VELIKE I MALE BRIGE !Sahara je nekoć bila plodna

Image and video hosting by TinyPic

Sahara je prije nekoliko tisuća godina bila vlažno tropsko područje s bujnom vegetacijom, u kojem su živjeli nosorozi, žirafe, slonovi i krokodili, a biljni i životinjski svijet nestajali su postupno, utvrdili su njemački znanstvenici.

Mnoštvo biljnih i životinjskih vrsta nije odjednom nestalo iz Sahare, kako se dosad smatralo, nego je njihov nestanak bio postupak, ustanovio je Stefan Kroepelin i njegovi kolege sa sveučilišta u Koelnu.

Njihovo istraživanje, objavljeno u najnovijem broju časopisa Science, pokazuje da je Sahara u svoje sadašnje stanje došla prije 2700 godina.

U doba "zelene Sahare", koje je započelo prije otprilike 10.500 godina i potrajalo do prije 7300 godine, današnja najveća svjetska pustinja bila je posvuda naseljena, izjavio je Kroepelin, koji već 30 godina istražuje promjene klime i okoliša u istočnoj Sahari.

Na kraju dugog procesa preobrazbe Sahara je postala ono što danas jest, prava pustinja bez oborina.

Pretpovijesni nalazi pokazuju da je južni dio Sahare prije nekoliko tisućljeća bio prekriven šumom, a sjeverni travom, tvrdi geoarheolog Kroepelin. U južnom su dijelu brojne riblje vrste živjele u rijekama i jezerima. Današnje Čadsko jezero svojedobno je bilo najveće na svijetu, a danas je od njega preostalo manje od jedan posto izvorne veličine.

Najvažnije spoznaje Kroepelinova je ekipa dobila bušenjem u 26 metara dubokom jezeru u predjelu Uunianga u Čadu, najdubljem jezeru u Sahari. Nalaz u bušotini služi za rekonstruiranje razdoblja od 6000 godina.

Pretpovijesni nalazi dokazuju da su prije nekoliko tisuća godina gotovo posvuda u Sahari živjeli ljudi, koji su svršetkom doba "zelene Sahare" postupno selili na njezin južni rub. Slično se dogodilo i sa životinjama, koje su prije otprilike 7300 godina počele selidbu na jug.

Stoljetni proces prirodnog širenja pustinje obustavljen je u proteklih 20 godina zbog globalnih klimatskih promjena. "Na rubovima pustinje sve je više oborina, a u nenaseljenoj pustinji možemo promatrati trend ponovne pojave biljaka", izjavio je Kroepelin.

(Hina)Iran misli da je Barbie destruktivna


Uvoz lutaka Barbie i drugih zapadnih igračaka imat će razorne kulturne i društvene posljedice po Iran, izjavio je u ponedjeljak glavni iranski tužitelj.

Iranske islamske vlasti često ustaju protiv opasnosti koje vide u kulturi i potrošačkom društvu koje potiču Sjedinjene Države, označujući ih kao "trovanje Zapadom".

Image Hosted by ImageShack.us


Mladi Iranci, međutim, gorljivi su potrošači takbe glazbe, filmova i drugih roba sa Zapada. Poznate igračke mogu se kupiti u dječjim prodavaonama u Teheranu i drugdje.

"Pojava likova poput Barbie, Batmana, Spidermana i Harryja Pottera i ...računalnih igara i filmova su poziv na opasnost za dužnosnike u kulturnoj areni", rekao je glavni tužitelj Ghorba Ali Dori Najafabadi u pismu potpredsjedniku Parvizu Davoudiju objavljenom u dnevniku Mardom Salary.

Najafabadi, visokopozicionirani svećenik, kazao je kako je Iran treći po količini svjetski uvoznik igračaka i ukazao kako to predstavlja opasnost na "osobnost i identitet" mlade generacije.

(Hina)
SoftWare


FREE Software and Books


BOOKS


Honest Riches 2
FREE Google Money Making
Quick and easy way
Create Your own book !
GREAT Children's Book
30 days to success !
Secret Recipes
Your Free Copy of Cookbook
Products and services


->IAHBE Membership
->Family-friendly cleaning products
->Wellness products
->Veriuni Long Distance service
->Shawn Casey's e-book, Mining Gold
->Veriuni Dial-Up Internet services
->Great Domainia™ domain registration services
->Veriuni wireless services
->Avalon-Web hosting !

AutoHits.dk

VELIKE I MALE BRIGE !23.05.2008., petak

Sharon pokazala međunožje u Cannesu


Seksipilna glumica Sharon Stone čija ljepota odolijeva godinama, na festivalu u Cannesu neke je podsjetila na svoj glasoviti film “Sirove strasti”, dok je, vozeći se gliserom, podigla nogu i tako neoprezno ili, pak, namjerno otkrila svoje međunožje.

Image and video hosting by TinyPic


Paparazzi su odmah reagirali, trajno zabilježivši taj prizor, pruživši ujedno odgovor svima koji su se pitali što Sharon nosi ispod suknje. Proslavljena glumica u Cannes je došla na premijeru svog filma “No Subtitles Necessary: Laszlo & Vilmos”, u kojemu glumi sa Sandrom Bullock i Angelininim ocem Jonom Voightom, a prisustvovala je humanitarnoj zabavi za potporu medicinskim istraživanjima u borbi protiv side. (žvu)- 08:34 - Komentari (1) - Isprintaj - #


20.05.2008., utorak

Hrvatica postala Miss Universe AustralijeImage and video hosting by TinyPicZa Miss Universe Australije 2008. godine okrunjena je Laura Dundović, Hrvatica čiji je otac Dragan podrijetlom s otoka Ugljana. Lijepa i elegantna Laura okrunjena je za Miss Australije na raskošnom natjecanju u Trak Shouroom u Melbourneu.

Studentica psihologije predstavljat će Australiju 14. srpnja u Vijetnamu na ovogodišnjem izboru za Miss Universe of World, ekskluzivne manifestacije kojoj je jedan od pokrovitelja i američki bogataš Donald Trump.

Image and video hosting by TinyPicVrlo smo sretni i ponosni na našu Lauru i na osvojenu krunu Miss Universe Australia, jer iskreno, nadali smo se da će ući tek u uži izbor. Laurin uspjeh razveselio je i baku Mariju i djeda Petra koji žive u Sydneyju, kaže nam sretni otac Dragan Dundović.

Obitelj Dundović ovogodišnji petotjedni godišnji odmor provest će u svom Preku, gdje će im se pridružiti i prelijepa Laura nakon nastupa za Miss Universe u Vijetnamu.

No, ne bi se zvali mi bezveze Hrvati, da ne bi u svakoj vijesti tražili sebe ili svoje korjene. Naime, gdje god neko pobjedi ili nešto osvoji, želi " MI " pobrati titulu.

Image and video hosting by TinyPicAli zanimljivo, samo one pozitivne stvari. Nikada nešto negativno. I za te stvari smo mi specijalci. Pokupiti sve što je " nazovimo " pozitivno, to je naša smjernica. Nemojmo dirati ono što ne valja, to je za one " priglupe ".

Na to nas u visokom postotku potiću i naši novinari. Nikad dosta njihovih " izmišljenih " prića, pa osoba, koje još ni ne postoje, pa je novinari naprave popularnom. Ma svjetska glupost, to je i onako globalna glupost.

I tako možemo cijeli dan, pa me već boli glava za cijeli dan unaprijed, pa čak i za unatrag.....
- 09:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #


18.05.2008., nedjelja

Dali ste znali, da ....80 posto Britanaca ne zna skuhati jaje ili ispeći piletinu ?


Novo britansko istraživanje o kulinarskim vještinama svojih stanovnika, pokazalo je kako čak osam od deset ljudi nema osnovnih kulinarskih vještina, te da ne znaju niti ispeći piletinu ili skuhati jaje. Zato im se na policama u dućanima prodaju samo konzerve ili kutije, u kojima su praškovi za brzu pripremu hrane, kolača, torti,....

Istraživanje je provedeno među 1500 ispitanika, od čega je čak 79 posto odraslih izjavilo kako ne zna skuhati jaje, 83 posto kako ne zna koliko treba vremena da se ispeče piletina, a 9 posto ispitanika je izjavilo kako misli da je za ispeći krumpir potrebno manje od pola sata.

Image and video hosting by TinyPic


41 posto ispitanika između 16 i 24 godine izjavilo je kako su u mlađoj dobi puno češće kuhali sa svojim roditeljima, dok je to isto izjavilo 28 posto ispitanika starijih od 65 godina.

I onda mi guramo glavu u Europsku uniju, koja ne zna kuhati jaje ili čak speći piletinu. Možda znaju kuhati hrenovke ?! Zašto ih nisu pitali za hrenovke ? Valjda znaju staviti vodu u zdjeli na štednjak i zakipiti. A možda je i to upitno. No, njerojatno veći problem bi bio upaliti štednjak od kuhanja hrenovki.

"Rezultati su nas šokirali. Mnogi od nas su ostali zbunjeni što ispitanici ne znaju skuhati niti najednostavnije jelo", rekao je Pete Williams, glasnogovornik centra Somerfield koji je proveo istraživanje.

Čini se da Britancima ne pomaže niti poznati britanski TV kulinarski show koji vode Delia Smitha i Nigella Lawson. Muškarci su svoju nesnalaženje u kuhinji uglavnom opravdavali slabom edukacijom i nedostatkom predmeta kuhanja u školama. (Delo)


- 13:36 - Komentari (1) - Isprintaj - #


16.05.2008., petak

Nova TV i RTL traže ukidanje oglašavanja na HRT-uHRT će pokrenuti sedam novih tematskih kanala u idućih pet godina, najavio je prvi čovjek HRT-a Vanja Sutlić na Festivalu tržišnog oglašavanja u Opatiji.

Jedan kanal namijenjen hrvatskom sportu, kanal s lokalnim programom, informativni, glazbeni, dokumentarni i dječji kanal HRT će pokrenuti u idućih pet godina, jer do kraja 2011. Hrvatska emitiranje s analognog treba zamijeniti digitalnim signalom, što će omogućiti 32 kanala na nacionalnoj razini.

U žestokoj raspravi s čelnim ljudima dvije televizije Nove TV i RTL-a, šef Nove TV Dražen Mavrić i glavni urednik RTL-a Ivan Lovreček zatražili su od regulatora da HRT-u zabrani prikazivanje oglasa jer se javna televizija financira pretplatom.

"Ako nam zabrane oglase, morat ćemo zatražiti povećanje televizijske pretplate", rekao je Sutlić.

Komercijalne televizije svoju budućnost vide u većem dijelu marketinškog kolača koji bi im pripao zabranom oglašavanja na HRT-u i pozvali su se na češki model gdje su reklame na javnoj televiziji gotovo potpuno zabranjene.
(novinar Večernjeg !)

HRT UOPĆE NIJE JAVNA TV

....onda bi to stvarno bila. Tako to nije !!! TO je TV zvana VLAST, ma bilo koja stranka upravljala tom državom. U Hrvata nema interesa nešto napraviti pošteno. E to je definicja !

I molim vas, javna TV SLO jaća je od HRT, priznali vi to ili ne. Već same vijesti, koje se plasiraju su na razini NOVE i RTL-a.

Na HRT se iste vijesti vrte tjedan, napraviš reportažu i izrežeš je na 5 dijelova, te je plasiraš ! Još gore. Već viđeno sto puta, napravi se reportaža i onda nju koriste za Dobro jutro Hrvatska, a tu istu vijest možete u dijlovima vidjeti u Dnevniku kroz nekoliko dana. Pa tako zna raditi malo dijete !

I predlažu kanal s Hrvatskim sportom. Pa koja žalost, pa bacanje novca. Ne prenose svijetski sport, sada će oni hrvatski ! Pa koji su to jadnici.

Da ne govorim o reporterima, koji dolaze i odlaze pa se opet vraćaju. Pa to je sve jadno i onda vidite što mi plaćamo svaki mjesec 73 kn ! I još hoće više. To je isključivo zbog toga jer od Vlasti pa na dolje niko živ ne želi preuzeti odgovornost za ništa. Svi se ponašaju potponu neodgovorno.


- 07:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #


14.05.2008., srijeda

Kruh poskupljuje za desetak danaCijene pekarskih proizvoda skočit će za 30-ak do 50-ak lipa u roku od desetak dana u vlastitim trgovinama pekara i mlinara, a za 30 do 60 dana i u trgovačkim lancima. Mlinari i pekari okupljeni u Žitozajednici dogovorili su se jučer da za desetak dana proanaliziraju troškove svoje proizvodnje i formiraju nove cijene kako bi nadoknadili rast svojih ulaznih troškova, odnosno poskupljenje energenata. Cijene neće biti ujednačene jer neki su prerađivači, a neki su čisti pekari. Ovisi usto i o cijeni komunalnih usluga pojedinih gradova. – Svaka će tvrtka iznijeti vlastitu kalkulaciju. Neće to biti ništa bombastično, otprilike između 30 i maksimalno 50 lipa po pojedinom pekarskom proizvodu – tvrdi Davorin Hrsto, direktor Žitozajednice. Proizvođači će u vlastitim trgovinama cijene dignuti za desetak dana, a u trgovačkim centrima kruh će poskupjeti naknadno, ovisno o isteku pojedinih ugovora. (večernji)


Ne možemo biti izolirani


Sanader je kazao da je Vlada do ljeta uspjela sačuvati dogovorene cijena na početku godine, što drži uspjehom Vlade i njezinim prilogom u očuvanju standarda. – No, ne možemo biti izolirani i morat ćemo kad-tad sjesti s HEP-om i ostalima, te socijalnim partnerima te to razmotriti. Povjerenstvo koje vodi Polančec već na tome radi i o tome ćemo redovito obavještavati javnost. Danas se događa nešto što nitko nije mogao predvidjeti – naglasio je Sanader.


Iduće godine niža inflacija


Inflacija će se u Hrvatskoj iduće godine smiriti, prognozira MMF. Dok će se ove godine držati na razini od 5,5, u 2009. bi trebala pasti na 3,5 posto. Domaći analitičari odreda se slažu s tom prognozom jer smatraju da će se inflatorni pritisci koji su počeli potkraj prošle godine, zbog poskupljenja energenata i hrane, do kraja ove godine smanjiti.


- 22:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #


10.05.2008., subota

Wella Fashion Week....


.... u srijedu smo bili s klincima na međunarodnom tjednu mode ovdje u Zagrebu.

Obje cure su mi manekenke i nastupale su na većer u 20h, klinci su otvarali taj modni dan.au slikama ćemo to sutra pokazati.....- 09:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #


08.05.2008., četvrtak

Kada luđaci voze cestom..........prošli tjedan sam se vozio Ilicom u Zagrebu i to u autobusu. Kad odjednom na raskrižju Selska - Ilica izleti iz susjedne ulice kombi zagrebačkih registracija i krene Ilicom. No, ne bi bilo ništa čudno ali kombi je imao otraga otvorena vrata a u njemu sve puno kruha, peciva i ostalih prehrambenih proizvoda.

I frajer vozi.....sinula mi je ideja i da to dokumentiram....pa sam se primio posla i usnimio duž dijela Ilice, točnije od Selske do Črnomerca, gdje je šofer kombija zaustavio vozilo i konačno izašao te zatvorio vrata.

Image and video hosting by TinyPic


No, cijelo čudo je da mu u toj jurnjavi kroz dio Ilice nije ništa ispalo. A kruhići su skakali i norili po kombiju, no ništa nije ispalo.

Image and video hosting by TinyPic


Mislio sam, da takve stvari mogu gledati samo na YouTube ili sličnim stranicama, kad se takve stvari događaju i kod nas doma.

Image and video hosting by TinyPic


Još mala isprika, slike su rađene iz busa i to mobitelom. Malo je i sunce pripomoglo kvaliteti slike i ako ima moj mobitel dosta dobru kameru. A malo me je iznenadio i sam šofer tog kombija, jer nisam ni u ludilu očekivao takvo nešto i to na Ilici.


- 08:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #


05.05.2008., ponedjeljak

Audi A3........na tržištu se pojavio i Audi S3 sa više vrata. Svi koji volite male gradske jurilice, to je velika prilika, jer Audi S3 daje sve performance što se tiće male gradske jurilice.
To što su mu dodali i dodatna zadnja vrata, dobili su i na dužini, no smanjili su sve popratne udarce i trenja u autu s povečanjem međuosovinskog razmaka.

O cijeni ne bismo smijeli govoriti, jer oni koji žele kupiti taj auto, toće i onako učiniti. No, istina je, da za taj isti novac se može kupiti potpuno solidna limuzina. U nekim varijantama čak i po dva gradska auta za taj iznos.

Presudite sami.

- 09:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #


03.05.2008., subota

PART II...i da se može krivo parkiranje rješiti, to dokazuje i ovaj kraći insert.

- 09:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< svibanj, 2008  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Svibanj 2008 (9)
Travanj 2008 (9)
Siječanj 2008 (2)
Srpanj 2007 (6)
Lipanj 2007 (7)
Svibanj 2007 (4)
Travanj 2007 (11)
Ožujak 2007 (15)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv
Free Giveaway Of Ebooks and Software!Amerikanka čeka osamnaesto dijete


Image and video hosting by TinyPic


Uz skorašnji Majčin dan američki mediji objavili su priču o 41-godišnjoj ženi iz Arkansasa, koja nosi svoje 18. dijete koje bi se trebalo roditi na 1. siječnja.

Michelle Duggar majka je sedam djevojčica i desetorice dječaka, a među njih 17 dva su para blizanaca. Najstarijem djetetu je 20 godina, a najmlađem devet mjeseci. Brzorastuća obitelj živi u Tontitownu na sjeverozapadu Arkansasa u domu od 650 četvornih kvadrata. Imena sve djece počinju slovom J i djeca ne pohađaju školu već nastavni program prate u vlastitoj obitelji.

(Hina)


Istraživanje će dokazati trebaju li žene u menopauzi jesti čokoladu svaki dan


Čokolada bi mogla spasiti život nekim ženama, kažu znanstvenici. Oni, naime, vjeruju da bi određena vrsta čokolade mogla biti korisna određenom tipu žena.
Ova će teorija biti ispitana posebnim istraživanjem tijekom kojeg će 150 dobrovoljki jesti čokoladu svaki dan, i to godinu dana.

Image Hosted by ImageShack.us


Znanstvenici Sveučilišta East Anglia vjeruju da bi čokolada bogata posebnim biljnim spojem mogla pomoći ženama koje su prošle menopauzu, a imaju dijabetes tipa 2. Njima bi čokolada mogla pomoći očuvati srce.

Flavonoidi, biljni sastojci koji se nalaze u kakau i soji, dokazano smanjuju rizik od izloženosti srčanim bolestima. Stručnjaci za dijete uposlili su tako belgijskog proizvođača čokolade da proizvede čokoladice bogate flavonoidima. Klasičan postupak proizvodnje čokolade, naime, uništava većinu flavonoida.

"Postoje neke stvari za koje smo sigurni da smanjuju rizik od bolesti srca. Jedenje čokolade nije nešto za što bismo mogli pomislili da ćemo raditi svaki dan", rekao jedan od sudionika istraživanja.

Potvrdi li teorija, dakle, čokolada bi mogla biti uvrštena među obveznu hranu za zaštitu srca žena nakon menopauze. Ovo bi, konačno, bio "recept" koji bi sa zadovoljstvom poštovale mnoge žene.

(NaM)

Image Hosted by ImageShack.usTražite više prometa na svoje stranice ?


Business Links


-> Money-making formula

-> Join...today for FREE
Stavite banner na svoju stranicu

Image Hosted by ImageShack.us