Dumbledore's Army Novčići i Pansy Parkinson - Dumbledore's Army - Blog.hr

Blogeri-članovi DA:
Windy (bivša Diana Matthews)
Jennifer Pleasant
Lara Shinoda
Ashlee Amber McKenzie
Keera Smith
Amanda Harrison
Anna Rackwish
Lisa Lovegood
Allison Robins
Chloe Candler
Navanda Trenthey
Mary Matthews
Ruth Potter
Maggie Peyton Riddle



Raspored pisanja:

(07.09. - 14.09.)
Četvrtak-
Petak-Ashlee Amber McKenzie
Subota-Ruth Potter
Nedjelja-
Ponedjeljak-Mary Matthews
Utorak-Chloe Candler
Srijeda-Keera Smith
Četvrtak-Navanda Trenthey



Raspored će se, s dolaskom novog tjedna,mijenjati. Ako netko ne može napisati post u zadano vrijeme, neka obavijesti, pa ćemo ga preskočiti!
Informacije o DA
Dumbledoreova armija!
Pravila DA:
1.Svi članovi DA uređuju ovaj blog.
2.Ako želite postati član DA, javite se bilo kojem članu za korisničko ime i lozinku (pošalje se mailom). Bez zlouporaba!
3.Kada postanete član, bilo bi poželjno da stavite u desni, treći box svoju sliku, kratak opis, link bloga i (ako imate) svoju E-mail adresu.
4.Kada napišete post, na kraju se potpišite.
5.Nemojte pisati bilo kakve postove, već one koji su u skladu sa prijašnjim i sa temom bloga.
6.U postovima smiju biti svi članovi i njihovi neprijatelji, ako se to tiče priče.
7.Kada pišete post, pridržavajte se hrvatskog pravopisa!
8.Ako u kojem slučaju ne možete napisati post kada vam je zadano, javite nam da znamo.
9.Ako nekome ne paše termin ili taj dan ne može napisati post, neka javi pa ćemo to promijeniti.
10.Svi članovi se moraju pridržavati ovih pravila. Ako se netko ne bude pridržavao ovih pravila, korisničko ime i lozinka bit će promijenjeni, a ostali članovi obaviješteni.

Diana Matthews

Dumbledore's Army

subota, 15.07.2006.

Novčići i Pansy Parkinson

Postalo nam je sve teže dogovoriti se oko datuma i vremena sljedećeg sastanka. Trebalo je to prenijeti i do ostalih domova. Hermiona je na idući sastanak donijela punu košaru galeona. Ron je bio izbezumljen, a oči su mu sjale od sreće.
-Što ti je to, Hermiona?-upitala je Diana uzimajući jedan galeon u ruku.
Hermiona nam je objasnila za što ti galeoni služe. Bili su "dojavljivači" vremena i datuma sastanka. Svatko će imati jedan galeon uz sebe, serijski broj galeona će zapravo biti datum i sat dana kojeg će se održavati sastanak. Harry će datum i vrijeme promijeniti na svom galeonu, i oni će se promijeniti na svima. Mi smo ostali izbezumljeni. Samo smo blijedo gledali u Hermionu. Ideja nam se svima sviđala. Lara mi je prišla i tiho šapnula na uho:
-To je magija višeg stupnja, ta se čarolija uči na sedmoj godini. Ona to može izvesti?
Slegnula sam ramenima.
-Hah, jedni problem je što te galeone možemo slučajno potrošiti.-rekla je Isabell razgledavajući svoj galeon.
-To ne vrijedi za mene. Ja nemam ni prave koje mogu potrošiti.-rekao je Ron spremajući u džep nekoliko galeona. Hemriona ga je oštro pogledala.
-Dobro, dobro-rekao je Ron i vratio galeone natrag u košaru.
Samo smo Lisa i ja skužile kad je, dok Hermiona nije gledala, potrpao još nekoliko galeonau džepove. Sa strepnjom smo svaki dan provjeravali galeone u nadi da će se užariti i tako nam otkriti datum i vrijeme sljedećeg sastanka.
-Novi sastanak!-uzviknula je Anna gađajući me jastukom jednog jutra.
-Ha?-upitala sam dižući glavu još uvijek u snu. Tko me ima pravo buditi?
-Novi sastanak!-ponovila je za njom Keera.
-Aha-rekla sam i bacila glavu natrag na krevet.
Kad sam se napokon ustala, nakon što su me Keera i Anna nekoliko puta budile, gađale jastucima, otkrivale pokrivač i naposljetku polile hladnom vodom, pogledala sam svoj galeon. I, stvarno je na njemu pisao današnji datum i 8 sati uvečer. Točno 5 minuta do osam Diana, Isabell, Lara, Jenifer i ja smo ušle u Sobu potrebe. S ponosom sam gledala onaj veliki papir koji je bio izvješen, na kojem je pisalo "Dumbledoreova armija" i na kojem su bili naši potpisi. Bila sam strašno ponosna što je i moj tamo. Uskoro, kad su se svi skupili, počeli smo vježbati. Prvo smo ponavljali "Mobilicorpus", "Levicorpus" i "Expelliarmus" od prošlih sastanaka. Luna, Keera i Ron su se non-stop žalili da ih boli glava koliko moraju visiti u zraku. Ali zapravo su željeli učiti neku novu čaroliju. Nakon toga Harry nas je učio "Protego". Ja sam bila u paru s Dianom. Nekoliko puta me pokušala razoružati Expelliarmusom, ali sam ja to uspjela otkloniti protegom, iako mi je par puta štapić, ili ispao iz ruke ili doletio u Dianinu ruku. Onda sam ja njoj pokušala iz ruke Acciom uzeti knjigu. Nekoliko puta mi je pošlo za rukom, ali je Diana isto tako uspješno otklonila te moje pokušaje. Nakon sastanka Luna, Isabell, Anna, Ashlee i ja smo bile prve koje smo izišle iz Sobe potrebe. Malo dalje niz hodnik smo nabasali na Pansy Parkinson i Draca Malfoya. Pogledali smo se zbunjeno. Ovako kasno nitko ne bi trebao biti na hodnicima. Ako ih uhvate profesori mogli bi izgubiti povelik broj bodova. Sakrile smo se iz jednog stupa i prisluškivale. Draco se pokušao skloniti od Pansy, ali ona je bila toliko naporna.
-Pansy, a da me već jednom ostaviš na miru?-upitao je Draco bijesno se okrećući prema njoj.
-Draco, kažem ti, ako bi to rekli Umbridgeici…Nemaš pojma koliko bi Slytherini dobili bodova, a da ne kažem kako bi Potter i ona glupa mutnjakuša Grangerica nastradali. Izbacili bi ih iz škole.
-Dat ću ja njoj mutnjakušu…-rekla je Ashlee i već krenula na Pansy kad ju je Isabell na vrijeme zaustavila.
-Pst!-rekla je Anna stavljajući prst na usta.
-Pansy, uopće me nije briga.-rekao je Draco.-U zadnje vrijeme nisi sva svoja. Kako, molim te, možeš vidjeti vrata koja uopće ne postoje? Haluciniraš!
-Kad ti kažem da su bila tamo. A čula sam i glasove.
Draco je zakolutao očima, ali Pansy je bila nepokolebljiva.
-Ja sutra idem do profesorice Umbridge, pa da vidimo što će ona reći.
-Da nisi normalna-rekao je Draco i otišao.
Ubrzo su nam oboje nestali iz vidokruga. Isabell, Anna, Ashlee, Luna i ja smo se pogledale.
-Mislite da će joj Umbridgieca povjerovati?-upitala je Luna.
-Ne znam.-rekla sam.
-Ali, i Filch joj je bio rekao istu stvar-nastavila je Isabell.-Možda skuži da to nije samo slučajnost.
-Trebali bismo upozoriti Harryja i Hemrionu.-rekla sam.
-Da, i pokazati našoj prekrasnoj Pansyici kako da drži jezik za zubima.-rekla je Luna.
-Dat ću ja njoj mutnjakušu…-dodala je Ashlee na sve to.

p.s. Nadam se da je post dobar i da nije previše dugačak.

Amanda Harrison

- 16:58 - Komentari [5] - Da/Ne - ^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.

< srpanj, 2006 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Listopad 2006 (6)
Rujan 2006 (6)
Kolovoz 2006 (14)
Srpanj 2006 (8)
Lipanj 2006 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Priče članova DA.
Članovi Dumbledorove Armije
Osnivač DA:
Harry Potter
Harry James Potter
Nakon što ga je Hermiona nagovorila da razmisli o vođenju tajne grupe, Harryu se ta ideja sve više sviđala. Ubrzo je osnovana tajna udruga učenika koji žele učiti ombrambenu magiju. To je učinjeno zbog toga što profesorica Dolores Umbridge smatra da nije potrebno učiti praktični dio magije ako savladaš teoriju, što nije istina. Harry se mnogo puta suočio sa smrti i zaista je iskusan vođa koji će nas, nadamo se, dobro poučiti.Nedavno je saznao da ima sestru blizanku,Ruth Potter.


Članovi DA:
Hermione Granger
Hermione Granger
Zapravo je cijelo ovo udruženje njezina ideja. Predložila je Harryu da razmisli o vođenju DA i on je ubrzo nakon toga pristao. Pametna je i smišlja dobre ideje za uljepšavanje prostora za vježbanje i slogu u grupi. Uz to je i jedna od najpametnijih osoba na školi.


Ronald Weasley
Ronald Weasley
On je sudjelovao u nagovaranju Harrya za vođu ove grupe. Bez njega vjerojatno ne bi ni bilo DA. Odlučno pristupa svakom zadatku, iako ponekad teško podnosi poraz i gubitak. Ipak vrijedan je član koji također ima dobre ideje


Diana Matthews
Diana Matthews
Njoj je Hermiona prvoj rekla za DA. Od tada je Diana, zajedno sa Ronom i Hermionom nagovarala Harrya za tajnu grupu dok nije pristao. Mrzi Umbridgeicu i njezinu metodu učenja. Želi biti aurorica i nada se da će joj ovo dosta pomoći. Hoda s Georgeom Weasleyem. Obožava magiju i čarolije, pa nije ni čudo što joj ovo dobro ide. Metamorfomagus je i najbolja je u duelovima.


Anna Rackwish
Anna Rackwish
Sa oduševljenjem se pridružila grupi. Dijeli mišljenje većine učenika, da Umbridgeica neće nikoga ništa naučiti. Željela bi biti auror i ovo joj je prilika da poboljša svoje sposobnosti. Jako je spretna u malo težim granama magije.


Ashlee Amber McKenzie
Ashlee Amber McKenzie
Bez razmišljanja se priključila armiji.Ne podnosi Umbridgeicu.Gotovo sve bi učinila da stane Umbridgeici na kraj i da ih prestane terorizirati.Dobra je u obrambenim čarolijama, jer su joj roditelji aurori i puno toga su je naučili.Registrirani je animagus i pretvara se u leptira.Zna izvesti odličan urok bala šišmišica.Ima bauk u obliku guštera i patronusa u obliku labuda.
blog:serpensortia.blog.hr
mail:ashlee@net.hr



Jennifer Clemency Pleasant

Uletila u Sobu Potrebe sasvim slučajno jer nije znala za sastanak, i budući da hoda s Harryjem izašla iz Sobe kao članica Armije. Mrzi Umbridgeicu, onak, iz dna duše! Dobra u svim čarolijama, posebice u preobražavanju i napadanju.


Amanda Harrison
Amanda Harrison
U DA se priključila zato što misli da je Obrana od mračnih sila previše važan predmet da bi se predavao onako kako ga predaje Umbridgeica.Dobra je u obrambenim čarolijama i kletvama. Animagus je. Njezina mama je smrtonoša.Nada se da će joj čarolije koje uči na sastancima DA pomoći da se uhvati u koštac s mamom.


Keera Smith
Keera Smith
Priključila se DA jer je za nju Obrana od mračnih sila prevažan ( i jedan od najdražih) predmeta, i nikako ga neželi potratiti na Umbridgeicu! Dobra je u urocima. Voldemort joj je ubio oca i zato ima razlog više za priključenje Armiji! pošto je mjesto predavaća Obrane od mračnih sila navodno ukleto,nada se da će naučiti puno u DA, tako kada Umbridgeica bude odlazila, može joj sprašit tu debelu guzicu! MAIL: keera@net.hr


Allison Robins
Allison Robins
Nakon četvrte godine školovanja napustila je Hogwarts i otputovala u južnu Francusku gdje je godinu dana pohađala Beauxbatons, akademiju čarobnjašva. Nakon nekoliko poziva za njezin povratak, ipak se odlučila vratiti Hogwartsu i svojim prijateljima te se smijesta pridružila DA najviše zbog toga jer je Umbridgeica i njezino maltretiranje bio najveći razlog njezina odlaska. Najbolja je poznavateljica zmajeva u cijeloj školi i posjeduje rijetkog feniksa po imenu Francesko kojega je dobila na dar na oproštajnoj zabavi u Beauxbatonsu. Isto joj tako vrlo dobro ide Obrana od mračnih sila.
mail: allison177@net.hr


Chloe Candler
Chloe Candler
Chloe je 14 - godišnja ravenclawka koja prezire i mrzi Umbridgeicu iz dna duše. Učinit će sve da joj napakosti i nada se da će jednog dana moći baciti kletvu Cruciatus na nju. Dobra je u oklumenciji i nada se da će jednog dana postati animagus!


Navanda Trenthey
Navanda Trenthey
Navanda je dobra cura...Griffondorka.Ima 15 godina,znači 5 god. u Hogwartsu.
Najbolja prijateljica joj je Hermiona.Ne slaže se s Ronom.Rođena je u Londonu...
Ona ne voli Umbridgeicu.

Mary Matthews
Mary Matthews
Gryffindorka. Ušla je u DA jer mrzi Umbridgeicu jer si ona svašta umišlja, pa i to da je najveća na cijelom svijetu! A i jedan od razloga je bio taj što joj se sviđa Harry, pa mu se htjela približiti, ali pošto je on s Jenn, to je odbacila. Metamoformagus je, parsel-ust (zbog toga je mnogi ne vole i gledaju s prijezirom) i dobar oklument. Patronus: jelen, a bauk:dementor.Voli učiti. Htjela bi biti auror. Uglavnom tužna osoba, dosta povučena i sramežljiva. Sa sobom UVIJEK nosi bočicu Višesokovnog napitka.
mail:mary0matthews@
hotmail.com


Ruth Potter
Ruth Potter
U DA se priključila iz jedinog mogućeg razloga-mrzi Umbridgeicu iz dna duše.Ima 14 godina,četvrta godina u Hogwartsu.Griffindorka je.Prije nekoliko godina je saznala da ima brata,Harry Pottera.Najdraži predmeti su joj Napitci i Preobrazba,a mrzi Travarstvo.Voli raditi nevolje i voli se šaliti.Roditelje joj je ubio Voldemort.Mrzi Malfoya i sve što ima veze s njim.Obožava igrati metloboj i na mjestu lovice je.Ima malu macu Isabellu.Mail: ruthpotter@net.hr


Maggie Peyton
Maggie Peyton (Riddle)
Otkačena, vesela i zabavna cura. Ili se bar tako čini na prvi pogled... U Gryffindoru je, ali samo zato što je šutnula Snapea (duga priča). Inače ima sve karakteristike Slytherina, pa čak i govori parselski. Najbolje frendice su joj Amanda i Luna. Igra na mjestu tragačice metlobojske ekipe, a dosta je dobra i u Obrani od mračnih sila. Prezire travarstvo i, naravno, Umbridgeicu, za koju tvrdi da je odvratna guzata fašistička svinja. Patronus joj je u obliku zmije, a bauk u obliku jednoroga. Animagus je i pretvara se u pauka. Njezin otac je Voldemort. I Harry Potter i lord Voldemort joj mnogo vjeruju, no koji se od njih dvojice prevario u vezi nje?