Blog o igrama i anime/manga kulturi

nedjelja, 20.08.2006.

Devil May Cry 3

Image Hosted by ImageShack.us
Platforma:PC,PS2
Godina:2005(PS2) i 2006(PS3)
Izdavac:CAPCOM

Zbog veoma loseg prodaje drugog dela , mnogo ljudi su poceli da otpisuju Devil May Cry serijal kao serjal koji ce postaviti uspeh u daljnim nastavcima. Capcom je imao tezak posao da vrate serijal na noge. Samim tim su resili da serijalu podare jednu igru koja ce se baviti Danteovim pocetkom, i da se cela igra desavati na jednom mestu punom misticne atmosfere(nesto poput prvog dela). Sa tim zele li su da se pozabave,Danteovom porodicom, pa ce Danteov glavni protivnik biti njegov brat Vergil. Ovaj pokret je obajsnjen tim sto su rekli da ce da naprave cetvriti deo za PS3, kada ce imati vise mogucnosti i slobode da eksperimentisu za nastavak. Igra je dozivela odlican uspeh kako u Japano tako i u celom svetu. DEvil May Cry se ponovo popeo na veliku lestvicu kod igara. No ajmo sad na aspekte igre.
Prica prati maldog i opustenog Dantea, koji jednog obicnog dana prima jednu neobicnu poruku. To jest dok je otvarao svoju prodavnicu, stranac je dosao kod njega i raspitivao se za njegovo ime. Odjednom taj stranac nestaje i hrpa demona napada dantea. Kroz pocetnu animaciju mozete videti kako ova igra obiluje mnogo specijalnih pokreta i ludom atmosferom. Dante bez milosti i sa lakocom ocisti svoju prodavnicu od demona. Odjednom gigantska kula izlazi iz zemlje. Tu je prva scena gde vidimo Virgila. Virgil po izgledu izgldea isto ko dante ali su im ponasanja skroz razlicita, Virgil je tih, pametan i veoma jak. Ubrzo otkrivamo identitet stranca, njegovo ime je Arkham i njega je Virgil poslao da izvidi da li Dante ima pendant koji mu je majka ostavila pre samrti. Oh da da malo pojasnim pricu, vidite pre dva milenijuma legendarni demon Sparda, je resio da se pobuni protiv svoje rase i sa svojim macem zatvorio sportal izmedju ljudskog i demonskog sveta. Posto je i on bio demon i on je ostao zatvoren u demonskom svetu. Pri zatvaranju svetova na svetu je ostavio dva sina Dantea i Vergila. DAntea ceka tezak posao da se popne na vrh kule i otkrije za sto Virgil hoce njegov penadant.
Glavni aspekt ove igre je atmosfera, koja je dosada samo postignuta u ovo delu. jedina rec koja moze da opise je da je atmosfera nenormalna. Pred svaku misiju i na kraju misije imacete po jednu animaciju, koja bi trebala da vam objasni pricu i pripremi vas za sledecu misiju. Tu ce te videti DAntea kako na 1000 i jedan nacin unistava demone sa najaraznijim oruzijem, sto cini animacije spektakilarne. Animacije su radjene body-comp tehnikom tako da su pokreti tela veoma lepo stabilizovanni i lice na prave pokrete. Inace animacije su real-time, znaci ako je uanimacijama dobrai pokreti likova i u samoj igri je. Ali najaznimljivij aspekt svih tih animacija je Danteova konverzacija sa likovima. DAnteov karakter je totalo uradjen na deciji sovanisticki nacin. On nikad nece pokazati sazaljenje, non-stop ce da pravi salu na racun druge osobe, a komentari koji on iskoriscava ce vas naterati da zavolite dantea kao lika. U celoj toj tamnoj atmosferi on je ono sto ozivljava celu igru(npr. Veliki,opaki demon razvaljuje zid i napada dantea, a on ce na to:"a,you poor thing didnt your mother ever teach you how to use a door.") Mada tako najlakse krije sto misli on se veoma razlikuje od Virgila. Svaki lik ce imati svoju motivaciju da ide dalje, i svaki lik je temeljno razradjen. Mozdaih zato nema puno Osim virgila Danteovog brata i Arkhama zaludjenika za crnu magiju i igri susrecete svega jos dva lika, Lady i Jestera. Lady je malda devojka koja zeli da se osveti svom ocu(arkhamau) za cine koje je uradio, i Jester dvorksa luda koja se pojavi sa vremena na vreme da vas iznervira svojim ludim postupcima. U borbenim scenama atmosferi pripomoze muzika,koja je savrseno iskomponovana za svaki deo igre.
Gameplay je odlican, sa veoma malo dugmica mozete da izvodite komplikovane pokrete. Mozete da srusite protivnika i da ga koristite kao skejt, da bacite protivnika u vis da ga bijete, da koristite vise protivnika odjednom...... Na samom pocetku igre birate izmedju cetiri stila, swordmaster(najbolje za igrace koji preferiraju close combat. Stil vam pojacava jacinu oruzija, i daodaje vam nove pokrete sa mele oruzijama),trickster(najbolje za igrace koji vole da ih nijednom nedotaknu i povecaju svoju brzinu. Ovaj stil vam povecava brzinu i veoma brzo dodgovanje od neprijatelja), Gunslinger(najbolji za ljude koji vole borbu iz daleka. Stil vam povecava jacinu oruzija i dodaje nove pokrete vasim oruzijima) i Royal Guardian(Ovaj stil je beskorisan. Kad ga koristite dante ce da stoji u mestu i da prima manje stete.), kasnije dobijate dva specijalan stila QuickSilver i Dopelinger. Stilovi se veoma lako koriste jer ima odredjeno dugme za to. Od oruzija vam je raspoloziv veliki broj maceva(ukljucujuci ledene nuncake, i ludu elektricnu gitaru) i raznie pistolje. Mada mozete kod sebe da nosite samo dva maca i dve vrste pistolja. Odprilike mozete sve da radite sto vidite u animaciji. Sto se tice inventara, krajnje je prost u njemu imate iteme koje ste skupili da otvorite nesto u toj odredjenoj misji i borj devil starova(nesto kao bocica sa helth) koji ste skupili. Jedna stvar koja je dobro osmislajena sto vise kupujete neku stvar ona je sve skuplja. Naprimer ako devil star S kosta 600 orbova, kad je jednom kupite kostace sledeci put 1200 orbova, i tako sve ce da raste duplo kad kupite. Mozetei da kupite specijalne pokrete za svako oruzije. Orbove dobijate kad apobedite nekog protivnika i Levelujete na klasican nacin preko exp-a koji dobijete ubijanjem protivnika.
Sto se tice muzike, Capcom je tu ulozio dosta truda. U scenama gde ima dosta akcije pocinju veoma teski rifovi gitarom , i par metal pesama koji vas samo vise teraju da se uzivite u borbu. Mada nisu samo metal pesme prisutne u DMC-u, tu je veliki broj simfonija svranih na klaviru i drugih pesama. Cak je Capcom izdao soundtrack za igru . Zvuci su na viskom nivou, koa i muzika. Sinhronizacija je isto veoma dobra, Sinhronizatori su se odlicno uneli u ulogu i uneli zivot svakom liku.
Grafika , nista nije posebna mada to nije neki velik minus, posto igra ima sve aspekte i dovoljno je da ima standarndu grafiku koja ce da prati igru bez problema. Grafika ce da pravi specijalne efekte sa vremena na vremea, i da varira sa vremena na vrema.
Jedino sto moze da vas iznervira je kamera koja je fiksirana u jednom delu, i ponekad nepokria ceo deo. U borbama to moze da bude problem.
Sve u svemu DMC 3 je vrean igranja, iako nema neku posebnu pricu mada igre njenog zanra ni netrebaju, ima atmosferu i likove koje necete moci da lako zaboravite. Sledeci deo je najavljen za 2007-u za PS3 a trajler za novi deo vec postoji.

oreginal vs. Special edition:
Special edition koji je ziasao za PC, nedonosi nista puno novo, grafiak je ostala ista, muzika nepromenjena. Nista nije promenjeno. Samo su zeznuli malo kontrole (ipak nekoristite mis, vec samo tas trebace vam malo vremena da se naviknete). Nista nisu ni poravili. Samo su dodali Vergila , da mozete sa njim d aigrate. Vergil ima samo jedan stil i manji boroj oruzija, ali su mu sve lepo sklopljeni da vam osim toga vise nista nece trebati. Samo su ubacili prvu i poslednju animaciju drugaciju . Sve ostalo je isto, igra je ista samo su zamenili dantea i ubacili virgila. to je malo glupo ali ajde igrate istu igru samo sa drugim likom bez animacija.
Ali jedan od boljih pokusaja ubisofa da odnesu kvalitetne naslove sa plejke na PC. Ova je igra je jedan od naslova koji ubisoft konvertuje sa PS2 na PC, jos tu je izasao Onimusha 3 i tek treba u oktobru Resident Evil 4. Jedva cekam

Ocena:8.5/10
Free Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.us

ONE MORE STUFF: updejtovao sam libary of banners

20.08.2006. u 16:35 • 5 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.



< kolovoz, 2006 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Opis bloga

Ovoje blog koji se bazira na gamerskoj kulturi. Bice tu reci i o mangama i o animeu i nesto malo o mom licnom zivotu.
NESTO STO BI TREBALI DA ZNATE O MENI:
Nesto

Download:
MG1 i MG2 (1987) 10 MB
SNES Emulator(2MB)
Najbolji PS1 emulator(10 MB)

Katalog:
Katalog 16.5.2006



COOL Stuff:
Libary of Baners
Istorija mmorpg igara+ najbolje igre na netu

Istorijat igara:

Metal Gear
Final Fantasy
Spin-OFF i Obrade Final Fantasy

My reviews!:
Resident EVil 413.11.2005
RETRO:Final Fantasy VII-PS,PC + Advent Children-PSP,PS3,UMD17.11.2005
BurnOut Revange PS220.11.2005
RETRO:Metal Gear Solid-PS1,PC,NGC4.12.2005
Tomb Raider:Legend23.05.2006.
Final Fantasy VIII27.05.2006.
Elder Scrolls IV:Oblivion03.06.2006.
Kingdom Hearts06.06.2006.

Sta sve mozete videti ovde:

1."Posebne" Igre24.8.2005
2.Pravio sam velike postove ali...24.8.2005
3.Industrija zabave E3 sajam24.8.2005
4.WCG 2005 Turnir (world cyber games)[25.8.2005
5.Sony 3 vs. XBOX 360 i OLD-TIMER28.8.2005
6.World of Warcraft Tajne29.8.2005
7.Recenzija PSP(Play Station Portable)1.9.2005
8.Nadolazece igre2.9.2005
9.Najbolje igre na Netu2.9.2005
10.HAPPY TREE FRIENDS (ludilo sa MTV)4.9.2005
11.TOP-10 najboljih igara za PS15.9.2005
12.Final Fantasy Istorija5.9.2005
13.Jos pet dana do Advent Children-a8.9.2005
14.Najgora Nintenda Reklama8.9.2005
15.Na Zapadu Nesto Novo8.9.2005
16.MGS History9.9.2005
17.Show Me a Proof that Your Not In Colusion13.9.2005
18.MGS 4 Prve Slike15.9.2005
19.Ako neko zna Engleski ovo ce mu biti Zanmljivo i DMC4 Prve Slike15.9.2005
20.1000 Poseta yeeeeeee i Prevod Teksta17.9.2005
21.Final Fantasy Advent Children Sve Epizode18.9.2005
22.XBOX Napada Sony20.9.2005
23.Prvi utisci FF:AC On the way to Smile i Konami,Capcom postaju ista firma23.9.2005
24.Nintendo Revolution Recenzija23.9.2005
25.Evo Baneri24.9.2005
26.MGS3:Subsistance30.9.2005
27.Moja nova zrtva1.10.2005
28.Danas mi je Rodjendan4.10.2005
29.Urbane Legende5.10.2005
30.Ko su patriote?8.10.2005
31.Odgovor za Luccu11.10.2005
32.FXIII a.k.a Fan shit12.10.2005
33.Prijave za Chat19.10.2005
34.TGS(tokyo Game Show)2005 Late Report22.10.2005
35.Mange???29.10.2005
36.News Flash4.11.2005
37.Glas ScreenFun-a5.11.2005
38.News Flash part 210.11.2005
39.Resident EVil 413.11.2005
40.RETRO:Final Fantasy VII-PS,PC + Advent Children-PSP,PS3,UMD17.11.2005
41.BurnOut Revange PS220.11.2005
42.RETRO:Metal Gear Solid-PS1,PC,NGC4.12.2005
43.Nisam dugo postovao:6.12.2005
44.I'm BACK!!!!! ****UpDATE****24.12.2005
45.NEWS29.12.2005
46.Srecna Nova Godina1.1.2006
47.Pre nego sto se sve nastavi!3.1.2006
48.Igre su izvor zla!6.1.2006
49.Serbia 21-st Century7.1.2006
50.Uwe Boll-Bolid Medju igrama!!!9.1.2006
51.New Age of Remenescence !REBORN!17.01.2006.
52.MGS 4 Triler Impresions20.01.2006.
53.MGS Film!!!!22.01.2006.
54.Pocela Skola :(24.01.2006.
55.Special Edition and more....25.01.2006.
56.Kako se pravi banner (odgovor za Acid-Burna)27.01.2006.
57.Godina 2006 >Okrenimo se ka svetloj buducnosti igara<01.03.2006.
58.Wolfs Rain20.3.2006
59.Ponovo ja ali stvarno15.5.2006
60.NEWs15.5.2006
61.Metal Gear Solid 4 and Final Fantasy XIII trailer impressions18.05.2006.
62.Tomb Raider:Legend23.05.2006.
63.Final Fantasy VIII27.05.2006.
64.Elder Scrolls IV:Oblivion03.06.2006.
65.Kingdom Hearts06.06.2006.
66.Back25.07.2006.
67.Mangadrom25.07.2006.
68.Cetvrtak 27 July 2006, prvi dan:27.07.2006.
69.Petak 28 JULY 2006 Dan II,29.07.2006.

COOL Stranice:

Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Polifona muzika za mobitel, upoznajte Liku, DOBRODOŠLI!

Cool Blogs










GAMEBLOG

IT : NG
Image Hosted by ImageShack.us
PSx blog
acidburn
Image Hosted by ImageShack.us
Tri mudraca
Games World
HTML i CSS tutoriali
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by Gray Fox
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us

Free Web Site Counter
Free Web Site Counter