Idiokracija*

petak , 31.08.2018.


Nego, znate li da demokracija ne postoji? Jeste li svjesni da nikad nije ni postojala?

Demokracija je neobičan medijski i politički twist na socijalizam osmišljen od fašistoidnih kapitalista koji je trebao sustavno zauvijek zagušiti, tj. ušutkati i istrijebiti prava radnika i istinskih socijalista po princilu da se njihov glas gubi među milion nekompetentnih urlatora i lažnih glasača.

Zašto demokracija ne postoji? Zato što je nemoguća i neodrživa i jednostavno ne djeluje, ni blizu onom principu na koji se poziva, a to je sloboda i pravo glasa. Kako to, pitate se? Odgovor je vrlo jednostavan: upravo zato što se pravo glasa daje svakome, odnosno, bilo kome. E tu upravo leži "demokratska" podla zamka!

Razmislite malo na ovaj način, uz ove primjere: zar zaista želite dati pravo glasa teškim psihičkim bolesnicima, ljudima koji su po čitave dane na tabletama ili, isto tako, teškim narkomanima? Hoćete li da vam o budućnosti odlučuje npr. autistična ili šizofrenična osoba?
Želite li da vam o budućnosti odlučuju teški alkoholičari, osuđivani teški kriminalci, npr. ubojice, lopovi i dileri?
Zar ste zaista toliko uvjereni u sve te privide slobode da ćete dati pravo glasa nekome tko nije završio ni osnovnu školu, nekom nepismenom, takvoj osobi ćete dozvoliti da odlučuje o vašoj budućnosti?
Ili možda onome tko je čitav život na burzi i živi isključivo na socijalnoj skrbi? Nekome tko 30 godina životari na vojnoj mirovini, a nije čak ni vojni invalid? Bivšem vojniku koji već 26 godina boluje od P.T.S.Pa?
Dajete pravo glasa nekom Hitlerovom simpatizeru u ime slobode?

Nekom balavcu od 18 koji nije naporno radio ni dana i još nema pojma ni o čemu bitnom u životu?

Mogao bih još dugo nabrajati slične, po meni neprimjerene primjere glasača slobodnih demokratskih izbora.

Eto, taj kaos, ta iscenirana kapitalfašistička anarhija naziva se demokracija. Uz sve moguće zakone, njezin princip počiva na bezakonju, odnosno zakonu bogatijeg(jačeg). Divlji zapad samo umjesto revolvera koriste se brojke nepotpunih statistika, dok ropstvo i dalje caruje, samo moderan naziv za nj je "ekonomija".

Možda bi to sve i funkcioniralo kad glasanje ne bi bilo anonimno, zatim kad bi se svaki glasač debelo i temeljito provjeravao unazad 15 godina života, od policijskog dosijea sve do društvenih mreža, te kad bi svatko od onih koji su prošli osnovni kriterij kroz sve navedene provjere, za kraj morao smisleno u par sažetih rečenica obrazložiti pokraj svog zaokruženog kandidata zašto mu daje glas.

Ma samo da se ukine anonimnost glasača, već bi prva statistika pokazala svašta!

Eto zato, ukratko iz očiju jednog običnog Đonija, demokracija nikad nije i za sad ne može funkcionirati.

Pogotovo ne na Balkanu!

>;,)-->

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.