tepam da ne krepam

31.08.2017., četvrtak

Zeleno lice ljubomore iliti kriza srednjih godina

Eto, dugo me nije bilo, a sada slijedi ispričnica: hodanje po bolnicama, pregledi...svatovi, gosti, pa opet gosti... i tako...
Zadnji post bio je vezan za anemiju, ali sam morala otići hematologu, valjda da ju potvrdi. I tako, odem ja kod svog liječnika i zamolim za uputnicu gore dotičnog. I da on meni uputnicu za Osijek jer eto tu je najbliži i još kaže da najbrže na red mogu doći u 12 mjesecu! Aloooo, do 12. mj. mogu krepat! I još moram ponoviti sve moguće krvne pretrage, stolicu (možda tu gubim krv), ginekološki (možda i tu gubim krv), uzv abdomena (opet, možda se nešto otpojilo pa gubim krv)... Ne budi luda, zamolim Dragog da nazove svoju bivšu ljubav koja radi u bolnici da me pogura i tako vam ona meni sredi pregled za 10 dana. Živila!

U međuvremenu obavila uzv, dala litru krvi i još zapalila u Bosnu u svatove! Isplesali se Dragi i ja (kukunješce naravno- ma ono za neznalice: Imam šupu i na šupi rupa, komšinicu gledam kad se kupa! ) natukla se prasetine i paradajza i raspali još malo po turbofolku (majke mi meni sve to isto, ali tancaj nema veze) pa kući u pola šest ujutro.

Sutradan nam stigli kumovi iz Austrije, udaje mu se sestra pa nema gdje prenoćiti pa eto ostali kod nas 10 dana. Ma poanta je što njegova draga mama nemože smisliti dragu snaju pa je kod mene u "egzilu". Zgodni su mi kumovi, lijep su par iako je ona 15 godina starija od njega. Kod nas bi rekli: dobro je garažirana! Kum je zgodan, visok, crn, jako vrijedan i kumu obožava. U vrlo kratkom vremenu dobro su se snašli, otvorili su dobar biznis i dobro zarađuju.

U isto vrijeme stigla je i muževa sestra i šogor iz NJemačke na odmor (u vlastitoj su kući), a dva dana iza toga i muževa druga se sestra koja igrom slučaja nije mogla biti u svojoj kući pa se isto dopeljala kod nas. Jebiga!

Jedne nedjelje, svi smo đuture otišli na kavu u naš seoski kafić jer to vam je kao špica na splitskoj rivi. Još pogotovo ako se nađete na pravom mjestu u pravo vrijeme (znači pola jedanaest-taman poslije mise) kud ćeš bolje!Pošto je vrijeme godišnjih odmora, podolazili auslenderi, svi friški i pocrnili od jadranskog sunca,pozdravljaju se svi jer eto prošla je već godina, gledaju se auti, hvali se zaradom i čekaju se međusobne podjebe.

I sad počinje predstava! Idemo od kuma: U svoj toj gužvi pozdravljanja, upoznavanja sa ženama i djecom, čašćenja, kumov pogled odlutao je negdje na drugi kraj kafića kad će ti kuma:
"Alo momak, kad sjediš samnom ima da gledaš samo mene i obraćaš se meni, koji kurac gledaš okolo!?"
Malo smo ostali zatečeni, ali kum i ja i Dragi prebacili smo sve na šalu, ali ona je ostala ustrajna: "Nema on šta gledat okolo kad sjedi samnom!"
Drmnila sam je nogom ispod stola, rekla joj da se smiri, dok se crvenilo na licu mog Dragog penjalo od vrata nagore. Popizdio je!
"Kumo, ovo je njegovo rodno selo i svi ga znaju, pa naravno da mu svi prilaze, a i oči su da se gleda! Ne budi nadžak baba! Gledaj i ti!"
"Nemam ja šta gledati okolo!" naprnjila se kuma.

Sa druge strane stola šogor stiska jetrvu za nogu dok ona pokušava prozboriti koju riječ sa svojom sestrom, ali naravno ne uspjeva jer se šogor konstantno ubacuje u njihov razgovor. Druga jetrva već polako pizdi i vidim da koluta očima.
"Ajde jebiga šta je stiskaš po ovoj vrućini pa neće pobjeći, a i pretoplo je za takve stvari!" - ja ću ti da razbijem neugodnu tišinu za stolom
"To je moja žena i mogu šta hoću" - odbrusio je šogor, nastavljajući mijesiti već pocrvenjeli bedreni mišić svoje žene.
"E pa, vrijeme je da se krene!" - rekoh, mada sam u sebi mislila da jebem i vas i vašu kavu i onoga ko me nagovorio da lijepo nedjeljno jutro provedem sa vama nedojebanim ljudima.

Ustala se ja, ustao se Dragi i druga jetrva i pođosmo prema autu. U miru doma svoga, skuhao Dragi kave i još zatečeni svim viđenim sjedili smo tako neko vrijeme u tišini.
"Šta je to sa kumom? Kakvo je to glupo ponašanje?" - upita Dragi
"Pa ljubomorna je zar nisi znao" - rekoh, "Oduvijek je takva samo nisi obraćao pažnju. Pa odvojila ga je od svih prijatelja, familije i mrči na na svakoga tko mu se približi."
"Jebiga, pa zar ne vidi da je voli, pa prva mu je ženska u životu!"
"Nemam pojma i ne zanima me, ali je ružno što ga je napala pred svima!" reče jetrva.
"A šta je sa šogorom, jel on to upao u krizu srednjih godina?" - upitah.

Druga jetrva samo je uzdahnula i rekla da takvo maltretiranje traje već neko vrijeme.
Znala sam i ja da je šogi zajeban i da nitko ne smije doslovno prdnit u kući bez njegova znanja, sve kartice su kod njega i sve ga se mora pitati. Ima dvoje odrasle djece koja su se već zaposlila i žive svoje živote. Oboje rade kao životinje s tim da jetrvu još čeka kuhanje, spremanje, serviranje večere pa čak mu mora natočiti juhu u tanjur da se, jel, malo ohladi.
Uz sve to, ako nije pod njegovim, a onda je pod budnim okom njegove matere koja ju još malo dodatno prca u mozak.

A popizdio je dodatno u zadnjih godinu dana kada je njegovog bratića ostavila žena jer nije mogla podnositi skoro pa istu zajebanciju. Naravno, njegova mater i svekrva moja jetrve dodatno su dolile ulje na vatru izjavom kako su se svi već porastajali i da je sada red i na njih dvoje. Od toga dana je nemoguć! Provjerava joj mobitel, prati je gdje god da krene, u društvu ne skida ruke s nje poput nekog pubertetlije i naravno traži sex svaku večer.

Kada se jetrva malo pobunila i zaprijetila da će ga ostaviti kupio joj je mečku vrijednu 70 000 eura.
"I šta sad? Jebla ga mečka i sve pare kad mi ne da mira. Ma sve bi ja to poslala u tri p.m. skupa sa babom!- rehoh ja.
"Pa bi ti jer si takva, a ona neće da ga ostavi. Žive već 25 godina zajedno, a valjda će se smiriti jednom." - reče dragi
"Da, a do tada će ona skrenit!"

Probala je jetrva par puta otići negdje nasamo sa sestrom da popriča u miru, ali vjerovali vi meni ili ne, u dva tjedna uspjela je ostati s njom nasamo nekih 20-ak minuta i to kada sam najavila vađenje krompira u poslijepodnevnim satima. Krompir smo povadili Dragi i ja nešto ranije samo smo poostavljali alat na bašti da Sherlock(šogor) vidi da se nešto radi ako slučajno pogleda kroz prozor. Skuvala sam im kavu i udaljila se da imaju malo mira, raširila krompir da se malo prosuši, kad evo ti njega. Dojebo se majstor da ne bi slučajno njegova žena nešto rekla bez njegova znanja! Ja popizdila! A pogotovo kad je šapnula da kažem da smo tek sada završili sa vađenjem!
Pokušala je sa sestrom otići na roditeljski grob da ukrade malo mira, ali se opet dojebala njegova mater tako da je i to propalo!

Nakon što su svi otputovali svojim kućama, ležimo tako Dragi i ja i buljimo u plafon kad će ti Dragi: "Znaš šta, stara moja?! Ma jebem ja i njihove pare i mercedese i ljetovanja kad žive ko kurac. Ma niko ne živi bolje od nas!"
"Istina živa!" - rekoh i još više se približih svom Dragom.



25.08.2017., petak

Život nakon gastrektomije - treći dio!!!

Nakon što smo pretresli fizičke stvari nakon gastrektomije krenimo malo i na psihičku!

Nakon takve dijagnoze čovjek stvarno postane izgubljen i svatko reagira drugačije nakon što se sve to malo slegne. Ono na što imate pravo je psihijatrijska pomoć, ali tek nakon zahvata.

I ajd, doktor preporučio, ja nikad nisam bila i iz čiste znatiželje naručim se kod psihijatra. Pardon psihijatrice!
Jebalo mater, isprepadala me na prvu! Mislim, treba počela urlat nakon mojeg dobar dan, da šta si ja umišljam, neće ona primati bivše branitelje jer su to sami problemi i marš, marš van!!! I tako je prošao moj posjet psihijatru - ciglih 15 sekundi! A rekla samo dobar dan i doviđonson!
Izašla ja van zbunjena, zbunjeni svi oko mene, reko "Ova ima više problema sama sa sobom nego svi mi skupa u čekaonici! "

Ima ona stara : Uzdaj se u se i u svoje kljuse!
Odite kod kozmetičara, prošetajte uz rijeku, zagrlite stablo,okružite se onime ili onima koje volite i pomozite si sami jer kako kažu sve je to samo u vašoj glavi!

Nađite si osobu koja vas inspirira: meni je to moja S. koja boluje od raka dojke i "liječi" se perikama. (Btw. imamo kolegicu frizerku koja ima puno perika za izlog pa...eto posuđujemo). Neki dan ju srećem sa dugom plavom, nafrćkanom perikom i zastanemo da razmjenimo koju pametnu kad iz suprotnog smjera ide lokalna tračara sa pitanjem šta joj je to na glavi. S. ju je samo pogledala i odbrusila : "A boli te kurko, danas sam Shakira!" ha ha

Prva godina mi je bila najteža,jbg. ne znaš ništa, sve te boli, dumping sindrom svaki tjedan dana. I dođe tako predvečer gospodin iz sela sa svojom gospođom (on je inače imao gastrektomiju prije 25 godina) na kavu jer eto čuo je da nisam dobro. I dao mi je savjet koji i danas primjenjujem:
"Ti si Mala, ali nova Mala, stara više ne postoji! Invalid si i pomiri se s time! Kad ti se jede-jedi, kad ti se pije-pij, kad se ne osjećaš dobro-lezi! Svaki dan je nova borba i iskoristi što možeš, ako ne danas, a onda sutra!"


P.S.- Ovaj post posvećujem M. koja je izgubila bitku sa rakom dojke prije mjesec dana!

Pusa od Male

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.