksa. Hoda s Dante. Najbolji frend mu je Josh McCartney. Pola cura iz škole je zacopano u njega.


Image Hosted by ImageShack.us
Josh McCartney

Moj bivši dečko. On je bezjak, barem je bio bezjak dok nije popio eliksir moći. Sada je postao čarobnjak. Nisam baš dobra s njim, zapravo ga se klonim. Ipak, mislim da bih mu na neki način trebala biti zahvalna, spasio mi je život (iako da nije bilo njega moj život i ne bi bio ugrožen). U Andori je, na drugoj godini. Najbolji frend mu je Marco. Voli Prouxa, pa mu je tako Stvaranje rima i čarolija najdraži predmet. Mislim da želi postati Paukovim sljedbenikom, a čini se da bi htio biti i sa mnom. Ili s Amber?! Nisam sigurna. Čudan je. Jedan čas me mrzi, a drugi čas sam mu već super.


Image Hosted by ImageShack.us
Keira Riddle

Nisam se s njom baš previše upoznala, ali mi se ne čini kao loša cura. Na trećoj je godini, u Andori. Najbolja prijateljica joj je Alma Wood. Odrasla je u sirotištu. Ona je isto Voldemortov i Marcov rod iako ja stvarno ne znam kakav. Nema namjeru bacati uroke po ljudima kao Voldemort. Najdraži predmeti su joj Trave i Magična bića. Voljela bi imati zmaja, a sada ima jednoroga po imenu Moonlight


Image Hosted by ImageShack.us
Alma Wood

Na trećoj je godini, u Andori. Ima brata, Alana. U početku smo se mrzile, no kasnije smo postale super frendice. Najbolji predmet su joj Napitci, a najbolja prijateljica joj je Keira Riddle. Brzopleta je, no može popraviti ono što je učinila u svojoj brzopletosti. Patronus joj je, kao i bauk, u obliku jednoroga. Njezin brat bi volio postati Paukovim sljedbenikom, no Alma ga pokušava odgovoriti od toga. Je li ona dovoljno jaka za to?


GUILFOYLE

Image Hosted by ImageShack.us
Ashlee Amber McKanzie

Inače, za sav ostali puk, Ash. U Guilfoyleu je i drugoj je godini. Super se ipak slaže s nama iz Boliverija. Najbolje prijateljice su joj Enika i Haley. Animagus je iako ne znam kako je to naučila, pretvara se u leptira. Trenutno i mene uči da postanem animagus (hvala, Ash). Naj predmeti su joj Obrana i Čarolije i rime. Hoda s Robertom koji je godinu stariji od nje i koji je najbolji Alexov frend. Iskonska je.


Image Hosted by ImageShack.us
Haley Joy Heron

Na drugoj je godini, u Gulifoyleu. Naj predmet joj je Stvaranje rima i čarolija (kako izdrži s Prouxom?!), ali je odlična i u svim ostalim predmetima.. Najbolje frendice su joj Ashlee i Enika. Iskonska je. Preselila se u SAD jer joj je tata dobio neki super posao. Uvijek se smije i vrlo je simpatična i vesela osoba.


Image Hosted by ImageShack.us
Enika Gryffindor

Potomak je Godrica Gryffindora, jednog od osnivača Hogwartsa. Naslijedila je sjećanja svih Gryffindora. U Gulifoyleu je (nemam pojma kako, ne pitajte mene. Po mom mišljenju bi trebala biti u Boliveriju, ali AnGuBo je valjda drukčije odlučio), na drugoj godini. Naj frendice su joj Ash i Haley. Dosta je nesigurna u sebe, ali kad poludi onda stvarno bude svega. Inače je plaha, možda zato što sve misle da je neki čudak kad je Gryffindorova. Ali ja ne mislim tako, kao ni njezine naj frendice. Ona je super osoba, i s njom se uvijek može razgovarati.


Image Hosted by ImageShack.us
Kinssay Chang

Simpatična cura. Stigla je iz Japana. Na trećoj je godini, u Guilfoyleu. Svi ju zovemo Kiny. Upoznale smo se pod čudnim okolnostima koje su me zamalo stajale glave. Uvijek je tu kad mene treba upozoriti na nešto ili me obavijestiti o nečem. Ponekad imam osjećaj da ona zna sve što se događa u Rosewhiteu, ali i ne samo u Rosewhiteu već i u čitavom svijetu. Ponekad imam osjećaj da je ona moj anđeo čuvar. Inače je dosta dobra u Obrani i može se oduprijeti mnogim čarolijama kojima se i poneki odrasli čarobnjaci ne mogu suprotstaviti. Jako je dobra i u Proricanju. Najbolja frendica joj je Serena. Volim razgovarati s njom jer je tako razumna i s njom nikada nije dosadno


Image Hosted by ImageShack.us
Serena Diggory

Na trećoj je godini, u Guilfoyleu. Luda je, šaljiva i zabavna. Naj frendica joj je Kinssay. Kad odraste voljela bi biti aurorica. Najdraži predmet joj je Obrana. Patronus joj je u obliku orla. Riba je u horoskopu. Iskonska je. Voli zbijati šale i izvoditi gluposti.


Ostali likovi
Image Hosted by ImageShack.us
Lujiza Brown

Moja mama. Jedna od najvećih crnih vještica u povijesti. Ona je inače jako lijepa, a ovu sliku mi je dao Matt Harrison. Tako je ona izgledala sa 16. Sada izgleda starije i ima tamno crnu kosu, boje ugljena. Ona ima prekrasne plave oči, a u njima ima toliko moći da čak mogu ubiti. Njezin cilj je učiniti od svih čarobnjaka bezjake i tako se uzdići nad svima. Navodno je mog oca iskoristila samo da dođe do nasljednika, tj. mene. U tome je uspijela, ali nisam baš ispunila njezina očekivanja. Ona se nadala da ću ja biti jednaka njoj te da će se naše moći na kraju ujedniti u nezaustavljivu silu. Dok je bila u Rosewhiteu, bila je u Andori. Najbolji prijatelji su joj bili Matt Harrison(kojeg je obožavala), Marcous (Moj otac. Njegovo podrijetlo, pa tako i prezime, je nepoznato) i Simone Goldberg. Mog oca je ubila u noći mog rođenja. Navodno je on prorekao, kad me primio u ruke, da ću ja biti različita od nje, to jest da joj se neću pridružiti, i zato ga je ubila. Njezina najveća ljubav, jedina osoba koju je voljela i njezin najbolji priajtelj je Matt Harrison koji me posvojio. Navodno je i on u nju bio zaljubljen, ali se oženio Jane iz meni nepoznatog razloga. Moja mama je imala mnoštvo svojih sljedebnika koji su se nazivali Paukovi sljedbenci.Njezin zaštitni znak je pauk. Svatko tko je postao Paukovim sljedbenikom na ramenu mu se, umjesto Znaka, žigosao Pauk. Nitko nikada ne prestaje biti Paukovim sljedbenikom i Paukovih sljedbnika ima posvuda po svijetu, razasutih. Oni samo čekaju dan kad će se njihova Gospodarica ponovno uzdići.Trenutno je moja mama zatvorena u tamnicu Bastillu i pod prismotrom je tamlisa. Mrzi me, kao i ja nju. Prvo što će učiniti, kad pobjegne iz Bastille je da će ubiti mene. Naravno, ako u tome uspije. Jedna je od 7 Veličanstvenih, to znači da jedna od samo 7 ljudi koji su ikada mogli i ikada će moći izvesti Podvojenu Ličnost. Poznato je svih 6 (Andora, Boliveri, Guilfoyle, Strallman, Innocent, Lujiza Brown) dok je 7. osoba nepoznata.


Image Hosted by ImageShack.us
Marcous

Moj otac. Ne znam mnogo o njemu. Na Rosewhite je došao zagonetno i priča o njegovom dolasku je zapravo legenda. Nakon strahovitog brodoloma u kojem je poginulo mnoštvo ljudi spasio se samo 13 godina star dječak, moj otac, Marcous. Doplutao je do Roselanda. U početku su se svi pitali kako je uspio doći na Roseland ako je bezjak no on nije bio bezjak… Bio je čarobnjak. Prije nego što je došao na Roseland nije imao dom. Živio je kao skitnica, i tako se ukrcao na taj brod. Upao je u dom Andore, što je potaklo mnoge sumnje, pošto je Andora dom crnih čarobnjaka. Mnogi se još i sad pitaju je li on zbilja bio čarobnjak? Nije bio vješt u magiji, bio je gotovo hrkan. U Rosewhiteu se sprijateljio s Mattom Harrisonom, Lujizom Brown i Simone Goldberg. Sve godine školovanja bio je zaljubljen u Lujizu no on nju nije zanimao… Kasnije ga je iskoristila kako bi dobila nasljednicu, to jest mene. Čim sam se rodila i kad me Marcous primio u ruke prorekao je da ja neću biti Lujizina nasljednica i da ću je ja uništiti. U svom bijesu Lujiza ga je ubila…


Image Hosted by ImageShack.us
Matt Harrison

Njega zovem svojim ocem. Bio je najbolji Lujizin prijatelj u Rosewhiteu i bio je u domu Andore. Kad su Lujizu strpali u Bastillu on me prihvatio kao svoju kći. Brinuo se za mene sve ove godine i na tome sam mu neizmjerno zahvalna. Iako je oduvijek bio zaljubljen u Lujizu oženio je bezjakinju pod imenom Jane. Lujiza mu je, kad me primio u svoj dom, oduzela njegovu čarobnjačku moć…


Image Hosted by ImageShack.us
Jane Harrison

Hvala ti za sve... Bila si mi majka koju nikada nisam imala...

Zavirite u moj fotoalbum...

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Maggie

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us