bartimej croata

10.09.2014., srijeda


Vrti repić moj...
Nedavno sam, vraćajući se iz šetnje, sustizao susjedu koja je bezbrižno šetala svoju malu kujicu Beti. Ispred nje, na desetak koraka, išao je jedan, fino obučen, zdepasti gospodin koji je kosu svezao 'na repić'.
iznenada sam zapjevušio (cca 70 dB) onu poznatu dječju pjesmicu- Vrti repić moj, vrti repić moj, vrti repić moj, o qi qi, šta ima novo, qi qi qi.-
Gospodin se okrenuo, a ja sam pogledao u Beti koja se isto okrenula, i upitao nasmiješenu susjedu od čega se kod Beti tako dlaka sjaji- je li to od sunca?
Nije, kaže ona, to je od kupanja, dva puta je tjedno kupam.
Oo, uzvratim, pa ona se češće kupa od mene!
U međuvremenu, dok sam ja čavrlljao sa susjedom, onaj gospodin je zamakao iza zgrade.
Navečer mi je sinula (to je od sunca) ideja kako bi bilo ugodno i plemenito da papa Franjo počme nositi periku sa repićem, pa kad bude organizirao nogometne utakmice za mir u svijetu ili za kakvu humanitarnu akciju, zasigurno bi te duhovne aktivnosti, radi atraktivnosti, urodile trostrukim novčanim plodom. Usput bi mogao športsku javnost potaknuti da počme igrat novu varijantu nogometne igre zvanu glavomet, gdje bi se lopta šutala samo glavom. To bi kod bogoslova izazvalo oduševljenje, pa bi oni prvi počeli osnivati glavometne klubove. Isključivo radi prikupljanja novaca, koji bi se slali u Argentinu, za tamošnji siromašni puk.
Nedavno sam saznao da su katolički zastupnici u Illinoisu u SADu glasovali za gay brak osokoljeni Franjinom izjavom -tko sam ja da im sudim-, o čemu sam napisao post. Naravno da se papa ušutio, nakon ovoga napuštanja katoličke nauke i, predmnijevam, u sebi likovao- O čovječe kako sam ja lukav i pametan.-
Usput, smijenio je jednog konzervativnog španjolskog biskupa, jer je valjda bio previše konzervativan, a nije smijenio jednog urugvajskog biskupa koji je godinama posjećivao gay bordele u Montevideu.
Iz toga proizlazi da je papa Franjo najveći svjetski prikriveni homofob.
Isus je rekao- opominjite jedni druge, bez ironije, blago i sa blagom dozom humora. (mea culpa)

Oznake: Ljetovanje..


- 11:58 - Komentari (30) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.