03.01.2009., subota

VOZAČICE!!!

Drage moje vozačice, evo par dobonamjernih savjete:

- ako vam netko potrubi na semaforu kraj vas, to nije zato da bi vam nešto dobacio, već da vam ukaže na neki propust. Nemojte da mislimo da ste nagluhe ili ,nedaj bože, potpuno gluhe

- nemojte čekati da se upali zeleno svjetlo na semaforu, pa tek onda 'ubacujete' u prvu brzinu. Mozda je vama to nebitno jer ste prvi na semaforu i sigurno bute prosli. Ali, ako čekate spremni na pokret, sigurno će jos barem jedan ili dva auta na kraju kolone isto proći semafor.

- ako ste napravili neki zajeb na cesti, dignite ruku u znak isprike. Znam da vas je strah maknut ruku sa volana, ali vježbajte, koristit će vam. Sigurno ćete spriječit da vam nervozni vozači trube misleći da ste bahati.

- ako vas netko propusti na križanju, ponovno, dignite ruku i zahvalite. To je stvar vozačke kulture. Zato što ste dame, nemojte misliti da time dobivate prednost prolaza. U prometu postoje druga pravila koja za sve, bilo muski ili ženski rod, vrijede isto.

- ako nailazite prema semaforu na kojem je zeleno, dajte gas, mozda bi onaj iza vas takodjer htio stići. Znam, znam, ogranicenje u gradu je 50, ali nema veze ako i prodjete kroz krizanje i sa 60. Siguran sam da će naši dragi plavci uvažiti takav razlog, posebno ako im uputite koji smješak.

- ako stojite na semaforu, nemojte drzati nogu na kočnici ako bas nije potrebno. Ono štop svjetlo zna biti iritantno onom iza vas. Radje dignite
rucnu.

- a na brzim cestama i autoputu, lijeva traka je samo za preticanje. Ako je netko brži od vas, pustite ga. Njegova je odluka dal će se držati ograničenja brzine ili ne. Nemojte vi biti ti koji mu neće dopustit brze vozit jer se ne želite maknut.

Dakle, ovdje su navedene neke situacije koje sam primjetio posebno kod vozačica. Nije to nikakva kritika vec dobronamjerna sugestija. Ako, to ipak shvatite drugacije, vas problem...

i za kraj jedan vic:

Stoji Mujo na semaforu. Stane kraj njega komad, zgodan. Gleda on nju jedno vrijeme. Primjetila to i ona. Kad odjednom Mujo pocne spustat prozor.
Pocne spustat i ona a Muje je pita: ' Sta bona, i ti prdnula?'

Sve najbolje u 2009 zelim svima a posebno vozacicama :))







- 19:03 - Komentari (3) - Isprintaj - #

< siječanj, 2009  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Siječanj 2009 (1)
Listopad 2008 (1)
Rujan 2008 (3)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

O svemu i svacemu... O tome kako dozivljavam svakodnevne stvari... sto dozivljava jedan roditelj dvoje klinaca...o mojim strahovima kao i o onome sto me raduje...
blog.zoom@gmail.com

- RIJEČI NE TREBA BROJATI NEGO MJERITI!

- Imati najvažniju stvar na svijetu, a da je ne posjedujemo.

- Može li se ikada zaboraviti ono sto se jednom ljubilo?