aurum

15.03.2006., srijeda

ŠTO SE DOGAĐA NAKON SMRTI FIZIČKOG TIJELA ?


Već sam spomenuo da čovjek, dok je fizički živ, ima istovremeno 7 tijela, od kojih su prilično razvijeni : fizičko tijelo, astralno tijelo (tijelo emocija i želja), mentalno tijelo, a kod pojedinaca i tijela sa višim stupnjem vibracije. Životinje imaju fizičko i astralno tijelo, a poneke vrste i naznake mentalnog tijela (delfini, konji, guske, svinje…). Biljke imaju samo fizičko tijelo.
Zamislimo da su naša tijela naši konji a naša duša je ta koja upotrebljava i ravna našim fizičkim konjem, našim astralnim i mentalnim konjem. Mi toga često nismo svjesni i dozvoljavamo da naši konji vode naš život. Često kažemo «boli me glava» što nije istinito, pa treba reći «mog fizičkog konja boli glava, a što JA - DUŠA mogu učiniti da ga prestane boljeti ?»
Duša mora voditi brigu o svojim tijelima, kao što ratar vodi brigu o svome konju i daje mu najbolju hranu i čistu vodu i u razdoblju kada nema posla upregne ga da mu održava kondiciju. Ratar neće svome konju dati da pije rakiju i vino ili CocaColu.
Mi koji nismo osvijestili ovu situaciju dozvoljavamo svome fizičkom tijelu da pije mnoge stvari osim vode i da jede svašta, i da ne spava noću i dovoljno, da se ne kreće dovoljno i da zakržlja i udeblja se…
Dozvoljavamo svom astralnom tijelu da se hrani bijesom, mržnjom, strahovima, ljubomorom, … umjesto da ga hranimo osjećajima bratstva prema bližnjemu i ljubavlju prema mnogim osobama i prema svemu što postoji, što je djelo Kreatora.
Dozvoljavamo svom mentalnom tijelu da se hrani mislima o superiornosti nad ostalima, da snuje prijevaru nad drugima i da uživa u izmišljanju sve jačih i razornijih oružja. Često puta nas mentalno tijelo prevari i mi mislimo da smo mi naš ego i tada naš ego vlada našim životom i dovodi nas u sukobe sa drugim osobama kojima gospodari njihov ego. Iz tih sukoba nastaju ratovi !!

Tako se događa da sva naša tijela gospodare nama, u manjoj ili većoj mjeri, u različitim razdobljima našeg života. U mladosti nam gospodari fizičko tijelo (naročito putem hormona) i astralno tijelo (putem novootkrivenih emocija i raznih vezanosti). U zreloj dobi komandu nad nama često preuzme mentalno tijelo (putem već spomenutih ego - igrica). Većina ljudi na Zemlji danas su u istoj takvoj situaciji. Čovječanstvo je na tom stupnju razvoja, a to će se postepeno mijenjati kako budemo osvještavali da je pravi gospodar duša a ne spomenuti konji.

Postoji mnogo «tehnika» koje pomažu ljudima da spoznaju istinu o ovome što pričam i da preuzmu komandu nad našim spomenutim konjima. O tome će biti govora u budućim tekstovima.

Ako dozvolimo našim konjima da se «naviknu» na nešto (ako im udovoljavamo u svemu), tada smo si priuštili u vrlo skoroj budućnosti pravi «pakao».
Ta bliska budućnost je smrt našeg fizičkog tijela.
Pretpostavimo da je čovjek za života postao ovisnik o alkoholu. On je bio čovjek slabe volje i radije je bježao u omamljenost i zaborav nego da je rješavao svoje probleme, donoseći odluke i provodeći ih u djelo. On je tvrdio da je njegovo pravo da živi kako živi i to je provodio. Budući da nitko ne živi sam (to nije u ljudskoj prirodi), čovjek je zbog svog stava i alkoholiziranosti dolazio u sukobe sa svojim najbližima (vidjeli smo mnogo toga). Zbog povećanog uzimanja alkohola oštetio si je zdravlje raznih organa, a naročito mozak. Bolovao je, patio, i bio na teret svojim bližnjima.
Na kraju je umro. Umro je samo njegov fizički konj . Astralni konj i mentalni konj nastavljaju živjeti još neko vrijeme dok ne potroše svoju energiju. Za približnu orijentaciju astralno tijelo živi još oko trećinu vremena kojega je doživjelo fizičko tijelo. To nije pravilo – neka nam posluži kao orijentacija za lakše razumijevanje ovih pojmova i odnosa.
Čovjek nema više fizičko tijelo, nema osjetilo okusa, mirisa, opipa, vida i sluha za materijalne stvari. Navikao je svoje astralno tijelo na opuštenost i ugodu, njegovo astralno tijelo i dalje živi i dalje želi osjetiti sve na što je navikao, ali ne može jer nema osjetila. Ne može uhvatiti čašu, osjetiti okus alkohola i njegovo djelovanje. Ne može ostvariti užitak i na velikim je mukama godinama. Istovremeno on posjeduje astralnu vidovitost i ima uvid u fizički svijet, zna da on postoji, a ne može ga kontaktirati i osjetiti. Nisu li to «muke paklene» ?
Slično doživljava i ovisnik o dobroj papici (gurman) kao i ovisnik o seksu ili ovisnik o opijatima svih vrsta. Ne može ostvariti svoj užitak i na mukama je.
Ako čovjek za života nauči kontrolirati svoje ekstremne prohtjeve, ako živi umjereno i ne napravi od sebe ovisnika o bilo čemu, lakše će izdržati razdoblje u astralnom svijetu i okrenut će se aktivnostima «višeg astrala» i «višeg mentala». Manje će vremena trebati čekati da se njegovo astralno tijelo istroši i da ga odloži.
Nastavit ću idući put.

- 14:04 - Komentari (9) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< ožujak, 2006 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi

HAJDE DA GRADIMO SVIJET NOVE ODANOSTI

TEME I LINKOVI