novi korisnik

kreiraj blog!

registriraj me!

cool

Isključi prikazivanje slika

10

sri

11/21

Osjećaj zbivanja…

dinajina-sjecanja.blog.hr

Razlijeva se uzročnost vremena, slijed događanja,
zatočeništvo u razumu, u hladnokrvnom ludilu,
u sumanutosti zbilje, u nedosanjanim snovima,
u traganju za istinom početka.

Ima li istine u sudbini proroka Jone?
Hoćemo li se izgubiti u utrobi velike ribe?
Ponavljamo li prvi grijeh?Odgovori se kriju iza tajanstvene zavjese,
u istini skrivene stvarnosti, elegancije svemira,
u plesu struna i simfoniji univerzuma,
u spiralnoj dinamici vječnosti.

Zaustavljam slijed ludila, oduzimam mislima moć,
nemoguće činim mogućim.

Utjelovljujem snovitost bez utvara,
bjelinu bljeska uskrsnuća,
viziju utrobe kozma,
krik prapočetka,
nagla ljeta prepuna smisla
i okno dolazećeg.

Iza njega budućnost, nedohvatna,
a nepobitna kao ni prošlost.

Sanjam li ?
Možda se vraćam iz budućnosti?
Tko zna?...
krhko je znanje, krhka je misao,
snažan je osjećaj.

Dijana Jelčić

estetika vagine

donabellina.blog.hr

poslije nedavne ankete u kojoj je vagina proglašena " sol života" , a muške i ženske blogere navela na žestoku raspravu pa i na osobne obračune, sveučilište u Utahu a bolnica u mom gradu počeli su s uljepšavanjem tog dijela ženskog tijela , jer, kao što se estetski mogu riješiti problemi s borama ili malim grudima, može se estetski pomladiti i vagina, točnije, velike usne .
Ženska vagina ima svoju funkciju gledajući anatomski , ali, bez obzira na starosnu dob žene su ponekad nezadovoljne izgledom vagine pogotovo, ako su rodile više puta.
Spolni odnos više nije kao što je bio, a ni orgazam uz to, pa su ginekolozi počeli zbog pritužbi i problema s vaginom , s estetskim, neinvazivnim rješenjima, što znači, da neoperativnim putem mogu uljepšati svaku vaginu da bude i po mjeri i po želji,a na koncu i zbog obostranog zadovoljstva s partnerom.
Kod tretmana vagine u estetskoj ginekologiji primjenjuje se metoda PRP ,popularno nazvana "vampirski postupak" jer se problem velikih usana rješava sa serumom dobivenim iz krvi pacijentice.
Metoda je jednostavna i nerizična-----nema nikakvih nuspojava ( zaboravimo cijepljenje ), jer, hijaluronska kiselina je dio naše kože i po sastavu je obična glukoza.

dr. Ivana Alujević Jakus

U svakom slučaju zainteresiranih dama ima bez obzira na godine i radjanje za ovu vrstu estetike ženskog tijela i kako naglašava dr. Jakus, zadovoljstvo životom i samopouzdanje je najveća nagrada a i najljepši trenutak kojeg žena može priuštiti i sebi i svom partneru. Mala, lijepa i čvrsta vagina ili, sol života kako je rečeno u našoj, blogerskoj anketi.

.........ovo je da ne pišemo o cijepljenju, koroni i broju umrlih...........

Dr. Vesna Bartulić – In memoriam

zelimzivot.blog.hr

IN MEMORIAM

DR. VESNA BARTULIĆ

10.11.2010. – 10.11.2021.

U sjećanje na našu veliku dobročiniteljicu koja će vječno ostati u našim srcima i mislima!

09

uto

11/21

Nostalgična

rossovka.blog.hr

Odrastala sam u nekom drugom vremenu, tisuću svjetlosnih godina daleko od ovog današnjeg.

Vremenu bez pametnih telefona, bez fejsbuka i influensera, bez guglanja i prepisivanja lektire s interneta. Znači poruke isključivo na napisanom komadu papira, od ruke do ruke, dok ne dođe do onog kome je namijenjena. Sve se moralo dogovoriti i držat se dogovora; ako je dogovor da se ide na Kupu u pola tri, onda smo svi u pola tri na dogovorenom mjestu. Isto je vrijedilo i za kino, i za školske plesnjake.
Mojoj ispaćenoj roditeljici plesnjaci su bili najtmer stejdž. A kuća nam od škole pedeset metara, da sam sa ulaznih vrata od malog trakta zafitiljila kamen razbila bi prozor na špajzi. I to plesnjak trajo od sedam do pola deset navečer, ako je dežurni profesor bio dobre volje. Pa nagovaraj, pa objašnjavaj, pa moli...sto čudesa. Onda se uključi i tata, moj superheroj - pa šta je maltretiraš, pusti dijete nek malo ide, doma je za dvije minute. Onda se počnu svađat jer da šta ja imam gluvarat u to doba (!!!) kojekuda. Pa tata ne odustaje, jer ima šezdesetdva asa u rukavu - pa tvoje kolege dežuraju, svi njeni iz razreda idu, ti vaka ti naka...i onda ona podigne obrvu, odmahne rukom i kaže - e pa nek ide. Ko da sam išla na Zrće a ne na ples u rođenu školu.

Ja sva sretna, bržebolje u sobu, nataknem na sebe prvo šta mi padne šaka jer ionako idem plesat, jel tako. Pa predavanje - jel ne bi obukla suknju? Ne bi, mama, niko u suknji ne ide na ples ( a i imala sam jednu jedinu suknju, uvijek tamnoplavu, za nastupe po kojekakvim školskim priredbama; pa kud ću to oblačit na sebe, ko da idem recitirat nešta? ). Pa mi splete pletenicu, jer da kud ću s tom kosurinom raspuštenom ko vila Ravijojla. Doista desilo se par puta da su mi dečki iz razreda namjerno znali sjebat gumicu, mislim potezat pletenicu dok ne pukne gumica, pa pletenica izgubi formu, al srećom bi mama redovno zaspala pred teveom dok se ja u pola deset doklatarim i nije bilo predavanja da šta sam kojeg vraga radila kad je gumica uspjela puknut.

Pa kad krenem - čim završi ravno da si došla kući ( a kud bi jadna mogla, brat je sa ekipom bio po gradu ), nemoj da čujem samo jednu krivu od kolega, da nisi slučajno pušila. Da mama, nećeš mama, neću mama. I onda konačno pređem tih pedeset metara do škole, i plešem, plešem, plešem.
Bez buljenja u mobitel, bez tipkanja poruka, bez prijenosa uživo. Samo smijeh i glazba koja je treštala iz zvučnika.

Da mi je samo pola sata tog nekadašnjeg školskog plesnjaka, bezbrižnog vremena rane mladosti i smijeha svih mojih prijatelja.

Interliber - paviljon pet, šest i sedam

luki2.blog.hrSamo da vidite maaali dio moje knjižnice, koja se proteže od zida do zida....

Dakle, Interliber....Nije bilo onog šušura kao prijašnjih godina, ali je bilo vrlo ugodno i zanimljivo...Izdavači koji su se pojavili potrudili su se da sve izgleda kao u stara, dobra vremena, a ovi novi - pa, ukrali su svojih pet minuta slave...:)))))

Prije sam znala sjesti nakon kupnje i pojesti ćevape, ali sada se baš nisam osudila - iako su me sveprisutne langošice mamile....

U petom paviljonu, već standardno, moja Milana Vuković Runjić, pa Znanje, pa Školska knjiga....Fraktura je također bila tu...Profil izdavaštvo - obavezno - divan štand...

U šestom i sedmom paviljonu su bili i susjedi sa svojim knjigama - što je ispalo skroz o.k....

Uglavnom, prošetajmo malo putem fotografija!
Ovaj Harry Potter recepti - stigli kući sa mnom, ići će sestri i nećaku..... Baš sam se oduševila!!!! Preporuka!!!!

rel="gallery" target="_blank">

Za malene...Predivno!

Ovo sam izabrala za sebe....Ovo ide mami...Obožava ga!!!

Malo mi je bilo čudno kad sam otišla prema Velesajmu, kao neka konspiracija, nemam pojma - sad kao ide se negdje na kvarno...:(((( Tek kad sam ušla u paviljone, malo sam se smirila....

I da - stigla je moja nagrada sa Klasik Tv-a! :)))) Rakijca stigla!:)))) Idi, begaj!:)))) Na pljosci piše: Ovde se samo priča, a niš se ne pije!:))) Ljubim!

TINANA NOVA PREDVODNICA

zgmazoretkinje.blog.hrOdradii smo inicijacije!

Predvodnica: Martina Šćuric****
Zamjenica predvodnice: Ariana Kovačić***
Razvodnice: Kristina Koledić**, Lorena Radić**, Lucija Milošak**, Petra Ivančić**

više o tome u idućem postu!


Od ovog tjedna ponovo krećemo sa ustaljenim treninzima kao i prije ovih kratkih praznika.


- subota 20.11. u ???? službeni ulaz Maksimirskog stadiona (Dinamo-Osijek), o/o Šef

ŠEF IDE U PULU

Šef nam sutra ujutro ide za Pulu na sastanak sa direktoricom ZL Pula.

KOLIKO HELLA POTROŠIMO GODIŠNJE

Obzirom da nam je Hell sponzor godišnje potrošimo preko 4.000 bočica njegovih napitaka
- najviše Hell classika
- potom Energetsku kavu sa okusom
- zatim bijeli Hell bez šećera Active
- no potrošimo i veliku količinu XIXO sokova različitih okusa
- najmanje potrošimo Hellova sa drugim okusimaKAKO SE PRIPREMAJU NASTUPI

Obzirom da Zagrebačke mažoretkinje održe do 250 nastupa godišnje organiziranje nastupa je postalo rutina. Kako smo o protokolima i ceremonijalima već opširno pisali, danas ćemo vam otkriti kako se pripremaju plesni nasupi.

Naši uvjeti za plesne nastupe:
- pozornica najmanje 100 kvadrata, od kojih ni jedna stranica ne smije biti manja od 8 metara (znači 8x13, 9x11, 10x10), iznimo 80 kvadrata (8x10, 9x9)

- visina od najmanje 6 metara

- kvalitetan razglas

- osvjetljenje ne smije biti direktno usmjereno na mažoretkinje (frontalna svjetla, topovi...)

Uz to, ovisno o situaciji imamo i dodatne zahtjeve poput prijevoza, garderobe, osvježenja...

Kad se dogovara nastup uvijek se unaprijed dogovara količina koreografija i toliko ih se spremi. Najgore je ako onda netko ulati i kaže "kasni gradonačelnik, dajte još jednu-dvije". Često kada mi spremimo "jednu više", ali bilo je i slučajeva kad smo morali ponavljat koreografije da izvučemo stvar.

Za neke nastupe radimo program komunikacije sa publikom gdje iz publike izvučemo dvije dragovoljke pa ih nagovorimo da bacaju štap za nagradu. I tu naravno bude smjeha, a publika vidi kako to nije lako.

Koji puta naručioci imaju posebne zahtjeve koje mi onda ostvarimo:

1. Koreografije u posebnom ambijentu. Ovo je najčešće kod Lisinskog gdje plešemo ispred pozornice na prostoru 25x3 metra, ili po stepenicama...

2. Koreografije na posebnu glazbu (pjevači, Filharmonija...)

3. Koreografije sa posebnom simbolikom (sponzori, posebni događaji kada moramo npr. ispisati slova prvenstva...).

4. Koreografije sa posebnim efektima (svjetlosni štapovi, posebni kostimi...)

5. Završetak koreografije na poseban način (npr. štapovi prema orkestru, špalir, oko uglednika...).

U svakom slučaju priprema nastupa je 50% uspješnosti nastupa i zato mi mnogo radimo na upoznavanju prostora, publike, pripremi...

Konkretan postupak u samoj realizaciji nastupa je:
1. Mažoretkinje dolaze sat vremena prije, šminkanje, oblačenje, eventualno brzinska proba pozicije

2. Šef brifira predvodnicu oko posebnih zahtjeva, načina početka koreografije (najava, muzika...), kako se mijenjaju formacije tzv. "pretumbavanje" (na glazbu ili "na suho").

3. Predvodnica daje raspored koreografija i Šef to piše na postit

4. Šef brifira tim ako postoje posebne okolnosti (publika, kamere, VIP osobe, osobe kojima se salutira, kraj u špaliru...)

5. Izvježbavaju se specifičnosti (npr. postavljaju pozicije parova u špaliru).

6. Pola sata prije odlazi se na nastup

7. Predvodnica se upoznaje sa pozicijom i pozornicom

8. Šef za to vrijeme spaja laptop na razglas i provjerava jel sve OK sa izlazom na liniju.
- u "koferu za nastup" uz laptom i sve moguće kablove za spajanje na miksete, imamo još i backup na dva MP3, te još dva CD-a

9. Predaje se najava voditelju (imamo ih razlilčitih dužina i na raznim jezicima)

10. Postavlja se početna pozicija. Posljednje brifiranje i provjera jel sve OK (eventulane posljednje izmjene, improvizacije je, nažalost, način funkcioniranja u Hrvatskoj).

11. I konačno nakon najave kreće....

Tijekom nastupa potrebna je stalna neverbalna komunikacija sa predvodnicom, ukoliko treba smanjiti program, prekinuti ga zbog dolaska VIP-ovca, promijeniti redosljed...

ZAŠTIĆENA PRIRODNA PODRUČJA ZAGREBA

Park prirode:
Medvednica

Posebni rezervat šumske vegetacije:
Bablji zub, Ponikve
Bliznec, Šumarev grob
Gračani, Lukovica
Mikulić potok Vrabečka gora
Pušinjak, Gorčica
Rauchova lugarnica, Desna Trnava
Tursti vrh, Kremenjak

Geomorfološki spomenik prirode:
Veternica

Spomenik parkovne arhitekture
Botanički vrt PMF-a
Botanički vrt Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta

Zaštićeni parkovi:
Mallinov park
Park kralja Petra Krešimira IV
Park kralja Petra Svačića
Park Maksimir
Park J.J. Strosmayera
Park kralja Tomislava
Park Zrinjevac
Park Opatovina
Park Ribnjak
Park u Jurjevskoj ulici 27
Park u Jurjevskoj ulici 30
Laustekov park
Park uz dvorac Junković
Perivoj srpanjskih žrtava
Vrt zgrade u prilazu Gjure Deželića

Zaštićeno pojedinačno stablo:
Obalni mamutovac na Paunovcu (od 1998.)

KINESKI PAVILJON

1956. kineski arhitekt Cheng Sung Mao napravio je projekt Paviljon 11 Zagrebačkog velesajma, kasnije poznatiji kao Kineski paviljon. Paviljon je napravljen u stilu tradicionalne kineske arhitekture. Paviljon je jedinstven u Europi jer je jedna kineska građevina koju su kinezi u 20. stoljeću podigli u tradicionalnom stilu. Zgrada ima niz rezbarija, kamenih ukrasa i posebno vrijedan strop središnjeg dijela koji je ručno oslikan i pozlaćen listićima čistog zlata.

New York Times je tada (8.9.1956.) pisao da je SAD u nepovoljnom položaju na Zagrebačkom Velesajmu zato što ima prostor na staroj poziciji, dok Kina i SSSR imaju paviljone na novoj lokaciji. Kineski paviljon se planira obnoviti, a želju da ga obnove je iskazala DR Kina.


TELEFON
Mob= mobitel
Sluška = slušalica
Zvrcnut, cimnut, okrenut, obrnut = nazvati
Pozivni = predbroj
Dvojnik = drugi korisnik iste telefonske linije što je bilo pravilo do 1990.

„Metni si sluške“ = stavi si slušalice
„Daj me cimni“ = možeš me, molim te, nazvati
„Koji je njegov pozivni“ = na koji predbroj treba zvati

SLIČICE

Svi smo skupljali sličice. Curice one barbika, letećih medvjedića, crića, mi onih nogometa, automobila, akcijskih filmova... I svi smo skupljali „životinjsko carstvo“. Onda smo se mijenjali, lijepili ih u albume i bili jako ponosni ako bi ih sve skupili.
No, dečki su se sa sličicama i kokali. Kokanje se radilo tako da je sličica bila stavljana naopako, pa bi za poluzatvorenom i ispupčenom šakom udarili po sličici u nadi da će se okrenuti za 180 stupnjeva tj. na stranu sa slikom. Ako se to desilo osvojili ste sličicu, ako nije izgubili ste sličicu.


HANŽEK - 4. dio

foto: Željko Bakšaj Žac, službeni fotograf Zagrebačkih mažoretkinja
kraj!

Nošena riječju

star-rose-bloger.blog.hr

Kad se baviš i voliš
pisanje svaka riječ
zauzima tvoju pažnju.
Ono što kreiram za
mene je ljepota,
pečat rada kao pjesma
sklada. Svaki slog putuje
a slova slažu dodiruju
i rastu množe i zajedno
čine pjesmu, priču život
rad, umjetnost, mene.
Čovjek daje sebe,
mi smo knjige,
knjige su svijet,
vječnost a mi,
MI smo jednostavno
utisnuti u njima.
Živi rad, radost pa
i suza, igra riječi
ostaju u igri oni
veći, oni što imaju
puno za reći. Tu
Su, tu će poteći..
Čitaj,
U godini,
Čitanja,
Piši budi izvor
Svojih riječi....
to i dušu liječi....

Osloboađa i
nove misli rađa,
odlazim na razna
mjesta, tamo gdje
nosi me lađa. Putuj..
stalno more je izvor...
ono je sve... plovi to
bitno je.Stihovi ka more šire se i k meni plove;)))


Radost nebeska...

dinajina-sjecanja.blog.hrPripovedaju da je Odisej, sit čudesa,
zaplakao od ljubavi videći obalu Itake
zelene i smjerne. Umjetnost je poput Itake
sva od zelene vječnosti, ne od čudesa.
I kao beskrajna rijeka koja prolazi i ostaje,
odraz istog nepostojanog Heraklita,
istog i drugačijeg, kao beskrajna rijeka.

J. L. Borges
Odraz istog, nepostojanog Heraklita
sve teće, ta rijeka uvijek nova,
a na delti snova meke ruke
mjesečine rasuše vlati
kose zlaćanoga sjaja,
a nebesko glazbalo
treperi poezijom
oceana.

Nad otokom tanak pojas oblaka.
U radosti širine se nazire kugla,
savršenstvo božje geometrije.
Nebo se igra, objavljuje
budnu snovitosti.

More pjeva odu jutrenju,
u krošnji bora tišina.
Od ljepote svitanja
zanijemili cvrčci.

Dan se pređom umilnih zraka
slijeva u svijest. Iz stigme prošloga,
sličan amfori punoj suza izrasta ljiljan.
U oknima vode moć, marijansko znamenje

Tvoj glas pijeni tišinu,
stara pjesma ubija strahove,
donosi radost nebesku…

Dijana JelčićVijesti iz unutrašnjosti

kintsukoroi.blog.hr


Sva ta podijeljenost, negativnost, ismijavanje..
Svo to ludilo koje iskače iz naših televizora, mobitela, s portala..misliš li doista da to ne ostavlja tragove u zraku, u krošnjama, u zemlji? Da ne zagađuje sve?
Misliš da se ljudska zavist ne uzdiže kao magla noću, zapetljava se u gustim šumama, misliš da ne isparava u nebo, pa onda pada dugim, nemilosrdnim i potapljajućim kišama?
Otkud inače potresi nego od ljudske gramzljivosti, pomanjkanja svakog osjećaja za drugoga, kada se potresaju duboki slojevi naše duše i stvara u čovjeku namjerno osjećaj beznađa i bespomoćnosti?
Poplave koje uništavaju sve što je čovjek stvorio zadnjih par sto godina, što to uzrokuje užasno divljanje rijeka, prelijevanje iz korita, kada čovjeku dođe voda do grla, a nema grančice za koju bi se uhvatio da ga bujica ne odnese sa sobom?

Pokriješ se dekom i dugo šutiš kraj ugašenog televizora. Zagledana tek u žute krošnje kraj prozora.
Ili satima voziš praznim ulicama, ugašenog radija, da te ne obaspu brojkama, da ne vidiš pred svojim očima tu djecu koja odrastaju naglo, bez bezbrižnosti, da ne vidiš te ljude na respiratorima, tu vojsku ljudi koja stoji u redovima za malen komadić neke kakti sigurnosti.

Hrvati se ne znaju smijati. Mi smo jedna tragična nacija, okrenuta prošlosti i ustrašena budućnošću, depresivna i anksiozna.
Znamo se jedino sprdati na tuđi račun, i smijemo se nakaradno, čak i kada je samo nama smiješno.
Povećao se broj psihičkih bolesti od svih tih crnjaka koji nas okružuju. Ljudi su usamljeni i bombardirani. Gledam ljude u prolazu. Snuždeni, uvučenih ramena, u strahu.
Moramo biti informirani.
Al' informiranost znači izluđenost, ništa više, jer s tim informacijama nemaš ništa konstruktivno za napraviti.

Izađi. Neće te pratiti srebrn mjesec. Umjesto njega na nebu će sjati sedefna školjka, Petrovo uho. Jer gore je more, a ti si duboko u svom središtu.
Kamo si se zavukao, ko miš u svoju rupu, da ne grliš, da ne ljubiš, da ne vidiš te silne ispružene ruke koje te trebaju i zovu, tu nemoć potresnu u dječjim očima.
Jer ne možeš ti spašavati svijet! Ne može ni nas 4 miliona ništa. Svi smo udruženo bespomoćni i umirući.

Sve dok ne nasmješimo neko uplakano srce.
Dok usred kuknjave, ne pokrenemo bujicu smijeha. Dok ne zagrlimo unatoč koroni. Napravimo pomak u svojoj ljušturi dana. Dok ne izađemo iz sebe i zasvjetlimo u mraku, ko jablan gordi, kao samac usred svemira.

Volite li ovo?

stella.blog.hr


Na kraju našeg zlatiborskog odmora navraćamo u Mačkat,
u domaćinstvo Miloša Zarića koji ima odličnu proizvodnju
suhomesnatih proizvoda.Smještamo se u sali za degustaciju


Prvo domaćinska kava, rakija i sok od maline

U peći vatrica i krumpiri se peku u ljusci

Priređuje nam domaćinsku degustaciju mesa plus
pečene krumpire sa kajmakom.


Odnosimo kajmak i pršut, da uživamo kod kuće.
Zlatiborske priče su završene, do narednog putovanja
svima pozdrav i doviđenja!

Volite li ovo?

stella.blog.hr


Na kraju našeg zlatiborskog odmora navraćamo u Mačkat,
u domaćinstvo Miloša Zarića koji ima odličnu proizvodnju
suhomesnatih proizvoda.Smještamo se u sali za degustaciju


Prvo domaćinska kava, rakija i sok od maline

U peći vatrica i krumpiri se peku u ljusci

Priređuje nam domaćinsku degustaciju mesa plus
pečene krumpire sa kajmakom.


Odnosimo kajmak i pršut, da uživamo kod kuće.
Zlatiborske priče su završene, do narednog putovanja
svima pozdrav i doviđenja!

08

pon

11/21

Sutra počinje Interliber

luki2.blog.hr

Samo mene tamo poslati! S punom karticom, pa mogu birati _))))) Ljubim!

Igra šumom

star-rose-bloger.blog.hr

Mala sam po svuda
me ima, trčkarat
volim spremam se
skupljam svoje žireve.
Pričaju priče o meni
a ja repom mahnem
neće nitko da me zasjeni.
U dugoj zimi tražim
ono što spremim spazim.

U listu šušti moj
žir grickam,
to su jesenji gušti
dok se boje prostiru
crvene, smeđe, žute
vjetar ih pusti tako
se ne ljute. Kroz plaho
sunce u grane tuče neće
u maglu da ih obuče.

U zoru se oblak smije
grli što milo mi je.Pa malo poziranja:))


JEZIK

tignarius.blog.hr

Reći ću što ja mislim da će najvjerojatnije biti s hrvatskim jezikom u 21. stoljeću. Sve ovisi o hrvatskoj jezičnoj zajednici. O stavu njezine relevantne većine. Kako se ona postavi, tako će biti. Nema sile koja bi bila jača od nje.

RADOSLAV KATIČIĆ, POVIJEST HRVATSKOGA JEZIKA, 6. KNJIGA, 20. STOLJEĆE - DRUGI DIO

U početku bješe riječ!!!

Ako ne slušate Alerića evo vam link da se malo "opismenimo"

hrvatski jezik!!!

Riješi kviz #88

blogokviz.blog.hr


Dobro došli na blogokviz!

Blogokviz je blog na kojem objavljujem kratke kvizove općeg znanja koji sadržavaju 10 pitanja iz različitih područja poput geografije, povijesti, glazbe, sporta, književnosti i dr.

Kviz se rješava na način da se na prvom pitanju označi jedan odgovor, a zatim treba kliknuti na gumb "DALJE" čime se otvara drugo pitanje i tako sve do kraja kviza. Ako se želite vratiti na prethodno pitanje i promijeniti odgovor kliknite na gumb "NATRAG".

Nakon što odgovorite na sva pitanja na kraju kviza treba kliknuti na gumb „PODNESI“ čime se otvara stranica s gumbom „PRIKAZ REZULTATA“ (ako se ne vidi skrolajte prema vrhu da postane vidljiv), te se klikom na taj gumb prikazuju rezultati kviza, odnosno prikazuje se koji su odgovori bili točni, a koji netočni. Ispod gumba „PRIKAZ REZULTATA“ imate mogućnost pogledati statistiku rješavanja kviza, odnosno rezultate svih odgovora te mogućnost da ponovo odigrate kviz. :)

Ako se ne vide "DALJE", "NATRAG" i "PODNESI", unutar obrasca kviza treba skrolat prema dnu da postanu vidljivi.

Napomena *Obavezno znači da se pitanja ne mogu preskakati i da kviz ne možete podnijeti ako niste odgovorili na sva pitanja.

U boksu sa strane su poveznice na sve objavljene kvizove.

Uživajte u kvizu! :)

Učitavanje…

Statistika

Zadnja 24h

6 kreiranih blogova

148 postova

383 komentara

170 logiranih korisnika

Trenutno

3 blogera piše komentar

15 blogera piše post

Blog.hr

Uvjeti korištenja

Pravila zaštite privatnosti

Politika o kolačićima

impressum