Mučenje životinja i njihovo izumiranje
(Izvadak iz knjige Proročanstva se obistinjuju – Znaci poslednjeg vremena – Zašto će ovaj svet tako grozno propasti? brat Vasa – Aurora Aurea)
auroraaurea@gmail.com


Masakriranje krznašica u službi modnog dokazivanja

Od davnine, čovek koji je izgubio osećaj bliskosti sa životinjom, od njene kože i njenog krzna sebi je pravio odeždu i odevne detalje. Po revidiranoj 'Knjizi Postanka' navodno sam Bog izgnanom Adamu i njegovoj ženi čini odeždu od kože i odeva ih u nju (3.21). Danas, da bi se čovek prevashodno ukrasio prirodnim krznom, a ne zaštitio od hladnoće, da bi se pokazao pred svetom, krznarska industrija, pogotovo istočna, nemilosrdno ubija na desetine miliona domaćih krznašica; slabljenje kupovne moći potrošača i globalno otopljavanje, te buđenje svesti kod mnogih, doprinose da se broj ubijenih i masakriranih krznašica nešto smanjuje.

Na Istoku - u Kini, Tajlandu, Filipinima, Južnoj Koreji, ... zemljama koje imaju tradicionalno uveliko bizarnu i ogavnu kuhinju, psi i mačke se masovno i specijalno uzgajaju za potrebe modne industrije, i to pod patronatom mafije. Put bundi koje bezosećajni aveti pokazuju na modnim pistama i druge podstiču da se tako odevno kočopere, počinje u klanicama gde se životinje deru. Da bi krzno mačaka i pasa bilo što gušće, životinje se na farmama drže na otvorenom i hladnoći. Na proleće se životinje ubijaju i deru maltene još dok su žive. Mačke se najčešće dave konopcima, psima i vučjacima presuđuju noževi. Da bi se napravila šubara od mačijeg krzna potrebno je ubiti 4-6 ovih umiljatih životinja; za bundu je potrebno već 18-25 mačaka ili nekih 12 pasa ubiti i odrati. Bunde visokog "kvaliteta" koje se prave samo od krzna sa glave mačaka zahtevaju već mnogo brojniji masakr. Etikete na šubarama i bundama, zbog averzije nekih zapadnih kupaca koji u mačkama i psima vide kućne ljubimce a ne obrok kao kod Istočnjaka, lažno predstavljaju da je krzno dobiveno od "planinske mačke" ili "azijskog vuka".

Dobijanje takozvanog astragan krzna od karakul ovce (čije uzgajanje je počelo iz Uzbekistana) takođe prate mnoge strahote. Novorođeni mladunci ovce se kolju ili se ovca ubija i pre porođaja, a nerođeni mladunci se potom vade iz rasporenog tela majke, i naravno i oni ubijaju. A za jedan kaput treba ubiti nekih 30 jagnjadi. Samo monstruozan i duboko bolestan um i nemilosrdno srce može bezazleno jagnje zaklati. I za takve ljude se čuva najstrašniji pakao u kome će njihove duše dugo, dugo goreti. Na svojem odnosu prema životinjama, čovek najbolje pokazuje gde naginje, ka Svetlu ili ka Tami.
Dobijanje modno-statusno "prestižnog" krzna od divljih životinja (bilo da su izlovljena iz njihove prirodne sredine ili rođena na farmi) takođe prate mnoge strahote. U teškim gvozdenim i nazubljenim zamkama zarobljen vuk ili medved može da ostane danima, trpeći nepodnošljive bolove u svojim prignječenim udovima, koje nekad zubima nastoje pregristi u pokušaju da se oslobode. Na farmama, u zatvorenom sistemu niza skučenih kaveza, gde se uzgajaju divlje krznašice (lasice, lisice, nutrije, činčile, rakuni, vidre, jazavci ...) isključivo radi dobijanja krzna, milioni životinja u nehumanim uslovima i zbog krutnog čuvanja pati i umire i pre vremena određenog za eliminaciju od strane čoveka. Strahota je zamisliti da jedna životinja koja uživa u slobodi kretanja čovek nameće i određuje da ceo svoj život provede u kavezu, gde se stereotipno i očajnički ponaša. Kada mladunci ovih zatvorenih životinja dobiju svoje prvo krzno, otprilike u 8 mesecu starosti, sledi im ubijanje. Naravno, desetine i desetine nesrećnih životinja treba ubiti da bi se dobila jedna bunda za okrutnog čoveka. Životinje se usmrćuju na različite načine: manje životinje (poput lasica) se ubijaju lomljenjem vrata i gušenjem konopcem, nešto veće (poput lisice) se usmrćuju strujom, stavljanjem jedne elektrode u usta a druge u rektum ili polni kanal; zatim, koriste se i gasne komore sa ugljen-monoksidom i ugljen-dioksidom za gušenje životinja – dakle, metod preuzet iz nacistističkih koncetracionih logora; nešto "humanije" ubijanje životinja ostvaruje se sa letalne injekcije pentobarbiton-natrijuma, koje nestručno ili koncetraciono nedevoljno date dovode do toga da životinja još živa bude odrata; poznato je da se na severnim krajevima Planete jadne foke brutalno usmrćuju motkama.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se