subota, 28.03.2009.

Sjaj u tami (Gareth Pugh)




Gareth Pugh (27) nova je, mlada britanska modna zvijezda o kojoj se trenutno najviše govori. Na njegovim su revijama najveće gužve i trenutno je, bez sumnje, najludji i najavangardniji britanski dizajner (a to nije nimalo lako).





















Običnim ljudima ova odjeća može djelovati zastrašujuće, ali njima nije niti namjenjena. On je umjetnik koji eksperimentira s formama, a trajna inspircija mu je britanska ekstremna klupska scena ili, po njegovim rječima "borba izmedju svjetla i tame".






















Avangardne cyber-chic kreacije, možda su u ovom trenutku više primjerenije scenskom nastupu nego uobičajenom večernjem izlasku. Svjetske glazbene mega zvijezde kao Kylie Minogue i Beyonce koristile su njegove kreacije i estetiku u nedavno objavljenim spotovima.



Kylie Minogue - In My Arms




Beyonce – Diva









Sva je ta alternitava privremena. I duga kosa, pirsing ili goli trbuh nekad su bili avangarda, bunt i oslobadjanje, a današnji mladi, nadobudni darkeri uskoro će začudjenjo gledati ulične kreacije novih alternativnih naraštaja. Avangarda je relativna stvar. Po umjetničkim kvartovima velikih europskih gradova ovakve futurističke kreacije prolaze kraj vas u iznenadjujuće velikom broju, a na ovim ćemo prostorima još malo pričekati.

A do onda, možemo se potajno diviti onima koje / koji imaju hrabrosti obući neki takav komad odjeće za dnevni ili večernji izlazak.






Komentari (20) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>