bartimej croata

07.04.2017., petak


soros, domagoj hajduković i todorić
Naslov sam napisao malim slovima jer ove tri kreature nisu došle do osobne povijesne razine da se mogu nazvati osobama. Biti osoba znači biti svjestan sebe u jednom individualnom smislu tako da i misli, riječi i djela koja misliš, govoriš i radiš mogu potpasti pod pojam individualne odgovornosti. O tome se već u 6. stoljeću prije Krista raspravljalo u Izraelu kad je Bog preko proroka Ezekijela (18) svakog čovjeka stavio u individualan odnos prema odgovornosti u smislu da svak odgovara za svoje vlastite grijehe. Dakle, napuštao se 'čoporativni' plemenski način razmišljanja. Moram kratko napomenuti da postoji u životu svakog čovjeka i perioda i okolnosti kad potpada pod kolektivni duh tako da se ne može reći da Ezekijel 18 dokida 2. Božju zapovijed gdje se govori o naslijeđivanju kazni za grijehe do 3. i 4. koljena.
Karl Jaspers tvrdi da se i na istoku u 6. stoljeću prije Krista oblikovala misao o individualnosti u sklopu istočnjačkih filozofsko religijskih sustava.
Zašto imam potrebu o ovome pisati. Zato što sam mulca saborskog zastupnika sdpeovog hajdukovića čuo da poziva Plenkovića da pozove sorosovu CEU -sveučilište (ničega) da se preseli u Zagreb, jer se Mađari spremaju zatvoriti 'veleučilište'.
A soros je kriv poprilično za terorizam u svijetu. Pa sam zaključio da su sdpeovci ili teroristi ili su glupi. Taj osjećaj me naročito prati otkad sam čuo za vijest da se danas u Švedskoj jedan 'sveučilišni profesor' zaletio kamionom na pješake. Podsjetit ću kakve su sorosevske i merkeličine i sdpeovske parole bile u ovom prošlom periodu kad se nisu ni provjeravali 'putnici' iz 'prijateljskih' islamskih zemalja.

Kulturno obogaćenje različitošću.

Različitost je naša snaga.

Izbjeglice dobrodošli.

Nitko nije ilegalan.

Bez granica, bez nacija, bez deportacija.

Antifašizam bez kompromisa.

Usput, profesor engleskog i povijesti ajduković predaje i na nekom evanđeoskom teološkom fakultetu. Nadam se da će ga stjerati sa tamošnje katedre te da neće svojim debilnim čoporativnim glupim i zlim stavovima zagađivati prostore naše Lijeve domovine.
Todorić isto nije osoba jer pokušava izbjeći vlastitu odgovornost za situaciju u kojoj je cijela nacija talac njegove sluganske pameti u kojoj je posuđivao novce za visoke kamate koje su u ovih tridesetak godina otplaćivali hrvati koji su toliko osiromašili da je nastao egzodus. Jeste li nekad čuli da je Todorić kritizirao HNB i politiku visokih kamata? Svaki Japanac bi se u njegovoj situaciji ubio a on dipli kako je puno dao naciji u 40 god svoje karijere. Pa i svaki radnik koji ima mirovinu ispod 2 000,00 kn dao je sve od sebe u svojih 40 godina radnog staža. Nepravedan čovjek koji nije osoba ne može shvatiti relaciju koju ću opisati na sljedeći način: Neće se na Sudu Božjem gledati tko je tko nego će se gledati tko je pošteno radio posao. Ako kralj nije pošteno vladao ili ako tajkun nije pošteno dijelio novce neće biti spašen, a ako je čistačica pošteno radila svoj posao i nije zabušavala bit će spašena. Ima kraljeva (rijetko) koji su služili narodu, ima tajkuna koji su zaslužni za razvoj svojih društava, a ima ih koji nisu, kao soros i svi zločinci koji ga podržavaju i koji su u službi divljeg kapitalizma koji je usput i porodio najdebilniju i najgluplju ideologiju svih vremena- gender ideologiju. Zato je domagoj hajduković, koji usput predaje našoj djeci povijest, gorljivi zagovaratelj te bijedne ideologije koja hoće dekonstruirati seksualni identitet muškarca i žene. On je peder (ovo kao karakterna osobina) bolje reći pederčić koji je htio čak postati predsjednik sdpa. Što bi bilo korisno radi istine o toj stranci. Što ne znači da u hdzeu nema pederčina.
Kažu da u srbiji otkad je pobijedio onaj četnik opet spominju tita po preporuci merkelice koja isto nije osoba. Ne prihvaća vlastitu odgovornost za priglupu politiku različitosti kao naše 'snage'. Kaže da imigranti trebaju u ruralna područja, valjda radi toga što ih je većina nuklearnih fizičara i inženjera. Srbija dobila 6 milijardi odvratnih američke valute radi ispomoći siromašnim četnikima. Bravisimo Merkel.
- 20:00 - Komentari (24) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.