nedjelja, 30.07.2006.

Dan nakon smrti

Bal je prošao neuobičajeno super. Nitko nije razmišljao o lošim stvarima, po glavi su nam se motale samo lude stvari spremne za ludorije... Ženske i ja smo se malo "poveselile" i malo previše posrkale šampanjce iz prekrasnih kristalnih čaša. Heh, ja sam bila toliko opuštena i "spaljena" da sam nakon nekog vremena samo pala u zagrljaj nekom liku. Puf i ode peta. Felidae je nato posrnula i pala na popločani pod od smijeha, Mary i Diana su se držale za trbuh jer ih je bolio koliko su se smijale, Nora se pospano cerila, Jasmine se "udomaćila" u Lucasovom zagrljaju, a ostatak je plesao. Princeza Sella je stalno pogledavala Jana, a Hella Joshuu. Smiješno, zar ne? Koliko je uzburkanih osjećaja bilo u samo jednoj noći. No, sljedeći dan više nije bilo smijeha, nego samo jurcanje u kupaonu ispovraćati jučerašnju večeru i pića.
Nakon trećeg povraćanja već sam ozbiljno problijedila i počela drhtati. Legla sam u krevet i pokušala se smiriti, ali drek!-niš' od toga.. Ubrzo sam shvatila da je jurcanje po dvorcu utihnulo, a vrata kao da su skamenjena. Ustala sam tresući se kao šiba na zimi i provirila kroz sobu. Prizor je bio zapanjujući! Svi su ležali na podu, zeleni i blijedi, gušili se, koprcali, neki su povraćali žućkastu pjenu, a neki ležali plačući. -Ami, pomozi nam...-prošaptala je Hella. -Ne možem... Ne možemo disati... Umiremo...
-Odjaši po Shi-Woa na Devilu; Lucasovom konju. Trebamo pomoć....-rekla je Jasmine onesvijestivši se. Počela sam plakati od straha jer me toliko sve boljelo da se nisam mogla pomaknuti... Pala sam ničice na pod i suznim očima pogledala prema svojim prijateljicama. -Žao mi je. Zaista mi je žao...-rekla sam dok mi je krv počela curiti iz nosa. Ovo je kraj-pomislila sam. -Gotovo je. U samo jednoj zori, pomrijet će cijeli dvorac...
-NE!-netko je vikao. -Ljudi, ostanite budni!!! Tu je Shi-Wo!
Zadnjim snagama sam se prisilila da otvorim oči da pogledam našu spasiteljicu.. Ali... -Nadja??-prošaptala sam.

ponedjeljak, 10.07.2006.

Bal

Danas bih vam voljela pokazati naše uzbuđenje i elegantni izgled naše družine:

Počinjemo od kraljice... Kraljica Floreana je elegantno ušetala u dvoranu i naravno zablistala! Imala je posebnu vilinsku kreaciju, te je izgledala poput djevojčice. Ovo je njena slika:


Zatim je ušetala princeza Sella s ruku pod ruku Jan Karlom VonCroyem. Uspjeli smo uhvatiti sliku samo kada je Sella bila nasamo. Imala je mračne motive haljine, ali je svejedno izgledala vrlo ljupko.


Nakon toga smo Hella (koja se malo oraspoložila) i ja počeli kružiti po dvorani i slikati svakoga na koga smo naišli. Naša sljedeća žrtva je bila Diana. Diana je imala strukiranu haljinu do poda i mnogi vilenjaci su je cijelu večer pratili. LOL Ne znam što je napravila s kosom, ali znam da je izgledala thumbup


Mary je bila odmah do nje. Pošto je ona iskoristila priliku (metarmofomagus je) promijenila je boju kose, i malo izgled. U nju, ali i u Hellu, je Joshua cijelu večer buljio. Izgled za 5+!! =)


Nora je cijelu večer pjevušila i pila šampanjac. Izgledala je jako ljupko i elegantno i neki lik ju je cijelu večer molio za ples.. Mmm, mislim da Nora ima kandidata! :)


Felidae se pak vratila iz bolnice. Navodno je bio otrovni prašak u pitanju. Sve je ok prošlo, i naša zgodna Feli se ludo zabavljala!


Zatim smo malo skoknuli do Kinssay! Kinssay je nešto uzbuđeno čavrljala s Jan Karlom pa smo ih zajedno uslikali:


Ostavivši Kiny, došle smo malo do Jasmine koja je pričala s Lucasom i napravila odličnu pozu (svaka čast, prekarasan izgled!):


Amanda je bila sramežljiva, samo se zacrvenila kada smo joj rekle da ju trebamo slikati:


Pa sam malo preokrenula fotić i slikala Hellu koja je stalno nervozno pogledavala Joshuu, a bome i on nju:


Naša Dante, ozbiljna i elegantno šutljiva kao i uvijek. Zato je i volimo! :)


T.J. se opet malo promijenila, ali je izgledala poput dive!


Agatha se sa svima družila, smijala i zabavljala, bila je poput domaćice! I naravno, izgledala je odlično!


Spatt si je obojala kosu u drugu boju i izgledala fantastično!! I čak se nije toliko smijala, bila je ozbiljnija, ali se svejedno smijala na račun vilenjaka.


I a koncu, moja slika koju je slikala Hella za kaznu što sam je zadirkivala za neke vilenjake.


Pa, nadam se da ste uživali u ovim slikama! Slike dečkiju mi se nije činilo potrebnim jer su svi imali uglavnom smokinge i tak. Jedna obavijest: danas idem na more no tako da neću više ništa pisati ovih mjesec i pol dana. Možda čak i duže... ); No, ja vam obećajem da ću se švercati na cyber cafeu na moru i probati napisati post. Ako ne bude išlo, čujemo se na jesen! Jako mi je žao što se moram rastati od vas i ove priče na tolkooooo, ali me tješi što znam da ću moći nastaviti... Svima zahvaljujem na potpori i prekrasnim komentarima koji su mi ulili dodatnu inspiraciju. Obećajem vam da se čujemo! Vi nastavite tak lijepo pisati, probat ću vas čitati na cyberu, pa se čujemo! Pusa i poZZ svima!! smijeh

P.S. POTTER RULZ!!! party cerekcerek

nedjelja, 09.07.2006.

Njezino Veličanstvo

-Ajmeeeeeeee...-opet je počeo "sliniti" Tobey. -Ma daj, u klinac, opet me bole ruke...-propištila je Felidae dva metra iza nas. -Kako to misliš opet?-rekla je Hella, prvi put prozborivši. -Ma već me bole otkad sam prelomila Keithovu pušku na pola.-rekla je Feli trljajući ruku. -Možda je puška imala neki tajni amulet sakriven. Ne bi se iznenadio da je Keith to stavio...-zamišljeno je rekao Joshua. -Ma dobro, skoknut ćemo do liječnika kada dođemo..-rekla sam ohrabrujuće iako pomalo zabrinuto.
Pokucali smo na ogromna vrata dvorca. Čekali smo par trenutaka, ali se nitko nije pojavio. -A da ja malo, znate, opet budem slučajno nespretna?-zločesto se nasmiješila Felidae. -Kako to misliš, nespretna?-upitala je Dante. -To ti onako misli, kužiš, da sruši vrata!-rekao je Tobey umilno. -Ooo, nisam znala da to možeš.. Ali ipak, ne bih ti to preporučila.-rekla je zagonetno Dante. -Vidite, ja sam tu nekad živjela. Prije nego što me Magress zarobila i vjerujte, nakon tog napada, ništa ne može probiti ova vrata osim možda... mene...-skromno je slegnula ramenima. -Samo što ja neću "srušiti" vrata, nego ću napraviti ovo..." Izvadila je zeleni prašak, isti kakav sam primijetila u Shi-Woinom laboratoriju, i posula ga pred vrata. Zatim je puhnula u taj prašak prema vratima, nešto čudno promrmljala i netko je otvorio vrata... -Izvolite?-rekla je jedna zelenooka djevojka. -Trebate.?.-zastala je čim je ugledala Dante. -Dante? Dante, jesi li to ti?-prošaptala je sa suzama u očima. -T.J.?-rekla je Dante na rubu plača. Počele su se smijati i skakati, plakati i grliti. -Živa si! Isuse, ti si ŽIVA!!!-derala se T.J. -Kakva je to buka?-na vratima se pojavila još jedna crvenokosa, malo starija djevojka. -Koji je tu...?-također je zastala čim je vidjela Dante. -DANTEE!!!-počela se derati. -Dante, moja draga prijateljice, ti si živa!!! Svi smo mislili da si..." -Mrtva.-završila je Dante. -Kako mi je drago što te vidim, Agatha.-rekla je Dante te ju zagrlila dok su joj suze klizile niz obraze. -Ajmo unutra, da javimo kraljici!-rekla je T.J. -Hghm!-nakašljala se Nora. -O! A vi ste?-upitala je T.J. -To su moji prijatelji koji su me spasili iz mora, a i došli su vratiti ogrlicu kraljici.-objasnila je Dante umjesto nas. -Oh, onda uđite! Pokazat ćemo vam sobe, a zatim odvesti kraljici. I, da.. trebaš vidjeti princezu Sellu. Užasno se promijenila..-rekla je Agatha. I tako su nas naše dvije nove prijateljice provele po dvorcu i pokazale nam sobe. Puke li slučajnosti, Hella i Joshua su dobili sobu do sobe. naughty Tko zna, možda se i pomire.. Premda Spatt, Nora i Felidae čvrsto sumnjaju. Ah, vječni optimisti. No, nakon što smo se svi smjestili, u sobe su nam upale T.J. i Agatha:-Kraljica je za stolom, zove vas na večeru, ali se ispričava zbog kraljeve odsutnosti." Hella ih je zagonetno pogledala, na što je Agatha samo odvratila:-Na sastanku redova je. Poslije ću vam objasniti." I tu temu više nismo ni spominjali.
Ušli smo u dvoranu za objedovanje. Bila je ogromna, s četiri kamina, tri ogromna lustera, portretima, naslonjačima, čajnim stolićima... Kao u bajci.. -Uđite djeco, nemojte se bojati.-rekla je kraljica nasmiješeno. I tad smo ju svi prvi put ugledali... Mislim da veći dojam nismo mogli osjetiti. To prekrasno biće, koje je izgledalo poput anđela nam se smiješilo i pozivalo nas objedujemo s njom. Takva čast se ne doživljava svaki dan. Tobey je po običaju buljio dok ga Felidae nije gurnula laktom u rebra. Svi smo došli do nje, predstavili se, duboko se naklonili i sjeli za stol. Ne moram ni spomenuti da je i stol ogroman. -Moram vam se duboko ispričati zbog kraljeve odsutnosti, pa i kćerine jer danas nisu u mogućnosti da dođu. No, isto tako vam se i moram zahvaliti na ogrlici... Mislim da vam dugujem objašnjenje zašto sam vas tražila da mi ju donesete. Vidite, Magress je našla način kako da dođe do te ogrlice u vodi. Boji se ići u vodu od djetinjstva, kada se skoro utopila. Njezini podanici nisu u mogućnosti zaroniti po ogrlicu zato jer ih uglavnom ni nema. Zato je začarala Keitha Kimberlina da vam kaže kako ima svakakvih stvorenja u Ravenhoodu kako bi vas preplašio, a ona dobila na vremenu. Ali nije uspio. Isto tako je i začarala njegovu pušku koja je bila zaštićena prahom. Tko ju je uništio?-upitala je kraljica nakon dugog objašnjenja. -Ja.-rekla je Felidae s druge strane stola. -Dobro, odmah nakon večere ideš u bolničko krilo. Ja ću te osobno otpratiti i objasniti neke stvari.-rekla je kraljica, malo se smiješeći. -Drugo, u znak moje zahvalnosti sutra se priređuje bal u kojem će biti prisutni svi iz sela u kojem ste boravili i svi stanovnici zemlje Zorian. Želim da se sada pošteno najedete i dobro odmorite. Ujutro će vas probuditi cure.-pokazala je rukom na Agathu i T.J. -A sada, želim vam dobar tek!

Dante & dvorac

-Ajme, jadnica... Ništa, povest ćemo ju sa sobom i zamoliti kraljevske liječnike da je pregledaju!-rekla je Nora. -Ups...-zacrvenila se Spatt. -Hvala Bogu da imamo Hellu da tu čita misli..." Hella je sjela natrag na svoje mjesto i dalje šuteći i buljeći u daljinu. Felidae je žalosno uzdahnula i slegnula ramenima. -Pa...idemo dalje..." Ovaj put smo pokucali četiri puta u čamac na lijevoj strani i ribe su ponovno pokrenule čamac prema dvorcu.
Već se spuštala večer kad smo stigli na Sireninu obalu. Felidae i Tobey su podigli djevojku (Felidae ima jaku fizičku snagu, sjećate se?) i nosili je prema dvorcu. Kada smo stigli barem na pol puta, zaustavili su nas neki čudni vojnici. -Vaša imena!-zapovijedio je prvi vojnik. Nije bio velik, ali se svejedno ne bih svađala s njim. -Uh, hm, mi, er,...-počeo je Tobey. -Joj, daj šuti!-rekla je Felidae i gurnula ga u stranu laktom. -Mi smo došli vratiti kraljici ogrlicu i pomoći joj protiv njene sestre Magress te smo doveli ozlijeđenu djevojku kojoj treba pomoć.-brzo je odrecitirala Felidae podižući ogrlicu kao dokaz. -Uh, onda u redu..-rekao je vojnik pokazujući rukom da možemo proći. -Bravo, Feli!-smiješio se Joshua. -Tko je glavni, tko je glavni?-smijale su se Nora i Spatt. Hella je i dalje šutjela i gledala u pod. Taman kad sam nešto htjela upitati Hellu, Felidae je povikala:-Hej, cura se budi!" Felidae i Tobey su je nježno spustili na zemlju. -Uhm, gdje sam...?-tiho je upitala djevojka držeći se za glavu. -U zemlji Zorian, pred Floreaninim dvorcem.-odgovorila je Spatt. -Jesi li ok?-upitao ju je Josh. -Hm? O, mislim da jesam... Trebam što prije stići do kraljice!-rekla je djevojka. Ustala se, malo zateturala, a zatim polako krenula prema dvorcu. -Idete?-nasmiješila se mašući rukom prema dvorcu. -Kakva ženska!-počeo je sliniti Tobey. Svi smo se nasmijali (osim Helle) i krenuli za djevojkom. -Ja sam inače Dante, drago mi je.-pružila mi je ruku, ali se Tobey pregurao i počeo joj ljubiti ruke govoreći: -A ja sam Tobey, vrlo, vrlo mi je drago." Naklonio se. Felidae je prasnula u glasan smijeh, Spatt i Nora su se počele valjati po zemlji, ja sam se naslonila na Joshuu da ne padnem od smijeha, a Joshua se naslonio na svoj štap da ne padne od smijeha,jedino je Hella rekla: -Šta je tu smiješno, dečko je jednostavno pristojan i obziran... Za razliku od nekih...-sijevnula je očima prema Joshui. Joshua se samo nakašljao i promrmljao:-Idemo." -Dokle će ta svađa trajati?-nervozno je upitala Spatt. -Uf, Hella 100% neće popustiti, a Joshua još manje.. Dakle, sada smo praktički između dvije vatre..-žalosno je odvratila Felidae. -Mda, to bi se trebalo što prije riješiti, već mi je neugodno pred njima...-rekla je Nora. -Ma ja mislim da...-započela sam, a zatim sam zinula od iznenađenja. Prekrasan prizor mi se pojavio pred očima, nešto nevjerovatno. Dvorac...

subota, 08.07.2006.

Pomoć u čamcu

Onaj šok koji je Hella jučer doživjela pratio nas je cijelim putem prema otoku Zorian. Hella s Joshom nije ni riječ progovorila otkad ih je vidjela iza stabla. Navodno su se i ujutro posvađali. Ja sam još dobrano spavala pa nisam čula svađu, nažalost. Ajme, osjećam se poput moje bake tračerice, aaaa!!! eek No, da nastavim... Došli smo do čamca na Zmajevoj obali. Nema tamo zmajeva, samo se tako zove. Uglavnom, svi smo se ukrcali. Hella je otišla na drugi kraj čamca, što dalje od Joshue. Svima nam je bilo neugodno jer smo znali o čemu se radi, ali nismo ništa pitali niti pričali o tome. Još je Hella poludjela kad je Joshua na rastanku poljubio Mary. Ozbiljno, ja sam se promeškoljila s crvenim obrazima, Felidae, Nora i Spatt su se pogledavali s pogledima sažaljenja, Tobey je po običaju cvokotao zubima (ovaj put od straha, a ne hladnoće), a Josh i Hella su se pogledavali očima punim mržnje. Imala sam osjećaj kao da će Hella svaki tren ispucati gromove iz očiju. Bolje da ne spominjemo ništa da ne bi bilo još jedne svađe. To je najmanje što nam sada treba. ... Čamac je krenuo polako. Kinyin tata Shi-Wo je začarao ribe tako da su one zaokretale čamac prema Zorianu. Uskovitlana magla je kružila iznad mora. Ljetna kišica je rominjala, a Hella mi je proslijedila misao:**Dobro da kiša pada pa nitko ne može vidjeti da plačem...** Pogledala sam ju i kanila sjesti kraj nje, ali mi je opet proslijedila misao:**Ostani na mjestu, inače će Felidae shvatiti da razgovaram s tobom... Mogla bi se uvrijediti, a i rekla mi je što se događa između Mary i Joshue, stoga sam malo kivna na nju.** **Ma daj, valjda te je samo htjela poštedjeti boli...**-poslala sam joj misao. Hella je coknula jezikom i okrenula glavu prema moru. Zabuljila se u daljinu i nije mi slala više nikakve misli... Nisam više ništa razmišljala, nego sam samo sjedila u tišini i gledala kako se otok sve više približava.
Kada smo došli već dosta blizu otoka, primijetila sam kako nešto pluta po vodi. -Hej, ljudi... Tu je netko!-povikala sam. Jedna mlada djevojka plutala je na staroj bačvi. Usta su joj bila ljubičasta, vjerovatno od hladnoće. -Znači, voda je ledena bez obzira na ljeto!-zaključio je Tobey. Pokucali smo tri puta u naš čamac i ribe su promijenile smjer prema djevojci. Kad smo stigli do bačve, Joshua i Tobey su podigli djevojku u čamac. Djevojka je drhtala, malo bljucala vodu, pa se ogledavala,... -Gdje...gdje sam?-upitala je. Svi smo primijetili da ima okove oko ruku i nou. Očito je pobjegla iz nekog zatvora. -M...M..Magress....-prošaptala je i zatim se onesvijestila. Spatt je pogledala sve nas, a zatim rekla:-Možda je zločinka, a da mi nju hitimo natrag u more, a?" -Ne, to neće biti potrebno.-rekla je Hella. -Pročitala sam joj misli.... Magress ju je mučila...

petak, 07.07.2006.

Jasmino postignuće i večernja svečanost

Jutros sam se probudila sva znojna i ukočena. U krevetu sam se rastezala dobrih pola sata, a zatim sam otišla u kupaonicu. Kupaonica je bila začarana; sa stropa su visjele trešnjine grane, zid se sastojao od latica, a tuš kabina je zapravo bila slap koji pada niz stijenu. Stala sam pod slap i tamo sam bila duže nego što sam se rastezala. U kupaonu je najednom upao jedan plavokosi vilenjak. -O, oprosti, ja, ja sam mislio da je, je, je prazna kupaonica...Oprosti!-izašao je pokrivajući oči rukama. Ja sam još uvijek stajala iza ručnika sva crvena u licu... hghm...
Kad sam sišla na doručak, opet sam vidjela tog plavokosog vilenjaka. Oboje smo pocrvenjeli u licu. -Ja sam Lucas, Jasminin DEČKO-naglasio je. Hm, pitam se zašto? bang dead -Ja sam Ami, drago mi je.-rekla sam. Uzela sam prepečenac i namazala ga zmajevim namazom. -Taj namaz se radi od zmajeva mlijeka nakon što snese jaje. To mlijeko je obično crvene boje, pa bi mogli čak reći i krvi..-objasnio je Lucas. Prepečenac koji je bio na putu u moja usta, završio je bačen na stolu. -Fuj, 'ko to može jesti?!-pitala sam s gađenjem. -Ja mogu!-javio se jedan starac koji je šepao prema stolu. Izgledao je malo borbeno, a s druge strane užasno krhko. -To mi jako pomaže kod moje bolesti.-rekao je starac te podigao lijevu nogavicu. Noga mu je bila isprepletena zelenim i crvenim žilicama, a ispod toga se nazirala plavo-ljubičasta noga. -To je Magressino djelo jer sam je se odrekao.-rekao je pomalo tužno. -Ime mi je Shi-Wo, a tebi mlada damo?-pružio je ruku. -Ami, drago mi je.. Vi ste Kinyn tata?-odvratila sam. -Da, najponosniji otac u ovoj zemlji!-isprsio se. -Naučio sam je svim vilenjačkim i borbenim tajnama.-rekao je mažući prepečenac onim odvratnim namazom. -Bit će prava ratnica....-završio je počevši gutati svoj doručak. -Umm, idem se malo prošetati po vrtu, jel' ti Lucas možda znaš gdje su ostali?-pitala sam. -Mislim da su na jezeru.-odgovorio je. -Na jezeru?!" Ostala sam šokirana. Nisu valjda... eek
IMAMO OGRLICU!!! AMI!!! IMAMO OGRLICU, JASMINE JU JE IZVADILA!!!-derala se Spatt iz vrta. Potrčala sam u vrt. Zaista ju je izvadila! Mislim, kada sam primila tu ogrlicu, kao da su nestale sve brige svijeta! Možemo se vratiti doma, svojim roditeljima.... Samo je još moramo odnijeti kraljici Floreani. Svi smo se počeli grliti i skakati. Helle nije bilo, valjda je još spavala, a Joshua je na štakama polako hodao. -Jasmine, hvala ti.-pogledala sam ju s iskrenom zahvalnošću. -Nije to ništa i drugi put!-namignula nam je. 'Ajmo unutra, čeka vas iznenađenje!-potrčala je prema kući. Kad smo ušli u kući, u "vrsti" su stajale sobarice, neke nakinđurane vile, trolske kuharice itd. -Ne razumijem-rekla je Nora. -Haha, ni ja-pridružila se Felidae. -To vam je, dragi moji, osoblje koje će nam danas pomoći napraviti najsvečaniju svečanost ikada u čast skorašnje pobjede nad Magress. A ove vile će vam pomoći da se uredite.-objasnila je Diana. -Jedva čekamo! -uzviknule smo cure i ja.

Došla je i večer. Dečki; Joshua, Tobey, Lucas i "striček" Shi-Wo su imali odijela, a SVE cure su imale haljine. Prekrasne renesansne. Sve su se poklapale s bojom kose i očiju. Svečanost se održala u vrtu pod trešnjinim stablima. Bila je lijepa noć. Puni mjesec, glazba je svirala, svi smo se smijali, plesali,..... Jedino je Hella bila mrzovoljna. -Hella, daj se bar večeras razvedri, molim te!-preklinjala ju je Felidae. Ja sam joj isto to rekla, na što nam je Hella odvratila:-Odite iza četvrtog stabla s lijeva." Felidae i ja smo se pogledale i otišle.
Bio je prikazan čudan prizor.... Mary i Joshua. Zajedno. Ljube se....

Krv i suze

Sljedeći dan smo svi manje-više bili posvađani. Zapravo, ne znam ni sama razlog, ali sam svjesna da se sve okreće oko Joshue i te proklete tri strijele. Herod i Napoleon su se duboko ispričali za njihov napad i poklonili tucet ljekovitih bobica. Svi smo prihvatili ispriku osim Helle. -Hella, daaaj, pa ispričali su se!-preklinjala je Nora. -Pa, ne možeš ih vječno okrivljavati, pogriješili su poput svakog drugog bića. A Josh se još i oporavlja!-nasmiješila se Spatt. -Da, sad već može i hodati i već mi je počeo spuštati. Stvarno mu je već bolje!-cerekala sam se. -Pustite me na miru, molim vas...-prošaptala je Hella sjedeći na pletenoj stolici. -Želim biti malo sama..." Primijetila sam kako joj suze klize...jedna za drugom... Felidae, koja je sjedila kraj nje i držala je za ruku, dala nam je znak da odemo. Mi smo se pogledali i ušli natrag u Kinyinu kuću s terase. Pravili smo se da idemo u sobe, ali smo zapravo stali kraj prozora i prisluškivali-Nora, Spatt i ja. Tobey je bio u sobi s Joshuom i curama (Mary, Dianom, Kiny i Jasmine). Znam da nije u redu što smo prisluškivali, ali radilo se o našoj prijateljici i htjeli smo znati što se događa...
-Felidae...-prošaptala je Hella. -Ja...ja mislim...da sam zaljubljena..." Felidae je pomaknula glavu i očito joj je nešto šaptala jer ju je nedugo zatim Hella pogledala i počela glasno plakati njoj na ramenu. -Ljudi, 'ajmo, sad mi je već neugodno. Jadna Hella, kako bi mogli pokazati Joshu da joj se sviđa?-pitala sam. Nora je otvorila usta da kaže nešto, ali je došla Kiny sa sklopljenim rukama kao da se moli i progovorila:-Veliki borac nije onaj koji u svakoj borbi pobjedi, već onaj koji nikada ne odustaje..." Malo sam razmišljala o tome i shvatila da se ne bi smjeli miješati i da Hella treba to sama riješiti. ...
Ušli smo u Joshuinu sobu i PRVO što sam primijetila je bilo da Joshua leži i drži Mary za ruku. Ajooooj.... Kak' to sad reći Helli?! Ali opet, neću se miješati..
Diana je sjedila u kutu na stolici sa svojom mačkom Reginom i nešto uzbuđeno razgovarala s Tobeyem. Kiny je radila jedan vilenjački prah za smirivanje bolova. Nora i Spatt su sjele na krevet kraj Joshue. Nisam mogla više stajati. Izašla sam iz sobe i otišla na drugu terasu. Baš mi je godio ljetni vjetar. U ovoj zemlji je bilo uvijek ljeto, a u Mjesečevoj pustinji uvijek zima. Tako su nam rekli dan nakon što smo stigli i skuhali se od vrućine! -Hej, jesi ok?-Jasmine se pridružila. -Ne baš....Svi smo posvađani, barem malo, imamo jednu nesretnu ljubav na repertoaru, Josh je ozlijeđen, a trebamo ogrlicu što prije... i nedostaju mi roditelji...-tužno sam govorila. -Ja ću sutra otići u jezero i donijeti vam ogrlicu. Sama spoznaja da nam pomažete oko zemlje Zorian i kraljice zaslužuje uslugu. A što se tiče roditelja... Dođi samnom!-rekla je Jasmine. Krenule smo prema jednom odjeljku kod jezera gdje je bilo puno blata i tamo se zaustavile. Gledala sam začuđeno što Jasmine radi; bambusovim štapom je "rovala" po blatu dok se nije napravio pravilan krug. Zatim je tamo usipala zeleni prašak. -Gledaj-rekla mi je. Gledala sam pažljivo, ali ništa nisam vidjela. -Moraš se opet osjećati onako tužno, iskreno kako se osjećaš inače nećeš vidjeti željeno.-prošaptala je. Opet sam se zabuljila, a zatim.... Vidjela sam mamu. Plakala je nad mojim praznim krevetom. Glasno i neutješno. Tata je samo stajao i držao ruku na maminu ramenu. Trudio se biti hrabar, ali mu je proklizila jedna suza. Čak je i Cora ležala pod mojim krevetom i tiho cvilila. Zadrhtala sam i počela plakati. Danas je baš krasan dan! Svi plačemo. Tiho i neutješno...


četvrtak, 06.07.2006.

Ljubav ili...?

Prošlo je 2 tjedna otkad je Joshua bio pogođen i Diana rekla nešto vrlo čudno. Isto tako nam je i rekla da nam ne smije reći o čemu se radi jer bi time promijenili budućnost i poremetili sudbinu. Joshua se polako oporavljao, ali i dalje nije bio dovoljno snažan da zaroni u mračne vode po ogrlicu. Dok ga je Mary premazivala ljekovitim biljem upitala ga je:-Jesi li na nešto alergičan? -Da, na strijele.-nasmiješio se. Mary mu je uzvratila osmijehom, ali dok mu je biljem prelazila po prsima, žestoko je pocrvenila i počela mucati:-J-j-ja moram po-po zavoj...zavoje... Joshua ju je čudno pogledao i samo uzdahnuo. Mary je otrčala u susjednu sobu dok smo se mi ostali svađali....

-Isprike nisu dovoljne!-vikala je Hella. -Kako da sada pomognemo kraljici?? Nitko ne može u tu vodu po ogrlicu!" -Ja mogu..-rekla je Jasmine. -Mogu disati pod vodom..." -Eto vidite, uzrujavate se oko ničega!-rekao je Herod. -Oko ničega!?? Pa Josh je pogođen s TRI strijele!!!! I to je vama NIŠTA????-derala se Hella. Čudno sam pogledala ostatak družine gledajući je li netko primijetio čudno Hellino ponašanje. Mislim, svima nam je žao što je Josh pogođen, ali sada se oporavlja i sve je ok. Spatt je pokušavala smiriti Hellu, ali Hella je i dalje vikala: Josh nam mnogo znači! Ne samo zbog ogrlice, nego je i dio nas!!!!" Pravila sam se da ju ne čujem.. Mislim, dio NAS?! Prije bih rekla dio NJE. Zar je moguće da Hella, naša pametna i psihički okrutna Hella, pati za antipatičnim, ali zgodnim, Joshuom?? Nema smisla. Ali opet, zar je ljubav ikada imala smisla?

srijeda, 05.07.2006.

Sat otkucava, a on je na rubu smrti...

-NEEEEE!!!-povikala je Hella. -Neee, Josh..." Hitro je potrčala prema njemu, a ja odmah iza nje. Čula sam kako netko u grmlju šuška. Stala sam dok je Hella plakala nad Joshuom. Ostali su tamo stajali i samo gledali. Pozorno sam osluškivala i usporivala sve kretnje oko mene. Baš kao da sam gledala slow-motion. Hella plače, Joshua se previja od boli na zemlji, Felidae grli Tobeya, Spatt pada ničice na zemlju, Nora prekriva usta rukama, a prema meni jure dvije strijele. Kako je sve bilo usporeno, samo sam primila strijele i preokrenula ih u drugom smjeru. Napravila sam krug u zraku desnom rukom i brzina se vratila. Strijele su proletjele u grmlje. Čuo se glasan jauk. Svi su pohrlili prema grmlju, a iz grmlja je tekla krv. Opet sam moćima razmaknula grmlje i vidjela su se dva vilenjaka. Jedan crnokosi sa strijelom u ramenu i drugi smeđokosi kojega je strijela samo okrznula. -Vi!!! Gadovi jedni...-Hella je krenula prema njima i počela ih šamarati i tući. -Hella....nemoj, samo će biti još gore..-prošaptala je Spatt. -Zašto ste ga gađali??! Gdje vam je pamet, HA?! Što smo vam MI napravili?-Hella je opet krenula na njih. -Hella! Dosta bi bilo!-zaderala sam se. Položila sam prste na zemlju i korijenje ih je obojicu čvrsto privezala. Vrpoljili su se i nervozno pogledavali svakog od nas. -Koji...-progovorio je prvi. -Zaveži!-pljusnula ga je Hella. -Mi postavljamo pitanja, a ti odgovaraš! Po mogućnosti i tvoj prijatelj!" Hella je duboko i glasno disala dok su joj suze klizile niz obraze. -Sad nam objasnite koji je vaš PROKLETI problem??-pitala ih je Nora. -Pa.....-smeđokosi je započeo. -Mi smo mislili da ste...da ste iz Mjesečeve pustinje..." Brzo je okrenuo glavu misleći kao ga čeka novi val šamaranja. -Da smo..otkud?!-pitao je Tobey. Crnokosi je vilenjak odahnuo, dok je smeđokosi nastavio:-Iz Magressine zemlje. To je sestra od kraljice Floreane." -A znači to je dakle ta sestra?-pogledala sam na druge. Hella je klečala kraj Joshue i rekla:-Izgubio je mnogo krvi, trebamo pomoć!!" -Mi smo došli iz našeg svijeta, s druge strane šume-Nora je objasnila. -Došli smo vratiti ogrlicu kraljici Floreani." -Onda smo na istoj strani, pustite nas da pomognemo malome!!" Pucnula sam prstima i korijenje je nestalo. Vilenjaci su hitro ustali i potrčali prema Joshui. -Trebamo pozvati Mary, Dianu, Jasmine i Kiny... Trebamo pomoć, mi nismo dovoljno moćni...-prošaptao je crnokosi. Smeđokosi je ustao, prokopao po džepovima i izvadio Panovu frulicu. Odsvirao je čudnu melodiju, a nedugo zatim je iz vode izašla ozbiljna, crnokosa djevojka. -Ja sam Jasmine, sad će doći i ostale.-progovorila je. I zaista, par trenutaka kasnije su se iza nje pojavile Kineskinja Kiny, i dvije užasno slične djevojke. To su vjerovatno Diana i Mary. -Zvao si nas, Napoleone?-pitala je Kiny. -Da, zabunom smo ranili nevina dječaka, treba mu pomoć!-rekao je smeđokosi Napoleon. -Kiny, imaš li tu pribor?-upitala je Jasmine šaptom. Kiny je kimnula glavom i krenula prema njemu s ostalima. Mi smo stajali zagrljeni i slušali Joshuine vapaje i njihove šapate. Kiny je u ruci držala plamen vatre dok je Mary srebrnu iglu malo sterilizirala. Gledali smo kao vade strijele iz njegove lijeve noge i ramena. Krv je bila po cijelom tlu. -Ami, makni to, molim te...-jecala je Hella. Sagnula sam se i iz prstiju je počela teči voda. Gledala sam kako Joshuina krv polako teče prema jezeru. ... Niz obraz su mi kliznule dvije suze. **Mora se oporaviti, mora...*** -Eto, gotovo je.-prošaptala je Diana. Mary mu je tijelo omatala zavojima. Crnokosi vilenjak, čije je ime Herod, je upitao: -Diana, hoće li se o..oporaviti?" Diana mu je rukom dotakla čelo. Najednom se počela tresti, znojiti i drhtati. Čim je maknula ruku, sva oznojena i blijeda je rekla:-Da, ali zbog nečega drugog se morate brinuti....

Kroz Ravenhood

Vjetar se pojačao. Premda je većina nas imala kape i šalove, svejedno smo se smrzavali. Tobey je cijelo vrijeme cvokotao zubima što nam je svima strašno išlo na živce, ali se očito nismo htjeli prepirati. Hodali smo i ušli u Ravenhood. Stali smo na prijelazu normalne i lomljive šume. -'Ajmo, inače nikada nećemo ući!-rekla je Spatt malo hrabrije. Čim smo zakoračili u Ravenhood, pred nas je tresnulo ogromno deblo. -Ajme, kolko jeeee...-čudio se Tobey. Nedugo zatim, onesvijestio se. -Ma ne, ne, to nije moj brat!-vikala je Felidae. I dok je tako čučala, iza nje se rušilo drugo stablo. -Felidae, MIČI SE!!!-potrčala sam i rukama odgurnula zrak. Dok sam tako "micala" zrak, stablo se vraćalo na svoje mjesto. Felidae je ustala i zagrlila me. -Hvala ti....-rekla je plačući. -Ma daj ajde, nije to niš'!-smiješila sam se. Tobey se probudio, a Felidae je samo rekla: -Ustaj Doofose, idemo dalje!!" Tobey ju je pogledao čudnim pogledom, a zatim krenuo za njom. Svi smo išli dalje. Ruke sam cijelo vrijeme držala u zraku i micala stabla. Na nekim mjestima gdje je bilo premrašno, "razmaknula" sam krošnju da dođe malo svjetla. Premda ga sada nije bilo jer je bila noć. Joshua, Nora i Hella su cijelo vrijeme šutjeli. Valjda su bili začuđeni što nikakva mračna tajna nije izašla na vidjelo kao što je to Keith govorio. Hodali smo satima, a ja sam razmišljala što će mi mama reći kada se vratim u cik zore. Ako se uopće vratim...
Par sati kasnije....
-Jel' je to moguće??-ciknula je Hella. -Ma ne, pa mi smo stvarno tu!!-povikala je Spatt. -Hej, ljudi, pa pogledajte koja razlika!-rekao je Joshua i potrčao prema jezeru. Imala sam neugodan osjećaj...-Josh, nemoj!!" Ali Joshua je već mahnito trčao prema jezeru. Čim je došao do jezera, okrenuo se i mahnuo nam. Smiješio se, a zatim napravio grimasu ogromne boli. Probole su ga tri strijele...

Suočavanje sa samim sobom

-Zašto?-upitala sam ljutitim glasom. -Ami...nemoj..-prošaptala je Hella. -To ti je Keith Kimberlin. Znaš, onaj koji mi je dao pismo o ogrlici." Pomaknula sam se bliže starcu, tj. Keithu. -Ako si nam ti dao pismo, zašto nam ne daš da odemo po nju?!-zarežala sam. Primijetila sam kako mi je ego u ova protekla tri mjeseca znatno porastao. -Da, koja je svr-svr-svrh-svrha?-upitao ga je Tobey pokušavajući ostati hladnokrvan. Keith je samo pognuo glavu pokazujući kako mu se ne da objašnjavati. No, svejedno...Progovorio je: -Zato jer ako vas pustim u lomljivi dio, nećete preživjeti noć, bez obzira koliko ste vježbali. Najiskrenije vam predlažem da pričekate proljeće jer se u ovoj šumi ne skrivaju samo vrane. Skrivaju se najmračnije tajne Ravenhooda, kojih se ja još dan-danas bojim. Poslušajte me djeco, i vratite se u proljeće." Osjetila sam kako Tobey iza mene dršće. Nora i Hella su ga samo gledale dok im je kosa lebdjela od hladnog vjetra. Joshua je piljio u starčevu pušku, a Spatt je gledala u drveće dok je Felidae pogledavala stalno u mene. -U redu, vjerovatno je to bolje.-rekla sam, dok sam Helli proslijedila misao:**Čim se okrene, pošalji Felidae misao da se teleportira ravno na njega da može.... -NE!-poslala je Hella misao. -Ami, nevidljiva zrcala, sjećaš se? -A jel' postoji način da se razbiju ta zrcala? -Pa vjerovatno. Samo ne znam kako. Možda da da ja probam "silom" razbiti ta zrcala?***-pitala me Hella. -Da, svakako-nesvjesno sam prošaptala. -Molim? Nešto si rekla??-pitao je Keith. -N..ne. Hella, SAD! Felidae, čim Hella razbije zrcala zadrži starca!!-povikala sam. Hella je prstima dotaknula sljepoočnicu i njima uperila u zrak. Čula se glasna lomljava i iz zraka je počelo padati staklo. Nora je zažmirila i očito natjerala Keitha da nam preda pušku jer sam, čim sam se okrenula, vidjela Joshuu s puškom u ruci. Felidae je uzela pušku i prelomila je na pola. Nora je natjerala Keitha da ode u kolibu i tamo ostane do jutra. Ja sam samo još položila prste na zemlju i ogradila kolibu granjem za slučaj da se Keith probudi iz transa. -Granje će do jutra nestati.-objasnila sam zbunjenim prijateljima. -A sada, pravac prema Ravenhoodu...-prošaptala je Hella.

utorak, 04.07.2006.

Naš zadatak

I tako je prošlo tri mjeseca... U ta tri mjeseca mi se smo se izvježbali za najvažniji pothvat. I prvi, k tom. Tako smo stigli do prosinca. Mjeseca darivanja. Razmišljala sam što da poklonim svojim prijateljima. Spatt bih mogla kupiti malu ribicu, Felidae bi se vjerovatno svidjela knjiga o teleportiranju, Nori kristalnog anđelčića (vidjela sam kako slini za njim kroz izlog), Tobeyu ću kupiti cijelu kolekciju Supermana (prema njemu uči načine lupinga u zraku)... Za Joshuu ne znam. Rijetko kad izražava svoje želje. A Hellu ću odvesti na noćno skijanje s mojim roditeljima. To joj je jedna od najvećih želja. smijeh U školi se organizira tulum na Novu godinu. Nadam se da Nadja neće biti tamo da ne raznese još nekoga... zaliven
Za dva dana; 23. 12. idemo u šumu. Probat ćemo doći do jezera neozlijeđeni. Ako ne uspijemo, nema problema. Onda Joshua neće morati u vodu koja je vjerovatno -12 stupnjeva. Ali bih rado da dođemo... naughty Joshua mi je s vremenom postao sve mrskiji. Svaki put kad nešto kažem mi spusti. Ima patetične izgovore kada se moramo naći da vježbamo, a vani snježi ili pada kiša. Kao: "baka mi je bolesna, moram se za nju brinuti" ili "upravo sam se okupao, pa se ne želim opet zaprljati". Ajme idiota. Dao Bog da došli do tog jezera, ako se Joshua uopće pojavi.

***

Ah, došao je i taj dan. 23.12. To jutro sam se vukla po kući kao da imam sidro privezano za noge. Popodne sam jedva taknula svoje lasagne, a navečer sam već ozbiljno jela svoju kosu. Tata i mama su se samo pogledavali, ali su kroz ova tri mjeseca naučili da je bolje da me ništa ne pitaju. I tako:
-Mama, idem kod Helle!!-zaderala sam se već na vratima. -Čekaj, čekaj, čekaj!! Kud ćeš sad u ove sate kod Helene? Ha?-pitala me strogim glasom. -Pa, pa... Pa jučer sam ti rekla. Nazovem te, dođem brzo!-povikala sam trčeći već kroz dvorište. Vani je lagano snježilo i osjetio se miris kestena. -Pa 'di si ti?! Čekam te već dobrih... 7 minuta!-rekla je Hella pogledavajući na sat. -Sorry, mama me zadržala.-pocrvenila sam. -Možemo krenuti? -Još pitaš, ovi će poludjeti, čekaju nas kod šume.-rekla je Hella nervoznim glasom. Tiho smo koračale kroz snijeg nadajući se da će sve dobro proć'. Već iz daljine sam vidjela Spattinu žarkocrvenu kosu posutu snijegom i vjerovatno ostalu ekipu. -Evo nas.-prošaptala je Nora pogledavajući na šumu. Stajali smo na rubu Ravenhooda (lomljive šume). Čak je i Joshua ovdje. Treba mu uručiti medalju zato jer se pojavio. -Pa, bolje da...da krenemo.-promucao je Tobey. Svi smo kimnuli glavom i zakoračili u šumu. Pri samom ulazu u šumu, zažmirila sam oči jer sam svaki tren očekivala one ptičurine. Ali ništa. Sve je bilo pusto. Još nismo ušli u područje lomljenja... Čula sam neko pucketanje. Tobey je negdje iza mene progutao slinu. Pucketanje se širilo. Svi smo se skupili i pripremili se za napad. Ali je iz šume došepesao neki starac s puškom u ruci. -Ne možete dalje!

nedjelja, 02.07.2006.

Balerina

Moji uobičajeni snovi su počeli nestajati. Više nije bilo onih snova u kojima sam sretno tumarala i smijala se kao da mi je to najsretniji dan u životu nego se jednostavno budim prazna i bezvoljna za daljnje postojanje. Svako jutro se budim blijeda i ispijena lica, a čak me ni tatine šale ne mogu oraspoložiti. -Si mi ti zaljubljena, ha picek?-pitao je tata zabrinuto. -Ne, tata... Samo mi nije dobro.-odgovorila sam mu. -Znači, nije ti dobro već tjednima! A da mi odemo doktoru, ha?" -Ne, tata, stvarno, sve je ok.-nisam se predavala. Obukla sam jaknu, dozvala Coru i izašla na svježi jutarnji zrak. Cora je veselo počela trčati po pločniku tražeći neko mjesto gdje će moći "obilježiti" svoj teritorij. Ja sam samo hodala, hodala, hodala i još malo hodala... Bila sam tako umorna, ali mi se nije dalo stati... Naišla sam na neku klupicu kraj majušne livade i sjela na nju. Coru sam zakačila za uzicu i privezala za klupu. Glasno sam zijevnula i osjetila kako mi se oči lagano sklapaju. Nisam ih jednostavno više mogla držati otvorene...... utonula sam u dubok san. Prvo sam sam sanjala Joshuu kako se glasno smije i ruga. Pokazivao je prstom na nešto. Zatim se san prebacio na Coru koja je nosila ogrlicu s crnim kamenom privezanu za njenu crvenu ogrlicu. Lajala je kao da joj život ovisi o tome. A zatim... Našla sam se u jednoj staroj, prašnjavoj kući. Vidjela sam hodnik iz kojeg je izlazio starac noseći čaj i kekse na pladnju. Na stubištu je bila jedna mlada žena plešući balet. Tako se gipko okretala na prstima, a ruke su joj bile poput svile. Gledajući je, osjećala sam se tako smireno i opušteno. Čak sam osjetila smiješak na mojim usnama. Bio je to tako divan san... Balerina me spasila od muke i noćnih mora. Balerina me spasila od mene same..

Hibiskus

Cijelu večer je pljuštala kiša. Sjedila sam sklupčana na krevetu i razmišljala o pismu. **Mogla bih sutra pitati Hellu da mi pokaže pismo. Baš me zanima što tamo piše...** Otišla sam do prozora i pogledala van. Ulica je bila pusta, eventualno bi prošao neki auto. Ulične svjetiljke su treperile pod naletom komaraca koji su se skrivali od kiše. **Oni su barem složni. Ja se tako loše osjećam kraj ove "družine"- kako nas Hella naziva. Zašto imam tako loš osjećaj u vezi Joshue? Mislim, on nam pomaže i sve je to super, ali mi nos kaže da tu nešto ne valja...** Pogledala sam na mamin hibiskus koji je mirno stajao u svojoj teglici na prozoru. Cvijet mu se zatvorio.. Vrškom prsta sam nježno dotakla crveni cvijet; cvijet se rastvorio i pokazao svoje prekrasne, velike latice. Latice su izgledale tako lijepe, zajedno u skladu.. **Možda bi i mi mogli tako izgledati, samo se trebamo malo probuditi, poput ovog cvijeta.** Ponovno sam dotaknula cvijet i on se ponovno zatvorio snivajući...

Tajna na dnu jezera

-Ok, zovite me Ami! Ne Amy, nego baš Ami!-zakriještala sam. -Ami? Otkud ti to? Mislim, ok je ime, kratko i razgovijetno, ali.. AMI? - po prvi puta me zbunjeno Hella upitala. -M'da, jučer sam cijelu večer razmišljala o tome (nisam imala pametnijeg posla) i na koncu sam zaspala. Sanjala sam moju baku u Americi koja je bila sa svojom prijateljicom Ami. Eto, otuda to.-objasnila sam. -Ok, ti si šef.-slegnula je ramenima. -Ajmo na livadu, ljudi nas čekaju!

***

-Danas bismo mogli malo vježbati. Tena...Mislim, Ami, sjedni i gledaj.-rekao je Joshua također sjednuvši. Na tratinu je odnekud doletio Tobey te podigao Noru (levitacijom) koja je zažmirila. Nedugo zatim sam vidjela Hellu kako izvodi neke čudne akrobatske figure. -To nikada svjesna ne bi mogla napraviti-šapnuo mi je Joshua. Zatim je Tobey podigao kamenčugu i bacio je na Felidae. Felidae je samo podigla šaku i razmrskala tu kamenčugu u milijun sitnih komadića. Nakon toga se pojavila Spatt na leđima jedne od onih ptičurina. -Zar nisu te ptice opasne?-upitala sam Joshuu. -Za Spatt nisu.-odgovorio je. Promatrali smo Spatt pogledom uprtih u nebo. Spatt je kasnije nestala samo tako. -To ju je Felidae teleportirala. Vidiš?-pokazao je prstom na kraj šume. Ptičurina je nestala, a Spatt se iznenada pojavila ispred nas. -Daaj lakše malo!! -zaderala se Spatt na Felidae. -Pa imam osjećaj k'o da si mi otrgnula kožu s tijela!" Svi smo se nasmijali, ali nitko od nas nije primijetio da Helle nema. Nešto mi je bilo čudno, no još uvijek nisam shvaćala u čemu je poanta. Nastavili smo pričati, šaleći se na račun Felidaeine "grive" i Joshuinih škrga. Nedugo zatim......
-Evo mee!!!-derala se Hella slavodobitno, držeći nešto u rukama. Trčala je prema nama iz smjera šume. -'Di je ona bila?? Zar nitko nije primijetio da je nema??-povikala je Felidae. -To je zbog mene....-rekla je Nora crveneći se. -Natjerala sam vas da zaboravite na Hellu i prepustite se šalama dok ona ode u šumu. -Zašto?! Hella, zašto si išla u šumu?-upitao ju je Tobey. -Zbog ovoga..-rekla je Hella podižući neki papir u rukama. -To vam je pismo. -Pismo?-upitala sam. -Kakvo? -Pismo u kojem je objašnjenje što tražimo u jezeru.
-Pa? Što onda tražimo? I uostalom, otkud ti to pismo?-upitala sam ju osjećajući kako mi ego raste. -Tražimo ogrlicu od kraljičine kćeri. Mislim, barem sam tako shvatila. A pismo mi je dao ni manje ni više nego sam Keith Kimberlin!-osmjehnula se od uha do uha. Sad sam pak osjećala kako mi samopouzdanje pada. -Tko je, dovraga, Keith Kimberlin?-pitala sam ozbiljno. -Umirovljeni satnik koji se prije borio na ovom dijelu. Tu gdje sada stojimo je nekoć bilo ratno bojište. Kraljica mu je osobno predala to pismo i naredila da negdje sakrije tu ogrlicu gdje je nitko neće moći naći. Naravno, najbolje rješenje jje staviti ju tamo gdje kraljičina sestra ne može. U vodu. I to još na dno. Za nas smrtnike je problem u tome što je to jezero na drugom kraju šume, ali uz malo vježbe, možda i uspijemo.-završila je Hella. -Ali ako je bila poanta sakriti ogrlicu, zašto je sada vadimo iz jezera?-upitala sam. -Dobro pitanje. Ni ja sama ne znam. Ali noćas sam imala viziju. Kraljica me je preklinjala za pomoć i da joj natrag donesem tu ogrlicu i da je to pitanje života i smrti." Zadrhtala sam. -Evo, ovdje je slikovni prikaz kao bi ta ogrlica trebala izgledati.-Hella nam je svima pokazala sliku:

-Kraljica me je upozorila da će se njena sestra vjerovatno pokušati dokopati ove ogrlice kada ju izvučemo iz vode. Važnost ove ogrlice je u crnom kamenu. Nipošto se ne smije toga dokopati inače će pokušati istrijebiti sve smrtnike i zavladati nad kraljevstom Ravenhood i Zorian.-rekla je Hella tiho. Svi smo neko vrijeme šutjeli, a zatim sam ja progovorila:-Moram ići vježbati zadržavanje stvari na jednom mjestu. Vidimo se sutra!"
Krenula sam tiho koračajući prema izlazu s livade razmišljajući što će nam donijeti sutrašnji dan....

subota, 01.07.2006.

Novo ime

-Tena!-zaderala se Hella na hodniku. -Nakon 3.sata pogledaj Van Gogha! -Ok!-već sam znala šta misli pod tim "pogledaj". Tako sam i učinila. Nakon etike došla sam do Van Gogha, "podragala" cvijeće, stisnula gumb i ušla.... Prostorija je bila malo zapuštena s obzirom na to da već pola škole prolazi kroz taj hodnik. Samo taj "hodnik" je bio cijela dvorana! Zapravo, više je izgledala kao tamnica. Po zidovima su visjele svijeće, vodorige i lanci. Zapanjeno sam promatrala prostoriju za koju sam mislila da postoji samo u mojoj mašti. Barokni prozori su prekriveni žutim (ili jednostavno prljavim) plahtama. Tamo je i stol... Osjećam se kao u nekom kultu... -Tena! Dođi 'vamo!-pozvala me Spatt. Svi su sjedili za stolom (osim Joshue), ali me nije ni zanimalo gdje je. Nekako mi je bio antipatičan. -Slušaj... Došli smo na ideju da ti damo neki nadimak pošto svi mi imamo nadimke, a i kraći su. Jel' može?-pitala me Felidae. -Pa...-iskreno mi je bilo glupo. Kaj će meni nadimak?! Ali umjesto toga sam rekla:-Ok. -Gle Tena, znam da ti se to ne sviđa, ali ako završimo u stupici među nekim ružnim bastardosima, moramo se nekak' -osim telepatijom- dogovoriti za napad. A ako čuju da si nova među nama i još k tome strankinja, znat će da si slaba točka. -priznala je Hella. Na to sam se osjećala malo povrijeđeno, ali sam, po običaju, samo slegnula ramenima. -Evo, napravili smo popis pa ti reci koje ti se od ovih imena sviđa." Tobey je gurnuo popis prema meni:

Tara
Tess
Terry
Teddy

Pri svakom imenu sam frknula nosom. Dalje imena:
Esther
Abby
Maddy
Lu
Henrietta
(tu sam se počela glasno smijati)
Victoria
Gardela
Mary-Ann


-Ne, sorry, ali mi se nijedno od ovoga sviđa. Možda Lu, ali nemam pojma....-posramljeno sam priznala. -Pa možda da si ti osmisliš neko ime?-napokon upitala Nora. -Da, to bi moglo proć'!-osmijehnula sam se. -Super! Onda imaš jedan dan za ime! Oprosti što te ograničavamo, ali ni sama nisi svjesna koliko je ovo važno...-prošaptala je moja kolegica Hella. -Dobro. Sutra ću vam reći moje ime.
Ustala sam se i odmarširala do vrata. **Važno? Kako jedno glupo ime može biti važno??**

Telefonski razgovor Helle i mene

-Halo? Hella?
-Da?
-Imam pitanje: zašto se ne bi teleportirali do jezera?
-1.jer nas je previše, Felidae nije u stanju TOLIKU grupu baš teleportirati, a 2.jer se unutar lomljive šume NE može teleportirati zbog nevidljivih zrcala.
-Nevidljivih.....
-Zrcala. Tako je.
-A... Zašto ne bismo proletjeli kroz šumu?
-Pa, mislila sam da će to biti jasno samo po sebi. Jer samo Tobey može letjeti. Što bi nas on nosio u rukama? A i opet, tu su ona nevidljiva zrcala.
-Ajoj, pa da.... Hehe... Ok ništa onda, vidimo se sutra u školi. Laku noć!
-Laku noć, mala.

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>


Komentari On/Off

< srpanj, 2006 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tvOBAVIJEST!!!
POšto uskoro opet počinjem s pisanjem, a primijetila sam da mnogo od likova koji su trenutno u priči više nemaju blog ili ga jednostavno više ne pišu, odlučila sam ih izbrisati kako bi u priču mogli ući novi likovi. Žao mi je zbog brisanja, ali jednostavno imam previše likova. Cure, ko želi hodati s jednim od ovih likova, samo javite, sredit ću ja nešto. ;)

Sljedeće, novi post ne objavljujem dok komentari ne budu 20 ili više. :)

Ovo je jezero do kojeg bi trebali doći kroz lomljivu šumu. Iznenadit ćete se koliko je taj kraj pokraj jezera potpuno drugačiji od cijele šume.Ovo je Hella. Premda joj je samo 15 godina, na slikama izgleda puno starije.. Može drugima čitati misli i neverbalno s njima komunicirati.


Felidae, Hellina najbolja kovrčava prijateljica. Obožava se smijati. Ima sposobnost teleportiranja, no još uvijek ne može puno ljudi teleportirati. Samo nekoliko njih. :) I da, ima preveliku fizičku snagu stoga je užasno nespretna jer u njenoj blizini sve ode u zrak... Mlađa je od svih nas godinu dana.


A ovo je Joshua, antipatičan lik koji ima i škrge i pluća, pa može preživjeti u oba uvjeta. On je glavni "dobavljač" skrivene tajne iz jezera.


Tobias (Tobey) McKenzie
Uvijek ćeš biti u našim srcima... 1991.-2006.


Nora Wells
Tvoja dobrota se ne može mjeriti čak ni s anđelima... 1991.-2006.


Naša crvenokosa Spatt sa smiješnim imenom. Zapravo se zove Sparriot, ali to je još gore od nadimka, pa ju rađe zovemo Spatt... :) Može komunicirati sa životinjama, čak i na daljinu.


Na slici je Judah, moj najbolji prijatelj iz djetinjstva... Toliko se nismo vidjeli da sam gotovo i zaboravila sve o njemu, ali mi ćemo to nadoknaditi.


Chester je jedan od onih koji misle da su popili svu pamet svijeta i djevojke se, iz meni nepoznatog razloga, lijepe na njega...
Godinu dana je stariji i koliko čujem od Helle, pripada onoj grupici koja sebe naziva "Buntovnicima". Jadni dečeci...


Nadju, Ruskinju, sam slikala potajice u školskom dvorištu tek toliko da vidite kako izgleda. Prilično je osamljena i uvijek zamišljena. Žao mi ju je, al' mi Hella ne da ni blizu njoj jer kaže da je zapalila mačku.. O.o


Olja je jedina Nadjina prijateljica. Kuži se u tehničke stvari i, poput Nadje, vozi motor. Također dolazi iz Rusije gdje su se upoznale u maloljetničkom domu. Nepoznato je što je učinila, ali vjerovatno manji prekršaj pošto je puštena ranije iz doma.


Adam. Hm, što reći o njemu? ;) Najbolji Chesterov prijatelj, ali manje umišljen.. Ne družimo se previše.


Ovo je samo početak šume. Dalje se nisam usudila ući, ali jedan starac koji se bavio fotografiranjem, uspio je dalje ući i slikati ovu fotku:

Svaka mu čast...


Moja mala Cora (za ozbiljno). Ima tek 3 mjeseca, a već grize ko' lav. Bit će odličan čuvar.


Keith Kimberlin, starac, umirovljeni borac koji sada živi u šumi Ravenhood sa svojim vjernim vukom. U rujnu je predao Helli pismo o ogrlici koju moramo naći.


Keithov vuk, Bug. Ne znam razlog tom imenu, ali znam da je vuk presladak i miran.


Haha, ovo sam ja. Ne volim se slikati pa sam bježala mami pred fotićem. Moje navodne "moći" su 4 elementa kojima mogu upravljati. Osim što sam užasno zbunjena klinka, volim se smijati na svoj račun dok je god to u normalnim granicama.


Sve o zemlji Zorian i njenim stanovnicima


Zemlja Zorian. Najpoznatija kao otok Zorian. Krije se u tajnim vodama daleko od očiju smrtnika. U toj zemlji žive različita bića, od onih ogavnih do onih korisnih i dobrih. Međutim, tom zemljom ne vlada samo kraljica, već i na čuđenje svih drugih, starac, njen muž, koji je ujedno i mudar vilenjak.


Ovo je kraljica Floreana. Njoj bi trebali vratiti ogrlicu u zemlju Zorian. Ima kćer Sellu koju iznad svega obožava.


Kralj Matthew, vodi vojsku Mazuriana. Sklon je pretjerivanju, ali je dobar muž i otac.Ovo je princeza Sella. Jako je nježna i dobrog srca, ali to joj je ujedno i mana jer je užasno naivna i lakomislena. Trebat će joj sva pomoć koju može dobiti jer jednog dana čekat će ju sudbina.


Floreanina sestra Magress. Živi sa svojom kćerkom u zapuštenom dvorcu na drugom kraju Mjesečeve pustinje. Želi se dokopati ogrlice s crnim kamenom i istrijebiti sve smrtnike.


Kćer oluje, kako je zovu, je zapravo Magressina kćer Rulla. Magress ju već 17 godina drži u jednom tornju nadajući se kako će Rulla iskoristiti svoje moći da se oslobodi.


Ovo je mjesto s kojeg Rulla već 17 godina gleda kroz taj prozor i smišlja kako se osvetiti svojoj majci...


Mazuriančanin. Svi se oni bore za kralja i dobrobit otoka Zorian. Njihovo trenutno prebivalište je Ravenhood, tj.Lomljiva šuma. Mogu komunicirati sa svim vranama, no to ne znači da su dobronamjerni to što se bore za kralja. Moje mišljenje je da samo iskorištavaju kraljevo povjerenje kako bi izvukli nešto za sebe. Izgradili su već tri dvorca od kojih je jedan za Magress.


Diana Matthews-jedna od mnogih dobrih vještica u zemlji Zorian. Sve žive normalnim životom. Diana obožava sve vrste magičnih stvorenja, posebice jednoroge i zmajeve. Htjela bi osnovati ergelu jednoroga svih vrsta. Ima mačku Reginu, pauka Grumpya kojeg joj je poklonio njen dečko, jednoroga Dorothy te sovca Cuppya. Prijatelji je zovu Sunny Angel zbog vedrine kojom zrači. Ima veoma bolne i ružne vizije koje su nažalost istinite. Metamorfomagus je. Zaista nam je pomogla u našem putovanju zemljom Zorian zajedno sa Jasmine i Mary.


Mary Matthews je Dianina sestrična. Jako draga vještica te je također metamorfomagus. Ima prezijsku mačku Cassie. Voli učiti stoga je stvarno ful pametna i doista nam je pomogla u rješavanju zagonetki. Uglavnom je tužna osoba, ali ima prekrasan osmijeh. Nažalost ga ne viđamo tako često... :( Dosta je povučena i sramežljiva, ali vjerujem da se u njoj krije jedna romantična duša koja se stalno smije.


Michael. Ima zelene oči i smeđu kosu. Mama mu je umrla, a tata ga je napustio. Mnoge stvari vidi drukčije od nas i straaašno je precizan. Koliko znamo, jedini je Magressin muški ratnik, s vrlo visokim IQ-om. Njegova zadaća je pobiti ostatak stanovnika zemlje Zorian.


Ovo je Kinssay(Kiny), čiji je otac mudar Mazuriančanin, a majka vila. Njen otac Shi-Wo je vječito privržen kralju. Shi-Wo svojim mudrim izrekama već godinama smiruje vatru između zemlje Zorian i Mjesečeve pustinje (prebivalište kraljice Magress), a mlada Kinssay uči od njega. Kinssay može svojim riječima prizvati bilokoji element, čime je znatno jača od mene. Zna ponekad biti tvrdoglava, ne podnosi čarobnjake (smatra da se štapićem ništa ne može riješiti), obožava čokoladu (mm, ko i ja) i naravno, dobro joj ide proricanje...


Shi Wo je Kinssayin otac i predvodnik Reda Zmajeva. Prije se borio za kraljevstvo u vojsci Mazuriana jer je i on, na čudo svih drugih, sam Mazuriančanin. Vrlo je mudar i moćan.

Katz je jedna vrlo enigmatična osoba od 17 godina. Najstariji je među nama, ali i najbistrije razmišlja. Odan je jednoj vrlo posebnoj djevojci, uvijek prijateljski raspoložen... Čuva vrata Zoriana.


Keira Riddle je jedna od rijetkih osoba koja me zapanji svojom nevjerovatnom tajanstvenošću. Vidi se da je uistinu pametna osoba i da uvijek dobro razmisli prije neke odluke. Voli se zabavljati i smijati. :) Hoda sa Seamusom, te ima zmaja Puffa. Super je prijateljica. Odlična je s napitcima i lijekovima.

Na slici se nalazi T.J.. Ima zelene oči, no boja se mijenja s obzirom na raspoloženje i okolinu (što dobro dođe pri kamuflaži i sakrivanju), kontrolira sve zračne mase (ne želite se naći u njenoj blizini kada stvara uragan), može letjeti poput Tobeya, teleportacija joj je jedna od najjačih strana stoga daje "instrukcije" Felidae. Kosa joj je duga, crvenkastosmeđe boje i kovrčava. Posjeduje 9 feniksa što označava 9 redova u zemlji Zorian. Više je o tim redovima ću pisati kasnije.


Ruth je također jedna od mnogih unesrećenih... Odlično spravlja čarobne napitke te se voli šaliti i raditi nevolje. Ima brata blizanca koji je ujedno i jedan od moćnijih čarobnjaka. Siročad su, ali Ruth kaže da "prijatelji imaju jako važnu ulogu u njenom životu..." Super cura, jako pametna i zabavna..


Chenyx nam je svakako užasno puno pomogla. Ona je jedna od onih koji su robovale kod Magress, no sada je, hvala Bogu, slobodna. Živi sama u Londonu, no kada krenu nesreće, opet ćemo svi biti na okupu...


Prudence ima 16 godina. Kada sam još tek kretala u školu, primijetila sam da nema baš puno prijatelja. Nakon toga sam se odlučila upoznati s njom i shvatila... Da ona kontrolira vrijeme!!! No, nije bilo baš previše vremena za druženje jer smo mi stalno vježbali za odlazak u Ravenhood. I sada, kada smo opet završili u zemlji Zorian, Prudence će imati jako važnu ulogu u našim životima..


Irma Bell je jedna izrazito, neobjašnjivo čarobna frendica. Jako je maštovita te je odgojena među samim čarobnjacima i vješticama, pa stoga i ne zna baš puno o smrtnom životu. Zna gotovo sve čarolije! Svih ovih 16 godina odrastala je uz tetu jer nema roditelja, ali je tako znatno psihički jača... Vrlo ju cijenimo i kao vješticu i kao prijateljicu.


Domenia je jedina crna, nepobjediva ratnica na Magressinoj strani. Vampir je nižeg ranga i treba joj vrlo malo da bi dospjela na viši, a to će postići samo ako pobije što više vještica i čarobnjaka čime su moji prijatelji ugroženi..

DEVET REDOVA I NJIHOVA ZNAČENJA:

1. Red feniksa-ujedno i vodeći red. Predvodi ostalih 8 redova, te je prisutan pri svakoj odluci.
2. Red morskih zmija-red čiji se skup održava pod vodom. Pri glasanju sudjeluju sirene i ostala morska bića.
3. Red polarnih medvjeda-skupovi se održavaju na najvišoj planini Gorumyan u zemlji Zorian. Voditelji vijeća su šumske starješine, a ostatak su šumske vile, vilenjaci, gnomovi,...
4. Red zmajeva-sastaju se u hramu Shi-Woa u selu u kojem smo mi boravili. Sudjeluju svi mudri kineski mislioci. Mole Budhu za pomoć.
5. Red kišnih ptica-najpesimističniji skup, odbor koji uglavnom donosi krive odluke. Red feniksa ga je već jednom htio ukinuti, ali je za to potrebna jednoglasna odluka, što nije bila u ovom slučaju.
6. Red jednoroga-u tom redu su prisutne noćne vile i pokoji čarobnjaci koji su se preselili iz Reda crvenih duhova.
7. Red šišmiša-u tom odboru su prisutne vještice, prastari učenjaci i mali Portigoi (sluge vještica, pamte svaku čaroliju)
8. Red crnih pantera-donosi jako teške, ali pametne odluke, te temeljito razmotre svaku situaciju.
9. Red crvenih duhova-u tom odboru su samo čarobnjaci, tj.duhovi najmoćnijih čarobnjaka koji su u prošlosti ubijeni na najkrvaviji način.

Posveta
Ovaj bijeg od stvarnosti posvećujem djedu Florijanu, bakama Alici i Katarini te najboljoj prijateljici Zrinki...

Koliko vas je dosad bilo znatiželjno? 28.06.2006. kreiran blog, counter postavljen 08.08.2006.

Free Web Site Counter


Ispričavam se na stalnom mijenjanju dizajna, ali gotovo nijedan do sada nije baš pripadao priči stoga eto, nadajmo se da će ovaj dugo ostati...


Najveći borac nije onaj koji uvijek pobjeđuje, već onaj koji nikada ne odustaje.

Bog nosi crno jer tuguje zbog našeg nedostatka ljudskosti..

Duhovi naše prošlosti ujedno su i duhovi naše budućnosti.Ciceron: "Povijest je svjedok vremena,
svjetlo istine,
život uspomene,
učiteljica života i
glasnica istine..Opis za
Harry Potter Fan Fiction
(opis za ovu priču je lijevo niže)
Ami Sallinger. Imam 15 godina i odrasla sam u čarobnjačkom sirotištu uz psa Coru koju sam našla napuštenu na ulici. Malo sam nepovjerljiva, ali kada se uvjerim da su određene osobe ok, otvorim se i počnem zbijati šale na svoj i tuđi račun te volim pisati. Volim astronomiju i povijest magije, ali ne baš previše Binnsa. Ponekad znam biti zbunjena pa se svi čude kako sam dospjela u Ravenclaw.
slika: Emily Van Camp


i'm in ravenclaw!i'm in ravenclaw!LINKOVI
Blog.hr
bebo XD njhaha
luda moooo
joeLLe

Pirati s Kariba: Mrtvačeva škrinja
Tanja
Vex
Pjesme s Remeta
Pjesnička duša yes
Harry Potter blog!! party
Kokos na glavi~Sea Whisper (svakako procitati!)
Antibiotix
Najljepše pjesme

imagessmijeh Ljudi koji imaju bujnu maštu...i kojima se divim... smijeh

DA thumbupthumbup
Voldemortova Armija eeksmijeh

San Magične Noći
Lady Moon - svakako pročitati! thumbup
Druselle
ranjena..:
mEGalesia
marauDErs
HAUNTED
Život u dvorcu
Čarolije i ja
Fenix
Keira
Laucien
Zara
Cristiane
serenade...
Raskršće.,.....
underworld
marco riddle

magic, magic... and magic only...
Diana Matthews
Isabell Black
Život uz Izabranog
Kiny
Land of Pretellya
White Moon
Dnevnik Agathe Smith
Dante
Tom & Casey
Jan Karl VonCroy
Zagonetni dnevnici Allison Robins
Ciara
Sleepyboo
Chenyx
Ozzie


Copyright © 2006. by Ami (London stories ~ crimes)