četvrtak, 06.07.2006.

Ljubav ili...?

Prošlo je 2 tjedna otkad je Joshua bio pogođen i Diana rekla nešto vrlo čudno. Isto tako nam je i rekla da nam ne smije reći o čemu se radi jer bi time promijenili budućnost i poremetili sudbinu. Joshua se polako oporavljao, ali i dalje nije bio dovoljno snažan da zaroni u mračne vode po ogrlicu. Dok ga je Mary premazivala ljekovitim biljem upitala ga je:-Jesi li na nešto alergičan? -Da, na strijele.-nasmiješio se. Mary mu je uzvratila osmijehom, ali dok mu je biljem prelazila po prsima, žestoko je pocrvenila i počela mucati:-J-j-ja moram po-po zavoj...zavoje... Joshua ju je čudno pogledao i samo uzdahnuo. Mary je otrčala u susjednu sobu dok smo se mi ostali svađali....

-Isprike nisu dovoljne!-vikala je Hella. -Kako da sada pomognemo kraljici?? Nitko ne može u tu vodu po ogrlicu!" -Ja mogu..-rekla je Jasmine. -Mogu disati pod vodom..." -Eto vidite, uzrujavate se oko ničega!-rekao je Herod. -Oko ničega!?? Pa Josh je pogođen s TRI strijele!!!! I to je vama NIŠTA????-derala se Hella. Čudno sam pogledala ostatak družine gledajući je li netko primijetio čudno Hellino ponašanje. Mislim, svima nam je žao što je Josh pogođen, ali sada se oporavlja i sve je ok. Spatt je pokušavala smiriti Hellu, ali Hella je i dalje vikala: Josh nam mnogo znači! Ne samo zbog ogrlice, nego je i dio nas!!!!" Pravila sam se da ju ne čujem.. Mislim, dio NAS?! Prije bih rekla dio NJE. Zar je moguće da Hella, naša pametna i psihički okrutna Hella, pati za antipatičnim, ali zgodnim, Joshuom?? Nema smisla. Ali opet, zar je ljubav ikada imala smisla?

<< Arhiva >>


Komentari On/Off

< srpanj, 2006 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv



OBAVIJEST!!!
POšto uskoro opet počinjem s pisanjem, a primijetila sam da mnogo od likova koji su trenutno u priči više nemaju blog ili ga jednostavno više ne pišu, odlučila sam ih izbrisati kako bi u priču mogli ući novi likovi. Žao mi je zbog brisanja, ali jednostavno imam previše likova. Cure, ko želi hodati s jednim od ovih likova, samo javite, sredit ću ja nešto. ;)

Sljedeće, novi post ne objavljujem dok komentari ne budu 20 ili više. :)









Ovo je jezero do kojeg bi trebali doći kroz lomljivu šumu. Iznenadit ćete se koliko je taj kraj pokraj jezera potpuno drugačiji od cijele šume.



Ovo je Hella. Premda joj je samo 15 godina, na slikama izgleda puno starije.. Može drugima čitati misli i neverbalno s njima komunicirati.


Felidae, Hellina najbolja kovrčava prijateljica. Obožava se smijati. Ima sposobnost teleportiranja, no još uvijek ne može puno ljudi teleportirati. Samo nekoliko njih. :) I da, ima preveliku fizičku snagu stoga je užasno nespretna jer u njenoj blizini sve ode u zrak... Mlađa je od svih nas godinu dana.


A ovo je Joshua, antipatičan lik koji ima i škrge i pluća, pa može preživjeti u oba uvjeta. On je glavni "dobavljač" skrivene tajne iz jezera.


Tobias (Tobey) McKenzie
Uvijek ćeš biti u našim srcima... 1991.-2006.


Nora Wells
Tvoja dobrota se ne može mjeriti čak ni s anđelima... 1991.-2006.


Naša crvenokosa Spatt sa smiješnim imenom. Zapravo se zove Sparriot, ali to je još gore od nadimka, pa ju rađe zovemo Spatt... :) Može komunicirati sa životinjama, čak i na daljinu.


Na slici je Judah, moj najbolji prijatelj iz djetinjstva... Toliko se nismo vidjeli da sam gotovo i zaboravila sve o njemu, ali mi ćemo to nadoknaditi.


Chester je jedan od onih koji misle da su popili svu pamet svijeta i djevojke se, iz meni nepoznatog razloga, lijepe na njega...
Godinu dana je stariji i koliko čujem od Helle, pripada onoj grupici koja sebe naziva "Buntovnicima". Jadni dečeci...


Nadju, Ruskinju, sam slikala potajice u školskom dvorištu tek toliko da vidite kako izgleda. Prilično je osamljena i uvijek zamišljena. Žao mi ju je, al' mi Hella ne da ni blizu njoj jer kaže da je zapalila mačku.. O.o


Olja je jedina Nadjina prijateljica. Kuži se u tehničke stvari i, poput Nadje, vozi motor. Također dolazi iz Rusije gdje su se upoznale u maloljetničkom domu. Nepoznato je što je učinila, ali vjerovatno manji prekršaj pošto je puštena ranije iz doma.


Adam. Hm, što reći o njemu? ;) Najbolji Chesterov prijatelj, ali manje umišljen.. Ne družimo se previše.


Ovo je samo početak šume. Dalje se nisam usudila ući, ali jedan starac koji se bavio fotografiranjem, uspio je dalje ući i slikati ovu fotku:

Svaka mu čast...


Moja mala Cora (za ozbiljno). Ima tek 3 mjeseca, a već grize ko' lav. Bit će odličan čuvar.


Keith Kimberlin, starac, umirovljeni borac koji sada živi u šumi Ravenhood sa svojim vjernim vukom. U rujnu je predao Helli pismo o ogrlici koju moramo naći.


Keithov vuk, Bug. Ne znam razlog tom imenu, ali znam da je vuk presladak i miran.


Haha, ovo sam ja. Ne volim se slikati pa sam bježala mami pred fotićem. Moje navodne "moći" su 4 elementa kojima mogu upravljati. Osim što sam užasno zbunjena klinka, volim se smijati na svoj račun dok je god to u normalnim granicama.


Sve o zemlji Zorian i njenim stanovnicima


Zemlja Zorian. Najpoznatija kao otok Zorian. Krije se u tajnim vodama daleko od očiju smrtnika. U toj zemlji žive različita bića, od onih ogavnih do onih korisnih i dobrih. Međutim, tom zemljom ne vlada samo kraljica, već i na čuđenje svih drugih, starac, njen muž, koji je ujedno i mudar vilenjak.


Ovo je kraljica Floreana. Njoj bi trebali vratiti ogrlicu u zemlju Zorian. Ima kćer Sellu koju iznad svega obožava.


Kralj Matthew, vodi vojsku Mazuriana. Sklon je pretjerivanju, ali je dobar muž i otac.



Ovo je princeza Sella. Jako je nježna i dobrog srca, ali to joj je ujedno i mana jer je užasno naivna i lakomislena. Trebat će joj sva pomoć koju može dobiti jer jednog dana čekat će ju sudbina.


Floreanina sestra Magress. Živi sa svojom kćerkom u zapuštenom dvorcu na drugom kraju Mjesečeve pustinje. Želi se dokopati ogrlice s crnim kamenom i istrijebiti sve smrtnike.


Kćer oluje, kako je zovu, je zapravo Magressina kćer Rulla. Magress ju već 17 godina drži u jednom tornju nadajući se kako će Rulla iskoristiti svoje moći da se oslobodi.


Ovo je mjesto s kojeg Rulla već 17 godina gleda kroz taj prozor i smišlja kako se osvetiti svojoj majci...


Mazuriančanin. Svi se oni bore za kralja i dobrobit otoka Zorian. Njihovo trenutno prebivalište je Ravenhood, tj.Lomljiva šuma. Mogu komunicirati sa svim vranama, no to ne znači da su dobronamjerni to što se bore za kralja. Moje mišljenje je da samo iskorištavaju kraljevo povjerenje kako bi izvukli nešto za sebe. Izgradili su već tri dvorca od kojih je jedan za Magress.


Diana Matthews-jedna od mnogih dobrih vještica u zemlji Zorian. Sve žive normalnim životom. Diana obožava sve vrste magičnih stvorenja, posebice jednoroge i zmajeve. Htjela bi osnovati ergelu jednoroga svih vrsta. Ima mačku Reginu, pauka Grumpya kojeg joj je poklonio njen dečko, jednoroga Dorothy te sovca Cuppya. Prijatelji je zovu Sunny Angel zbog vedrine kojom zrači. Ima veoma bolne i ružne vizije koje su nažalost istinite. Metamorfomagus je. Zaista nam je pomogla u našem putovanju zemljom Zorian zajedno sa Jasmine i Mary.


Mary Matthews je Dianina sestrična. Jako draga vještica te je također metamorfomagus. Ima prezijsku mačku Cassie. Voli učiti stoga je stvarno ful pametna i doista nam je pomogla u rješavanju zagonetki. Uglavnom je tužna osoba, ali ima prekrasan osmijeh. Nažalost ga ne viđamo tako često... :( Dosta je povučena i sramežljiva, ali vjerujem da se u njoj krije jedna romantična duša koja se stalno smije.


Michael. Ima zelene oči i smeđu kosu. Mama mu je umrla, a tata ga je napustio. Mnoge stvari vidi drukčije od nas i straaašno je precizan. Koliko znamo, jedini je Magressin muški ratnik, s vrlo visokim IQ-om. Njegova zadaća je pobiti ostatak stanovnika zemlje Zorian.


Ovo je Kinssay(Kiny), čiji je otac mudar Mazuriančanin, a majka vila. Njen otac Shi-Wo je vječito privržen kralju. Shi-Wo svojim mudrim izrekama već godinama smiruje vatru između zemlje Zorian i Mjesečeve pustinje (prebivalište kraljice Magress), a mlada Kinssay uči od njega. Kinssay može svojim riječima prizvati bilokoji element, čime je znatno jača od mene. Zna ponekad biti tvrdoglava, ne podnosi čarobnjake (smatra da se štapićem ništa ne može riješiti), obožava čokoladu (mm, ko i ja) i naravno, dobro joj ide proricanje...


Shi Wo je Kinssayin otac i predvodnik Reda Zmajeva. Prije se borio za kraljevstvo u vojsci Mazuriana jer je i on, na čudo svih drugih, sam Mazuriančanin. Vrlo je mudar i moćan.

Katz je jedna vrlo enigmatična osoba od 17 godina. Najstariji je među nama, ali i najbistrije razmišlja. Odan je jednoj vrlo posebnoj djevojci, uvijek prijateljski raspoložen... Čuva vrata Zoriana.


Keira Riddle je jedna od rijetkih osoba koja me zapanji svojom nevjerovatnom tajanstvenošću. Vidi se da je uistinu pametna osoba i da uvijek dobro razmisli prije neke odluke. Voli se zabavljati i smijati. :) Hoda sa Seamusom, te ima zmaja Puffa. Super je prijateljica. Odlična je s napitcima i lijekovima.

Na slici se nalazi T.J.. Ima zelene oči, no boja se mijenja s obzirom na raspoloženje i okolinu (što dobro dođe pri kamuflaži i sakrivanju), kontrolira sve zračne mase (ne želite se naći u njenoj blizini kada stvara uragan), može letjeti poput Tobeya, teleportacija joj je jedna od najjačih strana stoga daje "instrukcije" Felidae. Kosa joj je duga, crvenkastosmeđe boje i kovrčava. Posjeduje 9 feniksa što označava 9 redova u zemlji Zorian. Više je o tim redovima ću pisati kasnije.


Ruth je također jedna od mnogih unesrećenih... Odlično spravlja čarobne napitke te se voli šaliti i raditi nevolje. Ima brata blizanca koji je ujedno i jedan od moćnijih čarobnjaka. Siročad su, ali Ruth kaže da "prijatelji imaju jako važnu ulogu u njenom životu..." Super cura, jako pametna i zabavna..


Chenyx nam je svakako užasno puno pomogla. Ona je jedna od onih koji su robovale kod Magress, no sada je, hvala Bogu, slobodna. Živi sama u Londonu, no kada krenu nesreće, opet ćemo svi biti na okupu...


Prudence ima 16 godina. Kada sam još tek kretala u školu, primijetila sam da nema baš puno prijatelja. Nakon toga sam se odlučila upoznati s njom i shvatila... Da ona kontrolira vrijeme!!! No, nije bilo baš previše vremena za druženje jer smo mi stalno vježbali za odlazak u Ravenhood. I sada, kada smo opet završili u zemlji Zorian, Prudence će imati jako važnu ulogu u našim životima..


Irma Bell je jedna izrazito, neobjašnjivo čarobna frendica. Jako je maštovita te je odgojena među samim čarobnjacima i vješticama, pa stoga i ne zna baš puno o smrtnom životu. Zna gotovo sve čarolije! Svih ovih 16 godina odrastala je uz tetu jer nema roditelja, ali je tako znatno psihički jača... Vrlo ju cijenimo i kao vješticu i kao prijateljicu.


Domenia je jedina crna, nepobjediva ratnica na Magressinoj strani. Vampir je nižeg ranga i treba joj vrlo malo da bi dospjela na viši, a to će postići samo ako pobije što više vještica i čarobnjaka čime su moji prijatelji ugroženi..

DEVET REDOVA I NJIHOVA ZNAČENJA:

1. Red feniksa-ujedno i vodeći red. Predvodi ostalih 8 redova, te je prisutan pri svakoj odluci.
2. Red morskih zmija-red čiji se skup održava pod vodom. Pri glasanju sudjeluju sirene i ostala morska bića.
3. Red polarnih medvjeda-skupovi se održavaju na najvišoj planini Gorumyan u zemlji Zorian. Voditelji vijeća su šumske starješine, a ostatak su šumske vile, vilenjaci, gnomovi,...
4. Red zmajeva-sastaju se u hramu Shi-Woa u selu u kojem smo mi boravili. Sudjeluju svi mudri kineski mislioci. Mole Budhu za pomoć.
5. Red kišnih ptica-najpesimističniji skup, odbor koji uglavnom donosi krive odluke. Red feniksa ga je već jednom htio ukinuti, ali je za to potrebna jednoglasna odluka, što nije bila u ovom slučaju.
6. Red jednoroga-u tom redu su prisutne noćne vile i pokoji čarobnjaci koji su se preselili iz Reda crvenih duhova.
7. Red šišmiša-u tom odboru su prisutne vještice, prastari učenjaci i mali Portigoi (sluge vještica, pamte svaku čaroliju)
8. Red crnih pantera-donosi jako teške, ali pametne odluke, te temeljito razmotre svaku situaciju.
9. Red crvenih duhova-u tom odboru su samo čarobnjaci, tj.duhovi najmoćnijih čarobnjaka koji su u prošlosti ubijeni na najkrvaviji način.





Posveta
Ovaj bijeg od stvarnosti posvećujem djedu Florijanu, bakama Alici i Katarini te najboljoj prijateljici Zrinki...





Koliko vas je dosad bilo znatiželjno? 28.06.2006. kreiran blog, counter postavljen 08.08.2006.

Free Web Site Counter


Ispričavam se na stalnom mijenjanju dizajna, ali gotovo nijedan do sada nije baš pripadao priči stoga eto, nadajmo se da će ovaj dugo ostati...






Najveći borac nije onaj koji uvijek pobjeđuje, već onaj koji nikada ne odustaje.

Bog nosi crno jer tuguje zbog našeg nedostatka ljudskosti..

Duhovi naše prošlosti ujedno su i duhovi naše budućnosti.



Ciceron: "Povijest je svjedok vremena,
svjetlo istine,
život uspomene,
učiteljica života i
glasnica istine..



Opis za
Harry Potter Fan Fiction
(opis za ovu priču je lijevo niže)
Ami Sallinger. Imam 15 godina i odrasla sam u čarobnjačkom sirotištu uz psa Coru koju sam našla napuštenu na ulici. Malo sam nepovjerljiva, ali kada se uvjerim da su određene osobe ok, otvorim se i počnem zbijati šale na svoj i tuđi račun te volim pisati. Volim astronomiju i povijest magije, ali ne baš previše Binnsa. Ponekad znam biti zbunjena pa se svi čude kako sam dospjela u Ravenclaw.
slika: Emily Van Camp


i'm in ravenclaw!



i'm in ravenclaw!



LINKOVI
Blog.hr
bebo XD njhaha
luda moooo
joeLLe

Pirati s Kariba: Mrtvačeva škrinja
Tanja
Vex
Pjesme s Remeta
Pjesnička duša yes
Harry Potter blog!! party
Kokos na glavi~Sea Whisper (svakako procitati!)
Antibiotix
Najljepše pjesme

images



smijeh Ljudi koji imaju bujnu maštu...i kojima se divim... smijeh

DA thumbupthumbup
Voldemortova Armija eeksmijeh

San Magične Noći
Lady Moon - svakako pročitati! thumbup
Druselle
ranjena..:
mEGalesia
marauDErs
HAUNTED
Život u dvorcu
Čarolije i ja
Fenix
Keira
Laucien
Zara
Cristiane
serenade...
Raskršće.,.....
underworld
marco riddle

magic, magic... and magic only...
Diana Matthews
Isabell Black
Život uz Izabranog
Kiny
Land of Pretellya
White Moon
Dnevnik Agathe Smith
Dante
Tom & Casey
Jan Karl VonCroy
Zagonetni dnevnici Allison Robins
Ciara
Sleepyboo
Chenyx
Ozzie


Copyright © 2006. by Ami (London stories ~ crimes)