Recepti, putopisi, priče... by Amaterka

24.08.2012., petak

Kolač s breskvama i posipom

Nije me bilo dosta dugo na blogu zbog nedostatka vremena i problema s internetom, ti problemi i dalje ostaju, ali uspio se ''roditi'' ovaj post/recept.



Sastojci za prhko tijesto:
x 300g brašna
x 1 žličica praška za pecivo
x 100g omekšanog margarina/maslaca
x 100g šećera
x 1 vanilin šećer
x 1 jaje.
Sastojci za nadjev:
x oko 1kg bresaka
x 50g šećera + šećer po ukusu (3 žlice)
x 2 čepa arome vanilije
x 20g škrobnog brašna.
Sastojci za posip:
150g brašna
100g šećera
100g omekšanog margarina/maslaca



Priprema:
1. Breskvama odstraniti kožicu i koštice. Pomiješati ih sa šećerom i ostaviti ih da puste sok.
2. Od sastojaka za prhko tijesto umijesiti tijesto, omotati prozirnom folijom i ostaviti u hladnjaku na pola sata.
3. Dok je tijesto u hladnjaku, kratko prokuhati breskve sa sokom koji su pustile. Procijediti breskve. Škrobno brašno otopiti u 4 žlice soka, a preostali sok pristaviti da provre. Tada dodati otopljeno škrobno brašno i kratko prokuhati te umiješati breskve i pošećeriti po ukusu (ja sam dodala 3 žlice šećera).
4. Namastiti i pobrašniti kalup. Tijesto utisnuti u kalup i nanijeti nadjev na tijesto.
5. Za posip miješati brašno, šećer i margarin dok ne dobijete mrvice željene veličine. Mrvice posuti po nadjevu.
6. Peći na 180C 40 minuta. Ohladiti i poslužiti.



Ps. Podsjećam da do kraja kolovoza traje igra kuhanja s temom salata (vrsta jela).


- 16:02 - Komentari (16) - Isprintaj - #

04.08.2012., subota

Melanzane alla parmigiana

Nisam dugo ništa objavila pa evo jednog sezonskog i tipičnog recepta s patlidžanima.



Sastojci:
x 600g patlidžana
x 100g sira (tilzit)
x 30g parmezana
x 15 žlica pasirane rajčice ili salse od rajčice
x brašno po potrebi
x ulje.



Priprema:
1. Patlidžane oprati, narezati na kolutove i ostaviti pola sata da se cijede.
2. Patlidžane posoliti, popapriti i pobrašniti te peći na par minuta na ulju da dobiju boju i omekšaju.
3. Slagati red patlidžana, salse od rajčice i sira, a po vrhu posuti i parmezanom.
4. Peći na 200C oko 20 minuta.



Ps. Podsjećam da se i u kolovozu igramo igre kuhanja s temom salata (vrsta jela).




- 16:46 - Komentari (16) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< kolovoz, 2012 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Prosinac 2017 (7)
Studeni 2017 (8)
Listopad 2017 (3)
Rujan 2017 (6)
Kolovoz 2017 (1)
Lipanj 2017 (1)
Srpanj 2016 (3)
Prosinac 2015 (3)
Studeni 2015 (2)
Listopad 2015 (6)
Rujan 2015 (5)
Kolovoz 2015 (6)
Srpanj 2015 (2)
Veljača 2015 (1)
Siječanj 2015 (1)
Prosinac 2014 (3)
Srpanj 2014 (2)
Lipanj 2014 (2)
Svibanj 2014 (5)
Travanj 2014 (2)
Ožujak 2014 (2)
Veljača 2014 (1)
Siječanj 2014 (5)
Prosinac 2013 (4)
Studeni 2013 (7)
Listopad 2013 (1)
Rujan 2013 (1)
Kolovoz 2013 (3)
Srpanj 2013 (6)
Svibanj 2013 (1)
Travanj 2013 (1)
Veljača 2013 (1)
Siječanj 2013 (3)
Prosinac 2012 (2)
Kolovoz 2012 (2)
Srpanj 2012 (7)
Lipanj 2012 (8)
Svibanj 2012 (11)
Travanj 2012 (7)
Ožujak 2012 (9)
Veljača 2012 (9)
Siječanj 2012 (13)
Prosinac 2011 (11)
Studeni 2011 (7)
Listopad 2011 (10)
Rujan 2011 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

PUTOPISI

PRIČE I OSTALI TEKSTOVI