AnaBoni1 https://blog.dnevnik.hr/anino

četvrtak, 16.05.2019.

postanak nasilja
..............na pulskom je Općinskom sudu osuđen zbog nesavjesnog rada u službi, jer je za vrijeme njegove smjene u noći s 29. na 30. rujna 2010. godine u Domu došlo do grubog psihičkog, fizičkog i seksualnog zlostavljanja 13-godišnjeg štićenika romske nacionalnosti


Noćni odgajatelj je kriv (!) dosudio je sud za ono što se zbilo davne 2010 godine !!!

Ovo je za ne vjerovati!

Ovo je godina
2019pa je sudu toliko vremena trebalo da donese presudu za čovjeka, koji uopće nije kriv
jer je odradio ono, što je uobičajeno u domskom životu : gase se svjetla u odredjeno vrijeme, obilaze se sobe, osluškuješ, čuješ ako se nešto zbiva.

Strašno je ovo sve shvatiti kao ispravno, jer, Romski dječak nije kriv što je Rom a očito je to nekome s 13 godina jedina krivica, drugo, dječaci koji su to napravili imali su 15 i 12 godina............treće, ni u jednom domu za djecu i učenike ne postoje jednokrevetne ili dvokrevetne sobe pa nitko od ostalih dječaka u sobi nije ništa vidio ni čuo i četvrto, kao najbitnije - silovani i poniženi dječak sljedeće jutro
nije prijavio svoj slučaj upravitelju doma, ne zato što mu je bilo lijepo, nego zato jer je osjećao, da ga zbog podrijetla i različitosti ( možda ) neće nitko zaštiti.

Poznat mi je tužan život u tri splitska doma : jedan za nezbrinutu i ostavljenu djecu i dva za maloljetne delikvente ( muški i ženski dom ).
Poznate su mi sve radnje i predradnje svih profila zaposlenika i njihov ogroman trud u resocijalizaciji , poznate su mi devijacije u ponašanju mladih delikvenata i sve smicalice kojima su skloni ali i sve dobro što se odgojno postiglo radeći s njima.

I zato se na kraju pitam, što je Pulskom sudu trebalo 9 godina da donese ovakvu presudu o "krivici" noćnog odgajatelja , a da ništa ne kažu što je s dječacima nasilnicima koji su sad čak i punoljetni jer očito nisu promijenili stav ni prema drukčijima od sebe a ni mišljenje, da snaga jačega vlada onda kad joj se prepusti vlast.

Zato valjda takvi "Daruvarci" poput onog Zadarskog vladaju ulicama i slabijima od sebe


16.05.2019. u 15:32 • 8 KomentaraPrint#^

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.