Zarada n@ netu

12.10.2007., petak

ZARADA







NOVO! Po prvi put u Hrvatskoj

Zaradite kroz Dashofer Affiliate Program!

Učlanite se i zaradite 10Kn odmah!


Zaradite još:

1,5Kn za dovedenog člana

2,5Kn za upisnika u eNovine

zarada kroz 3 nivoa

oko 100Kn za prodani priručnik

...i još mnogo drugih načina za zaradu


Učlani se odmah »







Affiliate programi

Najčešće korišteni metod zarade kod webmastera jesu affiliate programi. Postoji mnogo razlicitih affiliate programa ali njihov princip funkcioniranja je svugdje isti.

Svaki affiliate program radi tako sto okuplja određeni broj sponzora - tj. firmi koje zele da se oglašavaju. Affiliate programi na sebe preuzimaju odgovornost da distribuiraju reklame svojih sponzora - klijenata. Da bi affiliate programi sto efikasnije mogao da distribuira oglase svojih klijenata, oni moraju imati svoje clanove koji ce na svojim web stranicama stavljati reklame koje im affiliate program proslijedjuje. Međutim, naravno niko nece besplatno stavljati reklamne sadržaje na svoje web stranice, pa stoga affiliate programi webmasterima nude određeni dio kolača od zarade od marketinga.
Obračun zarade se razlikuje od programa do programa, međutim obično se zarada svodi na određeno plaćanje po kliku na reklame. Znači određuje se neki prosječni koeficijent cijene 1 klika i na taj način su webmasteri najčešće plaćeni. Cijene klikova su različite i zavise od affiliate programa i sadržaja koji oni nude.

Međutim većina affiliata nastoji da prevari svoje klijente - webmaster što je više moguće te se nerijetko dešavaju slučajevi neisplaćenih zarada ili jednostavno nestanka određene affiliate kompanije sa internet - scene.

Svakako da svaki affiliate program ne postoji da bi dijelio novac vec naprotiv njihov osnovni cilj je da oni zarade. Zbog toga webmasteri moraju biti veoma oprezni prilikom odabira affiliate programa kako ne bi dosli u situaciju da ostanu bez svoje zarade.

Ja lično kao čovjek koji ima određenu savjest prema ovome što ovdje pišem smijem jedino da vam preporučim Googleov (Ad Sense) program jer su oni provjereni i mislim da su trenutno najjači i najozbiljniji u ovome poslu. Dovoljno je malo pogledati po lokalnim portalima i vidjećete da većina njih sadrži google - reklamice... Najbitnije je da google plaća redovno i čekovi stižu i u Hrvatsku i u BiH i u većinu ostalih zemalja Balkana. Lijepa vijest za googleove korisnike sa ovih prostora jeste da je nedavno otvoren sektor za zemlje našeg govornog područja tako da od sada na svojim portalima možete da stavljate i reklame na domaćim jezicima.

- 08:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

  listopad, 2007  
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Listopad 2007 (18)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga




Pošalji mail






NOVO! Po prvi put u Hrvatskoj

Zaradite kroz Dashofer Affiliate Program!

Učlanite se i zaradite 10Kn odmah!


Zaradite još:

1,5Kn za dovedenog člana

2,5Kn za upisnika u eNovine

zarada kroz 3 nivoa

oko 100Kn za prodani priručnik

...i još mnogo drugih načina za zaradu


Učlani se odmah »




Summer vacation in Croatia