BLIC POGLED NA ŽUPNE OBAVIJESTI :
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

O B A V I J E S T I
5 KORIZMENA NEDJELJA
Kaštel Sućurac, 18. ožujka, 2018.1. Sutra crkva slavi sv. Josipa, zaručnika BDM. Sveta misa i procesija je u 18:00 sati.

Od ovog utorka, 20. Ožujka, započinjemo pobožnost 13. utoraka na čast sv. Antona. U 17.30 sati je krunica a u 18.00 sati sveta misa...

U utorak i srijedu obilazit ćemo bolesnike i kroz sakramentalnu sv. ispovijed i pričest pripremiti ih za svetkovinu Kristovog Uskrsnuća.

2. Velika uskrsna sv. Ispovijed u našoj župi je u utorak, 27. ožujka. Ujutro od 9:00 do 10:00 sati isključivo za djecu i one koji rade poslijepodne. Za sve ostale sv. Ispovijed je poslijepodne od 16:00 sati pa sve dok ne završi sveta misa u 18:00 sati. Iako je sveta ispovijed imat ćemo pobožnost na čast sv. Antona. Nastojte doći poslijepodne na sv. Ispovijed jer će biti više svećenika nego ujutro. Nemojte kasniti na ispovijed, dođite što prije i pomirite se sa Isusom.

3. U subotu, 24. ožujka u 14:00 sati imat ćemo pobožnost križnog puta od Gospe do Putalja. Vjerujemo da će nam dragi Bog i BD Marija podariti lijepo vrijeme. Sve koji se osjećaju spremnima za ovaj put i pobožnost neka nam se pridruže. Na poseban način pozivam krizmanike, malde, i djecu... dođite da u molitvi razmišljamo o našem Gospodinu koji je nosio svoj križ za nas i naše slabosti. Na kraju križnog puta bit će sv. Misa.

4. U sljedeću nedjelju je CVJETNICA ili nedjelja muke Gospodnje. Raspored svetih misa prijepodne je rodovito, s tim da će se Muka Gospodnja pjevati na sv. Misi u 11:00 sati a mladi će pjevati u 9:30 sati. Iza mise u 9:30 sati uputit ćemo se u procesiji prema starom kampanelu. Oko 10:30 kod kampanela bit će blagoslov maslinovih grančica, a nakon blagoslova krećemo u procesiji prema župnoj crkvi gdje ćemo slaviti svetu Misu.
Nakon sv. Mise bit će izložen Presveti Oltarski Sakramenat cijelo poslijepodne tako da mozete sa svojim obiteljima ili pojedinačno doći i pokloniti se Isusu. A od 17:00 do 18:00 sati imat ćemo zajedničko klanjanje, a u 18:00 sati je završni blagoslov sa Presvetim oltarskim sakramentom

5. Za nedjelju ćemo pripremiti maslinove grančice tako da oni koji ne budu imali, mogu u crkvi uzeti.

5. Ispred oltara smo postavili Obiteljsku svijeću koja će nas svojim svjetlom podsjećati na to da je OBITELJ IZVOR ŽIVOTA I RADOSTI. Ona će nas pratiti sve do nacionalnog susreta obitelji u Solinu u rujnu mjesecu ove godine.

6. Prikupljamo uobičajene priloge za Božji grob na ulazu u crkvu. Od srca svim hvala.

7. Nakon svete mise u 11:00 sati je roditeljski sastanak za prvopričesnike.

8. Kroz sljedeći tjedan nema župnog vjeronauka sve dok ne završe praznici, tj. početak škole je i početak vjeronauka. Ovo vrijedi za sve osim za prvopričesnike jer im se približava Prva Sveta Pričest. Krizmanici, prvi srednje i ostali mladi pozvani su u subotu umjesto vjeronauka doći na križni put u 14:00 sati od Gospe do Putalja.

9. Darovatelji za potrebe naše župe kroz prošli tjedan:
1. o. Zujić 300 kn
2. o. Maganjić 500 kn
3. o. Januška 150 kn
4.
Od sprovoda pok. Kate Bosančić prikupljeno je 6.000 kuna za svetište. Obitelji od srca veliko hvala.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
>>> ZA VIŠE DETALJA O ŽUPI, KLIKNI OVDJE <<<
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

http://zupaksucurac.wix.com/zupa-kastel-sucurac*** SVE INFORMACIJE I DOGAĐANJA U ŽUPI KAŠTEL SUĆURAC *** mah
************************************ZDVDKS***************************************
.

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se