petak, 20.10.2006.

koliko suosjećajno živimo?

zadnjih par dana sam u điru kopanja po Internetu i proučavajući da kažem živote životinja u kojima se mi gušimo svaki dan nad tanjurom. još uvijek nisam vegeterijanac no ozbiljno razmišljam o tome. zašto?=
pa kopajući po netu vidio sam kakve sve užase preživljavaju te životinje, o tome uopće neću pisati možda jendom objavim pokoji članak. da li je sve to vrijedno jednog ukusnog gulaša? ne!
vegetarijanska je hrana, kako kažu, hrana budućnosti.
čovječanstvo se, što vrijeme više otiče, sve više i više približava svojim negativnim krajnostima, a kada je taknemo, otvore nam se vrata sa novim prostorom u kojem se nalazi sva bol i patnja što životinja što nas samih! dakle zaključak je da naša perverzija da to tako nazovem jednostavno nema kraja. kako god taknemo krajnost i pomislimo to je to, otvore nam se nova vrata sa bolesnim idejama i poslovima koji čekaju da budu obavljeni!

učio sam etiku u srednjoj školi. sjećam se godine koja je bila bazirana na bioetici. tu sam se pronašao. učili smo o antropcentristima i biocentristima.
da pojasnim!

antropocentristi smatraju da je čovjek vrhunski proizvod evolucije te da sve na svijetu, čak i on sam, postoji kako bi služio čovjeku! dakle mi smo vrh, mi smo to savršenstvo i sve ostalo što postoji nam je na usluzi.

za razliku od njih, biocentristi smatraju da je vrijednost života jednaka, da svi imamo jednaka prava. kako čovjek ima pravo na život tako ga ima i ptica na grani i riba u moru! smatramo da smo mi samo jedna vrsta u nizu u prirodi te da nemamo nikakve privilegije nad ostalim bićima.
to su i moja razmišljanja!
no svaki dan kad jedem meso jednsotavno primijetim da mi se to ne uklapa u "image". volim životinje odkad znam za sebe. doslovno. kao mali sam uvijek ispred zgrade kopao gliste i hvatao muhe!
to i danas činim hehe samo što sam se sa godinama našao...

u ovom postu želim postaviti par zbilja dobrih linkova koje je dobro pročitati!

vegetarijanstvo

prijatelji životinja , vivisekcija (crna i bijela lista proizvoda koji su ili nisu testirani na životinjama), vegetarijanstvo, vegani, krzno, koža, .....

suza

potpišite peticiju protin nasilja, iskorištavanja i slično. i ja sam!

pogledajte kako se postupa sa životinajma, zbog novca. da li je vrijedno!

čvrsto sam se odlučio promijeniti, izbaciti iz uporabe proizvode sa crne liste i upotrebljavati bijelu!

nadam se da ima istomišljenika. javite se!

još bih nadodao da sam posvojio psa iz azila! da da nedavno, to je mješanac malog rasta i jako ga volim. bili su to šokovi u početku! ajme meni koji strah kada je vidio mačka odmah se pokakao od straha i par dana je samo ležao nije smio niti zaspati kada bi netko bio u blizini. sada se lagano opušta, no mlad je i blesav pa treba dosta s njime raditi. nazvao sma ga nando!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

| 18:40 | reci... (10) | ne troši boju... | #

srijeda, 11.10.2006.

dakle što ima novo

evo kod mene se zbilja svasta izdogađalo...
počeo sam slagati akvarij..odnosno 2...
jedan ima 85l a drugi 100.

da i tu priču ispričam...
nabavio sam 2 biljojedne pirane. bile su maltretirane kod bivših vlasnika. naime, nisu bili upoznati sa životinjom i nisu je hranili kako spada. riba se hrani BILJEM. oni joj nisu davali bilje i ribe su od gladi potamanile ostale ribe (to je moj zaključak jer ja ih hranim kako treba i nemam problema živi još ribica s njima i uoopće nemam beda). zbog tog pokolja, ribe su bile osuđene na izgladnjivanje do smrti.
uzeo sam te ribe, spasio ih!
svaku večer dobivaju kuhano bilje, salata, blitva, špinat, kupusnjače....miješam im svako večer + hrana za manje ribe, one granulice! ful su sretne imaju sve uvjete, svijetlo, temperaturu, HRANU, jedino možda mrvicu mal aq, ...85l al one će dobit stolitraša!

a 85 ce postat biljni akvarij sa 2 crna kalara i možda par prozirnih somova.
ovaj je post bezveze samo da se natjeram da krenem s postovima;)

| 19:15 | reci... (3) | ne troši boju... | #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Copyright © ARTHROPODA - Design touch by: Tri mudraca

Komentari On/Off

< listopad, 2006 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


blog posvećujem svim prijateljima životinja, koji ih razumiju, shvaćaju i vole!