WOMENS HANDBALL CLUB LJUBUSKI - LJUBUŠKI

31.05.2010., ponedjeljak

PROPUŠTENA VELIKA PRILIKA...

Dvije izvanredne prilike da iznenade Borac imale su rukometašice Ljubuškog LO u finalnom susretu Kupa BiH, prvo u regularnom dijelu utakmice, zatim pred kraj prva dva produžetka, međutim, u konačnici su Banjolučanke bile te koje su kaznile pogreške protivnika, ne propustivši realizirati svoju šansu za obranu naslova pobjednika najmasovnijeg natjecanja.

- Pomno i studiozno sam pregledao snimku utakmice i mogu reći da je na kraju definitivno presudilo iskustvo ekipe Borca, a još jedan važan čimbenik je to da smo ostali početkom drugog poluvremena bez Danijele Mistrić, kaže trener Ljubuškog Zvonko Herceg. Nedostatak na vanjskoj poziciji Mistrićeve zbog ozljede uzrokovao je to da ni Maja Prusina više nije imala toliko kvalitetnih dodavanje na crti, pa je njen učinak do kraja utakmice rapidno pao.

- Pokazatelj neiskustva je i naivno dodavanje prema M. Prusini od strane Vesne Tolić u presudnim trenucima, što se nije smjelo dogodilo. S dva prekršaja u toj situaciji potpuno bi istopili vrijeme za napad i ne bi dopustili Borcu produžetke. Ipak i dalje tvrdim da je mlada Tolić veliko otkriće i dobitak za našu ekipu, smatra Herceg.

Najmlađa i najučinkovitija ekipa

Ljubuški je bio nadomak pobjede protiv sastava koji ove sezone nije imao niti jedan poraz u domaćim natjecanjima.
- Ipak imamo još uvijek neiskusnu ekipu, kojoj nedostaje pozitivne drskosti u igri. Pored svega svoje igračice smatram pobjednicama, a mi smo u svemu veliki dobitnici, jer smo imali vrlo uspješnu sezonu, gdje nas nitko nije nadigrao. Ni najveći optimisti nisu vjerovali da možemo ovako odigrati nakon što smo potpuno pomladili tim, istaknuo je Herceg.
Prvenstvena statistika jasno kaže kako su Ljubušanke najučinkovitija ekipa Premier lige, najkorektnija (bez i jednog crvenog kartona), a uz to, s prosjekom od 19,7 godina, i najmlađa.

- Pred ovim sastavom je lijepa budućnost. Nastojat ćemo kao i dosad gajiti moderan rukomet, sa što više golova, jer je to način da privučemo što veći broj gledatelja na naše utakmice. Mislim da je i samo finale Kupa BiH bila odlična promocija ženskog rukometa, riječi su Hercega.
Za razliku od Borca, gdje su već odlučili da neće nastupiti u europskim natjecanjima, u Ljubuškom po tom pitanju još nikakva odluka nije donesena.

- To je pitanje za našu upravu, o kojem će se uskoro raspravljati. U svakom slučaju, nastavit ćemo s našim zacrtanim planom, prema kojem smo uveli u ekipu veliki broj mladih igračica i, za razliku od većine drugih bh. ekipa, iz ove sezone izišli jači. To nam daje za pravo da vjerujemo kako se sljedeće godine možemo upustiti u utrku za prvo mjesto, rekao je trener Ljubuškog Zvonko Herceg.

Knezović i Prusina na probi u Kataru

Potvrda dobrog rada su i pozivi za dvije rukometašice Ljubuškog LO srednjem vanjskom Klaudiji Knezović i lijevom krilu Andrei Prusini na probu za nastup u reprezentaciji Katara. Djevojke već danas putuju za Katar gdje će sedam dana provesti na probi, nakon čega bi, ukoliko zadovolje svojom igrom, mogle zaigrati za tamošnju izabranu vrstu.

- 17:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

29.05.2010., subota

PORAZ LJUBUŠKOG U FINALU KUPA NAKON PRODUŽETAKA

Borac je slavio u finalu Kup-a BiH nad igračicama Ljubuškog nakon produžetaka sretnu i spretnu pobjedu, a našim rukometašicama sve čestitke za prikazanu igru i u ovoj finalnoj utakmici.

Image and video hosting by TinyPic

Inače, samu utakmicu Borac je dobro otvorio i poveo 3:1, ali naše rukometašice su se brzo pribrale i do kraja poluvremena ostvarile prednost od 17:12. Ljubušanke su dobro otvorile drugo poluvrijeme i povele sa visokih 19:13. Tada kao da su pomislile da je utakmica gotova, te su se opustile i to naručito u fazi obrane koju su do tada odigrale izvrsno, a gošćama omogućile da se postepeno primaknu i u 48 minuti susreta dovedu utakmicu u neriješen ishod koji je ostao i na kraju regularnog tijeka utakmice.
Nakon toga se pristupilo produžecima i nakon prva dva produžetka posljedak je bio neodlučen, pa se pristupilo nastavku igre sa još dva produžetka koje su gošće sretnijom i spretnijom igrom riješile u svoju korist i ponovno slavile u Kup-u BiH.

Image and video hosting by TinyPic

Našim rukometašicama ostaje žal za propuštenima iako su na terenu pogotovo u prvom dijelu izgledale mnogo kompaktnije od banjalučanki na kraju su športski morale stisnuti ruku mnogo iskusnijim igračicama Borca.

Kup BiH, finale:

ŽRK Ljubuški - ŽRK Borac 27:27 (Produžeci - 32:32, Dodatni produžeci - 36:37)

- 17:44 - Komentari (1) - Isprintaj - #

28.05.2010., petak

LJUBUŠANKE U FINALU KUPA BiH

Rukometašice Ljubuškog su izborile jubilarno 5 finale Kupa Bosne i Hercegovine, nakon što su danas u polufinalnom susretu savladale mostarsku Katarinu, te će na megdan Borcu iz Banjaluke koji je pobijedio Ilidžu posljedkom28:23.Treba istaći da je ovo finale značajno, jer je ostvareno sa najmlađom ekipom u BiH, a zanimljivo je i to da je muški rukometnik klub Izviđač prije dva tjedna igrao finale Kup-a, te ljubitelji rukometa u Ljubuškokm imaju razloga za dvostruko zadovoljstvo, jer mali broj gradova se može pohvaliti da ima dvostruke finaliste Kup-a u bilo kojem športu u BiH.

Image and video hosting by TinyPic

Inače sam utakmica je bila borbena i kvalitetna sa dosta dobrih poteza, a pobjednika nije bilo nakon regularnih 60 minuta. Minut prije kraja rukometašice Ljubuškog imale su prednost od jednog gola (26:25), ali su uporne Mostarke uspjele izjednačiti u samom finišu utakmice.

Pobjednika smo saznali nakon dodatnih deset minuta (dva produžetka po pet minuta), no sve je bilo jasno već u prvom produžetku kada je Ljubuški napravio seriju od 4:0. Krajnji rezultat glasio je 31:30.

Treba napomenuti kako tijekomm utakmice niti jedan od ekipa nije imala prednost veću od tri gola. Najefikasnije u redovima Ljubuškog bile su Maja i Andrea Brusina, dok su u redovima Katarine briljirale Šekić (12) i Mičijević (11).

ŽRK Ljubuški - ŽRK Katarina 31:30 (26:26)

Dvorana: KSC Skenderija. Gledalaca: 200. Poluvrijeme: 10:11. Kraj: 26:26. Produžeci: 31:30. Sudije: Dragičević i Križanec. Isključenja: Katarina 8 minuta, Ljubuški 8 minuta. Sedmerci: Katarina 4/2, Ljubuški 6/6.

ŽRK Ljubuški: Brusina Andrea 7, Brusina Maja 13, Ristić, Mistrić 3, Knežević 2, Pavlović, Misetić, Vrdoljak 2, Borah 1, Pavlović, Tolić 3, Jelčić, Bebić, Stojak. Trener: Zvonko Herceg.

ŽRK Katarina: Miličević, Bilić 1, Milišić 2, Ljolje 4, Jovanović, Kekić 12, Vrančić, Mičijević 11, Pažin, Zovko, Čobanović, Čarapina. Trener: Milenko Avdalović.

- 19:47 - Komentari (1) - Isprintaj - #

27.05.2010., četvrtak

LJUBUŠANKE U BORBI ZA ČETVRTI POKAL POBJEDNIKA KUPA !!!

Završnica ženskog rukometnog Kupa Bosne i Hercegovine za sezonu 2009. /2010. igrat će se u naredna dva dana u Sarajevu.

Za naslov borit će se tri najbolje ekipe u Premijer ligi - državne prvakinje i braniteljice naslova rukometašice banjalučkog Borca, viceprvakinje Ljubuškog Lido osiguranja, trećeplasirana ekipa Ilidže te Katarina iz Mostara.

U prvom polufinalnom susretu 28. svibnja u maloj dvorani KSC Skenderija snage će odmjeriti Ljubuški i Katarina, a zatim će igrati rukometašice Ilidže i Borca.

Finalni susret na programu je 29. svibnja u 15.15 sati uz direktan tv prijenos na BH TV 1.

Završnica kupa BiH (Sarajevo):
polufinale (petak, 28. svibnja):
Ljubuški - Katarina (16)
Ilidža - Borac (18)

finale (subota, 29. svibanj) (15.15)

Osvajači Kupa BiH (od 2002. godine):

2002. - Željezničar (Hadžići)
2003. - Ljubuški HO (Ljubuški )
2004. - Borac SP (Banja Luka)
2005. - Ljubuški Trgocoop (Ljubuški)
2006. - Ljubuški Trgocoop (Ljubuški)
2007. - Katarina (Mostar)
2008. - Borac (Banja Luka)
2009. - Borac (Banja Luka)

Zanimljivo je da na službenim stranicama RS BiH nema nominacije službenih osoba i podataka o tehničkom sastanku ekipa uoči same završnice, a jednino je predviđen zajednički ručak u 13 sati što je pomalo čudno jer ekipe Ljubuškog i Katarine već idu na parket u 15 sati.
- 16:14 - Komentari (1) - Isprintaj - #

26.05.2010., srijeda

Herceg: Naš cilj je finale Kupa, onda nema favorita, sve je moguće

Image and video hosting by TinyPicU ženskoj rukometnoj Premijer ligi BiH Ljubuški prvenstvenu sezonu je završio po šesti put na drugom mjestu. Uz još jedan naslov viceprvakinja Ljubuškog, ligu posebnom čine i činjenice da je novi stari prvak Borac naslov obranio sa stopostotnim učinkom, dok na drugoj strani zadnji od onih koji su izdržali sezonu bivši prvak Zrinjski nije osvojio ni bod.

Brz i moderan rukomet

Trener Ljubušanki Zvonko Herceg uoči završnice Kupa osvrnuo se i na prvenstveni dio sezone.

- U sezonu smo ušli oslabljeni bez nekoliko igračica koje su trebale biti nositelji igre. Kad sam nakon prvog kola, preuzimao ekipu dogovor je bio da bez imperativa rezultata, nastojimo afirmirati što veći broj mladih igračica. Mislim da smo u tome uspjeli. Okvirno, ciljevi su bili – biti među tri, četiri prvoplasirane ekipe i završnica kupa. E, sad moglo je biti i još bolje, da nam se primjerice u derbiju protiv Borca pri našem vodstvu od pet pogodaka, nije ozlijedila prva šuterica Danijela Mistrić, na koju veći dio sezone praktično nismo mogli računati. U ligi kao što je naša, jedan vrstan igrač puno znači.

Tijekom sezone nastojali smo napraviti koncept naše igre. Tražim brz, moderan rukomet. Što to znači, pa da na utakmicama dajemo trideset i više pogodaka. Danas gledatelje ne možete privući ako ne igrate brz, moderan i kvalitetan rukomet. Po posljedku na ljestvici vidi se da smo mi i Borac bili najbliži takvom konceptu. Ako napomenem da od pet izgubljenih utakmica ni jednu nismo izgubili s više od tri pogotka, dva puta protiv Borca, ostalo je bilo u pogodak – dva razlike, vidi se da se protiv nas nitko nije naigrao, da su i te utakmice bile neizvjesne. Problem nam je bila i dužina klupe, sezonu smo odradili praktično sa sedam igračica. Ili dalje, ako se ima u vidu da nam je prva vratarka Andrijana Jelčić, 1993. godište, vrlo mlada, ali nadarena, sezonu je vrlo dobro odradila, treba biti realan i u planovima, kazao je Herceg, žaleći se i na to kako je bilo teško održati formu igračica.

Bit ćemo najbolji u BiH

- Sezona nije imala kontinuitet. Ako uzmemo u obzir da smo u nastavku prvenstva imali tri stanke, jednu od tri, a dvije po dva tjedna, onda možete zamisliti kako je prava umjetnost zadržati formu igračica. Ili pak, za jedan dan protiv istog protivnika igraš dvije utakmice, objašnjava Herceg ne štedeći ne čelništvo Saveza.

- Ljudi koji vode RS BiH, a posebice ženski rukomet, moraju povesti računa i urediti ligu. Čuti mišljenje ljudi koji vode klubove i konačno krenuti prema kvaliteti. Puno je čimbenika koji utječu na kvalitetu bh. ženskog rukometa. Uveo bih da se i mlađe uzrasne kategorije moraju natjecati, odnosno da svaki klub mora imati mlađe uzraste, tek tada bi se moglo računati na pomake u kvalitetu, tvrdi Herceg smatrajući ovu ligu ‘tankom’.

- Dvije prvoplasirane ekipe, Borac i mi, rezultatski odskaču, ali imamo još četiri, pet klubova koji ulažu dosta u rukomet i imaju dobre sastave. Sa malo reda u ligi i sustavu natjecanja, mogu se napraviti kvalitetni iskoraci. Pazite Ljubuški je šesti puta u ligi drugi, ali imajući na umu sve što smo prošli, sastav s kojim smo počeli, a s kojim završili sezonu, veliki je to uspjeh. Ako ekipa ostane na okupu, da ove mlađe djevojke stasaju, za sezonu – dvije, bit će to sastav broj jedan u bh rukometu, kazao je Herceg.

Domaćin završnice Kupa BiH za rukometašice kao i za rukometaše bit će Sarajevo. U polufinalu će se 28. svibnja sastati u 16 sati Ljubuški i Katarina, a branitelj trofeja Borac i Ilidža u 18 sati . Finale je na programu 29. svibnja uz izravan televizijski prijenos s početkom u 15:15 sati, što je jedna od rijetkih prigoda da TV gledatelji vide najbolje bosanskohercegovačke ženske ekipe.

- Naš cilj je finale Kupa, a u finalu je sve moguće, zaključio je Zvonko Herceg.

izvor: Dušan Musa / Večernji list.
- 11:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.05.2010., subota

NAJBOLJE IZ PREMIJER LIGE ZA ŽENE U SEZONI 2009/2010

Najbolja ekipa je ''BORAC'' koja je osvojila 54 boda
Najlošija ekipa je ''ZRINJSKI'' koja je osvojila 0 bodova
Najviše golova postigla je ekipa ''Ljubuški LO'' , ukupno 600 ili 33,33 po utakmici
Najmanje zgoditaka postigla je ekipa ''Živinice'' , ukupno 402 ili 22,33 po utakmici
Najviše zgoditaka na jednoj utakmici postigla je Kekić Jelena iz ekipe Katarina ukupno 16 golova
Najbolju obranu ima ekipa ''Borac'' primili 407 golova ili 22,61 po utakmici
Najlošiju obranu ima ekipa ''Zrinjski'' primili 611 golova ili 33,94 po utakmici
Najbolji strijelac prvenstva je Prusina Maja iz ekipe ''Ljubuški'' postigla je 182 gola.
Najviše isklj. na 2 min. ima ekipa ''Goražde'', isključeni ukupno 216 min.
Najmanje isklj. na 2 min. ima ekipa ''Željezničar'' , isključeni ukupno 82 min.
Najviše isključenja na 2 min. ima Torbica Jelena iz ekipe ''Mira'' ukupno 50 min.
Najviše opomena imaju ekipe ''Jedinstvo i Zrinjski'' , ukupno po 51 min.
Najmanje opomena imaju ekipe ''Katarina i Željezničar'' , ukupno po 41 min.
Najviše 7-met. dosuđeno za ekipu ''Mira'' ukupno 104
Najmanje 7-met. dosuđeno za ekipu ''Živinice'' ukupno 56
Najbolji izvođači 7-met. je ekipa ''Ljubuški LO'' sa 85,05% uspješnosti
Najlošiji izvođači 7-met. je ekipa ''Borac'' sa 65,52% uspješnosti
Najdiscipliranija ekipa je ''Ljubuški LO'' sa 167 kaznenih poena
Najnedisciplranija ekipa je ''Zrinjski'' sa 1057 kaznenih poena
U ovoj sezoni su bile ukupno 4 diskvalificirane igračice
U ovoj sezoni nije bilo diskvalificiranih službenih osoba
Najmlađa ekipa je ''Ljubuški LO'', prosjek starosti je 19,76 godina
Najstarija ekipa je ''Ilidža'' , prosjek starosti je 25,33 godina
- 21:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.05.2010., nedjelja

STATISTIKA NAKON ODIGRANE PREMIJER LIGE

Image and video hosting by TinyPic
Najbolji strijelac ekipe i Premijer lige Maja Prusina, postigla 182 gola iz 18 utakmica.

Nakon završetka Premijer lige za rukometašice i osvojenog drugog mjesta naše rukometašice imaju i najboljeg strijelca lige Maju Prusinu sa postignutih 182 zgoditaka, a i jedna su od najkorektniji ekipa sa 116 minuta isključenja u ukupno 18 susreta premijer lige, znači manje od 3 isključenja po utakmici.Najviše isključenja je imala Dora Vrdoljak 34 ili 1,53 po utakmici što je više nego sve ostale igračice zajedno. ŽRK Ljubuški je ekipa koja nije skupila niti jednu novčanu kaznu što se tiče Propozicija natjecanja i pravila rukometne igre što je svakako rijetkos u ligi i ljubušanke zaslužuju pokal za fair play. Na početku sezone je licencirano 26 igračica za Premijer ligu, a korištene su usluge 21 igračice dok je šest igračica odigralo svih 18 kola Premijer lige. Zgoditke je postizalo 12 igračice i to Maja Prusina 182, Knezović 85, Vrdoljak 70, Andrea Prusina 69, Mistrić 59, Boras 53, Ristić 47, Tolić 20, Katarina Pavlović 11, Bebić 2, Mišetić i Dejanović po 1. Ljubušanke su u 18 utakmica ostvarile 13 pobjeda i 5 poraza (dva puta od Borca, Mire, Jedinstva i Ilidže) uz osvojenih 39 bodova i drugo mjesto na ljestvici, a postigle su 600 zgoditaka (33,33 % po utakmici) i primile 484 ( 26,89 % po utakmici) sa gol razlikom od plus 116 zgoditaka. Postotak osvojenih bodova je 72 %, dok je iskorištenost sedmeraca 85,05 % koje je najviše izvodila kapetanica Maja Prusina. Najzanimljiviji je taj podatak da su ljubušanke uvjerljivo najmlađa ekipa u Premijer ligi sa prosječnom starošću od 19,76 godina. Stručni stožer ekipe su činili profesor Zvonko Herceg (glavni trener), Mirko Čolak (službena osoba), Zlatko Jurković (fizioterapeut) i Antoni Buntić (tehniko). Veliku pomoć prilikom pripreme vratara dao je i Mladen Škorput.
- 23:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.05.2010., subota

U PRIJATELJSKOM SUSRETU CICIBANKI BEZ POBJEDNIKA

U prijateljskom susretu između cicibanki Ljubuškog i Dalmatinke iz Ploča nije bilo pobjednika. Iako je susret završio neriješenim ishodom 11:11 domaće rukometašice su imale priliku da iz sedmerca u posljednjoj minuti susreta slave pobjedu. Poluvrijeme je također završeno neriješenim rezultatom 7:7, a domaće rukometašice imale prednost 7:4 pet minuta prije kraja susreta koje su prokockale nakon nekoliko tehničkih grešaka u fazi napada. Kod domaćih najefikasnija Martina Kraljević sa 6 zgoditaka, a kod gošći Krilić također sa postignutih 6 zgoditaka.

Image and video hosting by TinyPic

ŽRK LJUBUŠKI-ŽRK DALMATINKA 11:11 (7:7)

LJUBUŠKI: Babić, Alilović, Mikulić, Petrušić 3, Markota, Sabljić, L. Primorac, M. Primorac, Grbavac, Jurčić 2, Nižić, Vukojević, Jurič, Puljić, Kraljević 6, M. Bilić, Bukmir, Majić, D. Bilić, Herceg i Gavran.

DALMATINKA: Cvitanović, I. Štrbić, J. Štrbić, Mihaljević, Arar, Granić, Herceg 1, Sršen 1, Grgič, Pehar, Tomašević, Žderić, Cvijanović, Ivičević i Krilić 6.
- 21:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.05.2010., petak

VICEPRVAKINJE POBJEDOM ZAKLJUČILE SEZONU, GORAŽDE-LJUBUŠKI 26:27 (18:12)

Kada neka rukometna ekipa igra u gostima tada se obično kaže da često igra protiv domaćina i protiv gledateljstva kao osmog igrača, a ovog puta su naše rukometašice igrale i protiv deset igrača, a devetog i desetog igrača su na kraju susreta spašavali policajci od linča domaćih gledatelja. Ovom pobjedom u gostima naše su rukometašice proslavile titulu viceprvakinja Premijer lige četvrti put zaredom.

Image and video hosting by TinyPic

Inače sama utakmica je protekla u gruboj i nešportskoj igri, te stalnom pritisku od strane domaćina, a naše rukometašice nisu se dobro snašle u prvom dijelu susreta i na poluvremenu su zaostajale nevjerovatnih šest zgoditaka razlike. Međutim u drugom dijelu su naše rukometašice ubacile u veću brzinu i strpljivom igrom u 48-oj minuti susreta došli do izjednačenja, te serijom od 5:0 u idućih nekoliko minuta napravili značajnu razliku koju su znalački sačuvale do kraja susreta. U drugom dijelu došla je do izražaja bolja tehnička i tjelesna pripremljenost ljubušanki i da su se poklopile stvari koje su normalne na jednoj rukometnoj i športskoj utakmici pobjeda bi bila izraženija.

Na kraju da se vratimo na početak tex-a i upitamo se da li je zaista previd povjerenika lige da ovu utakmicu sudi sudački par Hurić i Smajlović, gdje je pravovremenom intervencijom policije domaći sudac Hurić spašen od linča domaćeg gledateljstva. Ali na kraju o sucima sve najbolje, čestitke našoj ekipi na visokoj drugoj poziciji na završetku ove zaista naporne sezone natjecanja u Premijer ligi.
- 23:42 - Komentari (3) - Isprintaj - #

13.05.2010., četvrtak

LJUBUŠANKE GOSTUJU U GORAŽDE

U posljednjem kolu Premijer lige za žene ljubušanke gostuju u Goraždu protiv istoimenog domaćina i imaju imperativ pobjede da potvrde drugo mjesto na ljestvici. U prošlom kolu Jedinstvo iz Tuzle je neočekivano savladalo Katarinu u Mostaru i time su se tuzlanke dovele u poziciju da pobjedom protiv Ilidže i eventualnim porazom naših rukometašica u Goraždu zauzmu drugo mjesto na ljestvici zahvaljujući boljim omjerom u međusobnom susretu sa našim rukometašicama. Naše rukometašice su u prvo dijelu sezone slavile visoku pobjedu protiv goraždanki sa 30:21. Inače, zanimljivo je da ovaj ipak bitan susret za naše rukometašice sude suci Hurić i Smajlović, od kojih je prvoimenomani iz Goražda i do sada nije bila praksa da sudac iz mjesta može suditi ekipi iz tog mjesta, a još manje ako taj meč ima neku važnost. Susret počinje u petak 14.05.2010 godine u 19:30 sati u športskoj dvorani Mirsad Hurić u Goraždu.
- 14:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.05.2010., utorak

FINALE KUPA IPAK U SARAJEVU !!!

Iako je RS BiH ranije donio odluku da Bihać bude domaćin završnice Kupa BiH za rukometašice, danas je ta odluka promijenjena, pa će se završnica Kupa odigrati u Sarajevu 28. i 29. svibanj.

Odluka je promijenjena jer Bihać nije dostavio službeni dopis u RS BiH koji je trebao, pa je RS BiH odlučio biti domaćin završnice ženskog Kupa u glavnom gradu.

Na završnom turniru u Sarajevu igraće Borac, Ilidža, Katarina i Ljubuški. Polufinale je na programu 28. svibnja, a finale dan kasnije. U prvom polufinalu se sastaju Borac i Ilidža, a drugom Katarina i Ljubuški. 29. svibnja u 15:30 na rasporedu je finale uz direktan prenos na BHT 1.


izvor: sportsport.ba

- 14:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.05.2010., petak

POBJEDA LJUBUŠKOG ZA DRUGO MJESTO NA LJESTVICI !!! LJUBUŠKI-MIRA 38:30 (20:16)

Image and video hosting by TinyPicLjubušanke su danas posve očekivano savladale ambicioznu ekipu Mire iz Prijedorau u sklopu pretposljednjeg kola Premijer lige za žene u sezoni 2009/2010. Inače sama utakmica je bila izjednačena u tijeku prvog poluvremena sve do 21 minute susreta kada ljubušanke rade seriju u posljednjih 10 minuta poluvremena 6:2 i na odmor se odlazi zasluženom prednošću domaćih rukometašica od 20:16. U drugom dijelu su se gošće dobro držale sve do 41 minute susreta kada su zaostajale samo dva zgoditka za domaćim rukometašicama koje tada ubacuju u veću brzinu i na kraju upisuju zasluženu pobjedu od 38:30. Najveća prednost ljubušanki bila je u 58-oj minuti susreta kada je semafor pokazivao 37:27 u korist ljubušanki. Kod ljubušanki izvrsnu partiju je pružila Maja Prusina sa 13 zgoditaka, kao i Andrea Prusina sa 6 i Klaudija Knezović koja je vrata Mire pogodila 7 puta. Još su se u listu strijelaca upisali Ristić 2, Vrdoljak 3, Boras 3, Mistrić 3 i mlada Katarina Pavlović sa 1 zgoditkom. Ovom pobjedom naše rukometašice su gotovo sigurno osigurale drugo mjesto na ljestvici Premijer lige i to po četvrti put zaredom, a svoj posljednji susret igraju narednog tjedna u Goraždu protiv istoimenog domaćina.
- 22:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.05.2010., četvrtak

MAJA PRUSINA IMENOVANA U STOŽER ŽENSKE RUKOMETNE KADETSKE REPREZENTACIJE BiH !!!

Kako doznajemo od izvora bliskom RS Herceg Bosne kapetnica ŽRK Ljubuški profesorica Maja Prusina bit ce predložena od strane RS HB, a ujedno i imenovana u stožer ženske kadetske rukometne reprezentacije BiH koja će imati svoje okupljanje u rukometnom kampu u Zastrogu 25-27 srpnja 2010 godine. Ovaj kamp RS BiH će se održati po prvi put odkada se igra zajednička liga na prostoru BiH. Dobre igre kapetanice naših rukometašica izgleda da nisu promakle budnom oku čelnih ljudi rukometa u Herceg-Bosni pa samim tim ovo imenovanje i ne čudi, jer je Maja Prusina jedna od najboljih igračica Premijer lige i vodeći strijelac lige. Rukomet uspješno igra već 13 godina i iza nje je jedna naslov prvaka BiH, te tri osvojena državna Kup-a i pet naslova viceprvaka države u 10 godina Premijer lige.
Treba istaći da je Maja Prusina diplomirala na odsjeku fizičke kulture fakulteta Džemal Bijedić u Mostaru i pored aktivnog igranja rukometa predaje tjelesnu kulturu u Općoj gimnaziji u Ljubuškom.

Image and video hosting by TinyPic
Maja Prusina u stožeru kadetske ženske rukometne reprezentacije BiH
- 22:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.05.2010., srijeda

XIX KOLO PLŽ, LJUBUŠKI-MIRA PETAK 18:30 GŠD LJUBUŠKI

U petak 7.svibnja u 18:30 sati u DŠD Ljubuški igra se pretposljednje kolo Premijer lige za žene u kojem se sastaju naše rukometašice i Mira iz Prijedora. Mira je ekipa koja je minimalno u prvom dijelu sezone pobijedila ekipu Ljubuškog i to je jedan od razloga da u ovoj utakmici Ljubušanke imaju imperativ pobjede. Drugi od razloga je taj da eventualnom pobjedom Ljubušanki, a porazom Ilidže u Banjaluci od Borca i Jedinstav u Mostaru od Katarine naše rukometašice osiguravaju po četvrti put zaredom drugo mjesto na ljestvici Premijer lige za žene.
Ovaj susret sude Šimić i Hrstić iz Mostara odnosno Čapljine, a nadzornik RS BiH je Omerović iz Mostara.
- 22:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< svibanj, 2010 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Svibanj 2011 (1)
Ožujak 2011 (2)
Veljača 2011 (2)
Siječanj 2011 (2)
Prosinac 2010 (2)
Studeni 2010 (12)
Listopad 2010 (6)
Rujan 2010 (1)
Kolovoz 2010 (1)
Lipanj 2010 (3)
Svibanj 2010 (14)
Travanj 2010 (10)
Ožujak 2010 (7)
Veljača 2010 (2)
Siječanj 2010 (2)
Prosinac 2009 (6)
Studeni 2009 (7)
Listopad 2009 (8)
Rujan 2009 (12)
Kolovoz 2009 (6)
Srpanj 2009 (4)
Lipanj 2009 (3)
Svibanj 2009 (10)
Travanj 2009 (11)
Ožujak 2009 (18)
Veljača 2009 (5)
Prosinac 2008 (1)
Studeni 2008 (6)
Kolovoz 2008 (3)
Srpanj 2008 (7)
Lipanj 2008 (4)
Svibanj 2008 (11)
Travanj 2008 (16)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Prezentacija naših dresova

  • Image and video hosting by TinyPic
    Oprema Zeus-sponzor tvrtka PLIVA doo
    Image and video hosting by TinyPic
    Oprema Macron-sponzor Agencija Tomić
    Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
    Oprema Umbro-sponzor S.T.R. "ZIM" & NOVA BANKA
    Image and video hosting by TinyPic
    Oprema Lotto-sponzor Murić

Slike s turnira u Grudama
  • Free Image Hosting at www.ImageShack.us

    QuickPost Quickpost this image to Myspace, Digg, Facebook, and others!
    Free Image Hosting at www.ImageShack.us

    QuickPost Quickpost this image to Myspace, Digg, Facebook, and others!
    Free Image Hosting at www.ImageShack.us

    QuickPost Quickpost this image to Myspace, Digg, Facebook, and others!
    Image Hosted by ImageShack.us


    free web counter

    LED Text Scroller


    Myspace Message Generators

LJESTVICA
  • 1 Borac 14 14 0 0 458:314 +144 42
    2 Ljubuški Lido osiguranje 15 11 0 4 500:391 +109 33
    3 Jedinstvo - Vulkan 15 10 0 5 411:377 +34 30
    4 Mira 15 9 1 5 396:393 + 3 28
    5 Ilidža 14 9 0 5 424:393 +31 27
    6 Katarina 15 8 1 6 427:388 +39 25
    7 Goražde 15 7 0 8 426:434 - 8 21
    8 Živinice 15 3 0 12 328:407 -79 9
    9 Željezničar 15 2 0 13 380:481 -101 6
    10 Zrinjski 15 0 0 15 338:510 -172 0