Prva reakcija

četvrtak , 07.01.2021.


Govor mržnje na blog.hr-u

Mail upućen na adrese: dnevnik@dnevnik.hr; novatv@novatv.hr i admin@blog.hr

Poštovani dnevnik i nova,
moje molbe za zaštitu osnovnih ljudskih prava, na žalost, od vaših djelatnika na blog.hr-u su ignorirane i zanemarene, stoga vam se i obraćam jer ne mogu riješiti problem na nižem nivou. Moja je pretpostavka da se radi o osobnom nemaru i neodgovornosti, tj. ne mogu vjerovati da vi kao ozbiljni medijski faktor odobravate diskriminaciju i zanemarivanje osnovnih ljudskih prava, posebno kada se radi o govoru mržnje (Kazneni zakon, članak 139.).

Ne jednom, obratio sam se vašem djelatniku, administratoru blog.hr portala, ali na žalost naišao sam na ignoriranje, dapače, i porugu na osobnom nivou. Obratio sam mu se s vrlo ozbiljnom pritužbom na širenje mržnje na blog.hr portalu, u potpunosti bez adekvatnog odgovora. Zanima me da li je to opći stav vas kao kuče ili tek neodgovorno ponašanje pojedinca. tj. vašeg zaposlenika koji ne shvaća ozbiljno svoj posao. Dakle, nisam ga tražio nikakvo istjerivanje pravde, niti potporu mojim tankoćutnim osjećajima, nego tek mail adresu na koju mogu prijaviti govor mržnje na blog.hr-u. Naravno, da se baš o tome radi tek je moja procjena i bit ću zadovoljan kada budem o tome raspravio s meritornima, što vaš administrator na blog.hr-u definitivno nije.

Ne znam, pa pitam, da li su adrese policije (pitanja@mup.hr; policija@mup.hr) prave za sljedeću instancu, tj. možete li me vi uputi na pravu adresu, kad me već vaš djelatnik na blog.hr-u u potpunosti ignorira. Znam da mi je dostupna i stranica https://dostajemrznje.org]dostajemrznje, na koju ću se također obratiti, budem li baš morao.

Srdačan pozdrav,
detalji su svakako mogući,
osobito u slučaju sudskog spora.

vaš korisnik, Dražen

... vaš blog administrator može vam dati više informacija,
koje je ionako objavljivao po blogu, skroz neovlašteno, gotovo bih rekao i zlonamjerno.

Ovaj mail će biti javno dostupan na vašem portalu, baš kao i vaš odgovor, bude li ga.

Kao što rekoh, ostanem li u potpunoj nemoći da se zaštitim,
bit ću prisiljen obratiti se policiji i ostalim državnim tijelima vezanima za predmetnu problematiku.

Ako mi pak vi pomognete, bit ću iskreno zahvalan. To što je predmet spora, dostupno je na vašem portalu i vaš administrator dobro zna o čemu se radi, ako nije i to "prespavao".

Ako ima potrebe mogu vam i ja pomoći, ali mislim da to ne bi bilo sukladno pozitivnoj zakonskoj praksi (rješavanje unutar osnovne instance),
tj. vjerujem da je to vaš posao, a nikako ne moj, osim ako me ne želite profesionalno angažirati, za što ni najmanje nisam zainteresiran.

Kome prijaviti govor mržnje

srijeda , 06.01.2021.

Blog @admin mi ne odgovara na upit, i ne pokazuje dobru volju za suradnju u predmetnom slučaju. Ovo igranje s otkrivanjem identiteta ću preskočiti za sada, o tome možda nekom drugom prigodom. Trenutno imam mail uvodno prozvanog blog admina: admin@blog.hr, zatim portala dnevnika, ili što već to je, ako nije samo portal: dnevnik@dnevnik.hr i njihove krovne kuće, valjda: novatv@novatv.hr. Od mjerodavnih na državnom nivou možda su dobre adrese: pitanja@mup.hr; policija@mup.hr. Sukladno svemu, osnova za prijavu je Kazneni zakon, članak 139. Kako god, ne vidim razloga zašto se ne informirati i dobiti odgovor mjerodavnih. O svemu ćete i vi biti obaviješteni. Postoji i stranica dostajemrznje.org na kojoj se može prijaviti govor mržnje. Da, prijavit ću blog.hr. Možda uistinu griješim. Možda ovo što ja vidim kao govor mržnje to uopće nije. Ako je tako, još bolje, ja sam se spreman korigirati i ispričati onima koji mi mater nabijaju na kurac i pozivaju na linč onih koji govore drugačije nego oni. Kako god, pitat ću, pa vjerujem da će i odgovori uslijediti. Možda sam ja skroz u krivu. Možda je nabijanje nečije matere na kurac zapravo iskaz ljubavi, baš kao i prozivanje čovjeka psetom i jugo psetom samo zato što govori srpski zapravo iskaz pustog kršćanskom milosrđa. Naravno da sam ironičan, ali vjerujem i odlučan, ali dobro, možda me dobri bog zaustavi, njemu je to savršeno lako, za razliku od ljudi.
P.S. Mislim da kazne više nisu simbolične, ali dobro, nije moje niti da sudim, niti da kažnjavam. Moje je da kada mi netko nabija mater na kurac reagiram, pa iako to bilo i verbalno, ovdje na blogu, a vi, dragi moji, kako god vas volja, ako vas ne smeta, meni ni ovamo, ni onamo, ja svoje znam. I samo napomena za zabilješku, pokušao sam ovo riješiti na nižem nivou, recimo to tako, ljudski, ali eto, nije išlo, admin je zaigran nečim sasvim drugim, tj. jesam li ja Grunf, Pero ili Mali Ivica. Blogerima je smetalo što kvarim idilu na anketi, super, dolje ja. Hvala na podršci koju mi nitko od vas nije iskazao, s tek jednom jedinom iznimkom.

blog@blog ... molim informaciju

Na koju se točno mail adresu može prijaviti širenje mržnje i netolerancije na blog.hr-u?

Zanima me i adresa vaših šefova na novi, kao i državnih institucijama kojima se mogu obratiti.

Ne kažem da to neću saznati i bez vas, ali polako, idemo redom, prvo sam se za razumijevanje obratio blogerima, na jednom otužno eklatantnom primjeru, i tajac pravednika, da ne velim nešto drugo što bi više odgovarao stanju, u redu, prihvaćam, ali ne odustajem od borbe s onim što ne želim baš nikako prihvatiti.

Dakle, ne kažem da ne griješim, sudeći po šutnji blogo zajednice upravo se o tome i radi, ali eto, i ja sam nasađen na svoje, pa da vidimo čija majka crnu vunu prede. Čitamo se, a ako baš bude trebalo, i vidimo, gdje već treba.

Prijedlog za opuštanje.

blog zajednico


BLAGOSLOVLJENA VODA

Škripi li vama ovdje išta u ušima?

Ima li ovdje osnova za kaznenu, ... prijavu?

Slažete li se vi s ovakvom eklatantnom diskriminacijom?

Smije li se ikom prijetiti na ovom osnovu?

Pitanja idu prvo vama, zatim adminu, pa novi, a onda i dalje ...

Ja ne znam, samo pitam, pomalo razmišljam, i nikako mi nije ugodno,
zamjerim li se ovakvima, hoće li me ubiti, tek javno linčovati,
ili što već, ja se bojim, a vi, vama je ovo u redu?

Nasilnici su oko nas, o još kako,
smijemo li šutjeti?


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.