aurum

29.03.2006., srijeda

Pismo Majstora K. H. gospodinu A. P. Sinnett-u

Zar ti izgleda mala stvar da si prošlu godinu proveo samo u vršenju « porodičnih obaveza » ? Nikako ! Kakvog li boljeg razloga za nagradu, kakva je bolja disciplina potrebna od vršenja dnevnih i trenutnih dužnosti ?
Vjeruj mi, čovjek ili žena koje je život smjestio usred malih, običnih dužnosti, žrtvovanja i dragih ljubaznosti, uzdići će se do širih razmjera Dužnosti, Žrtve i Milosti za čitavo čovječanstvo.
Za kakvom boljom Stazom prema prosvjetljenju težiš od ove, koja Ti pruža priliku dnevnog pobjeđivanja samog sebe, ustrajanja usprkos osjetnog psihičkog napredovanja, podnošenja sudbinskih nesreća snagom smirene vedrine koja ih pretvara u duhovni napredak, budući da se dobro i zlo ne mjere na nižoj, fizičkoj razini postojanja.
Neka te ne obeshrabruje činjenica da se Tvoje djelovanje odvija ispod nivoa Tvojih težnji, međutim s tim se nemoj zadovoljiti, budući da prečesto težiš duhovnom i moralnom nemaru, radije se prepuštajući struji života – umjesto da kreneš vlastitim putem.
Tvoj je duhovni napredak mnogo veći nego što si u stanju spoznati, i bilo bi dobro da vjeruješ da je takav razvoj sam po sebi važniji nego li shvaćanje toga na tvojoj fizičkoj razini svijesti.

Ovog se trena ne želim upuštati u druge teme, a ovih nekoliko redaka shvati kao srdačno priznanje za tvoje napore, i predstavljaju ozbiljno ohrabrenje da zadržiš smiren i hrabar duh prema vanjskim događajima u sadašnjosti, a duh pun nade za dolazeća vremena i to na svim područjima.

*****

- 23:06 - Komentari (15) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< ožujak, 2006 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi

HAJDE DA GRADIMO SVIJET NOVE ODANOSTI

TEME I LINKOVI