odbabljivanje

15.01.2019., utorak

zubi



dakle, zubi su jedna od najvažnijih stvari na nama. prije svega, trebaju biti popravljeni.
ne smiju se vidjeti tzv. špangice, komadi metala, crne plombe koje su ionako nezdrave i ne smiju biti vidljivi različiti materijali ili boje zubiju.


zubi bi trebali izgledati što prirodnije, ne dajte se nagovoriti na holivudski osmijeh, preblještavi niz istih zubiju izgleda umjetno, a to vas čini starijima.

poznajem ljude koji su odlučili povaditi sve zube i napravili si nove. već je prošlo 20 godina od toga, a ja se još uvijek ne mogu naviknuti na njih. to nisu ti ljudi, izgledaju izvještačeno, loše, i naravno staro.
osim toga, mišići koji obuhvaćaju čeljust, na neki se čudan način formiraju drugačije, pa te nove grimase nekako doprinose lošem izgledu.
kao primjer, spomenut ću dentalnu dijastemu. ako razmak između zuba nije baš kilometarski, to je svakako dio šarma, da to imam, nikad je ne bih ispravljala.

zato trebate razgovarati sa stomatologom i sve mu to reći. znaju oni o čemu se radi, samo im je mnogo jednostavnije napraviti sve isto, ista je lova, a riješili su sve brzo.

ako vam se čini da ne razumije, nađite si novog. gledajte zube svojih poznanika i ako ste zadovoljni s izgledom njihovih zuba, pitajte ih za zubara, rado će vam reći.

zube treba čistiti od kamenca, pogotovo ako vam se on stvara na vidljivom mjestu. često mi se doslovno povraća kad vidim naslage žutog kamenca, a osoba se krevelji tako da se sve vidi. kreveljite se i vi pred ogledalom, dobro je za facijalne mišiće, ali to vam treba pokazati što se vidi. ako imate sreću da se kamenac na donjim zubima ne vidi dok se smijete, super. ako se pak vidi, riješite to, odurno je vidjeti ga.

kad naučim stavljati slike, podebljat ću njima blog. za sada mi ne ide.

Sia
- 14:06 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  siječanj, 2019 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Svibanj 2021 (1)
Siječanj 2019 (2)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi