ožujak, 2012 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Travanj 2012 (1)
Ožujak 2012 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari On/Off

-Kratki Uvod

Hello everyone...
Svakakve bedastoće na jednom mjestu, mislim da je to pravilan način kako bi mogla opisati blog.
Već sam imala jedan blog četiri godine, ali mislim da je vrijeme da okrenem novu stranicu.
Dosta mi je face-a, mislim da je pretjerano otvoren i publiciran. Zato se i jesam ponovno odlučila za dobro staro bloganje.
To je mjesto gdje možeš otvoreno podijeliti događaje, brige i veselja, a opet držati djelić svoje anonimnosti za sebe.


-Evo malkice i o meni.

89. godište, Jarac
Veoma čudna osoba koja je neshvaćena. Bilo od drugih, bilo od same sebe. Ne studiram zahvaljujući nekim svojim ''savršenim'' potezima u životu. Veoma često padnem, ali se ne predajem koliko me često život rušio. Planiram upisati umjetničku akademiju, nadam se što prije, jer me jako zanima crtanje. Crtam stvarno od kad znam za sebe. Uvijek sam imala bilježnice u koje bi crtkarala nešto, i baš bi ih htjela pronaći, ne znam ni sama zašto. Uz crtanje, hobi mi su mi i crtanje designa odjeće, pisanje pjesama i priča. Sve su to moji načini za ispuštanje negativnosti iz uma. Da, upravo sam svoje najgore dane preživjela hvatajući se olovke i papira. Dosta sam smirena osoba i ne volim nametljivost i pametovanje. Mislim da bi se trebalo držati svojih stavova u životu i živjeti po svojim pravilima. Također mislim da ništa nije štetno u normalnim količinama, i da bi svatko trebao gledati svoja posla i ne suditi druge prije nego li ih stvarno odlučiš upoznati.


-U crticama

-Slušam metal, symphonic metal, rock, itd
-Obožavam jesti povrće
-Jedem samo piletinu i ribu
-Volim piti dobar čaj, kavu i vino
-Volim Jack Daniels
-Još nisam otkrila pravi smisao života
-Volim Japansku kulturu
-Volim gledat anime
-Volim igrati igrice
-Mislim da nismo sami u svemiru
-Volim pogledati dobar psihološki ili sci-fi film
-Novac je važan u životu, ali nikako presudan ili svet.
-Opraštam onima do kojih mi nije stalo i koji nisu dio mog života
-Ne zaboravljam povrede ljudi do kojih mi je stalo i koji su mi bliski
...

Linkovi

subota, 17.03.2012.

Inspiracija

Što je to zapravo inspiracija, zašto je tako zagonetna?
U jednom trenu pogledaš u bilo što oko sebe i svakakve ti ideje padaju na pamet. Poslušaš jednu pjesmu, prisjetiš se jednog događaja i boom. Podsjete te na nešto o čemu ćeš pisat, crtat, pjevat, ili bilo koju drugu kreativnu radnju.
Pogledaš u jedan beznačajan oblak, neku mrlju, bilo što besmisleno i evo, opet ti svašta pada na pamet, jer ti vidiš oblike i boje, sjene.
Čak i kad si ispunjen zbrkanim emocijamakao što su ljutnja, tuga, bijes, uzmeš olovku i riječi ti naviru kroz suze.
A onda, nakon dugog perioda, odlučiš nešto nacrtat, napisati, promatraš oko sebe, pročitaš nešto, poslušaš, ali ne, baš ništa se ne događa.
Onaj prekidač inspiracije je pregorio. Ništa, sjediš i promatraš, zaklopiš oči, prisjetiš se nečega, ali se jednostavno ništa ne događa.
Ljut si i razočaran, ono što ti je davalo snagu sad te sputava.
Upitaš se da li to s tobom nešto nije u redu, zašto se ne možeš osloniti na sebe, pa još uvijek se radi o tebi samom, to bi ti trebalo biti stalno u glavi.
Znači inspiracija je kučka na koju se ne možeš osloniti, ona jednastavno dođe kad joj je volja, valja se onda okrenuti umu i realnosti. Sjesti i uzet papir i olovku i napisati par crtica i realno razmišljajući stvoriti nešto. Čak se zna dogoditi da iz tog ničega stvoriš nešto. Možda si u tom slučaju inspiriran prazninom, tim neki osjećajem što nije prisutan.
Jednostavno obožavam pisati pjesme i crtati, ali to je taj način kako idem dalje kad te uhvati ta misteriozna kreativna blokada.
I da, nešto što mi strašno smeta kod nas, je to što se uopće ne cijeni umjetnost. Mislim da je to nešto veoma podcijenjeno, jer ni jedno umjetničko djelo nije nastalo čarobnim štapićem. Tu su danonoćna planiranja, muke, suze i znoj,
Tako da mene vata mučnina kad se kotrljanje lopte po travi te pare i popularnost koje se vrte oko toga više cijene.| komentari (11) | print | # |

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.