Život je put u nepoznato !

petak, 31.10.2008.

Za TEBE uvik ima mista

Evo baš nešto brišem neke datotekice
(....nema memorijeno....)
...a ima jedna datoteka"Isus"...
...koju nipošto nisan tila izbrisat...
...i onako...zadnja nada...
...pokusavam je stavit u jedan prebukirani folder....
...i vidi stvarno...uspila san...
...eeeee...kako ZA ISUSA UVIK IMA MISTAsretan

Image Hosted by ImageShack.us

- 13:54 - Komentari (7) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 27.10.2008.

Izreke o prijateljstvu

Albert Camus
"Ne hodaj ispred mene, možda neću slijediti.
Ne hodaj iza mene, možda neću voditi.
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj."

Aristotel
"Prijateljstvo je jedna duša u dva tijela."

Arthur Schopenhauer
"Prijatelj svih nije ničiji prijatelj."
"Prijateljima lako opraštamo pogreške koje nas ne pogađaju."

Ciceron
"Život bez prijateljstva je ništa."

Elbert Hubbard
"Prijatelj je onaj koji zna sve o tebi i pored toga te još uvijek cijeni."

Eudora Wetly
"Jedina je tajna bila ona pravedna komunikacija između dvoje ljudi."

Kahlil Gibran
"Prijateljstvo je vazda slatka odgovornost, nikad udobnost."

Mark Twain
"Potrebni su ti i neprijatelj i prijatelj da te rane u srce; jedan da te kleveće, a drugi da ti to javi."

Muhammad Ali
"Prijateljstvo je najteža stvar na svijetu za objasniti. To nije nešto što se uči u školi, ali ako nisi naučio što je smisao prijateljstva, uistinu nisi ništa naučio. "

Orhan Pamuk
"Za dobro prijateljstvo zajednička tajna je najbolji početak."

Pam Brown
"Prijateljstvo nam pokazuje da ni u jednoj tuzi ni radosti nismo sami."
"Prijateljice imaju veće telefonske račune nego što ih imaju holivudski bogatuni."
"Prijatelj će možda otići živjeti negdje daleko-tako daleko da ga možda više nikada nećeš sresti. Pa ipak, on je dio tebe zauvijek."
"Tvoje prijateljstvo bilo je sunčeva svjetlost koja je neopazivo promijenila moj život!"

Ralph Waldo Emerson
"Jedini način da imaš prijatelje jest biti prijatelj."

Sokrat
"Među prijateljima treba voljeti ne samo one koje žaloste naše nesreće, nego i one koji nam ne zavide na sreći."

Voltaire
"Prijateljstvo je sastavni dio ljudske sreće."

Vicky
"Nije prijatelj onaj koji ce to reci vec onaj koji ce to poreci a djelima steci!"

Njemačke poslovice
"Do pete godine dijete je tvoj gospodar, do desete tvoj sluga, od desete do petnaeste tvoj tajni saveznik, a zatim postaje tvoj prijatelj ili tvoj neprijatelj."
"Vino stvara prijatelje, a suze ih stavljaju na kušnju."
- 17:39 - Komentari (7) - Isprintaj - #

subota, 25.10.2008.

Tko je za mene Isus

Image Hosted by ImageShack.us

Evo tko je za mene Isus:

Riječ tijelom postala.

Kruh života.

Žrtva žrtvovana na križu za naše grijehe.

Žrtva prikazana na oltaru za moje grijehe i grijehe svijeta.

Riječ, koju treba navijestiti.

Istina, koju treba obznaniti.

Put, kojim treba proći.

Svjetlo, koje treba upaliti.

Život, koji treba živjeti.

Ljubav, koju treba ljubiti.

Sreća, koju treba dijeliti.

Mir, koji treba dati.

Kruh života, kojega treba jesti.

Gladan, kojega treba nahraniti.

Žedan, kojega treba napojiti.

Gol, kojega treba obući.

Beskućnik, kojega treba ugostiti.

Bolesnik, kojega treba liječiti.

Osamljenik, kojega treba ljubiti.

Neželjen, kojega treba željeti.

Gubavac, čije rane treba prati.

Prosjak, kojemu treba osmijeh darovati.

Alkoholičar, kojega treba saslušati.

Mentalni bolesnik, kojega treba zaštititi.

Dijete, koje treba zagrliti.

Slijepac, kojega treba voditi.

Nijem, za kojega treba govoriti.

Bogalj, s kojim treba koračati.

Ovisnik o drogi, s kojim treba prijateljevati.

Prostitutka, koju treba udaljiti od opasnosti i smatrati prijateljem.

Zatvorenik, kojega treba posjetiti.

Starac, kojega treba uslužiti.

Za mene:

Isus je moj Bog.

Isus je moj zaručnik.

Isus je moj život.

Isus je moja jedina ljubav.

Isus je moje sve u svemu.

Isus je meni sve.

Blažena Majka Terezija

- 15:04 - Komentari (4) - Isprintaj - #

subota, 18.10.2008.

Sv. Luka

Svetac Evanđelista

Image Hosted by ImageShack.us

Sveti Luka je bio Sirijac, po Euzebiju rodom iz Antiohije. Potjecao je iz poganske, a ne židovske sredine. Za to svjedoče sv. Irenej, Tertulijan, Origen, a posredno i sam sv. Pavao, koji ga ne stavlja među one što proizađoše iz obrezanja. Prema Muratorijevu kanonu nije vidio ni slijedio Isusa za njegova života na zemlji. Pavlove poslanice te Djela apostolska pokazuju da je bio pratilac i učenik svetoga Pavla.

Uz Pavla ga nalazimo prvi put na apostolovu drugom misijskom putovanju, tamo od Troade do Filipa. Postoji mogućnost da je u Filipima ostao do god. 57. utvrđujući ondje apostolovo misijsko djelo. U proljeće god. 58. nalazimo ga opet u istome gradu uz sv. Pavla, koga prati na njegovu povratku u Jeruzalem. Ondje odmah bijaše uspostavio vezu s apostolom Jakovom. Tamo je također imao priliku susresti barem neke od onih žena što ih on jedini od evanđelista spominje u Evanđelju. Mogao je isto tako susresti i one 'službenike riječi' koji su jedan od izvora njegova evanđeoskoga spisa.

On sam u predgovoru svoga Evanđelja piše ovako: 'Budući da su mnogi pokušali srediti pripovijedanje o događajima što su se dogodili među nama, kako su nam ih predali oni koji su od početka bili očevici i sluge Riječi, učini se i meni dobro, pošto sam ih pomno ispitao sve od početka, da ti ih napišem po redu, preuzvišeni Teofile, da se osvjedočiš o sigurnosti nauka kojeg si primio' (Lk 1,1-4).

Sveti Luka je pratio sv. Pavla na njegovu putovanju u Rim te nam je o tome u Djelima apostolskim ostavio dragocjen dnevnik puta. S apostolom je naroda bio i za vrijeme njegova prvoga rimskoga tamnovanja, a isto tako i za drugoga, kad su ga svi ostavili. Apostol sa žalošću piše Timoteju: 'Jedini je Luka sa mnom' (2 Tim 4,11).

Luka se u Rimu vjerojatno susreo i s Petrom i s Markom, no na njega je ipak imao najveći utjecaj Pavao. Ništa sigurno ne znamo o životu sv. Luke nakon Pavlove smrti. Sv. Epifanije ga je doduše učinio apostolom Dalmacije, Italije i Makedonije, sv. Grgur Nazianski evangelizatorom Ahaje, Metafraste, Egipta i Tebaide, no sve je to povijesno nepouzdano.

Istočnjačka hagiografija, koja se temelji na jednom antimarcionitskom spisu, zvanom Prolog, a koju slijedi i sveti Pavlin iz Nole, pridaje sv. Luki 84 godine života. Latinski Prolog dodaje da je živio u celibatu, dok jedan drugi spis, koji slijede i neki ugledni pisci, kao sv. Izidor Seviljski i sv. Beda Časni, daje sv. Luki 74 godine života. Nesigurno je i mjesto smrti sv. Luke. Isto tako način smrti. Jedni drže da je umro naravnom smrću, dok drugi misle da je poginuo kao mučenik. Crkva ga u bogoslužju slavi kao mučenika i upotrebljava za njegov blagdan liturgijsko ruho crvene boje.

Jedan anoniman bizantski pisac iz XI. stoljeća ovako je opisao svetoga Luku, evanđelista i pratioca sv. Pavla: 'Nakon što se Pavao, ostavivši tmine zablude da bi prionuo uz Božju ljubav, pridružio broju učenika, Luka ga prati posvuda i postaje mu putni sudrug. Željan boriti se za Božju ljubav pridružuje se njegovoj vojsci. S Pavlom kao zločinac biva zatočen te sve do kraja svijeta širi zrake božanske spoznaje. On tako čvrsto pristaje uz njega, tako mu je blizak i dijeli u tolikoj mjeri sve njegove milosti da ga Pavao, pišući vjernicima, naziva svojim najmilijim. Nakon Jeruzalema i njegovih predjela sve do Ilirika s njim propovijeda Evanđelje. Nakon Judeje sve do Rima dijeli s njim iste okove, iste napore, iste muke, iste brodolome. S njime je želio primiti istu krunu, kao što je dijelio iste napore.

Nakon što je s Pavlom primio talenat propovijedanja te pridobio i priveo Božjoj ljubavi tolike narode, Luka se pokazuje kao ljubljeni Spasiteljev učenik i kao evanđelist koji je opisao njegovu svetu povijest, budući da je nekoć slijedio Učitelja, sakupio je svjedočanstva njegovih prvih slugu i zadobio nadahnuće odozgor. On je kao evandelist ispripovjedio tajnu ženidbenog glasnika Gabrijela, poslana Djevici da navijesti radost cijelom svijetu. On je tako jasno opisao Kristovo rođenje: on nam pokazuje novorođenče kako spava u jaslama te opisuje pastire i anđele koji naviještaju radost. On je učinio da upoznamo čudesa što nadilaze sve ono što se može zamisliti i to s takvom ljubavlju prema istini i s takvom ljepotom da je kod njega istina stvari izražena ljepotom riječi, i tako se pokazuje bogat jezikom koji je dostojan bogatstva njegove misli. On nam pruža pouku, danu u prispodobama, iznoseći ih u većem broju nego što to čine drugi evanđelisti. I kao što nam opisuje silazak Riječi na zemlju, isto tako nam opisuje i njezino uzašašće na nebo, njezin povratak Očevu prijestolju...

No kod Luke milost se ne ograničuje samo na to. Njegov se jezik ne ograničuje samo u službi Evanđelja. Nakon svršetka Kristovih čudesa on opisuje i Djela apostolska: ponajprije božansko Spasiteljevo uzašašće na nebo, zatim silazak Duha nad apostole u obliku ognjenih jezika, pa onda kamenovanje Stjepana, obraćenje Pavla, njegov poziv i njegov prijelaz od slova k duhu, njegove tamnice, udarce, bičeve, razne zamke što mu ih postaviše pogani, njegovo putovanje iz Jeruzalema u Rim, njegove napore na moru, njegove patnje, pogibelji, stradanje, brodolome. Luka nije samo očevidac svega toga već i istinski sudionik. I zbog toga ulaže toliko brige da nas u svemu pouči.'

S opisom se toga spisatelja možemo u svemu složiti, osim u tome da je bio Gospodinov učenik i sljedbenik za njegova zemaljskoga života. No, iako nije bio očevidac događaja što ih opisuje u Evanđelju, bio je dostojan i vjeran službenik evanđeoske poruke. Zato ga Crkva sa zahvalnošću slavi kao evanđelista, jednog od četvorice, koja nam po Božjem nadahnuću napisaše najdragocjeniju poruku.

Svima koji nose ime ...apostola...svetca...evanđelista Luke....

od srca želim...SRETAN IMENDANsretan

- 22:19 - Komentari (5) - Isprintaj - #

petak, 17.10.2008.

Zdravo kraljice mira

Image Hosted by ImageShack.us

Zdravo Kraljice mira,
zdravo, Majko Ljubavi,
zdravo Kraljice mira,
zdravo, Majko Ljubavi,
zdravo, zdravo, zdravo Marijo!
zdravo, zdravo, zdravo Marijo!

Ave, Regina de la pace,
ave, Madre de la Amor,
ave, Regina de la pace,
ave, Madre de la Amor,
ave, ave, ave Maria!
ave, ave, ave Maria!

Zdravo Kraljice mira,
zdravo, Majko Ljubavi,
zdravo Kraljice mira,
zdravo, Majko Ljubavi,
zdravo, zdravo, zdravo Marijo!
zdravo, zdravo, zdravo Marijo!

Ave, Regina de la pace,
ave, Madre de la Amor,
ave, Regina de la pace,
ave, Madre de la Amor,
ave, ave, ave Maria!
ave, ave, ave Maria!

- 18:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 16.10.2008.

Neke pjesmice

Najljepša molitvasretan

Image Hosted by ImageShack.us

Anđele čuvaru mili,
svojom snagom me zakrili.
Prema Božjem obećanju
čuvaj mene noću, danju.
Osobito pak me brani
da mi dušu grijeh ne rani.
A kad s ovog svijeta pođem,
sretno da u nebo dođem
da se ondje s tobom mogu
vijekom klanjat dragom Bogu. Amen.

................................ostale.................

Molitva prije posla

Svemogući Bože, milošću svojom preteci
i pomoću prati sva naša djela
da svaki naš rad s Tobom započne
i da se uspješno s Tobom dovrši!
To te molimo po Kristu, tvome sinu, Gospodinu našem. Amen.

Molitva u pauzi

Dobri Oče, Tvojom dobrotom smijemo sada odmoriti.
Svrni svoj pogled na posao
koji smo započeli,
iscijeli sve što smo loše učinili
i daj nam posao sretno privesti kraju.
To Te, Oče, molimo
po Kristu Gospodinu našemu. Amen.

- 18:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 11.10.2008.

Sretan rođendan

Evo, upravo na danšnji dan
- 11. 10. nećemo sad u detaljesmijeh
Bog odlučio da se rodi jedno prekrasno ljudsko biće....
(za sve one koji ne znaju - iako...čisto sumnjam da ima i takvih
radi se o nastavnici Mariji Gašpar)

SRETAN VAM ROĐENDAN !!!!!!

- 00:14 - Komentari (4) - Isprintaj - #

petak, 10.10.2008.

Mica maca

......Mica maca
dosla(usla)na vratanca........

Točno tako je danas meni bilo. Ne znan ni ja
kako mi je samo uspija mačak uletit u kuću.
Ja taman nešto preuređivala blogove....kad ja osjećam
nešto mi se mazi, privija uz nogu...ajmee...koji
je to bija šok-skok sa stolice i skrik(dva u jedan)!

Bidan...i ona se pripa...
i dok san se ja tako smirivala...gospodin se lipo prošeta
do moje sobe...i taman se raspružija na sri kreveta.
A šta je najgore...do njega je bila neka mačka....

Sram me bilo.....
...onako mlade ih ostavi same u sobi.....
...ko zna šta se moglo desitwinksretan

I tako do sam ih istrala vanka....
polako sam gubila živce...
a evo sad se smijen ciloj toj situacijisretan

- 23:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< listopad, 2008 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Srpanj 2011 (1)
Siječanj 2010 (1)
Prosinac 2009 (2)
Listopad 2009 (1)
Rujan 2009 (2)
Lipanj 2009 (1)
Travanj 2009 (7)
Ožujak 2009 (8)
Veljača 2009 (8)
Siječanj 2009 (6)
Prosinac 2008 (5)
Studeni 2008 (6)
Listopad 2008 (8)
Rujan 2008 (2)
Srpanj 2008 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

 • Dobrodošli u moj svit
  ...POZITIVE...
  ...i OPTIMIZMA=)))...


  Od 03.01.2009.godine
  Counter
  Counter


  O meni:

  Mia
  Rogošić
  Zdravstvena škola - Split
  Treniram: košarku, i sviram gitaru
  U slobodno vrijeme: pišem pjesme(poeziju), čuvam braceka=),
  uživam u čarima prirode, sviram
  ...uživam, uživam i samo uživam ...


  Posjeti i ove blogove:

  Mariela

  O@za mir@...moj 2. blog
Slikice

 • Naša lipa Dugopoljska crkvasretan
  Image Hosted by ImageShack.us

  Image Hosted by ImageShack.us

  Image Hosted by ImageShack.us

  Image Hosted by ImageShack.us

  Image Hosted by ImageShack.us

  Image Hosted by ImageShack.us

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se