UDINESE - MILAN 2:1

nedjelja , 17.05.2009.

Image Hosted by ImageShack.us

Porazom od Udinesea u susretu 36. kola Serie A nogometaši Milana i matematički su riješili pitanje prvaka Italije predavši četvrti uzastopni Scudetto u ruke gradskog rivala Intera. Rossoneri nisu imali odgovor na odličnu igru Udinesea, te su porazom od 2:1 srušili i ono malo snova o naslovu prvaka.

Iako se znalo praktički već tjednima, sada je i službeno, točnije matematički potvrđeno: Inter je po četvrti put za redom uzeo naslov prvaka Italije. Izabranici Josea Mourinha nisu niti istrčali teren prvog dana odigravanja susreta 36. kola, ali im je matematički put do Scudetta olakšao Milan pomalo pa iznenađujućim porazom od raspoloženog Udinesea.

Crveno-crni nisu pronašli odgovor na dobru igru momčadi koja se trgla u samom finišu sezone i ubacila u konkurenciju za Ligu Uefe. Milan može biti zadovoljan krajem sezone, Rossoneri su se izvukli iz prilično nezgodne situacije jer su se ponovno našli na za njih nepovoljnoj sredini ljestvice, što je dovelo u pitanje plasman u Ligu prvaka, a tresla se i stolica Carla Ancelottija.

Međutim, crveno-crni su odličnim učinkom u posljednja dva mjeseca izgurali Juventus s drugog mjesta, bili su u prilici čak i ugroziti Inter na vrhu, ali je naslov prvaka ipak otišao najkonstantnijoj momčadi sezone, koja je u 35 odigranih kola ostvarila 23 pobjede, devet remija i samo tri poraza.

Što se same utakmice s Udineseom tiče, gosti iz Milana dobro su ušli u susret, ali nekoliko prilika na samom početku nisu iskoristili Kaka i Ambrosini. Domaćini su se probudili tek sredinom prvog dijela kada su uspjeli doći do pogotka. Igrala se 30. minuta kada je Maldini u prostoru Milana napravio prekršaj nad D'Agostinom, a sudac pokazao na bijelu točku. Sam D'Agostino sigurno je izveo najstrožu kaznu i Udineseu donio vodstvo od 1:0.


Domaćinima je taj pogodak dao krila, i već u samom otvaranju drugog dijela, točnije, u 48. minuti, uspjeli su zahvaljujući pogotku Zapate doći do vodstva od 2:0. Osjećala se prilična nervoza u redovima Milana i Udinese je vrlo lako mogao doći i do trećeg pogotka, ali je na neke pokušaje D'Agostina odlično reagirao Dida.

Milan u ovom susretu ipak nije ostao bez ispaljenog metka, Ambrosini je u trećoj minuti sudačke nadoknade glavom pronašao put do mreže Handanovića, ali je za preokret ipak bilo prekasno. Time su Rossoneri matematički potvrdili naslov Intera, a s nova tri boda u džepu Udinese se uspeo na sedmo mjesto na ljestvici te i dalje konkurira za Ligu Uefe.

:: Udinese 2-1 Milan ::
D'Agostino 31' (11m), Zapata 48'; Ambrosini 93'
Udinese: Handanovic; Isla, Zapata, Felipe, Pasquale; Inler, D'Agostino (Obodo 84), Asamoah; Pepe (Lukovic 87), Quagliarella, Floro Flores (Sanchez 73)
Milan: Dida; Zambrotta, Senderos, Maldini, Jankulovski;

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.