Aljoša na ogradu !!!

utorak, 04.10.2011.

Grijesi naše prošlosti vol.1: Jonathan Germano

U Rijeku je stigao tiho, više kao podrška Ramonu Fernandezu nego igračko pojačanje. Najavljen kao „veznjak, dešnjak“ od nijednog trenera nikad nije dobio pravu priliku. Rubčić i Vulić su mu dali po par minuta, Gračan ga je od prvog dana ignorirao i prvom prilikom - eliminirao.

Estudiantes ga je na novu posudbu proslijedio u paragvajski klub Sportivo Luqueno, klub u kojem je netko uspio prepoznati da dečko osim tehnike ima i taktičku pamet i dobra pluća. Prekomandiran je prvo na desnog beka, a kasnije u defanzivni dio vezne linije i u obje se uloge odlično snašao.

Po isteku sezone, u Estudiantesu je dobio papire. Umjesto paragvajske lige, odlučio se oprobati u jačoj konkurenciji. Početkom kolovoza, očito preko veza stečenih u Rijeci stigao je na probu u australski Melbourne Heart. Nije mu dugo trebalo da se nametne, zaradi ugovor i uvjeri trenera Van't Schipa, bivšu zvijezdu Ajaxa i Nizozemske da nije samo igrač za popunjavanje broja već netko tko bi mogao odigrati važnu ulogu u nadolazećoj A-League kampanji. Nakon uspješne predsezone, skrenuo je pažnju i najuglednijeg australskog nogometnog novinara koji ga vidi kao "uzbudljivo pojačanje" u novoj sezoni.



Dok je bio u Rijeci, na poziciji desnog beka izrotirani su Ljubović, Turkalj, Čejvanović, pa je doveden katastrofalni Lazarevski da bi sezonu završio Novaković - ni jedan se nije pokazao ni kao približno dobro rješenje. Njega se nitko nije sjetio.

Sezonu kasnije, Gračan je „izmislio“ Švrljugu ali do problema je došlo u veznoj liniji. Počeo je Vukman, nastavio Rukavina, pa se vratio Vukman. Treću alternativu nismo imali, Germano je nosio žuto-plavi dres Sportivo Luquena.

Gračan je dobio otkaz, a stigao Scoria koji je promjenio formaciju, poslao Švrljugu u vezu. U obrani je opet nedostajao - desni bek! Trebalo se rješiti Budicina pa su njega tamo gurnuli.

Otišao je Scoria, došao Horvat. Švrljuga je vraćen u obranu. U veznoj liniji opet se računalo s Vukmanom, opet je razočarao i možda i zapečatio svoju sudbinu u klubu. Trenutno igra Dedić kojem to očito nije idealna pozicija, alternative su ozlijeđeni Živulić i talentirani ali još uvijek nespremni (bar za takvu ulogu) Močinić.

Kako stvari stoje, uskoro ćemo početi trošiti stopere na toj poziciji. Jednako kako smo prije dvije godine uništili Turkalja i Čejvanovića, umalo i Kreilacha na beku, tako ćemo sada uništiti Simanovića i Datkovića na zadnjem veznom. A sve zato što nismo imali pameti prepoznati rješenje oba problema koje nam je bilo pred nosom. I to za jeftine pare.



- 09:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #