S unutarnje strane...

petak, 02.06.2006.

Kako je vrag dobio rogove?

Uskoro se približava zanimljiv datum 06.06.06. Čudi me što satanisti i antikristi nisu glasniji, kad se već tako nešto posložilo! Morat će čekati cijelo tisućljeće da se brojke ponovo poigraju na taj način.
A znate li odakle ove šestice i zašto baš one označavaju vraga? Za to su, vjerovali ili ne, “krive” žene! Jer, broj šest je jedan od onih brojeva koji su od davnina pripadali ženama, baš kao i broj trinaest. Šestica pripada ženskom planetu Veneri. Ne pitajte me sad kako, blog je prekratka forma da se upustim u to, ali eto, razmislite o sljedećem: šesti dan u tjednu, počevši od nedjelje je petak. Petak je tradicionalno ženski dan, u mnogim jezicima (primjerice talijanskom) se i naziva po Veneri. A nije ni slučajno da se i dan danas smatra da je petak dan za zabavu (da ne kažem “za metak”)!
Nedjelja vam tako pripada Suncu (1), ponedjeljak Mjesecu (2), utorak Marsu (3), srijeda Merkuru (4), četvrtak Jupiteru (5), petak Veneri (6) i subota Saturnu (7). Duhovna simbolika Venere je jasno povezana s ženama, ljubavlju, seksualnošću i uživanjem pa je jednako tako jasno osuđena od prevladavajućih religija. Eh, sad, nemojte da vam odmah padne na um DaVinchijev kod, ovo je možda slično, ali o tom kodu bih imao nešto za reći (u nekom drugom blogu).
Nu, šestica je dakle petak, a petak je Venera, a Venera je žena i eto razloga za “devilizaciju” šestice!
Nije to jedino što je učinjeno. Petak trinaesti se smatra nesretnim danom, također vražjim. Petak smo objasnili, a što je s trinaesticom?
Jedna od najstarijih prikaza Boginje (ona na reljefu stijene iz Laussela u Francuskoj, stara oko 30,000 godina, vidi sličicu gore) pokazuje jednom rukom na polumjesec na kojem je 13 crtica, a drugom rukom na svoje spolne organe. Naime, žene imaju 13 mjesečnih ciklusa tijekom godine i zbog toga je taj broj 13 bio "svet". Kako je dominatorska, pretežito muška kultura, uzimala maha, sve što je bilo žensko postalo je "vražje" i loše. Tihi rat do istrebljenja uključivao je i indoktrinaciju, izmedu ostalog i proglašavanjem svih "ženskih" simbola lošima. Tako je 13 postao "nesretan broj, a kombinacija petka i 13. datuma u mjesecu po solarnom kalendaru, postala je tako posebno "neželjena". Dvostruka "ženskost".
Ako hoćete još detalja, pravi “nesretni” petak trinaesti bio bi kad se poklope trinaesti dan solarnog kalendara i trinaesti dan lunarnog kalendara! Budući da mi ne koristimo lunarni kalendar, onda ne znamo da je takav petak dvostruki trinaesti bio 13.08.2004. E, to je bio sasvim “vražji dan”, a to su znali smao malobrojni!
Inače, provjerio sam, sve do 2014 nema takve dvostruke kombinacije dvostrukog trinaestog i petka, pa pravovjerni mogu odahnuti, barem još osam godina! Da li ima dalje, ne znam, možda provjerim pa javim…
Sve u svemu, šteta što ovaj šesti i to utorak nije trinaesti i to petak! Tad bi bilo zabavno. Ali, i po lunarnom kalendaru ništa – 06.06. je deseti dan rastućeg mjeseca. Dakle, usprkos svom “zlu” sadržanom u ženskim šesticama, nema straha, vrag će i dalje čvrsto spavati!
Ah, da, nisam odgovorio na pitanje kako je vrag dobio rogove! Sad, posle tog nesretnog koda, svi znaju daje simbol svete ženstvenosti “kalež”, u obliku slova V, koji je oblik maternice. E, sad, toj maternici dodajte još i jajovode i dobit ćete lijepu bikovsku glavu s rogovima! Slikica pokazuje jedan neolitski crtež (5000-6000 godina star) gdje vidite kako je glava s rogovima lijepo smještena u žensko međunožje! Za njih je to bio simbol svetosti – to je bilo mjesto iz kojeg je nastajao život. A za nas – apage satanas! I to vam je to: tako vrag postade rogat!

02.06.2006. u 10:48 • 34 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.



  lipanj, 2006 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Stvarnost ima mnogo slojeva, a ono što um ne zna, oči ne vide.