sve o vozilima

20.12.2008., subota

Wolkswagen Golf GTI



Volkswagen je predstavio unikatnu dizajnersku studiju popularnog modela Golfa GTi-ja, ali s nevjerojatnih 650 KS. Najjači i najbrži Golf svih vremena ubrzava do 100 km/h za svega 3,7 sekundi, postiže maksimalnu brzinu od 325 km/h, a sve zasluge za ovakve impresivne brojke pripadaju središnje smještenom W12 motoru s dva turbopunjača.

href="http://img124.imageshack.us/my.php?image=20gtivvj0.jpg" target="_blank">Free Image Hosting at www.ImageShack.us


QuickPost border="0"> Quickpost this image to Myspace, Digg, Facebook, and others!



Da bi ugradnja bila moguća, Volkswagenovi inženjeri konstruirali su aluminijski podokvir u koji je motor smješten, a sustavi hlađenja spojeni su s bočnim ventilacijskim otvorima. Aluminijski 6,0-litreni W12 motor, evolucija je 450 KS snažne izvedbe iz modela Phaeton, a nastao je spajanjem dva V6 motora i dodataka dva turbopunjača. Razvija čak 650 KS pri 6.000 okr/min, odnosno 750 Nm okretnog momenta pri 4.500 okr/min, dok se snaga putem šest-brzinskog Tiptronic automatskog mjenjača prenosi na stražnje kotače.



Free Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost Quickpost this image to Myspace, Digg, Facebook, and others!



Ovakve performanse zahtijevale su i brojne dorade na studiji koja je u odnosu na velikoserijsku GTI izvedbu šira za 160 mm te 70 mm niža. Krov je konstruiran od karbonskih vlakana, dok stražnje krilo predstavlja difuzor, ali ujedno i kanalizira zrak za hlađenje motora, baš kao i C nosači krova s integriranim usisnicima zraka.


Free Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost Quickpost this image to Myspace, Digg, Facebook, and others!




Golf GTI W12-650, dizajnerska je studija Volkswagena namijenjena obilježavanju tradicionalnog GTI festivala u austrijskom Wortherseu, najvećeg ovakve vrste u Europi, na kojem brojni fanovi odaju počast legendarnoj GTI oznaci.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.