WOMENS HANDBALL CLUB LJUBUSKI - LJUBUŠKI

26.11.2010., petak

V. tradicionalni rukometni turnir "Ljubuški Božić 2010."

S velikim zadovoljstvom pozivamo Vas na 5. međunarodni rukometni turnir za mlađe dobne skupine "Ljubuški Božić 2010" koji će se održati u subotu i nedjelju 18 i19.12.2010 godine u Gradskoj športskoj dvorani Ljubuški u organizaciji Škole rukometa ŽRK Ljubuški.

Na turnir se mogu prijaviti ekipe u tri dobne skupine i to 1992, 1996 i 1998 godište.

Prijavu za Turnir možete poslati mailom na e-mail: zrk-ljubuski@net.hr ili fax-om na fax:+387 39 832 660

Više informacija na broj mobitela:

+ 387 63 823 853 Tomislav Radić

Zadnji rok za prijave na turnir je 13.12.2010 godine

Veselimo se Vašem sudjelovanju na turniru...

Organizacijski odbor turnira "Ljubuški Božić 2010"
- 22:56 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Poraz ljubušanki u Goraždu 21:25 (12:10)

U 11. kolu Premijer lige za rukometašice, koje je ujedno i posljednje ove polusezone igračice Ljubuškog poražene su kao gošće protiv ekipe Goražda rezultatom 25:21 (10:12).

Sam tijek prvog poluvremena nije nagovještavao da bi rukometašice Ljubuškog mogle izgubiti ovaj susret, jer su rukometašice Ljubuškog izvrsno otvorile susret i vrlo brzo ostvarile prednost od nekoliko zgoditaka razlike. Najveća prednost ljubušanki je iznosila pet zgoditaka sredinom prvog dijela kada je semafor pokazivao 10:5, ali su se domaće na kraju samog poluvremena sabrale i sa nekoliko brzih zgoditaka na odmor se otišlo rezultatom 12:10 za Ljubuški. Drugo poluvrijeme su bolje otvorile domaće igračice i, predost ljubušanki je anulirana u 45-oj minuti susreta. U nastavku susreta naše rukometašice nisu imale snage za završnicu protiv nešto iskusnije ekipe Goražda, tako da je do kraja igrala samo jedna ekipa, a ljubušanke nisu mogle konsolidirati redove pa je ovaj pristojan poraz bio i neminovan.

Poraz za ljubušanke u ovom susretu nije bio neizbježan, ali izvrsna Jelčić na vratima i solidne Prusina i Vrdoljak uz slabe Tolić i Boras nije bilo dovoljno osim za pristojan poraz.

Ovom utakmicom završeno je jesenje natjecanje u Premijer ligi za rukometašice. Mlada ekipa Ljubuškog postignutim može biti zadovoljna, jer nakon smjene generacije i nastupa ekipe koja ima prosjek 17 godina učinak od 15 bodova je više nego zadovoljavajući.

Nakon ove posljednje utakmice rukometašice Ljubuškog nastavljaju sa redovnim treninzima u GŠD Ljubuški, jer ih 18/19. prosinca u Ljubuškom očekuje 5. tradicionalni Božićni turnir "Ljubuški Božić 2010".
- 21:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ljubušanke gostuju u Goraždu

U okviru posljednjeg 11. kola Premijer lige za rukometašice ŽRK Ljubuški danas gostuje u Goraždu gdje se sastaje s istoimenim domaćinom, a susret počinje u 20 sati u sportskoj dvorani Mirsad Hurić u Goraždu.

Domaća ekipa se nalazi na predposljednjem mjestu Premijer lige sa 4 osvojena boda, dok naše rukometašice imaju 15 bodova i zauzimaju šestu poziciju na ljestvici Premijer lige.

Utakmicu ŽRK Goražde - ŽRK Ljubuški sude Konjičanin – Konjičanin iz Visokog, dok je nadzornik RS BiH je Dragan Semiz iz Goražda.
- 13:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.11.2010., nedjelja

Poraz ljubušanki od Mire, Mirjana Mišetić promašila u zadnjoj sekudni bod za Ljubuški

Iako je Andrea Prusina odigrala najbolju utakmicu u sezoni i postigla 17 zgoditaka, bodove zasluženo iz Ljubuškog nose iskusne gošće iz Prijedora koje su slavile rezultatom 28:27 (12:08). Da je Mirjana Mišetić, neometana u posljednjim sekundama pogodila vrata gostiju i, da su domaće rukometašice u ovom susretu osvojile bod nebi bilo nezasluženo, iako su gošće iz Prijedora vodile cijeli susret. Mlada ekipa Ljubuškog nije večeras zadovoljila malobrojne gledatelje u gradskoj dvorani, jer bilo je previše tehnički grešaka u fazi napada, a igrala se slabo i obrana, što su iskusne gošće znale iskoristiti.Raspoloženu Prusinu donekle je pratila Vrdoljak, dok su potpuno razočarale Tolić i Boras, bez čijih se zgoditaka nije mogao polučiti bolji rezultat, jer su gošće imale nekoliko raspoloženih igračica.

Na kraju treba istaći vrlo loši sudački par Hurić-Smajlović iz Goražda, odnosno Sarajeva koji nisu bili dorasli ovom susretu.

ŽRK LJUBUŠKI-ŽRK MIRA 27:28 (08:12)

Ljubuški, 21.11.2010.

Gradska športska dvorana. Gledatelja 200.

Suci: Eladan Hurić (Goražde) i Goran Smajlović (Sarajevo)

Nadzornik: Mileta Kekić (Mostar)

Sedmerci: Ljubuški 8/7, Mira 4/2.

Isključenja: Ljubuški 20, Mira 20 minuta.


ŽRK Ljubuški: Jelčić, Stojak, Katarina Pavlović 2, Bebić, Ivana Pavlović, Vesna Tolić 1, Boras 2, Vrdoljak 5, Kolak, Mišetić, Šunjić, Prusina 17, Dodig.

Trener: Petar Šuvak

ŽRK Mira: Ana Briševac, Jelena Briševac 2, Dukić, Ivetić 1, Damjanović 1, Kukić 7, Sorak 5, Kuzmanović 6, Torbica 2, Brdar, Vlahović 4, Kosić, Ljubica Ivetić, Mutić.

Trener: Milan Marinović

Idući susret i to posljednji ove polusezone rukometašice Ljubuškog igraju kao gošće u Goraždu.


- 00:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.11.2010., petak

NAJAVA: Derbi kola Ljubuški-Mira subota 18 sati GŠD Ljubuški

U desetom kolu Premijer lige za rukometašice sastaju se Ljubuški i Mira iz Prijedora. Ovaj susret ima epitet derbija jer se sastaju drugoporedana ekipa natjecanja Mira i četvrta ekipa Premijer lige Ljubuški. Ljubušanke u ovaj susret ulaze pod imperativom pobjede nakon čudnog poraza od Živinica, o čemu zadnju riječ treba reći Povjerenik natjecanja nakon pregleda snimka utakmice, dok ekipa Mire u Ljubuški prvi put dolazi u ulozi laganog favorita. Prijedorčanke nikad nisu bile u poziciji, odkada se igra Premijer liga da u Ljubuški dolaze kao favoriti, pa se u svakom slučaju očekuje jedna zanimljiva rukometna predstava u Ljubuškom. Eventualnom pobjedom Ljubušanke bi se probile na treće mjesto Premijer lige i približile svojim suparnicama iz Prijedora na samo tri boda, dok gošće u slučaju uspjeha ovu polusezonu završavaju na visokom drugom mjestu.
Susret počinje u 18 sati, a sude Hurić i Smjalović iz Goražda, odnosno Sarajeva, dok je Opunomoćenik RS BiH Mileta Kekić iz Mostara.
- 11:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.11.2010., četvrtak

Andrea Prusina: Dvojac koji je vodio utakmicu u Živinicama, potpuno nas je "uništio"

Oslabljene izostankom Marije Boras i s povrijeđenom Vesnom Tolić, rukometašice Ljubuškog na gostovanju u Živinicama pretrpjele su poraz. Drugi gostujući poraz ove jeseni. Igračica Ljubuškog tvrdi da nije sklona pritužbama na suđenje, ali dvojac u Živinicama ih je navodno na tom susretu potpuno 'uništio'

- Nisam sklona pritužbama na suce, ali dvojac kojije vodio utakmicu u Živinicama, teško nas je oštetio. Praktično sve igračice su imale po dva isključenja, ukupno 24 minute! Praktično cijelo jedno poluvrijeme imali smo igračicu manje što se nije moglo nadoknaditi, pa je poraz bio neminovnost.

Da smo izgubili od jake ekipe ili poslije loše partije, poraz ne bi bolio, ali je se ovako i poslije nekoliko dana teško pomiriti s ishodom", ističe Andrea Prusina jedna od rijetkih iskusnijih igračica Ljubuškog.

U subotu u Ljubuški dolazi Mira

Vremena za predah nema ekipa koja je zbog organizacijsko-financijskih problema u prvenstvo krenula bez pravih priprema, već dočekuje trenutačno drugoplasiranu Miru iz Prijedora, koju je doskora vodio bivši trener Ljubušanki Zlatko Jošić. - Trenutačno smo četvrte s 15 bodova, ali mislim da smo po prikazanoj igri trebale imati još koji bod.

U Živinicama igračice Ljubuškog imale su čak 24 minute isključenja

U Živinicama, kao i prije toga na Ilidži, nismo mogle proći. Jedina loša partija bila je doma protiv Borca, pa je utakmica protiv Mire prilika za iskupljenje, kaže Andrea Prusina.

S obzirom na uvod u sezonu, rezultati su iznad očekivanja. Kada je izgledalo da će klub teško naći i trenera, tu je uskočio mladi Petar Šuvak Martinović, brat bivše igračice Ive Šuvak, koji uz pomoć nekolicine preostalih članova uprave i općine Ljubuški, uz primjereno zalaganje igračica, klub drži 'iznad vode'.

S obzirom na veći broj mladih igračica koje su silom prilika postale prvotimke, Ljubušankama je važno izgurati do kraja polusezone.

Ljubušanke susret s Mirom iz Prijedora igraju u subotu 19. studenog s početkom u 18 sati, a susret sude Hurić i Smajlović.

Dušan Musa VLM



- 14:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

13.11.2010., subota

Neočekivan poraz Ljubušanki u Živinicama

U okviru 9. kola Premijer lige za rukometašice odigrano je svih pet susreta. Ljubušanke su neočekivano poražene od domaće ekipe Živinica rezultatom 33:29, poluvrijeme 16:09. U derbiju kola Mira je u Prijedoru svladala Ilidžu (26:19).

Iako oslabljene neigranjem Marije Boras, koja je imala privatnih obveza i uz ozljedu Vesne Tolić,koja je igrala sa povredom šuterske ruke, ljubušanke su pomalo neočekivano poražene od ekipe koja pripada donjem dijelu premijerligaške ljestvice.
Domaće su bez većih problema savaladale ekipu Ljubuškog, iako začuđeje to da su ljubušanke u utakmici imale 24 minute isključenja što je sigurno olakšalo posao nešto iskusnijoj ekipi Živinica, ali o sucima u rukometnoj Premijer ligi zaista je nepotrebno trošiti riječi.

Iako poražene naše rukometašice su zadržale visko četvrto mjesto na ljestvici Premijer lige, a idući susret igraju 19/20. studenog protiv drugoporedane ekipe Mire u Ljubuškom.

Borac je na gostovanju u Goraždu svladao istoimenu domaću ekipu (28:23), dok je Katarina također upisala gotujuću pobjedu i to u susretu sa tuzlanskim Jedinstvom (34:29).

U utakmici dvije mostarske ekipe, Zrinjskog i Lokomotive, bolje su bile popularne Plemkinje (32:20), pa su tako Lokosice i dalje bez bodova.
- 23:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.11.2010., petak

Rukometašice Ljubuškog gostuju u Živinicama

ŽRK Ljubušku se kao gost u okviru 9. kola Premijer lige BiH za rukometašice sastaje sa u subotu 13. studenog u 17:00 sati s ekipom Živinica iz istoimenog mjesta.

Domaća ekipa se nalazi na predposljednjem mjestu Premijer lige sa 4 osvojena boda iz sedam odigranih utakmica, dok naše rukometašice imaju 15 bodova iz također sedam odigranih utakmica. Mlade ljubušanke su u ovoj utakmici lagane favoritkinje i nebi trebali imati većih problema u ovoj utakmici iako je u Živinicama uvijek bilo teško igrati protiv domaćih rukometašica.

S eventualnom novom pobjedom ljubuška mladost bi ostala u utrci za jedno od prva tri mjesta u ovoj polusezoni Premijer lige.

Utakmica ŽRK Živinice - ŽRK Ljubuški igra se u subotu 13. studenog sa početkom u 17. sati u dvorani u Živinicama, a sude Miljković – Ristanić, dok je nadzornik RS BiH je Hamid Džandžanović.
- 10:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.11.2010., subota

Nova pobjeda ljubuških rukometašica: Ljubuški-Jedinstvo 28:26 (17:13)

Večeras (subota) u GŠD Ljubuški odigrala se utakmica 9. kola Premijer lige između ŽRK Ljubuškog i RK Jedinstva iz Tuzle u kojoj je ljubuška rukometna mladost lakše nego što to krajnji rezultat pokazuje pobijedila iskusnu i na trenutke nervoznu ekipu Jedinstva rezultatom 28:26, poluvrijeme 17:13.

Inače, prvo poluvrijeme utakmice proteklo je u stalnoj prednosti domaćih rukometašice od dva do pet zgoditaka razlike.

Drugo poluvrijeme utakmice domaće su izvrsno otvorile i već u 33-oj minuti susreta napravile prednost od sedam zgoditaka razlike, koju su znalački održavale do par minuta prije kraja utakmice kada je trener Petar Šuvak koji je inače vodio ovu utakmicu sa tribina (zbog crvenog kartona na Ilidži) dao priliko svim igračicama.

U zadnjih pet minuta gošće su postigle četiri zgoditka i time ublažile katastrofalan poraz za koji su bile spremne u ovoj utakmici.




ŽRK LJUBUŠKI-RK JEDINSTVO 28:26 (17:13)

Ljubuški, 06.11.2010.

Gradska športska dvorana. Gledatelja 200.

Suci: Darko Džeba i Andrej Kolobarić Mostar

Nadzornik: Jelena Popović Banjaluka

Sedmerci: Ljubuški 4/3, Jedinstvo 5/2.

Isključenja: Ljubuški12, Jedinstvo 12 minuta.

Crveni karton: Sabina Zupčević 34 minuta.

ŽRK Ljubuški: Jelčić, Stojak, Katarina Pavlović 2, Bebić, Ivana Pavlović, Vesna Tolić 4, Boras 5, Vrdoljak 4, Kolak, Mišetić 4, Šunjić 2, Prusina 7, Dodig i Nosić.

Trener: Petar Šuvak

RK Jedinstvo: Turudić 6, Almira Omahić 4, Saletović 4, Demirović, Avdić, Kušimić 6, Zupčević 6, Dubinović, Armina Omahić i Kamarić.

Trener: Zlatko Cipurković

Idući susret ljubušanke igraju u srijedu 12/13. studenog u Živinicama protiv istoimenog domaćina.

- 21:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.11.2010., petak

Rukometna Premijer liga: Ljubušanke dočekuju Jedinstvo iz Tuzle

U subotu 05.11.2010 godine s početkom u 17 sati u gradskoj športskoj dvorani igra se susret IX kola Premijer lige za žene u kojem se sastaju ŽRK Ljubuški i Jedinstvo iz Tuzle. Naše mlade rukometašice su lagane favoritkinje iako tuzlanke imaju mnogo iskusniju i stariju ekipu. Utakmicu sude Džeba i Kolobarić iz Mostara, dok je Opunomoćenik RS BiH Jelena Popović iz Banjaluke..
- 22:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.11.2010., srijeda

Poraz ljubušanki na Ilidži 27:32 (12:20)

Večeras je odigrana zaostala utakmica 6. kola Premijer lige za rukometašice u kojoj je Ilidža svladala Ljubuški (32:27).
Kod Ilidže je izvrsna bila Najda Ribić, koja je postigla 12 zgoditaka,dok su kod Ljubuškog najefikasnije bile Marija Boras sa 7, te Katarina Pavlović sa 5 golova.

Ljubušanke idući svoj susret igraju u subotu 06. listopada u GšD Ljubuški s početkom u 17:00 sati protiv Jedinstva iz Tuzle.



- 23:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.11.2010., utorak

Sutra u 6. kolu PLŽ Ilidža-Ljubuški s početkom u 18 sati

U zaostaloj utakmici 6. kola Premijer lige BiH za rukometašice ŽRK Ljubuški sutra igra na Ilidži protiv istoimenog domaćina.

Ekipa ŽRK Ilidže nalazi se na petom mjestu Premijer lige za žene sa 3 pobjede, dva porza i jednim neriješenim ishodom iz šest odigranih susreta, dok naše rukometašice zauzimaju četvrto mjesto Premijerligaške ljestvice sa četiri pobjede i jednim porazom.

Utakmica ŽRK Ilidža-ŽRK Ljubuški igra se sutra (srijeda) s početkom u 18. sati u KSC Ilidža na Ilidži, a sude Muhtarević i Omerefendić iz Živinica, dok je Opunomoćenik RS BiH Dragan Semiz iz Goražda.

- 21:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< studeni, 2010 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Svibanj 2011 (1)
Ožujak 2011 (2)
Veljača 2011 (2)
Siječanj 2011 (2)
Prosinac 2010 (2)
Studeni 2010 (12)
Listopad 2010 (6)
Rujan 2010 (1)
Kolovoz 2010 (1)
Lipanj 2010 (3)
Svibanj 2010 (14)
Travanj 2010 (10)
Ožujak 2010 (7)
Veljača 2010 (2)
Siječanj 2010 (2)
Prosinac 2009 (6)
Studeni 2009 (7)
Listopad 2009 (8)
Rujan 2009 (12)
Kolovoz 2009 (6)
Srpanj 2009 (4)
Lipanj 2009 (3)
Svibanj 2009 (10)
Travanj 2009 (11)
Ožujak 2009 (18)
Veljača 2009 (5)
Prosinac 2008 (1)
Studeni 2008 (6)
Kolovoz 2008 (3)
Srpanj 2008 (7)
Lipanj 2008 (4)
Svibanj 2008 (11)
Travanj 2008 (16)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Prezentacija naših dresova

  • Image and video hosting by TinyPic
    Oprema Zeus-sponzor tvrtka PLIVA doo
    Image and video hosting by TinyPic
    Oprema Macron-sponzor Agencija Tomić
    Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
    Oprema Umbro-sponzor S.T.R. "ZIM" & NOVA BANKA
    Image and video hosting by TinyPic
    Oprema Lotto-sponzor Murić

Slike s turnira u Grudama
  • Free Image Hosting at www.ImageShack.us

    QuickPost Quickpost this image to Myspace, Digg, Facebook, and others!
    Free Image Hosting at www.ImageShack.us

    QuickPost Quickpost this image to Myspace, Digg, Facebook, and others!
    Free Image Hosting at www.ImageShack.us

    QuickPost Quickpost this image to Myspace, Digg, Facebook, and others!
    Image Hosted by ImageShack.us


    free web counter

    LED Text Scroller


    Myspace Message Generators

LJESTVICA
  • 1 Borac 14 14 0 0 458:314 +144 42
    2 Ljubuški Lido osiguranje 15 11 0 4 500:391 +109 33
    3 Jedinstvo - Vulkan 15 10 0 5 411:377 +34 30
    4 Mira 15 9 1 5 396:393 + 3 28
    5 Ilidža 14 9 0 5 424:393 +31 27
    6 Katarina 15 8 1 6 427:388 +39 25
    7 Goražde 15 7 0 8 426:434 - 8 21
    8 Živinice 15 3 0 12 328:407 -79 9
    9 Željezničar 15 2 0 13 380:481 -101 6
    10 Zrinjski 15 0 0 15 338:510 -172 0