BLIC POGLED NA ŽUPNE OBAVIJESTI :
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


O B A V I J E S T I
19 NEDJELJA KROZ GODINU
Kaštel Sućurac, 13. kolovoza, 2017.

1. Jučer smo svetom misom u svetištu započeli trodnevnica za Veliku Gospu i Sv. Roka. Današnju sv. misu u svetištu u 19:00 sati predvodi prof. don Mirko Mihalj, prof. na KBF_u u Splitu. Prije svete mise je prigoda za sv. ispovijed i molitva sv. krunice.

2. Užežinj Gospe, sutra u ponedjeljak, 14. kolovoza je naša uobičajena procesija od župne crkve do svetišta. Taj dan je post i nemrs na čas Gospe. Pobožnost započinjemo u 19:00 sati u našoj župnoj crkvi te u procesiji, molitvi i pjesmi polazimo prema svetištu Gospe na Hladi. Po dolasku u Svetište je večernja i sv. Misa. Tko želi nositi Gospinu sliku u procesiji od župne crkve do svetišta molimo neka se javi u skupinama po četiri našem Peri Sarajčevu. Uvjet je da su ispovjeđeni i da dolaze na mise, barem u trodnevnici. Neka ova pobožnost i procesija budu istinski izraz naše pobožnosti prema Mariji.

3. U utorak, 15. kolovoza je Uznesenje BDM ili Velika Gospa. Sv. Mise su u svetištu: u 7:00 sati – za sve BOLESNIKE – predvodi župnik, u 9:00 sati – svečana sveta misa koju predvodi dr. don Ivan Lovrić, prof. na KBF-u u Splitu.
U 10:30 sati je sv. Misa u župnoj crkvi za sve koji ne mogu doći u svetište – predvodi je don Branimir Projić, vojni kapelan u Lori.
Da bismo dali na važnosti ovom blagdanu naše Gospe na Hladi i našem vjekovnom Svetištu, večernja sv. Misa će u 19:00 sati biti također u Svetištu i pod njom će pjevati bend mladih.
Nakon slavlja u 21:00 sat u Gospojskoj Štradi je koncert klape Podvorje u čast Gospe i Sv. Roka.

4. U srijedu, 16. kolovoza je blagdan Sv. Roka.
Sv. Mise su: u 7:00 sati u svetištu – za sve DAROVATELJE. U 9:00 sati je sv. Misa u župnoj crkvi – predvodi dr. don Josip Delić.
U 18:00 sati je svečana Sv. Misa s procesijom koju će predvoditi dr. Ivica Bodrožić, prof. na KBF-u u Zagrebu.

5. Nastavljamo po našem starom običaju prikupljati uobičajene priloge za Veliku Gospu. Njih i sv. Mise na čast Gospe i Sv. Roka možete svaku večer upisivati kod gosp. Pere Sarjčeva u župnoj kući u Svetištu. Od srca svima hvala za svaki dar.

6. Svi koji mogu, pozvani su u četvrtak, 17. kolovoza u 6:30 sati ujutro, pomoći u raspremanju svetišta.

Svima koji slave imendane i rođendane neka je sretno i blagoslovljeno.

7. Darovatelji za potrebe naše župe kroz prošli tjedan:
1. Prijatelji Crkve 400 KN
Od sprovoda pok. Milke Kovač za svetište je prikupljeno 640 kn. Od pok. Mile Ruščić 2.300 kn te od pok. Rozarije Delić 2.200 kn.
Svima od srca hvala, neka Bog nagradi i blagoslovi.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
>>> ZA VIŠE DETALJA O ŽUPI, KLIKNI OVDJE <<<
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

http://zupaksucurac.wix.com/zupa-kastel-sucurac*** SVE INFORMACIJE I DOGAĐANJA U ŽUPI KAŠTEL SUĆURAC *** mah
************************************ZDVDKS***************************************
.

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se