TRENUTAK ZAHVALNOSTI

25.04.2018.

Ovo jutro mi počinje tisuću puta izrečenom riječi -... HVALA...

Ta čarobna riječ nam nikad ne bi trebala sići sa usana, koliko god se činilo da je ista i da je ponavljamo..
Ali nikad nije ista...Jer svaki djelić trenutka se mijenja, i traži drugačiji pristup zahvalnosti..
Ja sam zahvalna što me je jedna posebna duša podsjetila ovo jutro da ne zaboravim jutarnju molitvu, koja se sastoji samo od jedne jedine riječi..HVALA...

Uzalud nabrajanja i litanije, čitanje molitvi koje je netko napisao, da bi nam samo skrenuli pažnju sa te opet ponavljane riječi...HVALA...

Izdvajam dio Andrićeve molitve...
"Ja imam krov nad glavom i prostrt stol na kome pretiče, i ženu i djecu koji me čekaju – toliki žive željni svega, bez ljubavi, bez cilja i strijepe od večera koje je za njih samoća, studen i užas.
Ja imam u duši svjetlost koja se, istina, povija i smanjuje, ali nikad ne gasi – hiljade njih žive u jadnom mraku.
A ako me još nesvijest i nebiće zaista čeka na kraju svega ovoga, onda mojoj blagodarnosti kraja nema. Onda će kao glavno i posljednje osjećanje ostati od mene ova bezgranična zahvalnost.
Ja je upućujem Tebi."


Prošla sam kroz bezdane ranjivosti i osjetila sjaj i bijedu osuđenika na vlastito samokažnjavanje, bez ikoga da te uznike oslobodi okova..

Osjetila sam okus živoga blata pod stopalima, i beznađe onih, koji su očajno tražili ruku da ih iz tog blata netko izvuče, a nitko se na to beznađe nije obazirao...Osjetila sam kako je ne imati sve što je drugima dostupno u svakom trenutku, a ti drugi nisu znali to podijeliti sa mnom...Osjetila sam bahatost i uspavanost onih koje bi jedna jedina riječ mogla probuditi, a time i cijeli svijet oko njih..Riječ HVALA, koja ne dopire do praga njihovog srca...

Osjetila sam težinu i strah odbačenosti, da bih znala jednom poštovati one koji su to prošli ili prolaze...
Hodala sam svjesno kroz limbove tame, ne bih li pronašla one koji su se izgubili i za koje još postoji put, kojeg su zaboravili..

Proglasiše me slugom tame, spaljivali me na lomači bezbroj puta, a ja sam uvijek nekako sačuvala čarobnost zahvalnosti...I čuvala tu jednu jedinu riječ-molitvu, kroz vijekove...Nitko mi je ne može oduzeti...
Ona je jača od svake nametnute vizije stvarnosti, jer jedno nju-osjećam kao Istinu i najveći poklon, darovan od Stvoritelja...


https://www.magicus.info/ostalo/price/trenutak-zahvalnosti

Dok se pesimizam čorba u kotlu krčka...

24.04.2018.


I taman pomislim, kako jedino optimizam može pomoći, danas, ovdje, osvane serijal o optimizmu.




Gledam, slušam, mirišem..Iz kotla se svašta osjeća..

Bože, ovih dana, nema šta nije ubačeno unutra.

Ono: da ti uništi i zadnju nadu u neku bolju perspektivu, ne za nas, nego za našu djecu..

I taman pomislim, kako jedino optimizam može pomoći, danas, ovdje, osvane serijal o optimizmu.

Naši svemiri su povezani, definitivno jesu.

Čitam ovih dana najnovije vijesti, svašta nešto se nadrobilo u toj lončini pesimizma. Uskoro bi nam mogle nestati neke namirnice, koje su nam svakodnevno na stolu, ribe, jer radi globalnog zatopljenja, smanjit će se kisik u moru..Jabuke i ostalo voće, radi preoštrih zima i pretoplih, sušnih ljeta..kikiriki, kava (kojoj se sad već raspolovio prinos, zbog bolesti uzrokovane klimatskim promjenama), voda će biti skupocjenija od zlata..itd, itd..

Mladima uskraćuju mogućnost samozapošljavanja, ukidanjem novčane potpore.

Roditelji su izgubili pravo da sami odlučuju, hoće li cijepiti djecu, iako u nekim slučajevima vide da cjepivo uzrokuje bolest i čak autizam kod djece.

Država ima veće pravo nad djecom, nego roditelji, koji su ih stvorili i dali im život.

Za koga zapravo rađamo djecu? Za državu, koja nad njima odmalena stavlja monopol.

Ako ih ne cijepimo, ako ne idu u školu, da ne pričam o drugim stvarima, država ih ima pravo oduzeti..

Ponavljam: Za koga mi rađamo djecu? Doći će vrijeme kad će čipiranje biti obavezno, i neće se pitati, treba li ili ne..

Pa onda..sve te jurnjave i zveckanja, Rusi, Ameri, Eu, mali ljudi mogu samo pratiti njihove beskrajne konverzacije, i nadati se da nikom neće pući film u kriznom trenutku..

Virusi harače, sve u 16. Ebola se pojavila u Kanadi, Svinjska gripa opet uzima žrtve..

I na sve to, kao šlag na tortu, mali zeleni jedva čekaju da uskoče i svoj tal od čovječanstva uzmu..

Stišavam vatru ispod ovog kotla pesimizma, zatečena jednim saznanjem:

ATOMI SE SASTOJE OD 99,99999999% PRAZNOG PROSTORA.

TO ZNAČI: RAČUNALO U KOJE GLEDAMO, STOLICA NA KOJOJ SJEDIMO, I MI SAMI, U OVAKVOM OBLIKU KAKVI JESMO, GOTOVO DA NE POSTOJIMO..

I shvatih poantu ovoga broja, kojeg mi se ne da riječima izgovoriti:

99,99999999%...

Sve to što je oko nas, zapravo je većinom praznina..Fizička dimenzija, opterećena spoznajama da je jedina moguća, zapravo je prazni prostor, kroz kojeg se onaj čaroban jedan posto stvarnih nas, vrti, i slijedi slike koje poput holograma oživljavaju našom željom za učenjem i razvitkom..

Sve te zavrzlame i kotao pesimizma, zapravo nisu stvarne.

Mi ih oživljavamo, vjerujući u njih. Mi odlučujemo, da li ćemo ubaciti optimizam kao začin, ili ćemo puniti sebe trpkim jelom koji zapravo nije dio naše duše.

Duša je sama po sebi radost, svjetlo, snaga, ljepota, sve drugo joj je ponuđeno samo u svrhu da vidi razliku, i vrati se sebi, u središte svojeg izvora, koji nikad neće presušiti.

Zapravo..Optimizam je:

U običnoj glavici kupusa, vidjeti mandalu stvaranja




Optimizam je, u najvećem mraku, pronaći zaboravljenog Malog princa, i njegovu ružu, koja, negdje skrivena, cvjeta i čeka svoj trenutak susreta.



Optimizam je, svako razotkrivanje laži, gledati kao drugu stranu istine, i u to vjerovati, ne uplićući se u masovnu histeriju tjeranja pravde, jer, i to je praznina, koja nam se prikazuje kao punina:



I sve to skupa, shvatiti samo kao naše poligone za vježbanje.

Da što prije prijeđemo put koji smo zacrtali: do sebe, i uvijek, samo do sebe.

https://www.magicus.info/ostalo/price/dok-se-pesimizam-corba-u-kotlu-krcka

IMA JEDNA DUGA CESTA - SRETAN USKRS -

01.04.2018.

Danas je Ljubav, koju svatko drugim imenom zove, u grobu..

Ja bih rekla - u tami, kao svaka naša duša, u toplom oceanu majčine maternice prije, nego li je ugledala svjetlo, svaki puta sa novim spoznajama - da će biti ovaj puta drugačije, da će život konačno dobiti dimenziju vječnosti i konačno prestati oblačiti fizičko tijelo, da se sakrije od zime i bešćutnosti.

Nisam nikada prezirala Onoga, kojeg Sinom Božjim nazivaju, jer sam Ga uvijek gledala izdvojenog od svih pokušaja, da ga se učini potpunim čovjekom.

Ako se u meni desio klik, kad sam shvatila svu laž hijerarhije koja je našeg Učitelja i brata uzela za svoj put za vladanje drugima - malenima, kako On kaže ne znači, da sam se odrekla te divne ideje o Ljubavi koja ne traži žrtve od drugih, jer shvaća da svatko kad-tad sam mora za sebe prolaziti tom dugom cestom i čak i žrtve podnositi, ali uvijek za sebe, da bismo na kraju shvatili kako je to jedini način da se očistimo i oplemenimo.

Da...Danas je posljednji dan boravka u tami groba, sutra će jutro, ma koliko bilo sivo i hladno, zvonima dozvati Ljubav da oživi i ponovo se rodi, uskrsne, ali ovaj puta u tijelu koje je spremno za Nebo.

Tko sam ja da ikome govorim drugačije?

Pa i ne mogu govoriti drugačije, mnogi još uvijek nose to sigurno i toplo odijelo koje su im roditelji ostavili vjerujući, da će ih zauvijek osigurati od hladnih vjetrova, odijelo vjere koja daje sigurnost, ma koliko ponekad bilo potrebno to odijelo skinuti i prepustiti se, da te mrak i hladnoća probiju do kosti.

Ne osjećam se drugačije, samo novim putem kročim, putem, koji će me odvesti na isti cilj kao i druge, taj put je počeo posut laticama cvijeća, nježnim tepanjem Stvoritelja, da ću izdržati i da će ljubav čekati na cilju, da bi na kraju izabravši kamenu planinu i bespuća bez života ostala u tišini, slušajući samo ponekad eho tih tepanja u daljini, ali ne gubim Svjetlo, koje uvijek obasja mrak, kada treba.

Koliko god me netko poistovjećivao sa mrakom, ja ga gledam kao dio sebe, koji nisam, ali ga poštujem, jer bez njega ne bih znala što je radost Svjetlosnih trenutaka.

Isus danas boravi u tami, sutra će zasjati Ljubav i rascjepati zavjese konačnosti.

Želim vam sretan Uskrs, sretno vam bilo današnje novorođenje!

Ovaj video možda naizgled nema veze sa gozbama, ali itekako ima veze sa uskrsnućem, Ljubav uvijek pobjeđuje i ne postoje granice, da nam se pokaže u punom sjaju.


https://www.magicus.info/ostalo/price/ima-jedna-duga-cesta-sretan-uskrs-


slika: internet

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.